Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Drum bun Mary si distractie placuta. Ma duc sa vad cat inseamna 6linguri,eu ii schimb 4 scutece udr pe zi... |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Mesaj dublat |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/13/2017 Mesaje: 382
| buna, mamici! am revenit pe forum printre atatia pampersi de schimbat, papat si somnic. Este greu cu 2 bebelusi care noaptea se trezesc din ora in ora, cand unul cand celalalt avem si noi cateva intrebari: - din pacate ma mulg, este ff greu cu alaptatul piticilor deoarece papa la ore diferite iar gogosica oboseste imediat la san iar in 20 minute i se face iar foame... laptic curge suficient, dar nu stiu cat de consistent este pentru ei. cum imi pot da seama? azi noapte au papat putin mai organizat, cam la 2 ore pitica- aprox 40 ml iar grasunelul- aprox 70 ml/masa. aseara i am cantarit la 6 zile dupa ce am iesit din spital (cu 2210 gr/2620 gr) iar acum au 2230, respectiv 2720. - este normal ca la scurt timp dupa ce papa sa faca si caca? si sa faca des noaptea? se asimileaza totul intr un timp atat de scurt? - piticul mi se pare ca mananca mai mult decat ar trebui, este ok sa ii dau la cerere? imi cer scuze, nu stiu cat de explicita am fost, inca incerc sa ma obisnuiesc cu somn de 3 ore adunate pe noapte, de la 12 cat ajunsesem in sarcina |
|

Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Andruu wrote: buna, mamici! am revenit pe forum printre atatia pampersi de schimbat, papat si somnic. Este greu cu 2 bebelusi care noaptea se trezesc din ora in ora, cand unul cand celalalt  avem si noi cateva intrebari: - din pacate ma mulg, este ff greu cu alaptatul piticilor deoarece papa la ore diferite iar gogosica oboseste imediat la san iar in 20 minute i se face iar foame... laptic curge suficient, dar nu stiu cat de consistent este pentru ei. cum imi pot da seama? azi noapte au papat putin mai organizat, cam la 2 ore pitica- aprox 40 ml iar grasunelul- aprox 70 ml/masa. aseara i am cantarit la 6 zile dupa ce am iesit din spital (cu 2210 gr/2620 gr) iar acum au 2230, respectiv 2720. - este normal ca la scurt timp dupa ce papa sa faca si caca? si sa faca des noaptea? se asimileaza totul intr un timp atat de scurt? - piticul mi se pare ca mananca mai mult decat ar trebui, este ok sa ii dau la cerere? imi cer scuze, nu stiu cat de explicita am fost, inca incerc sa ma obisnuiesc cu somn de 3 ore adunate pe noapte, de la 12 cat ajunsesem in sarcina
La inceput si eu dormeam tot cate o ora, chiar daca e doar un bebe.
Da-i sa pape cat vrea, bebe stie cel mai bine. Doar nu il lasi sa ii fie foame.
La inceput fac caca des, si Teo facea de 4-5 ori pe zi. La un moment s-a reglat si cu scaunul, acum are unul in fiecare zi, dar noi papam lp. Poate e diferit la laptele matern.
Cand nu stii ceva, sa stii ce bebeii te invata ei pe tine. Urmareste-le semnalele. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| MaryPoppins wrote: Voi parca in Cipru mergeti, nu? Noi luam caruciorul in cabiba ca e super mic, dar voi il predati la scara avionului si tot asa ti-l aduc, nu tre sa ai emotii pt ca e inclus in pretul biletului. O sa fie bine cu zborul, altii pleaca si pe zboruri transcontinentale cu bebe mic :)) in afara de urlat nu are ce sa se intample, deci tre sa fim zen ca aia e :)) inainte ma cam enervau bebelusii care plangeau in avion, dar acum ii inteleg foarte bine pe parintii aia :))
Da, saptamana viitoare joi plecam si noi, abia astept!! :D Anu trecut am facut Singapore-Bali si a fost un zbor de 12 ore din Munchen si erau cu bebei, dar nu au plans o data, nu mi-a venit sa cred :o |
|

