Clubul mamicilor incepatoare - 4
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MaryPoppins
Scris: Saturday, September 1, 2018 10:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Alexis, ce bine ca ne-ai scris computerlove ma bucur tare mult sa aud ca folosesti SNS, daca nu folosesti nici o tetina asa ai toate sansele sa cresti lactatia iar pitica sa nu iti refuze sanul. Cat lp ii pui pe sns in 24 ore? In primele 6 saptamani de viata ar trebui sa manance si noaptea la maxim 4 ore ca sa nu se deshidrateze. Dar poti pe timp de noapte sa incerci doar cu san, semi adormita sigur va manca mai linistita iar noaptea e cel mai bine stimulata lactatia. Apa si ceai in nici un caz, asculta de pediatru pt ca MF e de pe alta planeta daca ti-a dat asa sfaturi. Cat despre pampers, in primele 6s de viata un pampers plin e echivalentul a 3 linguri de pipi, dupa 6s echivalentul a 6linguri de pipi. Fa testul cu un scutec gol in care pui 3 linguri de apa si cantareste-l, asa iti poti face o idee de cat pipi face in 24 ore. Cu un consultant in alaptare lucrezi cumva? Daca nu, ti-as recomamda sa iei legatura cu unul, sa te ajute cu schema de completare prin sns, sa evalueze lactatia ta, suptul lui bebe etc. Cheek Kiss
MaryPoppins
Scris: Saturday, September 1, 2018 10:36 AM
Nivel

Mirunah wrote:
Printre altele si eu simt ca o sa cedez in curand.

Nu am timp de nimic, nici pe wc nu apuc sa stau. Ziua mananca o ora, doarme o ora. Timp in care il pazesc ca dupa 10 min incepe sa planga si il pun pe burtica si doarme asa linistit...noaptea are ceas cu cuc si doarme maxim 3 ore in care se mai trezeste dar il pun pe burta mea si stau mai in fund. Ca sa doarma...eu ce sa dorm..
Ca nu pot cu fata in sus...

Orele mele de somn sunt vreo 5-6 si astea din 3 reprize.

9 ore pe zi le petrec cu el ca sa manance.

Eu zic sa iti iei un sistem, la 2 luni is mai multe SSC wrap conversion care merg iar Teo e oricum marisor. Daca cu carpele zici ca nu te descurci. Asa macar iti mai usurezi viata. A mea suge in sistem, doarme in sistem, eu fac treaba cu ea in sistem, mananc cu ea in sistem si inclusiv fac pipi cu ea in sistem hohot
AriaM
Scris: Saturday, September 1, 2018 1:02 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
No asta cu facutul de pipi cu ea in sistem tare ar trebui da o invat si eu topai ... Repede repede pana nu imi plesneste vezica.

MaryPoppins wrote:

Eu zic sa iti iei un sistem, la 2 luni is mai multe SSC wrap conversion care merg iar Teo e oricum marisor. Daca cu carpele zici ca nu te descurci. Asa macar iti mai usurezi viata. A mea suge in sistem, doarme in sistem, eu fac treaba cu ea in sistem, mananc cu ea in sistem si inclusiv fac pipi cu ea in sistem hohot
delia.c.yaya
Scris: Saturday, September 1, 2018 1:45 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
MaryPoppins wrote:

Tare asta cu pipihohot as vrea so vad pe asta...hohot
MaryPoppins
Scris: Saturday, September 1, 2018 2:02 PM
Nivel

Mai fetelor, voi ma faceti sa ma filmez hohot deci e simplu, te asezi pe buda ca si cum ai fi gravida. Eu ii si ridic funduletul mai sus in talie ca sa nu ma apese pe burta. Chiar e simplu Lol am inceput sa fac treaba asta de cand cu wrapul tesut, ca imi era lehamite sa stric legatura doar pt un pipi. Dar la fel merge si cu ssc-ul pe tine. Asa ea plangea, eu stai mama sa fac si eu un pipi si te iau, sau ii stricam somnul/suptul pt ca mie imi pleznea vezica. Cand suntem mame devenim mult mai inventive Crazy

