Clubul mamicilor incepatoare - 4
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Sunday, October 7, 2018 12:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Pisicutza30 wrote:

Am nascut la 40 fara o zi. Poate îi la puseu...nu stiu ce sa zic. Pe la 12 azi noapte s-o mai linistit si a stat la san o jumatate de ora semiadormita. Dupa care somn pâna acum.bineinteles cu mici trezi?i peste noapte dar o rezolv repede, îi bag tita in gura si adormim amândoua. Ziua nu am probleme destea. Doar seara . Lapte vine. Ca ma mulg sa vad...Si vine bine. Si ea are for?a mare sa traga ca ma si doare câteodata. Pampers am nr 3. Nu as lua mai mare. Are aproape 6 kg. Dar deja se întoarce singura de pe burta pe spate si cand e pe spate se ridica mult de spate...Daca o tin de mâini se ridica singura in fund.

Te-am confundat cu alta mamica :)) seara scade fluxul de lapte, chiar daca lapte este suficient in continuare, dar bebe nu e multumit si vrea mai repede si mai mult deodata. E normal asta, mai ales ca pe la 3 se regleaza lactatia. Citeste si despre evening fusiness, la noi dintotdeauna serile is mai agitate. Plus ca seara fac cluster feeding, Ana cel putin vrea intr-una la san seara. In umblaturile noastre pe la medici am ajuns si la o pediatra care nu doar e pro alaptare, dar si stie cum functioneaza alaptarea. Mi-a zis si ea ce citisem deja pe grupul de alaptare si pe site-ul dr. Jack Newman, si anume ca bebelusii reactioneaza la flux. Fa compresii pe san ca sa dirijezi mai mult lapte, ca alta problema nu e :) caca de cate ori face, comparativ cu inainte? Sa stii ca la noi au fost tot timpul moi scaunele si pana nu de mult facea la fiecare masa, acum face o data pe zi sau chiar la doua zile. Eu as zice ca e normala schimbarea, in ambele sensuri. Daca culoarea e ok, nu are mucus, nu are diaree, atunci e normal. Dar dc ceva ti se pare suspect poti discuta si cu pediatrul.
Pisicutza30
Scris: Sunday, October 7, 2018 4:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/17/2017
MaryPoppins wrote:

Te-am confundat cu alta mamica :)) seara scade fluxul de lapte, chiar daca lapte este suficient in continuare, dar bebe nu e multumit si vrea mai repede si mai mult deodata. E normal asta, mai ales ca pe la 3 se regleaza lactatia. Citeste si despre evening fusiness, la noi dintotdeauna serile is mai agitate. Plus ca seara fac cluster feeding, Ana cel putin vrea intr-una la san seara. In umblaturile noastre pe la medici am ajuns si la o pediatra care nu doar e pro alaptare, dar si stie cum functioneaza alaptarea. Mi-a zis si ea ce citisem deja pe grupul de alaptare si pe site-ul dr. Jack Newman, si anume ca bebelusii reactioneaza la flux. Fa compresii pe san ca sa dirijezi mai mult lapte, ca alta problema nu e :) caca de cate ori face, comparativ cu inainte? Sa stii ca la noi au fost tot timpul moi scaunele si pana nu de mult facea la fiecare masa, acum face o data pe zi sau chiar la doua zile. Eu as zice ca e normala schimbarea, in ambele sensuri. Daca culoarea e ok, nu are mucus, nu are diaree, atunci e normal. Dar dc ceva ti se pare suspect poti discuta si cu pediatrul.

