Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| RalukM wrote: In fiecare zi e la fel?cam la aceeasi ora? Daca da, atunci are colici. Nu prea ai ce sa faci decat sa l tii in brate si sa l iubesti. Poate un sistem de purtare v ar ajuta, un sling sau un wrap. Este alaptat? Daca da tine l cat mai mult la piept chiar daca refuza sa pape. Fa skin-to-skin. Baie impreuna si la fel tinut pe pieptul tau. Sunete albe(feon-exista o aplicatie pt asta) Regurgiteaza mult? Cand urla are si alte manifestari? Se inconvoaie? Multa putere si rabdare iti doresc,vor trece si episoadele astea.
Pe micuta mea o ajuta mult muzica. Puneam muzica la tv si dansam cu ea in brate. Se calma, nu mai plangea. Seara de seara. Uneori chiar si 2-3 ore. Era cumva epuizant, dar.... Îmi e maxim de dor de momentele alea... :) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Laura, intrii asa la miezul noptii si nu ne mai zici nimic de tine? Ami ce mai face? |
|
Inregistrat: 1/22/2018 Mesaje: 1074
| Neata fetelor.sunt f ingrijorata referitor la greutatea lui.de cand am iesit din spital duminica trecuta micutul meu a luat doar 10 gr in greutate.oare sa nu fie consistent laptele meu sau o fi ceva cu el? El se trezeste la 2h 3h si mananca cam in jur de 15 20 chiar si 30 de min su adoarme...oare sa imi fac griji? |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Andreea-Alexandra wrote:Neata fetelor.sunt f ingrijorata referitor la greutatea lui.de cand am iesit din spital duminica trecuta micutul meu a luat doar 10 gr in greutate.oare sa nu fie consistent laptele meu sau o fi ceva cu el? El se trezeste la 2h 3h si mananca cam in jur de 15 20 chiar si 30 de min su adoarme...oare sa imi fac griji?
Cel mai bine discuta cu pediatrul cat mai repede.
Stiu ca copii alaptati iau mai putin in greutate ca cei cu lp. Mie sincer mi se pare putin 10g...
Am mai scris aici de verisorul lui Teo, nascut in aceeasi zi cu el. Acum are 5200...iar Teo 7200...si a fost nascut cu greutate mai mare ca a lui Teo.
Discuta cat mai repede cu un pediatru si cu un expert in alaptare...suge activ? Inghite cat sta la san? |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Andreea-Alexandra wrote:Neata fetelor.sunt f ingrijorata referitor la greutatea lui.de cand am iesit din spital duminica trecuta micutul meu a luat doar 10 gr in greutate.oare sa nu fie consistent laptele meu sau o fi ceva cu el? El se trezeste la 2h 3h si mananca cam in jur de 15 20 chiar si 30 de min su adoarme...oare sa imi fac griji? Buna, cu ce gr s a nascut? Cat a scazut in spital? Adica cu ce greutate v ati externat? In mod normal cam in 10 zile de pa nastere copilul tre sa ajunga la greutatea de la nastere. Dupa nastere exista o scadere in greutate si e normala dar asta trebuie recuperata. Cati pampersi plini de pipi schimbi pe zi? Caca face? Ca sa stii ca e alimentat ok trebuie sa ai in medie cam 5-6 pampersi plini(pipi) in 24h, scaun mai mare decat o moneda de 50bani.Cand suge la san il auzi inghitand?are supt activ? Miscarile de supt sunt ample urmate de pauze scurte sau suge rapid(miscari f rapide)? Ii dai completare ceva? Nu exista lapte matern care sa nu fie bun, satios, sau mai stiu eu ce, exista doar atasare defectuoasa si de aici supt fara randament si automat cppilul ni se hraneste corespunzator. Trebuie sa depistezi unde e prb. Incearca sa iei legatura cu un consultant in alaptare, unul acreditat de preferat. |
|
Inregistrat: 1/22/2018 Mesaje: 1074
| Fetele el mananca bn de la san.trage f bn.atasarea e buna.tetina e plina de laptic.caca face la fiecare 2h 3h cand il schimb a facut caca.la fel si pipi.tot ce papa face caca. El papa bn sunt sigura.l-am nascut cu 2424.a ajuns la 2395 in spital apoi am iesit de acolo cu 2440 si acum are 2450.ieri a fost heath visitorul aici.ea l-a cantarit.a zis ca e putin dar e ok.bn ca nu a scazut.a zis sa nu imi fac griji dar vroiam sa va intreb pe voi.ea nu a parut ingrijorata.a zis ca bebe arata f bn e sanatos siatasarea de la san e f buna.eu il simt ca trage bn.si cand e satul se opreste. Deci mi se pare totul in regula cu el. Nu suge rapid de la san.da de 2 3 ori din falcute se opreste.nu e incontinuu.mai are momente cand e incontinuu dar se si opreste |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Andreea-Alexandra wrote:Fetele el mananca bn de la san.trage f bn.atasarea e buna.tetina e plina de laptic.caca face la fiecare 2h 3h cand il schimb a facut caca.la fel si pipi.tot ce papa face caca. El papa bn sunt sigura.l-am nascut cu 2424.a ajuns la 2395 in spital apoi am iesit de acolo cu 2440 si acum are 2450.ieri a fost heath visitorul aici.ea l-a cantarit.a zis ca e putin dar e ok.bn ca nu a scazut.a zis sa nu imi fac griji dar vroiam sa va intreb pe voi.ea nu a parut ingrijorata.a zis ca bebe arata f bn e sanatos siatasarea de la san e f buna.eu il simt ca trage bn.si cand e satul se opreste. Deci mi se pare totul in regula cu el. Nu suge rapid de la san.da de 2 3 ori din falcute se opreste.nu e incontinuu.mai are momente cand e incontinuu dar se si opreste