| Andruu wrote: buna, mamici! am revenit pe forum printre atatia pampersi de schimbat, papat si somnic. Este greu cu 2 bebelusi care noaptea se trezesc din ora in ora, cand unul cand celalalt  avem si noi cateva intrebari: - din pacate ma mulg, este ff greu cu alaptatul piticilor deoarece papa la ore diferite iar gogosica oboseste imediat la san iar in 20 minute i se face iar foame... laptic curge suficient, dar nu stiu cat de consistent este pentru ei. cum imi pot da seama? azi noapte au papat putin mai organizat, cam la 2 ore pitica- aprox 40 ml iar grasunelul- aprox 70 ml/masa. aseara i am cantarit la 6 zile dupa ce am iesit din spital (cu 2210 gr/2620 gr) iar acum au 2230, respectiv 2720. - este normal ca la scurt timp dupa ce papa sa faca si caca? si sa faca des noaptea? se asimileaza totul intr un timp atat de scurt? - piticul mi se pare ca mananca mai mult decat ar trebui, este ok sa ii dau la cerere? imi cer scuze, nu stiu cat de explicita am fost, inca incerc sa ma obisnuiesc cu somn de 3 ore adunate pe noapte, de la 12 cat ajunsesem in sarcina Hey hey, cred ca ti-e foarte greu!! In primul rand sa sti ca nu exista lapte matern prost calitativ, laptele tau este exact cum au nevoie piticii tai. Alaptarea se face la cerere niciodata la program, cum le dai? Cu biberon? Sa sti ca se absoarbe destul de repede de aceea nu e regula sa treaca aprox 3 ore ca si la laptele praf si este perfect normal sa aiba mai multe scaune si uneori chiar si in timp ce mananca, se va regla in timp. Cum stica se satura? 5-6 pampersi uzi cu 3 linguri apa pana la 6 saptamani, scaun zilnic si in rest nani si sa ia in greutate... |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Fete, este vinrva din Sibiu? Imi poate recomanda cineva un medic ortoped pediatru? Multumesc |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Fete, este vinrva din Sibiu? Imi poate recomanda cineva un medic ortoped pediatru? Multumesc
Ce ati patit?
Eu nu sunt din sibiu, dar ma intereseaza sa aflu orice informatie. E vreun control care trebuie facut? |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Dr. Banciu Vasile Stelian Nu stiu cum e. Am auzit de el de la o prietena.
Mgeorgiana85 wrote:Fete, este vinrva din Sibiu? Imi poate recomanda cineva un medic ortoped pediatru? Multumesc |
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Mirunah wrote:
Ce ati patit?
Eu nu sunt din sibiu, dar ma intereseaza sa aflu orice informatie. E vreun control care trebuie facut?
Trebuie sa mergem la control sa vedem de manuta. Are fractura de clavicula de la nastere...in prima faza mi-a spus ca nu e fractura de clavicula doar ca simte niste vibratii la umar. Pe foaia de externare asa scrie fractura de clavicula..el misca manuta, nu-l doare...dar trebuie sa mergem la consult si am inteles ca in Sibiu sunt mai ok medicii. Trebuie sa mergem si la neurolog pediatru pentru hematomul cefalic, desi toata lumea a spus ca se absoarbe vreau sa merg sa fiu sigura... |
|

