|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Andreea06 wrote:
Pot sa rasp si eu ca tot astea i le-am dat. Espumisan e pt balonari, colief ajuta cumva cu lactaza, nu mai retin explicatia exacta dar cumva ca organismul bebeilor inca nu e pregatit sa proceseze lactaza asta si de aici si colicii. Protectis e probiotic, ajuta la f multe. Sunt si alte probiotice cu mai multe tulpini dar pt inceput e f bun, apoi daca vrei mai schimbi. Protectis - 5 pic pe zi, cand vrei.
Espumisan pana la 10pic parca - eu 10 ii dadeam, de 3 ori pe zi.
Colief la fiecare alaptare cate 4 pic, dar sa nu depaseasca 28 pic adica 7 mese. Sari daca are mai multe, al meu papa la 3h ziua si ceva mai rar noaptea, nu depaseam 7 mese.
Cu lingurita i le dadeam toate, colief amestecat cu cateva picaturi mulse la san, restul ca atare.
Multumesc frumos pt explicatii! O sa merg sa cumpar si eu |
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Gabita29 wrote: Uda multi pampersi pe zi, face si caca de trei ori pe zi. A luat un kg in greutate. Ideea e ca dupa ce papa si lasa sanul sau adoarme o pun in patut si plange si deschide gurita ca ar mai vrea. O pun iar la san, in doua secunde adoarme...o pun in patut si pana adoarme adanc mai face de vreo trei ori asa...
Asa face si Teo |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andreea06 wrote:
Pot sa rasp si eu ca tot astea i le-am dat. Espumisan e pt balonari, colief ajuta cumva cu lactaza, nu mai retin explicatia exacta dar cumva ca organismul bebeilor inca nu e pregatit sa proceseze lactaza asta si de aici si colicii. Protectis e probiotic, ajuta la f multe. Sunt si alte probiotice cu mai multe tulpini dar pt inceput e f bun, apoi daca vrei mai schimbi. Protectis - 5 pic pe zi, cand vrei.
Espumisan pana la 10pic parca - eu 10 ii dadeam, de 3 ori pe zi.
Colief la fiecare alaptare cate 4 pic, dar sa nu depaseasca 28 pic adica 7 mese. Sari daca are mai multe, al meu papa la 3h ziua si ceva mai rar noaptea, nu depaseam 7 mese.
Cu lingurita i le dadeam toate, colief amestecat cu cateva picaturi mulse la san, restul ca atare.
Si eu care credeam ca eram singura care tragea de tzatza sai picure in lingurita |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| lore.t. wrote: Asa face la puseu...daca toti indicatorii sunt buni nu te ingrijora. A luat foarte bine in greutate :D o sa treaca si fazele astea, al meu doarme acum doar cu tata in gura ziua :)) cum il pun jos se trezeste si o luam de la capat...:*
Multumesc! M-am mai linistit. |
| Mirunah wrote:Asa face si Teo
Dragul de el. Sa ne ajute D-zeu sa avem rabdare si energie! |
| Andreea06 wrote:
Hihi pai nu inseamna ca nu se satura, ci doar ca simte cand o lasi din brate in patut si se trezeste si te cauta iar, asa cum stie ea cu gurita. Bebeii au instinctul sa deschida gurita si sa intoarca capul spre partea unde pui mana, daca ii pui degetul tau pe un obraz, incolo va cauta cu gurita sanul. Pt ei e si alinare si mirosul tau deja il stie, nu e doar pt foame. Ei mai sug si ca la suzeta, de alin, nu de foame. Sigur nu mananca o ora, urmareste inghititurile ca daca nu sunt dese atunci doarme de mult si doar mai suge ca la suzeta. Poti fie sa ai grija sa ai o paturica cu ea in brate ca atunci cand o muti sa nu simta rece patul, sa pui un tricou folosit de-a tau sa simta miros, sa ii dai suzi daca vrei - aici tu decizi daca merita, vine cu bune si rele :)
O sa incerc si metodele astea! Eu as tine-o tot in brate dar nu m-am refacut inca dupa epiziotomie...jos nu pot sa stau...e greu in picioare si cu ea in brate... Multumesc! |
| Fete, cele care dati colief si bebeii papa lapte praf, cum administrati colieful? Cumnatei mele i s-a spus ca la lapte praf cu jum de ora inainte sa pape...eram curioasa cum dati voi |
| Gabita29 wrote:
Dragul de el. Sa ne ajute D-zeu sa avem rabdare si energie!
