Clubul mamicilor incepatoare - 5
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Wednesday, October 31, 2018 7:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
fluturash26 wrote:
Inca o problema...fetita mea dupa fiecare masa regurgiteaza, uneori mai mult uneori mai putin dar pot numara pe degete de cate ori nu a regurgitat...e normal asa ceva sau sa merg la medic?uff

E absolut normal :)
lore.t.
Scris: Wednesday, October 31, 2018 7:25 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
CrisM wrote:
Fetelor cu bebei de 4l plus si mai mari am si eu o intrebare. Bebeii vostri se rostogolesc de pe spate pe burta si invers?a mea nu se intoarce decat de pe spate intr-o laterala asa ca am inceput sa ma ingrijorez...uff voi faceti ceva exercitii cu puii vostri?mi se pare ca inca nu ds niciun semn ca ar vrea sa se rostogoleasca desi o pun pe burta in fiecare zi. De stat sta bine pe burta, isi ridica bine capul si partea din fata a corpului, dar de rostogolit pauza deocamdata...

Stai linistita Cris ca se va intoarce...chiar vorbeam cu nasa ca are si ea doi copii si zicea ca fetita s-a rostogolit abia spre 7 luni dar de stat in fund a stat la 6, deci fiecare copil e altfel...Stefan la 5 luni minus cateva zile s-a intors prima data de pe spate pe burta, acum e expert, e tot cu picioarele pe sus, invers inca exerseaZa, aproape a reusit de cateva ori a ajuns in lateral. Eu fac exercitii doar la picioruse, inca isi tine mai ales la unu asa mai spre interior, nici pot sa ii dau nimic in picioare gen papucei cu scai sau ceva..
lore.t.
Scris: Wednesday, October 31, 2018 7:29 PM
Nivel

Eu saptamana viitoare am programare cu Stefan la pediatra si sunt foarte curioasa ce mai zice...de fiecare data a zis ca e prea moale pentru varsta lui, sa nu il mai menajam atat, sa il las mult pe burta, sa facem exercitii si toate astea le faceam oricum. Bineinetels ca, consultul l-am avut tot la ora 14 si el dormea pana intram mereu si normal ca era moale, acum tot la 14 avem programare, doar asa poate, asta e :)) acolo sta ca blegul si acasa e spirt :))
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, October 31, 2018 7:40 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
fluturash26 wrote:
Fetele peste 2 saptamani vad ca ar fi si la nou primul salt si cam si primul puseu. Cam ce schimbari ar fi dupa salt? La ce sa ma astept dinpartea ei?
Asta daca va mai amintiti ce s-a schimbat la bebeii vostri.ras

La noi dupa primul salt a inceput sa ne zambeasca, este atent la lucruri. I-am cumparat balon cu heliu si este maxim de incantat, il urmareste cand ii dau drumul, e tare dulce coeur
Fiind si puseul de crestere, manca mai mult, a fost agitat vreo 2 zile, 1 zi nu mi-a dormit pe zi deloc ..si cam atat.
Acum am intrat in al 2-lea salt..vad ca dureaza 2 sapt..e cam agitat, vedem pana la sfarsit Hilar
delia.c.yaya
Scris: Wednesday, October 31, 2018 7:51 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Lol

delia.c.yaya attached the following image(s):
fb_img_1541007894631.jpg

AlexandraRr
Scris: Wednesday, October 31, 2018 8:09 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
fluturash26 wrote:

E bine ca vrea, inseamna ca vei avea sanse de reusita sa suga la san si sa o pui cat mai des...si noi suntem pe aproape, a mea cauta sanul mereu, ma trezesc seara cu ea molfoind bluza mea si eu dormBig Laugh Hilar
E dureros la inceput dar in timp va trece si eu am folosit lanolina si garmastan si credeam ca nu va trece durerea dar in timp a trecut, acum cand o pun la san nu mai simt nimic decat cum suge.
Si eu am cantar si il folosesc cam o data la 2 zile dar pana acum nu m-a dezamagit ca sa ma enervez pe el...a tot luat in greutate okLol
O sa te mai apuce si acasa panica, nu mereu dar te va apuca...eu credeam la un timp ca e ragusita a mea ca scoate niste sunete dar cica is normale pentru saptamana ei...si tot vor fi pana pe la vreo 2-3 luni incolo..asa mi-a zis medicul de familie...face ca un scartait de rotiLol Hilar ma si sperie cateodata cand face si nu sunt atenta la ea.
Sper sa aveti noroc sa va las aacsa!!Hilar

