|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mgeorgiana85 wrote:Bebe nu mi se pare mai miscacios...misca la fel parca. Doar ca citisem ca daca ai 4 contractii false pe ora sa-l suni pe medic. Toata lumea imi spune ca imi voi da seama cand e momentul dar mi-e frica totusi ca am de mers de la Alba pana la Cluj si traiesc cu impresia ca nu ajung De coborat a coborat tot mai mult, merg din ce in ce mai des la baie...am mers si de 4 ori pe ora
Stai linistita! Ai sa stii cand e momentul! Gandestete ca pe mine in travaliu confirmat mau lasat acasa...so oricum,durerea creste treptat...ceea ce ar putea fi un semn de plecat rapid la spital e ruperea apei sau sangerare. Si asa e, contractiile false sunt mai dese,iar in timp devin reale. Si nu e ca si cum ai avea vreo 32s. Indesirea lor inseamna ca corpul incepe sa se pregateasca. Fi atenta la orice durere care radiaza din spate in fata si la scurgeri. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| delia.c.yaya wrote:
Stai linistita! Ai sa stii cand e momentul! Gandestete ca pe mine in travaliu confirmat mau lasat acasa...so oricum,durerea creste treptat...ceea ce ar putea fi un semn de plecat rapid la spital e ruperea apei sau sangerare. Si asa e, contractiile false sunt mai dese,iar in timp devin reale. Si nu e ca si cum ai avea vreo 32s. Indesirea lor inseamna ca corpul incepe sa se pregateasca. Fi atenta la orice durere care radiaza din spate in fata si la scurgeri.
M-am mai linistit putin...dar parca prea dintr-una au inceput astea false..multumesc mult pt sfaturi |
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Georgiana, sa mai urmaresti si daca incepi sa ai scaune moi, stiu de la maica-mea si imi amintesc ca si Laura ne-a scris seara ca a avut scaune noi si a doua zi hop a si nascut din cate stiu nu se intampla la toata lumea, dar e si asta un semn care prevesteste travaliul tinem pumnii sa decurga rapid nasterea, dar suficient de incet incat sa ajungi la timp la Cluj |
| Andreea06 wrote:Gata am ramas singura pana maine. Am facut cumparaturi, am luat si pampersi ca ciu ciu comanda emag pusa de marti!!! Inca n-a ajuns nici azi. De acum sa mai fac ordine prin casa. Azi si maine pana la pranz. Am comandat si un tort, socrii fac nunta de rubin, 40 ani.
Esti mai ok cu spatele? Chiar am vazut si eu reducere la Huggies pants pe emag si voiam sa scriu aici, dar am uitat. Bine ca ai apucat sa comanzi :)) cred ca in curand o sa testam si noi niste pants. Desi mai am TREI baxuri mari de scutece, plus unul abia inceput, pt ca hoarderita de mine s-a gandit ca vine sfarsitul lumii si ramane fara bani de scutece si-s toate nr 3, parca vad ca iar ajung sa i le indes pe fund.
