Clubul mamicilor incepatoare - 4
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Gabita29
Scris: Wednesday, September 19, 2018 10:57 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/16/2018
Fetelor, oare ce sa fac sa am mai mult lapte? Fetita pare ca nu se satura desi suge activ cate o ora...uff
Mirunah
Scris: Wednesday, September 19, 2018 11:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/23/2017
Gabita29 wrote:
Fetelor, oare ce sa fac sa am mai mult lapte? Fetita pare ca nu se satura desi suge activ cate o ora...uff

Vezi puseele de crestere. Sa nu fie la puseu. Sunt 4 pusee pana la 6 sapt.

App de pusee, abia astept puseul de la 3 luni sa manance si el mai mult...
delia.c.yaya
Scris: Wednesday, September 19, 2018 11:12 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Noi oficial am inceput diversificarea.
Momentan las in stand by BLW. Nu e problema de gag sau inec, e problema ca fiecare muscatura din orice se lasa cu vomitat si plansete. Asa ia singurica,duce la gurita,musca,mesteca dar cum simte mancarea pe limba gata vomita. Asa cand iam dat cu lingurita nu a mai vomitat..gag foarte putin..si nui bag lingurita in fundul gâtului..io intind,ea apuca de lingurita si linge asa de pe ea...nu ii blenduiesc mancarea,pasat cu furculita...asa a papat in sfarsit si ea ceva...pale o sa continui asa si o sa mai incerc bucati din cand in cand pana vad ca trece de starea de voma...
Ma bucur ca bea apa coeur
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, September 19, 2018 12:35 PM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
Mirunah wrote:

Cum face caca?

Espumisan si protectis ii dau si lui Teo desi nu are colici. Doar cateodata cand elimina gazele se inroseste si plange/ tipa asa scurt.

Cacuta nu e moale, nici tare tare...dar nu e cum ar trebui din cate am inteles. Ar trebui sa fie mai moale.
Mi-a spus doctorita sa-i dau espumisan si laptele inca nu il schimbamuff
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, September 19, 2018 12:36 PM
Nivel

Mirunah wrote:

Vezi puseele de crestere. Sa nu fie la puseu. Sunt 4 pusee pana la 6 sapt.

App de pusee, abia astept puseul de la 3 luni sa manance si el mai mult...

Ce pusee sunt pana la 6 sapt? uff
Adica cand...
Andreea06
Scris: Wednesday, September 19, 2018 1:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Mgeorgiana85 wrote:

Ce pusee sunt pana la 6 sapt? uff
Adica cand...

Astea sunt salturile mentale, in saptamani, se calculeaza dupa dpn desi la unii bebei se potriveste si dupa data nasterii.
https://ibb.co/krCzCK

Puseele de crestere:
Timpii obisnuiti pentru stimularea cresterii sunt in primele cateva zile la domiciliu si in jur de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, 3 luni, 4 luni, 6 luni si 9 luni (mai mult sau mai putin). Bebelusii nu citesc calendare si nici nu urmeaza vreun program, astfel incat perioadele sunt estimative.
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, September 19, 2018 1:23 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Astea sunt salturile mentale, in saptamani, se calculeaza dupa dpn desi la unii bebei se potriveste si dupa data nasterii.
https://ibb.co/krCzCK

Puseele de crestere:
Timpii obisnuiti pentru stimularea cresterii sunt in primele cateva zile la domiciliu si in jur de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, 3 luni, 4 luni, 6 luni si 9 luni (mai mult sau mai putin). Bebelusii nu citesc calendare si nici nu urmeaza vreun program, astfel incat perioadele sunt estimative.

Multumesc frumos!
Mi-am salvat poza...ras
Mirunah
Scris: Wednesday, September 19, 2018 1:34 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Mgeorgiana85 wrote:

Cacuta nu e moale, nici tare tare...dar nu e cum ar trebui din cate am inteles. Ar trebui sa fie mai moale.
Mi-a spus doctorita sa-i dau espumisan si laptele inca nu il schimbamuff

E importanta si culoarea.

Cate pic de espumisan ti a zis sa ii dai? De cate ori pe zi?
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, September 19, 2018 5:31 PM
Nivel

Mirunah wrote:

E importanta si culoarea.

Cate pic de espumisan ti a zis sa ii dai? De cate ori pe zi?

5 pic la fiecare masa.
Culoarea e galben verzui la cacuta
Mgeorgiana85
Scris: Wednesday, September 19, 2018 5:33 PM
Nivel

Dea22 wrote:

Combinatia de espumisan,colief si protectis a facut minuni si la noi.
Eu ii dau lp topfer si face caca zilnic doar ca e mai inchis la culoare. Cand ii dadeam aptamil facea si la 2/3 zile.