| Mirunah wrote:
Ce ati patit?
Eu nu sunt din sibiu, dar ma intereseaza sa aflu orice informatie. E vreun control care trebuie facut?
Da Miruna, ecografie de sold se face. In spital ne-a scris pe foaie de externare sa facem la 1-6 saptamani dar pediatra mi-a zis sa merg doar la 8 saptamani si atunci am fost. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| MaryPoppins wrote:Noi am terminat bagajele si ne punem la nani, ca maine ne trezim devreme. Sper sa avem zboruri linistite si sa nu faca Ana scandal prea mare Drum bun, zbor lin si relaxare maxima! Ana sa fie linistita si sa se bucure de apa si nisip |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Andruu wrote: buna, mamici! am revenit pe forum printre atatia pampersi de schimbat, papat si somnic. Este greu cu 2 bebelusi care noaptea se trezesc din ora in ora, cand unul cand celalalt  avem si noi cateva intrebari: - din pacate ma mulg, este ff greu cu alaptatul piticilor deoarece papa la ore diferite iar gogosica oboseste imediat la san iar in 20 minute i se face iar foame... laptic curge suficient, dar nu stiu cat de consistent este pentru ei. cum imi pot da seama? azi noapte au papat putin mai organizat, cam la 2 ore pitica- aprox 40 ml iar grasunelul- aprox 70 ml/masa. aseara i am cantarit la 6 zile dupa ce am iesit din spital (cu 2210 gr/2620 gr) iar acum au 2230, respectiv 2720. - este normal ca la scurt timp dupa ce papa sa faca si caca? si sa faca des noaptea? se asimileaza totul intr un timp atat de scurt? - piticul mi se pare ca mananca mai mult decat ar trebui, este ok sa ii dau la cerere? imi cer scuze, nu stiu cat de explicita am fost, inca incerc sa ma obisnuiesc cu somn de 3 ore adunate pe noapte, de la 12 cat ajunsesem in sarcina
La cerere, linistita ca si de papa mai des doar nu se pune problema de ingrasat la varsta asta. Atata ca te epuizeaza pe tine un pic fiind si doi.. poti incerca in acelasi timp daca gasesti pozitie, ca si de nu ii e foame fix atunci unuia, poate papa si in somn si e atras de titica si pt alinare, de suzetat etc. Al meu statea si 2 ore zilele de la spital, il lasam la inceput cat voia, doarmea asa in brate, mai sugea un pic, obosea, adormea, suzeta (nu inghitea sau f rar) etc.
Pompa e ok asa doar sa urmaresti sa nu scada lactatia ca nu trage la fel ca bebe si sa nu se creeze confuzia san/tetina. Sa prefere ei sau unul doar, biberonul in detrimentul sanului pt ca e fluxul mai rapid. Oricum, pana la urma conteaza sa fie hraniti. Nu toti fac confuzia respectiva, poate acum fetitei ii e chiar ok bibe ca flux ca nu tre sa se oboseasca tare fiind inca micuta. Tu stii cel mai bine, ai incredere in tine si in bebei, ca ei iti dau semnale.
Scaunele is ok in ambele variante: rare o data la cateva zile(pana la 7-10 zile) ca lm e asimilat f bine - cazul meu, asa rar a facut prima luna, apoi la 4 zile apoi la 2.. si acum face asa. Sau cazul la fiecare masa Urmareste culoarea, textura. Ar trebui sa fie galben/portocaliu, verde ridica ceva semne de intrebare si alte culori, cand sunt doar cu laptic. Daca scaunul e absorbit de pampers complet sau ff mult se considera diaree parca, noi n-am avut dar asa am citit.. in sensul ca e asa apos incat e absorbit ca urina. |
|

| lore.t. wrote: Da Miruna, ecografie de sold se face. In spital ne-a scris pe foaie de externare sa facem la 1-6 saptamani dar pediatra mi-a zis sa merg doar la 8 saptamani si atunci am fost.
Asta am facut-o. Atunci s-a uitat si la toate organele.
A facut pipi acolo pe patul ala eco ditamai balta |
|

| Mgeorgiana85 wrote:Trebuie sa mergem la control sa vedem de manuta. Are fractura de clavicula  de la nastere...in prima faza mi-a spus ca nu e fractura de clavicula doar ca simte niste vibratii la umar. Pe foaia de externare asa scrie fractura de clavicula..el misca manuta, nu-l doare...dar trebuie sa mergem la consult si am inteles ca in Sibiu sunt mai ok medicii. Trebuie sa mergem si la neurolog pediatru pentru hematomul cefalic, desi toata lumea a spus ca se absoarbe vreau sa merg sa fiu sigura...
Am inteles. Da, fa tot ce poti sa fii linistita. |
|
|