Sigur ma voi panica :)) vedem cum va fi acasa, cand esti la spital si stii ca ai la cine apela e bine, acasa se schimba situatia :))
Micuta are in seara asta fix 2500g :)) vedem mai acus cum sta la testul pentru bilirubina, sper sa ii iasa bine si maine sa ne lase pediatrul acasa.
Deja sanii mi s-au marit, inca nu sunt tari sau durerosi dar cred ca o sa am o "surpriza" cand ajung acasa :)) o sa mai pun fata acus la san dar Sper sa nu ajung sa fie grav, tare frica imi este :(
Nicole2018
Scris: Wednesday, October 31, 2018 8:33 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
AlexandraRr wrote:

Sigur ma voi panica :)) vedem cum va fi acasa, cand esti la spital si stii ca ai la cine apela e bine, acasa se schimba situatia :))
Micuta are in seara asta fix 2500g :)) vedem mai acus cum sta la testul pentru bilirubina, sper sa ii iasa bine si maine sa ne lase pediatrul acasa.
Deja sanii mi s-au marit, inca nu sunt tari sau durerosi dar cred ca o sa am o "surpriza" cand ajung acasa :)) o sa mai pun fata acus la san dar Sper sa nu ajung sa fie grav, tare frica imi este :(

Ma bucur ca sunteti bine, sigur va da drumul acasa maine.

Urmareste-ti sanii, nu ii lasa sa se angorjeze prea tare, pot aparea schimbari mari in doar cateva ore.
Si mie in ultima seara la spital au inceput sa mi se mareasca si sa se intareasca, la 12 noaptea stateam cu consultanta in alaptare si imi explica cum sa ii masez, cum sa ii detensionez ca sa poata prinde bebelina de ei asa mariti si sa o ajut sa ii vina lapticul mai usor.
Si am reusit sa evitam problemele.

Sa pui fata cat mai des la san si va fi bine. grup
fluturash26
Scris: Wednesday, October 31, 2018 8:44 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
fluturash26
Scris: Wednesday, October 31, 2018 8:52 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

La noi dupa primul salt a inceput sa ne zambeasca, este atent la lucruri. I-am cumparat balon cu heliu si este maxim de incantat, il urmareste cand ii dau drumul, e tare dulce coeur
Fiind si puseul de crestere, manca mai mult, a fost agitat vreo 2 zile, 1 zi nu mi-a dormit pe zi deloc ..si cam atat.
Acum am intrat in al 2-lea salt..vad ca dureaza 2 sapt..e cam agitat, vedem pana la sfarsit Hilar

Supeeer, abia astept si eu...si acum mai zambeste dar nu la noi cine stie la ce se gandeste ea...
Tare asta cu balonul, buna idee...e bine ca i-ai gasit preocupare.
Tine un pic saltul urmator la tine...poate va fi ok..
fluturash26
Scris: Wednesday, October 31, 2018 8:58 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Da, noi ne descurcam singuri momentan nu am deranjat pe nimeni si tare sper sa fie asa in continuare... ca e mai ok asa.
Oh, sta bine micuta la greutate, usor usor se face ea mare, e mai greu la inceput, poate iese si testu bine si plecati acasa...
Apropo e frumoasa experienta de la Arcadia? Esti multumita?
Nu ai o pompa sa tragi cu ea? Sau poti sa tii storci tu ca sa nu dai in altceva ai mare grija...asa am patit eu cand mi-a venit laptele. Seara am facut febra imi ardeau sanii si a doua zi erau taaari cand m-am trezit si m-am cam speriat si am pus pompa si dupa aia i-am dat lapticul meu fetei si de atunci tot asa ii dau...
Andreea06
Scris: Wednesday, October 31, 2018 9:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
lore.t. wrote:
Eu saptamana viitoare am programare cu Stefan la pediatra si sunt foarte curioasa ce mai zice...de fiecare data a zis ca e prea moale pentru varsta lui, sa nu il mai menajam atat, sa il las mult pe burta, sa facem exercitii si toate astea le faceam oricum. Bineinetels ca, consultul l-am avut tot la ora 14 si el dormea pana intram mereu si normal ca era moale, acum tot la 14 avem programare, doar asa poate, asta e :)) acolo sta ca blegul si acasa e spirt :))