Chiar daca mai e destul pana in a doua jum din octombrie, noi incepem sa ne pregatim de (auto)diversificare mi-a ajuns cartea sapt asta si azi am ridicat comanda de la IKEA. Am luat scaunul antilop, niste castronele, lingurite, canuta si o sita pt gatit la aburi. Mi-a zis o vecina de castroane cu ventuza pe fund, tre sa vad unde gasesc asa ceva. Iar prelata Tidy TOT s-a oferit maica-mea sa o cumpere. I-am zis si de covorasele Casmatino si cica sa-l comand si pe ala cu livrare tot la ea |
| MaryPoppins wrote:Georgiana, sa mai urmaresti si daca incepi sa ai scaune moi, stiu de la maica-mea si imi amintesc ca si Laura ne-a scris seara ca a avut scaune noi si a doua zi hop a si nascut din cate stiu nu se intampla la toata lumea, dar e si asta un semn care prevesteste travaliul tinem pumnii sa decurga rapid nasterea, dar suficient de incet incat sa ajungi la timp la Cluj da. Si ala e un semn. Eu am avut diaree sambata aia. |
| Deci, daca ati vedeao pe fiemea acuma... pleaca cu tot cu pat inoata in aer si chiote Iam dat sa manance,a mancat jumatate si a inceput sa rada in hohote la biberon. Am facuto sa ragaie..vad ca nu adoarme,o legan,ea iar radea la mine acuma se hatzana cu tot cu pat sper sa adoarma... |
| delia.c.yaya wrote:Deci, daca ati vedeao pe fiemea acuma... pleaca cu tot cu pat inoata in aer si chiote Iam dat sa manance,a mancat jumatate si a inceput sa rada in hohote la biberon. Am facuto sa ragaie..vad ca nu adoarme,o legan,ea iar radea la mine acuma se hatzana cu tot cu pat sper sa adoarma... Aoleu, trimite si la noi niste buna dispozitie. Ca azi numai maraieli si plansete, iar de somn nu mai vorbesc. Doua reprize scurte de nici o ora adunate amandoua. Am fost si eu mega nervoasa azi, pe toti si pe toate, asa fara motiv :)) poate si de asta, m-a simtit ca nu-s pe creanga mea :)) am dat drumul la aspirator si a inceput sa planga cu sughituri, de parca era sfarsitul lumii. Si a fost prima data cand n-am luat-o in brate imediat, apoi m-am simtit super vinovata si acum imi tot cer iertare de la ea :)) si vrand, nevrand ajungem iar la carat in brate exclusiv, ca ziua nu mai vrea sa suga nici in poala, nici culcata, doar in sistem. Ce sa facem, numa bine ca maine ma cadorisesc cu inca un wrap tesut :)) |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Nici noi n am avut o zi prea buna azi...numai maraieli si plansete,somnuri 3 la numar si alea scurte rau... Sunt epuizata! Deja m am pus la somn Nb! |
| MaryPoppins wrote: Aoleu, trimite si la noi niste buna dispozitie. Ca azi numai maraieli si plansete, iar de somn nu mai vorbesc. Doua reprize scurte de nici o ora adunate amandoua. Am fost si eu mega nervoasa azi, pe toti si pe toate, asa fara motiv :)) poate si de asta, m-a simtit ca nu-s pe creanga mea :)) am dat drumul la aspirator si a inceput sa planga cu sughituri, de parca era sfarsitul lumii. Si a fost prima data cand n-am luat-o in brate imediat, apoi m-am simtit super vinovata si acum imi tot cer iertare de la ea :)) si vrand, nevrand ajungem iar la carat in brate exclusiv, ca ziua nu mai vrea sa suga nici in poala, nici culcata, doar in sistem. Ce sa facem, numa bine ca maine ma cadorisesc cu inca un wrap tesut :))
A adormit in cele din urma. Eu numi dau seama de unde are atata energie zau. La 9 era lesinata,aproape adormea ..si cand am hranito parca a inviat azi minune! A dormit de la 1 la 3jum,si mami o ora cu ea...dar in rest e jale cu ea la somn ziua. Te inteleg Mary la faza cu luatul in brate imediat. Am avut si eu la fel o faza din asta,dar la inceput. Ei au plecat la cumparaturi si eu maxim de obosita...nedormita..mai fa si curat si mancare..si tot asa imi ceream iertare de la ea si o tot pupam... Din pacate,mai cedam si noi,ce sa facem,suntem oameni...dar bine ca stim unde gresim si remediem.. |
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Printre altele si eu simt ca o sa cedez in curand.
Nu am timp de nimic, nici pe wc nu apuc sa stau. Ziua mananca o ora, doarme o ora. Timp in care il pazesc ca dupa 10 min incepe sa planga si il pun pe burtica si doarme asa linistit...noaptea are ceas cu cuc si doarme maxim 3 ore in care se mai trezeste dar il pun pe burta mea si stau mai in fund. Ca sa doarma...eu ce sa dorm.. Ca nu pot cu fata in sus...