PS: urmeaza sa invat cum sa o leg in spate, atunci o sa fie floare la ureche Big Laugh
delia.c.yaya
Scris: Saturday, September 1, 2018 2:13 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
MaryPoppins wrote:
Mai fetelor, voi ma faceti sa ma filmez hohot deci e simplu, te asezi pe buda ca si cum ai fi gravida. Eu ii si ridic funduletul mai sus in talie ca sa nu ma apese pe burta. Chiar e simplu Lol am inceput sa fac treaba asta de cand cu wrapul tesut, ca imi era lehamite sa stric legatura doar pt un pipi. Dar la fel merge si cu ssc-ul pe tine. Asa ea plangea, eu stai mama sa fac si eu un pipi si te iau, sau ii stricam somnul/suptul pt ca mie imi pleznea vezica. Cand suntem mame devenim mult mai inventive Crazy

PS: urmeaza sa invat cum sa o leg in spate, atunci o sa fie floare la ureche Big Laugh

Atunci aia chiar trebuie so filmezinewclap hohot
Mirunah
Scris: Saturday, September 1, 2018 3:00 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Multumesc pt incurajari.

Sotul sta cam 2-3-4 ore pe zi cu bebe. Dar atunci ma simt tot pe fuga orice as face.

Cred ca principala problema e lipsa somnului...

Alexis, bebe meu nu doarme noaptea mai mult de 3 ore. Eu l-as lasa sa doarma maxim 5 ore noaptea.

Ziua eu nu apuc sa ii dau din 3 in 3 ore ca cere el mai des. Pentru ca mananca putin o data.

Limba nu i-am curatat-o niciodata, se curata singura pana la urmatoare masa.

Nasul de cate ori e nevoie. O data pe zi, cateodata de ori.

Urechile i le sterg usor cu prosopul dupa baita. Eu ii schimb pampersul de fiecarr data cand mananca si e plin mereu. Are dunga albastra toata.

Eu ii mai verific si temperatura dimineata si daca mi se pare mie ceva...
Poti sa ii dai si la 4 ore ziua, depinde cat mananca.

Eu sunt mai freak contr ol si inca notez fiecare masa.
Alexis21
Scris: Saturday, September 1, 2018 3:54 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/30/2016
Mirunah wrote:
Multumesc pt incurajari.

Sotul sta cam 2-3-4 ore pe zi cu bebe. Dar atunci ma simt tot pe fuga orice as face.

Cred ca principala problema e lipsa somnului...

Alexis, bebe meu nu doarme noaptea mai mult de 3 ore. Eu l-as lasa sa doarma maxim 5 ore noaptea.

Ziua eu nu apuc sa ii dau din 3 in 3 ore ca cere el mai des. Pentru ca mananca putin o data.

Limba nu i-am curatat-o niciodata, se curata singura pana la urmatoare masa.

Nasul de cate ori e nevoie. O data pe zi, cateodata de ori.

Urechile i le sterg usor cu prosopul dupa baita. Eu ii schimb pampersul de fiecarr data cand mananca si e plin mereu. Are dunga albastra toata.

Eu ii mai verific si temperatura dimineata si daca mi se pare mie ceva...
Poti sa ii dai si la 4 ore ziua, depinde cat mananca.

Eu sunt mai freak contr ol si inca notez fiecare masa.

A mea uneori doarme, alteori nu. Spre exemplu, azi noapte a dormit perfect. I-am dat sa pape la 11, 70 ml si a dormit apoi pana la 3. I-am dat iar sa pape aceeasi cantitate si a dormit apoi pana la 7 jumate.Eu cred ca e ok asa....nu?A fost prima noapte in care am reusit sa ma odihnesc. De mentionat ca de la 3 la 4 si ceva , am stat de vorba, nu a adormit imediat.
Mirunah
Scris: Saturday, September 1, 2018 6:37 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Alexis21 wrote:

A mea uneori doarme, alteori nu. Spre exemplu, azi noapte a dormit perfect. I-am dat sa pape la 11, 70 ml si a dormit apoi pana la 3. I-am dat iar sa pape aceeasi cantitate si a dormit apoi pana la 7 jumate.Eu cred ca e ok asa....nu?A fost prima noapte in care am reusit sa ma odihnesc. De mentionat ca de la 3 la 4 si ceva , am stat de vorba, nu a adormit imediat.

