Clubul mamicilor incepatoare - 5
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mirunah
Scris: Tuesday, October 30, 2018 3:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/23/2017
Fluturash, Eu nu i-am curatat niciodata gura.
A justificat de ce sa ii dai tot ce ti-a zis?
fluturash26
Scris: Tuesday, October 30, 2018 4:00 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
lore.t. wrote:

Gilcerina boraxata e toxica, glicerina simpla e buna si o folosesti doar la nevoie daca are afte, vit A eu nu i-am dat niciodata si calciu gluconic i-am dat o singura data 10 zile, de 2 ori pe zi cate 3 ml dar pt ca el are rahitism. De ce sa dai doar asa fara sa faci analize? Eu nu sunt de acord...la al mei i-am facut analizele saptamana trecuta si i-a iesit calciul bine deci clar nu ii mai dau nimic...

A luat sotul glicerina boraxata dar asa stiam si eu cum ai zis tu ca nu e chiar ok si oricum nu faceam ca ea sa o sterg mereu, doar cand va fi cazul o voi folosi eventual.
Da la noi la fel ne-a recomandat si pediatra de la spital, si med de familie si pediatra noastra sa ii dam calciu gluconic 10 zile pe luna si am zis ca o sa ii dau asta...
La vitamina A nu is eu lamurita daca e imperios necesara pemtru ca oricum medicii recomanda de toate..
fluturash26
Scris: Tuesday, October 30, 2018 4:01 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Mirunah wrote:
Fluturash, Eu nu i-am curatat niciodata gura.
A justificat de ce sa ii dai tot ce ti-a zis?

a justificat dar eram si eu curioasa sa stiu daca a mai recomandat vreun medic asa..ras
AlexandraRr
Scris: Tuesday, October 30, 2018 4:48 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Mamici, imi cer scuze ca intru sa va pun o intrebare :(
Noi inca suntem in spital, a scazut de la 2530g la 2300g, vedem diseara cat are, am mai emotii, eu abia astept sa ajung acasa :))
Problema este ca nu am inca lapte deloc, o pun zilnic la san dar inca nici un rezultat, ea vede ca se chinuie degeaba si se enerveaza :)) pana acum sm dat lapte praf cu lingurita insa de aseara cand au vazut ca a scazut mult mi-au dar bineron. Toate bune si frumoase pana a inceput sa regurgiteze dupa fiecare masa. Mi-au zis sa ii dau mAi putin si mai des, dar acelasi efect il am, cand o iau sa o schimb sau se foieste ea mai mult tot asa. Am folosit biberon medela si avent 0luni dar cand trage o data din biberon i se umple gura cu lapte si dupa cateva guri incepe sa curga mult pe langa :(
Stiti biberoane sau alte tetine? Poate pentru prematuri? Sau sa revin la lingurita? Atunci nu avea probleme :( of, abia astept sa mergem acasa, nu ma pot plange de conditii sau copil, esta cuminte,mananca la 2-3 ore in rest noaptea doarme linistita dar atat de mult imi doresc sa fiu acasa :))
Multumesc mult fetelor, scuze ca m-am lungit :(
MaryPoppins
Scris: Tuesday, October 30, 2018 5:09 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Alexandra, cheama cat mai repede un consultant acreditat care se pricepe la frenuri. Dc are dificultati in a se hrani si din biberon e foarte posibil sa fie vorba de un fren restrictiv. Cat si cum o pui la san? Un sns te-ar ajuta, in felul asta ea primeste lp direct de la sanul tau plus stimuleaza im acelasi timp. Ai nascut duminica so azi e marti, o sa vina si laptele matur in curand. Fa masaj circular pe sani, pune comprese calde. Colostrul e acolo, dar trebuie verificata pitica si vazit daca transfera lapte sau nu. Oricum, important e sa fie hranita acum si sa inceapa sa recupereze.
Mgeorgiana85
Scris: Tuesday, October 30, 2018 7:13 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
fluturash26 wrote:

Am fost azi la medicul de familie sa o inscriu si cica nu ar fi ceva grav, se duce in timp si sa ii facem masaj, mi-a aratat si cum... oricum mergem si la ortoped la sf lui noiembrie si vom vedea...
Crestem, a zis ca totul e ok...
Mi-a dat sa ii mai dau vitamina a, sa ii sterg gurita cu glicerina boraxata, protectis pentru stomacel si sa ii pun ser fiziologic in nasuc si vitamina a tot in nasuc...a mai recomandat la cineva medicul asa? Si la calciu gluconic o sa trecem pe 5 ml ca am depasit 3 kg asa a zis...

Total de acord cu Lore, de ce sa-i dai ceva daca nu are nevoie. Eu in afara de vigantol nu ii dau nimic. Ser fiziologic pt nasuc si ochisori si cam atat. Pt burtica eu i-am dat colief dar nu ne-a mers prea bine, am ramas la espumisan si sab simplex.
Andreea-Alexandra
Scris: Tuesday, October 30, 2018 7:22 PM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2018
Fetele revin cu o intrebare.am renuntat la tetine de tot pt ca pap direct de la san.problema mea e ca sfarcul drept este fff crapat si am dureri fff mari la el cand alaptez.ma ustura f tare si e f crapat.ce imi sugerati sa fac?m-am dat si cu crema dar tot e grav.mai ales cand incerc sa il alaptez de acolo am lacrimi in ochi instantaneu....ce sa fac?
lore.t.
Scris: Tuesday, October 30, 2018 7:39 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Andreea-Alexandra wrote:
Fetele revin cu o intrebare.am renuntat la tetine de tot pt ca pap direct de la san.problema mea e ca sfarcul drept este fff crapat si am dureri fff mari la el cand alaptez.ma ustura f tare si e f crapat.ce imi sugerati sa fac?m-am dat si cu crema dar tot e grav.mai ales cand incerc sa il alaptez de acolo am lacrimi in ochi instantaneu....ce sa fac?

