Clubul mamicilor incepatoare - 4
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Friday, September 21, 2018 2:26 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Mirunah wrote:
Bai fetelor.

V-am zis ca am o verisoata care a nascut in acceasi zi cu mine.

Nu stiu ce sa ii mai zic sa ii faca cv copilului. Are 4400kg, il alapteaza. Nascut cu 3350.Pe langa asta il poarta in marsupiu neergonomic si il plimba in carut sport la treapta cea mai de jos de cand s-a nascut. Ma exaspereaza!!! I-am zis in toate modurile ca nu e bine ce face, degeaba...

Off, saracul bebe :( 2-3 ore pe zi in marsupiu neergonomic e foarte mult, nu stiu ce sa zic, eu sincer i-as spune ca poate avea probleme bebele cu soldurile, coloana etc..dc de buna nu vrea sa asculte cand ii recomanzi sa il poarte sanatos. Cat despre greutate, e extrem de putin in 2 luni jumate. Dar ea nu e ingrijorata, medicul nu i-a spus nimic? Poate are lactatie insuficienta, poate bebe are fren sau alte probleme si nu suge cum trebuie... nu stiu dc ar avea acces la un consultant, dar macar sa intre pe grupul de alaptare sa ceara sfaturi acolo, ca poate nu gestioneaza ea corect alaptarea si se poate remedia. Asta dc e deschisa sa asculte, ca dc nu... copilul trebuie hranit, indiferent cu ce lapte. Nu toti e musai sa ia peste 1 kg in greutate pe luna, dar totusi al ei a luat prea putin, undeva acolo e o problema.
alina89
Scris: Friday, September 21, 2018 3:24 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Inawar, la multi ani pentru pitic! Sa creasca mare si voinic, sanatos si sa va aduca numai bucurii! Scuze de intarziere, am ramas in urma cu cititul, acum incerc sa ma pun la curent. Sper ca ati sarbatorit frumos! Lumanari

alina89
Scris: Friday, September 21, 2018 3:31 PM
Nivel

Mirunah wrote:

Eu inca ma stresez cu greutatea. Pe 1 sept avea 5400. Azi are 6080. Sunt dezamagita ca nu si-a mentinut ritmul de 1200g pe luna. Sper sa ia totusi kilogramul luna asta.

A tot scazut ml mancati pentru ca ori adoarme ori vrea sa se joace.

A luat foarte bine!! De ce te streseaza? Copilul mananca cat vrea si cand vrea. Chiar daca e lp tot la cere ar trebui hranit si cu cat vrea el nu cu cat scrie pe ambalaj sau cu cat mananca al vecinei. Atat ca trebuie sa ascultam de copil, sa ii dam cand chiar ii e foame nu la orice marait sa sarim cu biberonul ca bebelusii mai sunt suparati si din alte motive. Cum stau la san de alinare pot suge si din biberon tot de alinare. Deci stai linistita ca a luat foarte bine pana acum si e perfect normal de acum sa scada ritmul de crestere si cum spunea o mamica, intr-o perioada se lungesc mai mult, in alta iau in greutate.
alina89
Scris: Friday, September 21, 2018 3:39 PM
Nivel

Mirunah wrote:
Asa urat se uita la jucarie ( monstruletul verde pe care il cheama Uga, se juca si radea la el si dintr-o data zice Ugahohot ) ca se enerveaza ca vrea sa o prinda sa o duca la guritaLol

https://ibb.co/cqNc2K

App, nu vrea deloc sa isi sustina capul ridicat cand sta pe burta. Il ridica, dar nu il tine asa sus.
Nici nu gangureste, el vrea sa vorbeasca direct. Zice le, uga, ng, a, i, si incearca sa repete dupa mine.

O fi ok ca nu isi tine capul cand sta pe burtica?

Al meu pana la 3 luni nici nu a vrut sa auda de stat pe burtica, deci despre ce vorbim aici ? Lol Si cand a descoperit totusi burtica, numai asa vrea sa stea. Numai asa doarme. Stai linistita ca e normal si orice neiniste pe care o ai poti sa o notezi si sa intrebi pediatrul la urmatorul control, pentru linistea ta, daca vrei si o parere avizata.

Si noi avem prieteni cu marsupiu fff aiurea neergonomic, in care sta copilul atarnat in fel si chip. Dar degeaba le spunem ca noi suntem aia prosti ca au dat 500 pe unu cand ala a fost 100 lei..
delia.c.yaya
Scris: Friday, September 21, 2018 4:21 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mgeorgiana85
Scris: Friday, September 21, 2018 4:37 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
delia.c.yaya wrote:
Ia uitati la pitica mea ce fortoasa elove

https://youtu.be/HuxzwXJLrew

Ce dulce e coeur

Mamici...eu nu stiu ce sa ma fac cu al meu. Nu-i place sa-l schimb, sa-l spal...urla parca il pun pe jar pale se agita ca un pepsi...asa ceva...
Lolly
Scris: Friday, September 21, 2018 4:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/3/2017
Buna fetelor. Am poposit si eu de la aspirante, gravidute si acum mamici :). Am un baietel nascut la 36.4 sapt, cinsiderar prematur doar ca a iesit inainte de termen.

Si acum intrebarile......am nascut natural desi nu imi propusesem....si acum am descoperit o infectie cu E coli in flora vaginala....bineinteles ca sunt taiata/cusuta :/.... am facut analize si antibiograma.... alaptez si mi e frica. A mai patit cineva?
Andreea06
Scris: Friday, September 21, 2018 4:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
alina89 wrote:

Al meu pana la 3 luni nici nu a vrut sa auda de stat pe burtica, deci despre ce vorbim aici ? Lol Si cand a descoperit totusi burtica, numai asa vrea sa stea. Numai asa doarme. Stai linistita ca e normal si orice neiniste pe care o ai poti sa o notezi si sa intrebi pediatrul la urmatorul control, pentru linistea ta, daca vrei si o parere avizata.

