Clubul mamicilor incepatoare - 4
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 12:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/16/2018
Fetelor, micuta mea m-a tinut in crize de plans ieri de la 15 pana la 22...I-am tot dat san si tot adormea. Iar se trezea iar plangea...pe noapte a dormit cate patru ore legat. Acum.citeam intr-o carte ca ar trebui sa ii dau sanul si masa dupa instalarea lactatiei. Ca laptele de inceput nu ii e suficient. Eu i-am dat tot 20 de min la un san si 20 la celalalt cum am fost sfatuita in maternitate. Acum i-am dat 40 de minute din acelasi si doarme fetita mea.newclap Oare asta e secretul? Ce fac cu celalalt san. Il mulg sau efectiv incep cu el la urmatoarea masa?
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 12:17 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Nu-i nici o problema ca sughite! Si nu exista sa supraalimentezi um bebelus alaptat :)

Ok. Multumesc de incurajari!DistanceKiss
lore.t.
Scris: Monday, September 3, 2018 12:31 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
Gabita29 wrote:
Fetelor, micuta mea m-a tinut in crize de plans ieri de la 15 pana la 22...I-am tot dat san si tot adormea. Iar se trezea iar plangea...pe noapte a dormit cate patru ore legat. Acum.citeam intr-o carte ca ar trebui sa ii dau sanul si masa dupa instalarea lactatiei. Ca laptele de inceput nu ii e suficient. Eu i-am dat tot 20 de min la un san si 20 la celalalt cum am fost sfatuita in maternitate. Acum i-am dat 40 de minute din acelasi si doarme fetita mea.newclap Oare asta e secretul? Ce fac cu celalalt san. Il mulg sau efectiv incep cu el la urmatoarea masa?

Aici este foarte mult de povestit...iti recomand sa intri pe grupul alapteaza-timisoara, vei gasi raspuns la toate intrebarile legate de alaptat. La un san nu se sta pe ceas 10,15,20 minute, se sta pana nu mai curge lapte, la final e laptele cel mai gras si satios iar daca tu o muti inainte s-ar putea sa nu ajunga sa bea. Important e sa suga activ, sa vezi ca inghite, urmaresti barbia si sunetul ca inghite pentru ca bebe poate sta si o ora la san si sa suga activ doar 5 minute. Eu ii ofer intotdeauna si al doilea san si daca vrea bine daca nu la urmatoarea masa ras
Nu mulgi celalat san sa nu dai apoi in supraproductie, lactatia se va regla dupa cum bea bebe Cheek Kiss
MaryPoppins
Scris: Monday, September 3, 2018 12:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Gabita, cum zice Lore! Foarte prost te-au sfatuit in maternitate, nu alternezi sanii decat daca bebe cere mai mult.

Si as mai avea o completare, laptele nu se termina niciodata dintr-un san, el coboara in valuri la interval x de timp, in functie de cum stimuleaza bebe. Ai sa vezi dupa ce ti se regleaza lactatia. Eu am sanii tot timpul moi, lapte "stocat" nu prea e, dar cum pune Ana gura, cum se declanseaza fluxul. Dupa ce se termina primul fluxul ea tot suge si stimuleaza pana vine urmatorul si urmatorul si tot asa. Eu pot sa stau cu ea ore in sir la un san si fluxurile vin incontinuu. De multe ori doarme cu sanul in gura si doar "suzeteaza", dar sanul tot e stimulat si laptele coboara. Uneori ia si fluxul respectiv, alteori clampeaza cu gingia ca sa nu-i curga in gura :)) e adevarat ca dupa un timp de supt la un singur san fluxurile s-ar putea sa fie mai slabe si sa vina la un interval mai mare de timp, de asta mutam bebele la sanul "proaspat". Plus sa ne asiguram ca sunt stimulati si "goliti" ambii sani, pt ca unele mame au supraproductie si risc mai mare de canale blocate. Dar asta cu x minute la unul si x minute la altul e o mare prostie, sunt atatea mame care din varii motive alapteaza la un singur san.
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 12:43 PM
Nivel