Toate astea 3 i le-ai dat? Espumisan, colief si protectis? Ce cantitate sau cum i le-ai dat?
Am auzit numai pareri bune despre colief si cred ca o sa cumpar si eu
lore.t.
Scris: Wednesday, September 19, 2018 5:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Gabita29 wrote:

Cum sunt indicatorii? Cati pampersi uda cu 3 linguri apa pana la 6 sapt, caca zilnic? In greutate cat a luat? De ce zici ca nu se satura? Poti incerca sa bei ceai de chimen, galafor forte sau capsule de schinduf am luat eu si m-au ajutat plus copilul cat mai mult la san sa stimuleze...
Gabita29
Scris: Wednesday, September 19, 2018 6:05 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/16/2018
lore.t. wrote:

Cum sunt indicatorii? Cati pampersi uda cu 3 linguri apa pana la 6 sapt, caca zilnic? In greutate cat a luat? De ce zici ca nu se satura? Poti incerca sa bei ceai de chimen, galafor forte sau capsule de schinduf am luat eu si m-au ajutat plus copilul cat mai mult la san sa stimuleze...

Uda multi pampersi pe zi, face si caca de trei ori pe zi. A luat un kg in greutate. Ideea e ca dupa ce papa si lasa sanul sau adoarme o pun in patut si plange si deschide gurita ca ar mai vrea. O pun iar la san, in doua secunde adoarme...o pun in patut si pana adoarme adanc mai face de vreo trei ori asa...
lore.t.
Scris: Wednesday, September 19, 2018 6:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Gabita29 wrote:

Uda multi pampersi pe zi, face si caca de trei ori pe zi. A luat un kg in greutate. Ideea e ca dupa ce papa si lasa sanul sau adoarme o pun in patut si plange si deschide gurita ca ar mai vrea. O pun iar la san, in doua secunde adoarme...o pun in patut si pana adoarme adanc mai face de vreo trei ori asa...

Asa face la puseu...daca toti indicatorii sunt buni nu te ingrijora. A luat foarte bine in greutate :D o sa treaca si fazele astea, al meu doarme acum doar cu tata in gura ziua :)) cum il pun jos se trezeste si o luam de la capat...:*
Andreea06
Scris: Wednesday, September 19, 2018 6:14 PM
Nivel

Gabita29 wrote:

Hihi pai nu inseamna ca nu se satura, ci doar ca simte cand o lasi din brate in patut si se trezeste si te cauta iar, asa cum stie ea cu gurita. Bebeii au instinctul sa deschida gurita si sa intoarca capul spre partea unde pui mana, daca ii pui degetul tau pe un obraz, incolo va cauta cu gurita sanul. Pt ei e si alinare si mirosul tau deja il stie, nu e doar pt foame. Ei mai sug si ca la suzeta, de alin, nu de foame. Sigur nu mananca o ora, urmareste inghititurile ca daca nu sunt dese atunci doarme de mult si doar mai suge ca la suzeta. Poti fie sa ai grija sa ai o paturica cu ea in brate ca atunci cand o muti sa nu simta rece patul, sa pui un tricou folosit de-a tau sa simta miros, sa ii dai suzi daca vrei - aici tu decizi daca merita, vine cu bune si rele :)
Andreea06
Scris: Wednesday, September 19, 2018 6:21 PM
Nivel

Mgeorgiana85 wrote:

Toate astea 3 i le-ai dat? Espumisan, colief si protectis? Ce cantitate sau cum i le-ai dat?
Am auzit numai pareri bune despre colief si cred ca o sa cumpar si eu

Pot sa rasp si eu ca tot astea i le-am dat.
Espumisan e pt balonari, colief ajuta cumva cu lactaza, nu mai retin explicatia exacta dar cumva ca organismul bebeilor inca nu e pregatit sa proceseze lactaza asta si de aici si colicii. Protectis e probiotic, ajuta la f multe. Sunt si alte probiotice cu mai multe tulpini dar pt inceput e f bun, apoi daca vrei mai schimbi.
Protectis - 5 pic pe zi, cand vrei.

Espumisan pana la 10pic parca - eu 10 ii dadeam, de 3 ori pe zi.

Colief la fiecare alaptare cate 4 pic, dar sa nu depaseasca 28 pic adica 7 mese. Sari daca are mai multe, al meu papa la 3h ziua si ceva mai rar noaptea, nu depaseam 7 mese.

Cu lingurita i le dadeam toate, colief amestecat cu cateva picaturi mulse la san, restul ca atare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.