Si noi avem prieteni cu marsupiu fff aiurea neergonomic, in care sta copilul atarnat in fel si chip. Dar degeaba le spunem ca noi suntem aia prosti ca au dat 500 pe unu cand ala a fost 100 lei..

O nu mai spun de gandirea asta cu banii... noi de fel suntem f cheltuitori, amandoi, dar ne plac si chestiile de calitate sau gadgeturi de tot felul, na suntem si in domeniu. Dar de la astea ne-am invatat oarecum si la altele sa cautam gama de varf, pt ca am vazut diferentele in altex/mag mari, la aspiratoare, la aparate de bucatarie etc.. vedeam unde e diferenta aia de la ceva mediu la varf. Mno... la fel gandesc unii si de noi ca ‘am dat nu stiu cat pe aia cand puteam da la juma’ sau luat sh pe olx. Dar fiecare tre sa isi vada de bugetul lui nu de ce face altul cu banii lui. In schimb cand dai un sfat pt binele copilului, oricati bani ar fi, nu mai conteaza. Mai bine nu il poarta deloc si il tine in carut decat in sistem neeegonomic. De parca ai lua tu un comision de la astia cu sisteme ergo, ca le recomanzi lor... atata minte. Macar fie si de nu te cred, sa intrebe si medici si sa caute mai multe ei singuri pe net.. ca e sanatatea copilului lor la mijloc Argue
MaryPoppins
Scris: Friday, September 21, 2018 5:26 PM
Nivel

Lolly wrote:
Buna fetelor. Am poposit si eu de la aspirante, gravidute si acum mamici :). Am un baietel nascut la 36.4 sapt, cinsiderar prematur doar ca a iesit inainte de termen.

Si acum intrebarile......am nascut natural desi nu imi propusesem....si acum am descoperit o infectie cu E coli in flora vaginala....bineinteles ca sunt taiata/cusuta :/.... am facut analize si antibiograma.... alaptez si mi e frica. A mai patit cineva?

Sper ca sunteti bine amandoi :) alapteaza linistita in continuare, sunt foarte putine boli/tratamente incompatibile cu alaptarea. Dc nu esti deja, iti recomand sa intrii pe grupul de alaptare Alapteaza! pe FB,iti va fi de mare ajutor pt orice nelamurire.
MaryPoppins
Scris: Friday, September 21, 2018 7:58 PM
Nivel

Apropos de purtatul sanatos care cica e prea scump pt unii - eu dc e sa trag linie cred cred ca aici am investit cei mai multi bani: wrap elastic, tricou meo tai, ssc, sling cu inele, 3 wrapuri tesute. Si is doar la inceput cu carpele, stash-ul de impatimit poate avea si 10 carpe, iar unul high end costa si cateva sute de euro :)) dar nah, pe langa pasiunea pe care am descoperit-o eu, pt noi cei mai bine investiti bani au fost in sistemele de purtare. Ca deh, ne-am invatat copila in brate de cand s-a nascut si acum doar asa vrea, sa doarma, sa suga, sa orice :)) btw, se uita lumea ca la felul sapte la noi aici pe insula, mai ales la barbatu-miu cand mananca cu ea in ssc si se bronzeaza cu ea in ssc :))
Andreea06
Scris: Friday, September 21, 2018 8:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Mary cum va e in concediu? Place micutei? hainoroc
MaryPoppins
Scris: Friday, September 21, 2018 8:37 PM
Nivel

Ne e foarte bine, doar cu vremea e asa si asa, bate vantul tare si ieri de ex nu am facut plaja, ne-am plimbat cu masina pe insula. Al meu se tot vaita ca nu-i tocmai vremea buna de plaja, dar azi ne-am ars ca racii la 24-25 grade pe plaja :)) Ana nu e prietena cu apa, alaltaieri a urlat numai cand o apropiam de apa, azi doar un pic am reusit sa o bagam cu piciorusele. Mai insistam si zilele urmatoare :)) apa nu e rece, dar cum bate vantul se intensifica senzatia de frig cand iei contact cu apa si nah, presupun ca de asta nu ii prea place :))
Mgeorgiana85
Scris: Friday, September 21, 2018 8:57 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
MaryPoppins wrote:
Ne e foarte bine, doar cu vremea e asa si asa, bate vantul tare si ieri de ex nu am facut plaja, ne-am plimbat cu masina pe insula. Al meu se tot vaita ca nu-i tocmai vremea buna de plaja, dar azi ne-am ars ca racii la 24-25 grade pe plaja :)) Ana nu e prietena cu apa, alaltaieri a urlat numai cand o apropiam de apa, azi doar un pic am reusit sa o bagam cu piciorusele. Mai insistam si zilele urmatoare :)) apa nu e rece, dar cum bate vantul se intensifica senzatia de frig cand iei contact cu apa si nah, presupun ca de asta nu ii prea place :))

Vacanta placuta! majoreta
Ilinca003
Scris: Friday, September 21, 2018 9:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/5/2018
Multumesc fetelor...vreau sa zic ca mi am lipit patutul de patul meu...stau tot langa ea,dar macar stiu ca e in patut...sa dorm si eu linistita...
Gabita29
Scris: Friday, September 21, 2018 9:53 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/16/2018
Mgeorgiana85 wrote:

Hehe felicitari Gabi!
Sa cresteti mari! computerlove

Multumim la fel!computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.