Fetita mea la 6 zile luase 20g si doi pediatri mi-au zis ca nu am de ce sa ma ingrijorez. Eu zic sa stai linistita si sa urmaresti sa ude cel putin 5-6 scutece si sa mai astepti cateva zile pana la urmatoarea cantarire. Sunt convinsa ca va recupera rapid. Fetita mea la 3 saptamani deja pusese 650g. Alapteaza-l de cate ori cere si fii atenta sa suga activ si sa inghita. Oricum daca i-ar fi foame nu ar adormi asa usor. A mea urla de foame,efectiv imi tiuiau urechile |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Andreea-Alexandra wrote:Fetele el mananca bn de la san.trage f bn.atasarea e buna.tetina e plina de laptic.caca face la fiecare 2h 3h cand il schimb a facut caca.la fel si pipi.tot ce papa face caca. El papa bn sunt sigura.l-am nascut cu 2424.a ajuns la 2395 in spital apoi am iesit de acolo cu 2440 si acum are 2450.ieri a fost heath visitorul aici.ea l-a cantarit.a zis ca e putin dar e ok.bn ca nu a scazut.a zis sa nu imi fac griji dar vroiam sa va intreb pe voi.ea nu a parut ingrijorata.a zis ca bebe arata f bn e sanatos siatasarea de la san e f buna.eu il simt ca trage bn.si cand e satul se opreste. Deci mi se pare totul in regula cu el. Nu suge rapid de la san.da de 2 3 ori din falcute se opreste.nu e incontinuu.mai are momente cand e incontinuu dar se si opreste Mai asteapta 4-5 zile sa vezi evolutia. Ar trebui sa creasca, daca nu atunci un control la medic, dar speram sa nu fie cazul si sa inceapa sa puna. |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Puiutul meu a inceput sa faca pasi singur, ieri 6, azi 10 E asa entuziasmat si bucuros cand face pasi, cumva incantat de realizarea lui :) Eu pe langa el bineinteles, sa fiu pe faza cand se dezechilibreaza si sa nu se loveasca tare ca poate se descurajeaza. Avem 1 an si o luna, trebuie sa vad tickerul de ce stagneaza.
|
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Inawar wrote:Puiutul meu a inceput sa faca pasi singur, ieri 6, azi 10 E asa entuziasmat si bucuros cand face pasi, cumva incantat de realizarea lui :) Eu pe langa el bineinteles, sa fiu pe faza cand se dezechilibreaza si sa nu se loveasca tare ca poate se descurajeaza. Avem 1 an si o luna, trebuie sa vad tickerul de ce stagneaza. Vaaaai ce dragut, imi si imaginez ce emotionant este pentru voi dar mai ales pentru el ca descopera lumea de acum |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Andreea-Alexandra wrote:Fetele el mananca bn de la san.trage f bn.atasarea e buna.tetina e plina de laptic.caca face la fiecare 2h 3h cand il schimb a facut caca.la fel si pipi.tot ce papa face caca. El papa bn sunt sigura.l-am nascut cu 2424.a ajuns la 2395 in spital apoi am iesit de acolo cu 2440 si acum are 2450.ieri a fost heath visitorul aici.ea l-a cantarit.a zis ca e putin dar e ok.bn ca nu a scazut.a zis sa nu imi fac griji dar vroiam sa va intreb pe voi.ea nu a parut ingrijorata.a zis ca bebe arata f bn e sanatos siatasarea de la san e f buna.eu il simt ca trage bn.si cand e satul se opreste. Deci mi se pare totul in regula cu el. Nu suge rapid de la san.da de 2 3 ori din falcute se opreste.nu e incontinuu.mai are momente cand e incontinuu dar se si opreste Si noi am iesit cu 3660 din spital si dupa 5 zile avea 3700, doar 40 de g. Abia din a 2-a sapt a inceput sa ia in greutate... |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Fetele aplicatia wonder weeks e in engleza nu? e aia care costa 12 lei nu? Voi o folositi e utila, sau sunt altele mai ok? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| fluturash26 wrote:Fetele aplicatia wonder weeks e in engleza nu? e aia care costa 12 lei nu? Voi o folositi e utila, sau sunt altele mai ok? eu pe.aceea o am...si mi se pare ok...tot.de la fete stiu si eu de aplicatia asta... |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| fluturash26 wrote:Fetele aplicatia wonder weeks e in engleza nu? e aia care costa 12 lei nu? Voi o folositi e utila, sau sunt altele mai ok?
Da, te ajuta mult.
Intelegi ce se intampla cu bebe si asa poti sa il ajuti mai usor. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar wrote:Puiutul meu a inceput sa faca pasi singur, ieri 6, azi 10 E asa entuziasmat si bucuros cand face pasi, cumva incantat de realizarea lui :) Eu pe langa el bineinteles, sa fiu pe faza cand se dezechilibreaza si sa nu se loveasca tare ca poate se descurajeaza. Avem 1 an si o luna, trebuie sa vad tickerul de ce stagneaza.
Felicitaaaaari! A crescut mare de acum pazea |
|
|