Orele mele de somn sunt vreo 5-6 si astea din 3 reprize.
9 ore pe zi le petrec cu el ca sa manance. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| Buna dimineata! Iata-ma si in postura de mamica, asa ca mi-am adunat catrafusele de la gravidute si m-am mutat la voi! Fata mea are 18 zile de viata. Inca nu are un program de somn. De exemplu, azi noapte a dormit foarte bine. A mancat la 11 dupa care a dormit bustean pana la 3 cand a mancat din nou. Am tinut-o putin in brate si a adormit iar, pana la 7 jumate. Asta spre deosebire de acum 2 nopti cand nu stiu daca a dormit 2-3 ore, dar asa in reprize .Sa nu mai spun ca a fost maraita tot timpul. Eu o hranesc mixt, asta pentru ca nu am suficient lapte. In maternitate mi-a hranit-o cu biberonul pana sa mi-o dea la salon si s-a invatat sa suga usor. Cand mi-a dat-o la salon, a acceptat foarte greu sanul si sugea foarte putin. E adevarat ca nici eu nu am lapte suficient, dupa cum am zis. Cred insa ca daca ar fi papat san din prima ne-ar fi fost mult mai usor. Acum ne hranim cu SNS-ul, ca sa stimulam si lactatia in acelasi timp. Eu iau Galafor Forte si beau si ceaiuri de lactatie. Sper sa reusim sa trecem pe lapte matern exclusiv. Daca nu, asta e, o sa ii dau in paralel , atat cat o sa am. Si acum urmeaza setul de intrebari :)))))) Cat de des ii curatati nasul? Curatati bebeii si pe limba? Poate e ciudata intrebarea dar nasa mea stiu ca il curata pe baiat. Mie insa nu mi-a zis sa fac asta. Cu ce si daca le curatati urechile? Mamici care hraniti cu lapte praf, noaptea hraniti tot din 3 in 3 ore? Mie mi s-a zissa fac o pauza de la 12 la 5 sau 11 la 4, ca sa se odihneasca si stomacul, laptele praf fiind mai greu digerabil. Daca fata mea a dormit, asa cum am mentionat mai sus, mai mult de 3 ore intre mese, e o problema? Adica eu nu am trezit-o sa ii dau sa manance, chiar daca s-au dus cele 3 ore. Tot legat de laptele praf, voi le dati bebeilor apa sau ceai? Pediatra mi-a zis ca nu e nevoie dar medicul de familie mi-a zis sa ii dau fiindca laptele praf nu are apa in formula sa si atunci nu se hidrateaza suficient. Dupa mintea mea, din moment ce fac laptele praf cu apa, cum sa nu aibe apa? Nu stiu, poate vorbesc aiurea dar sunt mamica pentru prima oara si sunt multe lucruri pe care chiar nu le stiu. Si ultima intrebare, dar cea mai importanta, cum imi dau seama ca pampersul este suficient de ud? Ar trebui sa aiba un gramaj anume sau nu stiu..... Va rog sa nu radeti prea tare la faza asta!:)))))))
|
| Alexis21 wrote:Buna dimineata! Iata-ma si in postura de mamica, asa ca mi-am adunat catrafusele de la gravidute si m-am mutat la voi! Fata mea are 18 zile de viata. Inca nu are un program de somn. De exemplu, azi noapte a dormit foarte bine. A mancat la 11 dupa care a dormit bustean pana la 3 cand a mancat din nou. Am tinut-o putin in brate si a adormit iar, pana la 7 jumate. Asta spre deosebire de acum 2 nopti cand nu stiu daca a dormit 2-3 ore, dar asa in reprize .Sa nu mai spun ca a fost maraita tot timpul. Eu o hranesc mixt, asta pentru ca nu am suficient lapte. In maternitate mi-a hranit-o cu biberonul pana sa mi-o dea la salon si s-a invatat sa suga usor. Cand mi-a dat-o la salon, a acceptat foarte greu sanul si sugea foarte putin. E adevarat ca nici eu nu am lapte suficient, dupa cum am zis. Cred insa ca daca ar fi papat san din prima ne-ar fi