Mersi mult de sfaturi Mary. Incerc cu comprese. Cred ca are diaree ca se aude asa ca si cum ii merge burta...de vreo 3 ori la interval de 5 secunde. E mai moale ca de obicei. Înainte mai facea mai moale la 3 -4 zile acuma cam de 3 ori pe zi face moale si o data face ok. Înainte la fiecare masa facea caca.de vreo 2 saptamani facea o data maxim de 2 ori pe zi....Acuma face mai des si moale...Cred ca o dor gingiile pt ca îi dau jucarie de dentitie din frigider si mesteca la ea...apoi îi dau san si il ia...
lore.t.
Scris: Sunday, October 7, 2018 10:37 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Mamici noi acum suntem pe drum spre casa...imediat avem 2 saptamani de cand suntem pe drumuri. In vacanta Stefan a fost super cuminte...ne-am relaxat si noi si i-a priit si lui. Am observat ca acum mananca mai rar :D adica la 2-3 ore, inainte ii dadeam si din ora in ora. Nici el nu se intoarce inca dar parca in fiecare zi observ cum se schimba, cum creste...parca prea repede trece timpul asta :( Ma ingrijoreaza ca a inceput sa vomite dupa fiecare masa aproape doar ziua...noapte nu face asa, ati patit??
https://ibb.co/jfgOW9
https://ibb.co/d7N2PU
CrisM
Scris: Sunday, October 7, 2018 11:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/17/2017
lore.t. wrote:
Mamici noi acum suntem pe drum spre casa...imediat avem 2 saptamani de cand suntem pe drumuri. In vacanta Stefan a fost super cuminte...ne-am relaxat si noi si i-a priit si lui. Am observat ca acum mananca mai rar :D adica la 2-3 ore, inainte ii dadeam si din ora in ora. Nici el nu se intoarce inca dar parca in fiecare zi observ cum se schimba, cum creste...parca prea repede trece timpul asta :( Ma ingrijoreaza ca a inceput sa vomite dupa fiecare masa aproape doar ziua...noapte nu face asa, ati patit??

Si Sofia face asa. Se agita, da din maini si din picioare si apoi da afara. Sau isi baga degetele in gura pana isi face singura greata!daca e vesel si nu are febra sau nu pare sa il deranjeze ceva nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi
Mirunah
Scris: Monday, October 8, 2018 12:08 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
CrisM wrote:

Si Sofia face asa. Se agita, da din maini si din picioare si apoi da afara. Sau isi baga degetele in gura pana isi face singura greata!daca e vesel si nu are febra sau nu pare sa il deranjeze ceva nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi

Credeam ca numai al meu mananca "in suturi". E o neplacere totala sa ii dau sa manance, simt ca ne batem. Si el isi baga degetele pana ii vine sa vomite. E agitat, suge de trei ori asa cu nervi, imi impinge biberonul apoi il vrea iar etc etc. Lupta in toata regula.
AlexandraRr
Scris: Monday, October 8, 2018 7:37 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Buna dimineata , mamici. Voi cat timp ati folosit hainute marimea 50 la copii? Eu am cateva de la h&m si daninaline si imi par marisoare, adica par ca s-ar protrivi la un copil de 3kg+. Multumesc:D
MaryPoppins
Scris: Monday, October 8, 2018 8:09 AM
Nivel

AlexandraRr wrote:
Buna dimineata , mamici. Voi cat timp ati folosit hainute marimea 50 la copii? Eu am cateva de la h&m si daninaline si imi par marisoare, adica par ca s-ar protrivi la un copil de 3kg+. Multumesc:D

Se potrivesc cu siguranta, ambele. Ana s-a nascut cu 3210 si 50 cm, noi primele 2-3 saptamani am purtat doar marimea 50, apoi pana pe la vreo luna combinat si cu marimi mai mari (53,54,56 in functie de firma). Mie nu mi-a placut niciodata sa atarne hainele pe ea, de asta am si folosit tot ce aveam marimea 50. Eu si la o luna i-am luat niste body-uri scurte marimea 50 de la daninaline, desi ea avea 55 cm deja. Dar ai sa vezi ca te prinzi imediat, cum e cu hainutele, Auchan de ex sunt foarte mici, de la ei i-am direct marimea 56.
Andreea06
Scris: Monday, October 8, 2018 9:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AlexandraRr wrote:

Eu i-am luat doar de la 56 in sus in sarcina.. si s-a nascut cu 53cm deci nu i-am mai luat mai mici de 56. Daca ai sau iei, ia putine, ca nu stii cu cat se naste.. poate avea 4 kg si 50cm sau 4 kg si 54cm de ex. Nu tine de greutate..
AlexandraRr
Scris: Monday, October 8, 2018 9:13 AM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Se potrivesc cu siguranta, ambele. Ana s-a nascut cu 3210 si 50 cm, noi primele 2-3 saptamani am purtat doar marimea 50, apoi pana pe la vreo luna combinat si cu marimi mai mari (53,54,56 in functie de firma). Mie nu mi-a placut niciodata sa atarne hainele pe ea, de asta am si folosit tot ce aveam marimea 50. Eu si la o luna i-am luat niste body-uri scurte marimea 50 de la daninaline, desi ea avea 55 cm deja. Dar ai sa vezi ca te prinzi imediat, cum e cu hainutele, Auchan de ex sunt foarte mici, de la ei i-am direct marimea 56.