Multumesc fetelor! Doarme fetita de la 11.30. Nu stiam de ce e flamanda.yes Ne invatam incet incet!grup
MaryPoppins
Scris: Monday, September 3, 2018 12:53 PM
Nivel

Gabita29 wrote:
Multumesc fetelor! Doarme fetita de la 11.30. Nu stiam de ce e flamanda.yes Ne invatam incet incet!grup

Alaptarea e un proces continuu de invatare, dar ai sa vezi ca te invata bebelina ce ai de facut :) acum sta mai mult la san, dar cand mai creste sa vezi cum termina tot in 5 minute sau chiar mai putin :)) Ana de multe ori suge cat tine un flux, maxim doua si gata, nu mai vrea. Eu acum o fugaresc cu tzatza prin casa, doar cand e adormita suge linistita.
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 1:06 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Alaptarea e un proces continuu de invatare, dar ai sa vezi ca te invata bebelina ce ai de facut :) acum sta mai mult la san, dar cand mai creste sa vezi cum termina tot in 5 minute sau chiar mai putin :)) Ana de multe ori suge cat tine un flux, maxim doua si gata, nu mai vrea. Eu acum o fugaresc cu tzatza prin casa, doar cand e adormita suge linistita.

Multumesc!Aseara eram disperati si eu si sotul ca fetita nu adormea si eram pe punctul de a-i da laptr praf. Dar am insistat am mai tinut-o la san si a adormit. Azi iarasi o reusita dupa o criza de plans. yes Va fi mai bine mai incolo cand va avea forta sa traga mai mult si mai repede.dance
MaryPoppins
Scris: Monday, September 3, 2018 1:49 PM
Nivel

Gabita29 wrote:

Multumesc!Aseara eram disperati si eu si sotul ca fetita nu adormea si eram pe punctul de a-i da laptr praf. Dar am insistat am mai tinut-o la san si a adormit. Azi iarasi o reusita dupa o criza de plans. yes Va fi mai bine mai incolo cand va avea forta sa traga mai mult si mai repede.dance

Stai linistita, ca toate am trecut pe acolo. Eu am aruncat o cutie de lapte praf aproape plina, ramasa din primele zile acasa. Apoi pe la 7-8s intr-un moment de disperare am mai luat o cutie, dar a ramas neinceputa, tre sa o donez. Atunci imi scadea fluxul foarte tare seara si ma chinuiam cu ea, dar am vb cu consultanta, am luat niste ceaiuri (mai mult pt psihicul meu) si am tinut-o pe ea la san pana venea si laptele in final :)) dar a mea nu prea sugea noaptea cand era mica, de unde si lactatia insuficient stimulata.

Uitasem sa iti spun de compresia sanului, cand intru de pe laptop iti las un link pe youtube. Asa mai dirijezi tu flux de lapte in plus catre bebe si ajuta si sa coboare laptele mai repede. Atasarea cum e, te doare cand suge, ai rani? Ca si de la o atasare gresita poate sa stea bebele mai mult la san, pt ca transferul de lapte nu se face adecvat.
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 1:51 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Stai linistita, ca toate am trecut pe acolo. Eu am aruncat o cutie de lapte praf aproape plina, ramasa din primele zile acasa. Apoi pe la 7-8s intr-un moment de disperare am mai luat o cutie, dar a ramas neinceputa, tre sa o donez. Atunci imi scadea fluxul foarte tare seara si ma chinuiam cu ea, dar am vb cu consultanta, am luat niste ceaiuri (mai mult pt psihicul meu) si am tinut-o pe ea la san pana venea si laptele in final :)) dar a mea nu prea sugea noaptea cand era mica, de unde si lactatia insuficient stimulata.

Uitasem sa iti spun de compresia sanului, cand intru de pe laptop iti las un link pe youtube. Asa mai dirijezi tu flux de lapte in plus catre bebe si ajuta si sa coboare laptele mai repede. Atasarea cum e, te doare cand suge, ai rani? Ca si de la o atasare gresita poate sa stea bebele mai mult la san, pt ca transferul de lapte nu se face adecvat.