fost mult mai usor. Acum ne hranim cu SNS-ul, ca sa stimulam si lactatia in acelasi timp. Eu iau Galafor Forte si beau si ceaiuri de lactatie. Sper sa reusim sa trecem pe lapte matern exclusiv. Daca nu, asta e, o sa ii dau in paralel , atat cat o sa am. Si acum urmeaza setul de intrebari :)))))) Cat de des ii curatati nasul? Curatati bebeii si pe limba? Poate e ciudata intrebarea dar nasa mea stiu ca il curata pe baiat. Mie insa nu mi-a zis sa fac asta. Cu ce si daca le curatati urechile? Mamici care hraniti cu lapte praf, noaptea hraniti tot din 3 in 3 ore? Mie mi s-a zissa fac o pauza de la 12 la 5 sau 11 la 4, ca sa se odihneasca si stomacul, laptele praf fiind mai greu digerabil. Daca fata mea a dormit, asa cum am mentionat mai sus, mai mult de 3 ore intre mese, e o problema? Adica eu nu am trezit-o sa ii dau sa manance, chiar daca s-au dus cele 3 ore. Tot legat de laptele praf, voi le dati bebeilor apa sau ceai? Pediatra mi-a zis ca nu e nevoie dar medicul de familie mi-a zis sa ii dau fiindca laptele praf nu are apa in formula sa si atunci nu se hidrateaza suficient. Dupa mintea mea, din moment ce fac laptele praf cu apa, cum sa nu aibe apa? Nu stiu, poate vorbesc aiurea dar sunt mamica pentru prima oara si sunt multe lucruri pe care chiar nu le stiu. Si ultima intrebare, dar cea mai importanta, cum imi dau seama ca pampersul este suficient de ud? Ar trebui sa aiba un gramaj anume sau nu stiu..... Va rog sa nu radeti prea tare la faza asta!:)))))))
Hmm...legat de lp...a mea iam dat de pe la 3s ca nu mai aveam laptic...si iam dat la cerere...prima saptamâna a papat la 3_4 ore pana treptat sia lungit ea programul intre mese. Si fara ceai! Apa chiar nu stiu! Asa mia zis si mie pediatra. Sincer acum la 5l am incercat sai dau, refuz total. Asa ca asteptam diversificarea. Asa ca lp da il la cerere...ei stiu cand trebuie sa pape. Lasal sa doarma. A mea de la 2l doarme toata noaptea. Nasul il curat doar la nevoie. Sincer,nu iam curatat limbuta niciodata. Nu a fost nevoie. Acuma nu stiu,oare trebuie neaparat?! Daca esti ingrijorata de pampers, cumpara din aia cu dunga galbena care se face albastra cand scutecu e plin. In rest nu stiu. Simti la mana... Sper sa te ajute.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| delia.c.yaya wrote: Hmm...legat de lp...a mea iam dat de pe la 3s ca nu mai aveam laptic...si iam dat la cerere...prima saptamâna a papat la 3_4 ore pana treptat sia lungit ea programul intre mese. Si fara ceai! Apa chiar nu stiu! Asa mia zis si mie pediatra. Sincer acum la 5l am incercat sai dau, refuz total. Asa ca asteptam diversificarea. Asa ca lp da il la cerere...ei stiu cand trebuie sa pape. Lasal sa doarma. A mea de la 2l doarme toata noaptea. Nasul il curat doar la nevoie. Sincer,nu iam curatat limbuta niciodata. Nu a fost nevoie. Acuma nu stiu,oare trebuie neaparat?! Daca esti ingrijorata de pampers, cumpara din aia cu dunga galbena care se face albastra cand scutecu e plin. In rest nu stiu. Simti la mana... Sper sa te ajute.. Multumesc mult! Acum nu pot sa iau alti pampersi, mi-am luat deja. O sa astept sa ii termin pe acestia si apoi o sa iau din aia, cum ai zis tu. Ea uda pampersul, doar ca eu nu imi dau seama daca e suficient. Nu am experienta!:) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mirunah wrote:Printre altele si eu simt ca o sa cedez in curand.