Am inteles, eu am inceput sa ii pregatesc hainutele si am vazut ca am tot cumparat marimea 56 multe insa 50 doar 5 body-uri cu maneca lunga si 2 perechi de panataloni :))) si imi par maricele totusi, o sa mai iau cateva, macar cat sa am sa o imbrac 1 saptamana pana ar veni alta comanda :))
Multumesc mult :*
Andreea06
Scris: Monday, October 8, 2018 9:13 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
lore.t. wrote:

Mai mai ce elegant e Stefan hearts
AlexandraRr
Scris: Monday, October 8, 2018 9:15 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Eu i-am luat doar de la 56 in sus in sarcina.. si s-a nascut cu 53cm deci nu i-am mai luat mai mici de 56. Daca ai sau iei, ia putine, ca nu stii cu cat se naste.. poate avea 4 kg si 50cm sau 4 kg si 54cm de ex. Nu tine de greutate..

Multumesc:*
O sa mai cumpar cateva, 2 perechi de pantaloni si 2-3 salopete, mi-am dat seama ca nici pentru bagajul pentru maternitate nu as avea suficiente hainute daca imi cer ;))
MaryPoppins
Scris: Monday, October 8, 2018 11:39 AM
Nivel

lore.t. wrote:

Vomita sau doar regurgiteaza? Ana intr-o perioada regurgia intr-o veselie, am suspectat-o de reflux, alergii etc si am plimbat-o pe la doctori, dar a trecut si asta, nu mai are nici o treaba. Nu e bai dc mananca mai rar, stie el cat ii trebuie. Si cu mancatul sunt perioade si perioade :) iar pe burta s-a rostogolit la 5 luni, apoi dupa vreo 2-3 saptamani si inapoi de pe burta pe spate. Dar nu-i curioasa de stat pe burta nici acum, rar se intoarce.
lore.t.
Scris: Monday, October 8, 2018 11:49 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
MaryPoppins wrote:

Vomita sau doar regurgiteaza? Ana intr-o perioada regurgia intr-o veselie, am suspectat-o de reflux, alergii etc si am plimbat-o pe la doctori, dar a trecut si asta, nu mai are nici o treaba. Nu e bai dc mananca mai rar, stie el cat ii trebuie. Si cu mancatul sunt perioade si perioade :) iar pe burta s-a rostogolit la 5 luni, apoi dupa vreo 2-3 saptamani si inapoi de pe burta pe spate. Dar nu-i curioasa de stat pe burta nici acum, rar se intoarce.

Mai des regurgiteaza...rar voma...dar e vesel asa, nu are febra sau alte simptome. E si mai energic acum, se misca mult mai mult...ma gandesc ca si de asta..
delia.c.yaya
Scris: Monday, October 8, 2018 11:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Noi tocmai am ajuns acasa de la control. Avem 8kg ?i 69cm. Avem un din?isor care sta sa iasa în orice moment. ?i cel mai rau e ca a racit, are rosu în gat, febra.
Nu ?tiu daca ii trece pana miercuri la vaccin. Daca nu ii trece o trecem pe antibiotice. Iam bagat un supozitor ?i mia adormit în brate plângând plans

Am avut ieri o zi nasoala. Plângea 5 secunde râdea 10 ?i tot asa. Bine ca de la 12 noaptea pana diminea?a la 8 a avut un somn lini?tit. Mie asa mila de ea. ?i durerea de la din?i ?i de la gat... uff
MaryPoppins
Scris: Monday, October 8, 2018 12:05 PM
Nivel

Delia, ii dai ceva pt durere? Eu nu am suportat sa o vad cum se chinuie din cauza durerilor de gingie, mi-a dat ok-ul si dr sa ii dau Nurofen sirop. La noi supozitoarele nu merg, face caca imediat, la fel si dupa ce ii iau temperatura rectal.

Sa va faceti bine computerlove putin rosu in gat avem si noi, dar n-a mai facut febra, am ramas doar cu mucii.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.