Corectat atasare...apoi eu am folosit comprese multi mam foarte bune si unguent cu lanolina. Eu si acum mai am rani, si mi-a dat sangele chiar saptamana trecuta dar stiu ca mameloanele sunt de vina, mai ales noaptea le mai pun aiurea si uite asa inca nu am scapat de ele :( si
Felicitari ca ai scapat de tetine!!! Cea mai buna alegere :D
Andreea-Alexandra
Scris: Tuesday, October 30, 2018 7:45 PM
Nivel

lore.t. wrote:

Corectat atasare...apoi eu am folosit comprese multi mam foarte bune si unguent cu lanolina. Eu si acum mai am rani, si mi-a dat sangele chiar saptamana trecuta dar stiu ca mameloanele sunt de vina, mai ales noaptea le mai pun aiurea si uite asa inca nu am scapat de ele :( si
Felicitari ca ai scapat de tetine!!! Cea mai buna alegere :D

Am garmastan si purelan atat.nu am comprese.si cum sugerezi sa il tin cand alaptez?pt ca fac exact ca la celalalt si la celalat nu am absolut nimic
delia.c.yaya
Scris: Tuesday, October 30, 2018 8:26 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cand am crezut ca am scapat.. Iar avem cod rosu de diminea?a devremepale
Mgeorgiana85
Scris: Tuesday, October 30, 2018 8:40 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Andreea-Alexandra wrote:

Am garmastan si purelan atat.nu am comprese.si cum sugerezi sa il tin cand alaptez?pt ca fac exact ca la celalalt si la celalat nu am absolut nimic

Si eu cand am alaptat am folosit garmastan si era apa de ploaie. Apoi am folosit Lansinoh este mega buna, cu crema asta am scapat eu. Se pune inainte si dupa alaptat...pupici
lore.t.
Scris: Tuesday, October 30, 2018 9:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Andreea-Alexandra wrote:

Iti trimit cateva poze, poate ajuta :D pe grupul breastfeeding support ai intrat?
Preferabil sa foloseste creme care nu necesita spalare inainte sa alaptezi ca sa nu intretii si mai mult fisurile, sa nu tot speli.

lore.t. attached the following image(s):
img_4031.jpgimg_4032.jpgimg_4034.jpgimg_4035.jpgimg_4036.jpgimg_4037.jpgimg_4033.jpg

MaryPoppins
Scris: Tuesday, October 30, 2018 9:05 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Andreea-Alexandra wrote:

Purelan e lanolina si e ok, compresele multi mam de la Bioclin sunt iar foarte bune, dar nu stiu dc se gasesc in Anglia. Mai este crema Aurderm cu mimoza foarte buna, insa numai dc iti trimite cineva din tara. Daca doar la un san e problema trebuie corectata atasarea, respectiv vazut de ce nu se ataseaza bebe bine. Difera sfarcul ca marime si forma fata de celalat? Cand iese de la bebe din gurita cum arata, rotund sau turtit/forma de ruj? E posibil sa poti corecta si din pozitionarea, cauta pe youtube breastfeeding positions si exerseaza pana gasesti una mai potrivita pt sanul ala. Ai observat ca bebe sa tina capul mai mult intr-o parte? E doar un scenariu, dar atunci cand au torticolis bebelusii tind sa nu se ataseze bine la un san.
Andreea-Alexandra
Scris: Tuesday, October 30, 2018 9:22 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Purelan e lanolina si e ok, compresele multi mam de la Bioclin sunt iar foarte bune, dar nu stiu dc se gasesc in Anglia. Mai este crema Aurderm cu mimoza foarte buna, insa numai dc iti trimite cineva din tara. Daca doar la un san e problema trebuie corectata atasarea, respectiv vazut de ce nu se ataseaza bebe bine. Difera sfarcul ca marime si forma fata de celalat? Cand iese de la bebe din gurita cum arata, rotund sau turtit/forma de ruj? E posibil sa poti corecta si din pozitionarea, cauta pe youtube breastfeeding positions si exerseaza pana gasesti una mai potrivita pt sanul ala. Ai observat ca bebe sa tina capul mai mult intr-o parte? E doar un scenariu, dar atunci cand au torticolis bebelusii tind sa nu se ataseze bine la un san.

Da Mary.celalalt e mai mic si iese si mai greu.am avut probleme de la inceput cu el de asta foloseam tetina.sfarcul e mai puturos si iese mai putin in afara decat celalalt.eu zic ca atasarea e buna Lore.multumesc pt poze.eu asa il pun la san si nu prinde doar sfarcul.o data ce il asez si incepe sa suga durerea nu mai este la fel de mare.incepe sa se mai amelioreze.nu as vrea sa ma apuc iar de tetina mai ales ca am 1 sapt de cand am scapat de ea.DistanceKiss
Andreea-Alexandra
Scris: Tuesday, October 30, 2018 9:25 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

Si eu cand am alaptat am folosit garmastan si era apa de ploaie. Apoi am folosit Lansinoh este mega buna, cu crema asta am scapat eu. Se pune inainte si dupa alaptat...pupici

Buna Geo.am gasit pe ebay crema lansinoh si mi-am luat si eu una.o sa incerc si cu aia.multumesc frumosDistanceKiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.