E foarte bine. Teo mananca noaptea 90.
Dar nu mai vorbi cu ea noaptea, sa o inveti usor usor ca e noapte. Ziua e pt joaca, vorbit.

Eu degeaba nu vorbesc cu elLol tot ce vrea el face.

Ii mananca repede?
Eu ma chinui cu el sa manance 90...ma rog, 80 ca ii mai scad ce mai ramane in biberon, ce mai da pe el...
Gabita29
Scris: Saturday, September 1, 2018 7:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/16/2018
Servus fetelor! Ma alatur si eu voua. Fetita mea are 10 zile. Am reusit sa o alaptez la san. Intrebarea mea este cum o fac sa ragaie cand adoarme la san? O trezesc sau cum?
MaryPoppins
Scris: Saturday, September 1, 2018 7:52 PM
Nivel

Gabita29 wrote:
Servus fetelor! Ma alatur si eu voua. Fetita mea are 10 zile. Am reusit sa o alaptez la san. Intrebarea mea este cum o fac sa ragaie cand adoarme la san? O trezesc sau cum?

Felicitari, ma bucur ca sunteti bine computerlove
Eu o lasam in pace daca dormea, a mea nici nu prea ragaia cand era mica. Poti sa ridici usor la tine pe umar sau pe piept, dar fiind asa micuta cel mai probabil va dormi in continuare :)
Gabita29
Scris: Saturday, September 1, 2018 7:57 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Felicitari, ma bucur ca sunteti bine computerlove
Eu o lasam in pace daca dormea, a mea nici nu prea ragaia cand era mica. Poti sa ridici usor la tine pe umar sau pe piept, dar fiind asa micuta cel mai probabil va dormi in continuare :)

Da, asa face. Am incercat dar mi-e mila sa o trezesc.AngelNot Ma gandeam ca nu procedez ok. Multumesc!
Gabita29
Scris: Saturday, September 1, 2018 8:03 PM
Nivel

Oare cum se numea cartea cu puseurile de crestere? Era una in engleza...Crazy

Da, suntem ok in mare. Desi mai am momente de plang in fiecare zi...am impresia ca nu ma descurc. Sotul e tot plecat. Totusi o am pe mama care ma mai ajuta. Teama mea cea mai mare e sa.nu inec copilul sau sa nu se sufoce in somn.uff
Dana_
Scris: Saturday, September 1, 2018 10:33 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Gabita29 wrote:

Hey bine ai venit la mamici !
Ideal ar fi sa o ridici putin sa ragaie , mie asa mi-a zis dr dar nu am facut asa de fiecare data , tot cu frica ca se va trezi insa cand sunt mici dorm destul de ok ..nu se trezesc ei asa usor .
MaryPoppins
Scris: Saturday, September 1, 2018 10:45 PM
Nivel

Gabita29 wrote:
Oare cum se numea cartea cu puseurile de crestere? Era una in engleza...Crazy

Da, suntem ok in mare. Desi mai am momente de plang in fiecare zi...am impresia ca nu ma descurc. Sotul e tot plecat. Totusi o am pe mama care ma mai ajuta. Teama mea cea mai mare e sa.nu inec copilul sau sa nu se sufoce in somn.uff

Wonder weeks se numeste, e si aplicatie pt tel. Dar e despre salturile mentale, voi mai aveti pana la primul. Puseele de crestere fizica sunt alta mancare de peste, la voi urmatorul ar fi la 3 saptamani :) posibil sa nu simti nimic deosebit, dar daca cumva cere sa stea mai mult la san sa nu cumva sa te sperii ca nu ai lapte destul, ei atunci cresc mult dintr-o data si au nevoie de mai mult lapte. Si sa stii ca faci o treaba minunata si esti cea mai buna mama pt puiul tau computerlove cred ca toate am trecut prin fazele astea de baby blues, e normal, dupa nastere suntem inca pline de hormoni si plangem din orice :)) dar toate trec, ai sa vezi Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.