Ei na, si daca e moale ce ar avea.. mie mi se pare ca trebuie lasati sa aiba ritmul lor. E bine sa vrea si el sa stea pe burta nu fortat si el sa planga de rupe alea 2 minute.
Va veni vremea cand va vrea singur sa stea. Daca are luni de zile peste ‘statistica de stat pe burtica’ atunci ok, dar daca e in perioada aia si inca nu ii place nu e tragedie.
Soacra mea tot isi dorea sa il vada pe M. mergand si il tot indruma la antepremergator, diverse tactici, in joaca asa.. nu m-am legat de ea dar i-am spus ca i sa mearga, e inca sub 1 an.. nu e in urma sau ceva. Are toata viata sa mearga, ce daca merge de-a busilea acum inca catva vreme? :) cand se va simti pregatit va intinde mana la mine sa il tin. Acum cand il tin de manuta se lasa in fund, ca asa se simte el sigur si comfortabil.
Ratonita
Scris: Wednesday, October 31, 2018 9:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/26/2018
Buna mamici. Ajutati va rog o viitoare mamica cu ni?te sfaturi.
Trebuie sa fac cezariana. În acest sens va rog sa ma sfatui?i ce fel de lenjerie intima sa imi iau - de unica folosin?a sau de bumbac?
De asemenea voiam sa va intreb daca voi ati folosit absorbante postnatale din comert gen Natracare, BabyOno etc sau vata in tifon?
Multumesc fetele.
Va pup pe voi si bebeii vostri.
Andreea06
Scris: Wednesday, October 31, 2018 9:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Ratonita wrote:
Trebuie sa fac cezariana. În acest sens va rog sa ma sfatui?i ce fel de lenjerie intima sa imi iau - de unica folosin?a sau de bumbac?
De asemenea voiam sa va intreb daca voi ati folosit absorbante postnatale din comert gen Natracare, BabyOno etc sau vata in tifon?
Multumesc fetele.

De unica folosinta tip plasa, asa ne-au dat noua si erau f ok. Absorbante am avut tot de la clinica si postnatale si cele cu tifon, dar eu dupa ceza nu am avut lohii mai deloc, putin spotting doar.. de ma speriasem ca stiam ca tre sa am. Depinde cat de bine curata medicul acolo, nu mai ai ce elimina.
fluturash26
Scris: Wednesday, October 31, 2018 9:27 PM
Nivel

Ratonita wrote:
Multumesc fetele.

Eu una am avut si de unica folosinta dar imi erau mici deci am folosit doar de bumbac care erau mai larguti si mai inalti la talie si au fost fooooarte ok...chiar si acum acasa ii mai folosesc.
Si absorbante am avut de la chicco si au fost foooarte folositoare primele zile ca in rest am folosit normale...nu am avut cine stie ce lohii...mai mult cand am ajuns acasa am avut..
lore.t.
Scris: Wednesday, October 31, 2018 9:31 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Ei na, si daca e moale ce ar avea.. mie mi se pare ca trebuie lasati sa aiba ritmul lor. E bine sa vrea si el sa stea pe burta nu fortat si el sa planga de rupe alea 2 minute.
Va veni vremea cand va vrea singur sa stea. Daca are luni de zile peste ‘statistica de stat pe burtica’ atunci ok, dar daca e in perioada aia si inca nu ii place nu e tragedie.
Soacra mea tot isi dorea sa il vada pe M. mergand si il tot indruma la antepremergator, diverse tactici, in joaca asa.. nu m-am legat de ea dar i-am spus ca i sa mearga, e inca sub 1 an.. nu e in urma sau ceva. Are toata viata sa mearga, ce daca merge de-a busilea acum inca catva vreme? :) cand se va simti pregatit va intinde mana la mine sa il tin. Acum cand il tin de manuta se lasa in fund, ca asa se simte el sigur si comfortabil.

Da, si eu sunt de aceeasi parere, fiecare in ritmul lui...la al meu ii place pe burta si sta chiar si se joaca asa dar cand suntem la dr se lasa cu capul culcat sau da sa manance hartia aia de pe masa :)) e doar enervant cand auzi de mai multe ori si mai ales cum a Zis ultima data: ,, sa vedem data viitoare cum va fi dar daca si data trecuta am scris ca e mai maoale sa tinem sub observatie" ca si cum ar avea ceva daca nu a vrut sa stea cum l- a pus ea, si cand l-a ridicat de manute in fundulet s-a lasat pe spate sa faca podul :))
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.