Nu am timp de nimic, nici pe wc nu apuc sa stau. Ziua mananca o ora, doarme o ora. Timp in care il pazesc ca dupa 10 min incepe sa planga si il pun pe burtica si doarme asa linistit...noaptea are ceas cu cuc si doarme maxim 3 ore in care se mai trezeste dar il pun pe burta mea si stau mai in fund. Ca sa doarma...eu ce sa dorm.. Ca nu pot cu fata in sus...
Orele mele de somn sunt vreo 5-6 si astea din 3 reprize.
9 ore pe zi le petrec cu el ca sa manance.
Cauta ajutor la sot, cand vine de la lucru mai ia o pauza intre mesele lui, iesi putin singura, fa o baie, orice ai nevoie sa fii tu cu tine baby free, sa nu fie in grija ta. Cred ca ti-r greu ca mananca asa des, dar fiind inca micut, mergi dupa programul lui si treptat poti incerca sa lungesti perioada dintre mese.
Esti puternica, o sa reusesti sa treci peste oboseala, doar cere ajutor cand cui poti. Cheama bunicii daca trebuie o sapt sa va ajute.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Sunt pe telefon si nu vad bine textul sa nu uit vreo intrebare.. o sa mai editez postarea.
Alexis
In primul rand, felicitari pt 18 zileeee si ca rezisti, esti o mamica super! E normal sa ai intrebari, suntem aici, dar nu te stresa prea tare
De pampersi, se zice ca tre sa ude cam 6 pampersi cu 6 lingurite de apa ca si greutate, parca asa tin minte. Linguri sau lingurite.. caut si revin.
Gurita nu tre curatata decat raaaar daca vezi ca e ff incarcata - alba. Nu alb putin.. si asta dupa ceva timp de cand a mancat. Eu de ex nu l-am curatat niciodata.
Urechiusele la baita in spatele lor sau cu tifon peste tot. Dupa baita e mai usor fiind umed tot. In timpul zilei poti sa mai stergi dupa ele ca se aduna laptic acolo, se prelinge asa.
Ceai/apa nu au nevoie pana la 6 luni/diversificare. Lp are apa in compozitie si lm e tot ce le trebuie. Ceaiul impiedica absorbtia fierului. Tot ce poti sa mai dai pe langa lp sunt picaturi de probiotic, de anticolici, vigantol/d3.. atat. Lumea o sa aiba fiecare parerea lui, dupa cum a facut fiecare. Tu informeaza-te cum e in vremea noastra cand avem acces la studii si info, nu dupa cum am fost noi crescuti. Ca noi suntem ok dar poate avem carente sau ne ingrasam usor din cauza unor decizii de cand eram asa mici. Si ai incredere si in ce simti tu, instinctul tau..
De papat, e ok sa pape la 3 h ziua si noaptea pot trece si 4-5h, nu tre la 3h, dar mai mult de5h nu as lasa acum cat e asa micuta.. poate poti sa o faci sa suga asa in somn nu trezita neaparat.
Despre laptele tau si stimulare.. poti chema un consultant in alaptare? Poate te ajuta :)
Nasul curatat la nevoie, daca fornaie. Pui ser 1-2 pic de ser fiziologic in fiecare nara si ori lasi atat ori si aspiri. Eu am luat fiole din acelea mici, sunt f practice.
Ochisorii tot la nevoie daca are secretii, din exterior spre interior, cu compresa sterila si ser, fiecare separata pt fiecare ochi. |
|
|