Nu am rani, am noroc. Nici nu ma doare cand suge. newclap Mersi mult!
MaryPoppins
Scris: Monday, September 3, 2018 2:31 PM
Nivel

Gabita29 wrote:

Nu am rani, am noroc. Nici nu ma doare cand suge. newclap Mersi mult!

Super, inseamna ca atasarea e ok! Iti las doua linkuri despre compresia sanului:
https://www.youtube.com/watch?v=icEZcErKooY
https://www.youtube.com/watch?v=nz7ulj2j2Oc

Si aici un articol de dr.Jack Newman tradus in romana: https://alapteaza.wordpress.com/2018/02/28/compresia-sanului-dr-jack-newman/

Ajuta mult intre fluxuri, cand bebe suge dar nu inghite, apoi cand faci compresie auzi imediat cum ii vine laptic si incepe iar sa inghita :)
delia.c.yaya
Scris: Monday, September 3, 2018 7:02 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
De cand s-a nascut Giuli, barbatumiu a tot lasat tv pe Mooz Ro ziua ca sa se invete Giuli cu galagia. Rezultatul?!
Giuli are o melodie preferata (Panamera). Poate sa planga,sa urle, sa doarma, sa manance....cum incepe melodia asta se opreste si se uita la tv. Iam taiat si unghiile asa..nici nu ma baga in seamaLol
Concluzia?! Traiasca muzica ca asa se potoleeste fiemeahohot
Gabita29
Scris: Monday, September 3, 2018 8:27 PM
Nivel

delia.c.yaya
Scris: Monday, September 3, 2018 11:14 PM

Mamici...iar eu cu lista de intrebariLol
1. De la ce varsta oare pot s-o invelesc pe Giuli?!cam cand ar fi safe...ca sa stiu daca mai tin plapuma in dulapLol
2. Are ceva daca pe la 8luni incerc s-o invat la olita?!
MaryPoppins
Scris: Monday, September 3, 2018 11:44 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:
Mamici...iar eu cu lista de intrebariLol
1. De la ce varsta oare pot s-o invelesc pe Giuli?!cam cand ar fi safe...ca sa stiu daca mai tin plapuma in dulapLol
2. Are ceva daca pe la 8luni incerc s-o invat la olita?!

1.Ana doarme cu mine si cand simt ca imi e racoare o acopar si pe ea (pana la subsuoara) . Ca se descopera apoi e alta treaba :)) dar tie iti e teama sa nu se sufoce, sau de ce intrebi?
2.Exclus, pana la 2 ani un copil nu are control sfincterian, deci nici nu as aduce vreo olita in raza lui vizuala :)) si asta o stiu inca din primul an de facultate de la cursul de psihologia copilului :) asta cu olita inainte de vreme face parte tot din seria apa si ceai, mancare de la 3 luni, otet pt sughit si alte cele :))
delia.c.yaya
Scris: Monday, September 3, 2018 11:53 PM

MaryPoppins wrote:

1.Ana doarme cu mine si cand simt ca imi e racoare o acopar si pe ea (pana la subsuoara) . Ca se descopera apoi e alta treaba :)) dar tie iti e teama sa nu se sufoce, sau de ce intrebi?
2.Exclus, pana la 2 ani un copil nu are control sfincterian, deci nici nu as aduce vreo olita in raza lui vizuala :)) si asta o stiu inca din primul an de facultate de la cursul de psihologia copilului :) asta cu olita inainte de vreme face parte tot din seria apa si ceai, mancare de la 3 luni, otet pt sughit si alte cele :))

1.da, de teama asta. Cand doarme cu mine o simt cand se foieste..dar in patul ei nu am cum,doar sa nu dorm deloc...
2. Asta chiar nu stiam! Notat! Sper doar sa o invat repede in cateva luni ca altfel nu mio primeste la gradi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.