Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Mirunah wrote:Asa urat se uita la jucarie ( monstruletul verde pe care il cheama Uga, se juca si radea la el si dintr-o data zice Uga ) ca se enerveaza ca vrea sa o prinda sa o duca la gurita https://ibb.co/cqNc2KApp, nu vrea deloc sa isi sustina capul ridicat cand sta pe burta. Il ridica, dar nu il tine asa sus. Nici nu gangureste, el vrea sa vorbeasca direct. Zice le, uga, ng, a, i, si incearca sa repete dupa mine. O fi ok ca nu isi tine capul cand sta pe burtica? Ana si-a ridicat capul din stand pe burtica dupa saltul scurt de la 3 luni, asa dintr-o data. Pana atunci nici nu apucam sa o pun pe burta ca urla din toti rarunchii. Ea merge cu dezvoltarea fix dupa salturile mentale, eu is tot cu ochii pe wonder weeks ca sa vad cand si ce o sa faca nou :)) dupa ultimul salt de la 4-5 luni a inceput sa se rostogoleas a pe burtica, acum stiu ca dupa ce iesim din satul actual o sa se rostogoleasca inapoi si o sa stea singura in fundulet. Btw, suntem in plin salt de cateva zile si pare mai ok ca data trecuta, desi norisorul de data asta e la sfarsitul saltului, cand o sa faca 6 luni. Sper doar sa nu-i erupa si vreun dinte tot atunci, ca ne luam campii :)) |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| MaryPoppins wrote: Ana si-a ridicat capul din stand pe burtica dupa saltul scurt de la 3 luni, asa dintr-o data. Pana atunci nici nu apucam sa o pun pe burta ca urla din toti rarunchii. Ea merge cu dezvoltarea fix dupa salturile mentale, eu is tot cu ochii pe wonder weeks ca sa vad cand si ce o sa faca nou :)) dupa ultimul salt de la 4-5 luni a inceput sa se rostogoleas a pe burtica, acum stiu ca dupa ce iesim din satul actual o sa se rostogoleasca inapoi si o sa stea singura in fundulet. Btw, suntem in plin salt de cateva zile si pare mai ok ca data trecuta, desi norisorul de data asta e la sfarsitul saltului, cand o sa faca 6 luni. Sper doar sa nu-i erupa si vreun dinte tot atunci, ca ne luam campii :))
Sa stii ca si Teo are acelasi ritm cu ce imi arata aplicatia si face ce scrie acolo.
Dar de gangurit ai vostri cand au inceput? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Mirunah wrote:
Sa stii ca si Teo are acelasi ritm cu ce imi arata aplicatia si face ce scrie acolo.
Dar de gangurit ai vostri cand au inceput?
Sofia gangureste de pe la doua luni. Acum poarta adevarate conversatii cu jucariile si cu catelusii de la carusel. Sta pe burta si tine capul sus de ceva vreme, iar mai nou rade cu zgomot!e tare frumos sa observi achizitiile noi. In perioada asta e la puseul de 4 luni si la saltul mental ala lung de 5 sapt. Am mers cu ea in parc si atata m-a marait si chitait...voia numai in brate. Nici sa manance nu dorea...mergeam cu ea in brate si incercam ss imping si la carut |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si am reusit
https://imgur.com/a/iCinOZe |
|
| Mirunah wrote:
Dar de gangurit ai vostri cand au inceput?
Nu mai tin minte exact, dupa 6s candva. Stiu ca pana sa implineasca 3 luni era prietena cu toata lumea, gangurea mai ales la taica-miu. Acum sa nu vada pe nimeni in afara de noi |
|
| CrisM wrote:Sofia gangureste de pe la doua luni. Acum poarta adevarate conversatii cu jucariile si cu catelusii de la carusel. Sta pe burta si tine capul sus de ceva vreme, iar mai nou rade cu zgomot!e tare frumos sa observi achizitiile noi. In perioada asta e la puseul de 4 luni si la saltul mental ala lung de 5 sapt. Am mers cu ea in parc si atata m-a marait si chitait...voia numai in brate. Nici sa manance nu dorea...mergeam cu ea in brate si incercam ss imping si la carut Cris, tu parca aveai wrap elastic, nu o mai porti? Acum e ok mai ales dimineata si seara ca e racoare deja. |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| MaryPoppins wrote: Cris, tu parca aveai wrap elastic, nu o mai porti? Acum e ok mai ales dimineata si seara ca e racoare deja.
Wrap-ul l-am dat cuiva cu bebe mai mic (10 zile), dar mai am un mei tai mic si am primit acum un ssc manduca. O sa ies cu ea in sistem de acum. Nu stiu de ce mi s-a parut o idee buna sa ies cu carutul Sper sa trecem cu bine de puseul asta ca abia ce mai obisnuisem cu somn aproape toata noapte |
|
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Neata fetele..bebeii vostri dorm ib patut?A mea are senzori...cum simte tare,urla...si nu stiu cum s o fac sa stea in patut... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ilinca003 wrote:Neata fetele..bebeii vostri dorm ib patut?A mea are senzori...cum simte tare,urla...si nu stiu cum s o fac sa stea in patut...