Rabdare am...eu stau cu Teo 10 ore pe zi sa manance. Practic nu fac altceva...
El adoarme numai cu biberonul in gura, de muuuulte ori dupa 10 min adoarme. Si ca sa il fac sa manance, il pun jos...in 30 sec se trezeste...si tot asa. Atunci cand nu vrea sa pape in somn aplic metoda asta. Tare mi-as fi dorit un copil mancacios. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Gabita29 wrote:O sa incerc si metodele astea! Eu as tine-o tot in brate dar nu m-am refacut inca dupa epiziotomie...jos nu pot sa stau...e greu in picioare si cu ea in brate... Multumesc!
Pe o parte nu poti sta? Intinsa in pat adica. Si sa alaptezi asa daca e nevoie. Nu tre sa stea in brate neaparat ci sa te simta. Desi e posibil sa reusesti si asa cu metodele alea. Sa ai paturica si sub capul ei, adica sa nu fie pielea ta pe a ei ca o sa simta cand te dezlipesti :D is smecheri piticii astia mici. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mgeorgiana85 wrote:Fete, cele care dati colief si bebeii papa lapte praf, cum administrati colieful? Cumnatei mele i s-a spus ca la lapte praf cu jum de ora inainte sa pape...eram curioasa cum dati voi
Pe prospect parca asa scria la lp.. cauta pe google ca ar trebui sa fie prospectul pe undeva. Poate mamicile au facut altfel si poate a si functionat |
|
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Mgeorgiana85 wrote:Fete, cele care dati colief si bebeii papa lapte praf, cum administrati colieful? Cumnatei mele i s-a spus ca la lapte praf cu jum de ora inainte sa pape...eram curioasa cum dati voi
Eu ii dadeam espumisan dimineata si seara cate 5 picaturi si colief in fiecare sticluta cu lapte praf cate 4 picaturi (sa nu depasesti 28 de picaturi pe zi). Faceam lapticul,adaugam cele 4 picaturi si trebuie lasat sa stea 30min (eu puneam biberonul intr un castronel cu apa calda ca sa ramana caldut). Protectis i am dat cate 5 picaturi pe zi dar abia cand am inceput sa reduc picaturile de colief. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
Eu am folosit colicalim care contine aceeasi substanta activa ca si colieful si nu trebuia sa fac nimic deosebit. Cand ii dadeam biberonul puneam si picaturile, dar la colief da.. trebuie facut dupa instructiuni..
|
|
| Multumim mamici Fac cum scrie pe prospect, e asa cum spuneti si voi...trebuie lasat 30 de min. |
|
| Mgeorgiana85 wrote:Multumim mamici Fac cum scrie pe prospect, e asa cum spuneti si voi...trebuie lasat 30 de min.
Eu daca l-as lasa 30 min nemancat, cred ca mi-ar manca si urechile. |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Buna diminea?a mamici! Sa va dau o veste, sunt super dezamagita pentru a nu ?tiu cata oara de sistemul medical din România. Duminica noaptea spre luni ma duc la urgente cu Alessia, se sambata seara avea febra si voma, o doctorita imi zice ca e racita si nedezvoltata, cat imbrac fata ea dispare, fara sa spuna ceva, diagnosticul pus de ea il ?tiu din ce a scris pe reteta. La ora 15 am fost la alt medic ce spune ca e nevoie de internare sa i se faca analize fetei ca nu se ?tie ce are. Am refuzat internarea si am plecat de urgenta in italia (am luat bilet de pe o zi pe alta cu 320euro). Fata are erup?ie cutanata si raceala la stomac. Dupa prima doza de tratament deja nu a mai vomitat. |
|
|