A mea da doarme in patut. Nu stiu ce sa zic, ca nu am avut probleme niciodata cu ea la faza asta. Chiar si treaza daca o pun seara in patut, se foieste pana adoarme singurica. Spuneau unele mamici de transferul cu o paturica calda...astfel nu simte prea tare detasarea. Poate te ajuta celelalte mamici |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Mirunah wrote:
El cum se trezeste vrea mancare. Noi nu avem program. Urmam programul lui.incerc totusi sa treaca 1ora jum, doua intre mese.
Mancacios nu e nici el. Dar isi cere dreptul. Mananca 30 ml si adoarme. Asa face de cand l am adus acasa.
Mai are si momente cand sta treaz mai mult. Seara de regula. De la 8 la 12 e treaz si mananca vreo 200 ml. Recupereaza de ziua.
Lasa bebele in pace cu mancarea si nu te stresa. Eu panicata ca fsta mananca putin am mers la medici speciali?ti. Copiul manancacat ii trebuie. A mea la 9 luni jumate inca manabca 120ml la masa. Are 2 mese solide dupa care bea doar 10ml apa. O luna jumate a fost razboi cand era ora mesei de solide, acum, de 2 saotamani mananca o pulpa la masa si ar mai vrea parca . Are 6.600g si 71cm. (normal e ca un bebe de 7 luni, fiind socotita dupa varsta corectata) Nu te preocupa de greutate, imoortant e sa se dezvolte neurologic. Am o pirietena cu un bebe de 5 luni si are 9 kg, dar cum il pui asa ramâne, nu prea se misca dinncauza greuta?ii.. Mai bine mai slabu?i si mai iuti. |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| MadaMadalyna wrote:Lasa bebele in pace cu mancarea si nu te stresa. Eu panicata ca fsta mananca putin am mers la medici speciali?ti. Copiul manancacat ii trebuie. A mea la 9 luni jumate inca manabca 120ml la masa. Are 2 mese solide dupa care bea doar 10ml apa. O luna jumate a fost razboi cand era ora mesei de solide, acum, de 2 saotamani mananca o pulpa la masa si ar mai vrea parca . Are 6.600g si 71cm. (normal e ca un bebe de 7 luni, fiind socotita dupa varsta corectata) Nu te preocupa de greutate, imoortant e sa se dezvolte neurologic. Am o pirietena cu un bebe de 5 luni si are 9 kg, dar cum il pui asa ramâne, nu prea se misca dinncauza greuta?ii.. Mai bine mai slabu?i si mai iuti.
O sa incerc sa ma mai relaxez un pic. Il stresez si pe sot cand sta cu el sa il faca sa manance.
Vad ca toti ganguresc, numai Teo nu. El vrea sa vorbeasca direct... |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Mirunah wrote:
O sa incerc sa ma mai relaxez un pic. Il stresez si pe sot cand sta cu el sa il faca sa manance.
Vad ca toti ganguresc, numai Teo nu. El vrea sa vorbeasca direct...
Hai sa iti zic ce am pa?i?i eu, a pus pe fb o fata ce are baiat de.o seama cu varsta cirectata a alessiei, ca sta in fund, la 4 luni jumate sotul meu panicat ca vai copilul nostru e lent si nu face nimic. In august cand ne.am gasit, a ei statea locului, a mea ba in fund ba in branci, ba era la o jucarie, ba la alta. To?i au ritmul lor si nu trebuie compara?i. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Ilinca003 wrote:Neata fetele..bebeii vostri dorm ib patut?A mea are senzori...cum simte tare,urla...si nu stiu cum s o fac sa stea in patut...
Pana la 5 luni a dormit in patut. Adormit in brate la titi si mutat in patut. Dupa cand am mutat salteaua jos de tot, a fost tot mai greu transferul sa nu se trezeasca, simtea.. si cu o regresie de somn, a ajuns sa doarma intre noi. Acu tot asa doarme as vrea in patut dar pana nu invata sa adoarma singur, nu prea vad cum, transferul nu merge.. |
|
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Fetelor ce remedii mai stiti pentru constipatie? Am incercat masaj la burtica,stimulat cu termometrul si jumatate de supozitor cu glicerina...toate degeaba. Nu reuseste sa faca decat cat un varf de deget si atat. Astazi e deja a 3 zi cand se tot chinuie sa faca...
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Dea22 wrote:Fetelor ce remedii mai stiti pentru constipatie? Am incercat masaj la burtica,stimulat cu termometrul si jumatate de supozitor cu glicerina...toate degeaba. Nu reuseste sa faca decat cat un varf de deget si atat. Astazi e deja a 3 zi cand se tot chinuie sa faca...
I-ai dat ceva probiotic gen protectis, baby’s jarro etc? Noi aveam la 5-7 zile de la inceput, dar alaptat, si cu probioticul a ajuns sa faca la 2 zile. |
|
|