Clubul mamicilor incepatoare - 3
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Thursday, June 14, 2018 10:10 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
lore.t. wrote:

Aaa bada cate 30 minute mai doarme...doarme ft bine noaptea si dupamasa...de ex noaptea doarme cam de la 21 la 2, 3-5,6 si 6-8,9, cam o ora dureaza pana il alaptez si ii dau completare.

A, pai atunci e ok. Asa mai dorm bebelusii. Dupa 10 min de somn ei sunt fresh. Mai sunt si norocoase cu 2-3 ore legate la fiecare somn ras
Mirunah
Scris: Thursday, June 14, 2018 10:15 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Multumesc pt sfaturi, mamici.

Azi ma apuc de spalat.

In curand ma mut la voi in casuta.
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 14, 2018 10:20 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Am fost la vaccin, n-a plans decat un pic cand au intepat-o si imediat s-a linistit la mine in brate. A adormit dusa si inca doarme si acum, dar imediat o trezesc pt ca sanul din care n-a mancat de dimineata e mega tare si plin de galme. Pff, e cu dus si intors dormitul asta toata noaptea, si-a scos singura masa de la 4 si acum nu mai suge pana pe la 7 dimineata, dar mie mi-e frica sa nu o dau in canale blocate sau mastite uff

Si sper sa n-avem reactii adverse de la vaccin Hands mi-a zis doctorita sa nu ii fac baie azi si doar mai spre seara sa o verifc pe frunte de febra, cica sa nu ii dau nimic preventiv.
alina89
Scris: Thursday, June 14, 2018 10:56 AM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Am fost la vaccin, n-a plans decat un pic cand au intepat-o si imediat s-a linistit la mine in brate. A adormit dusa si inca doarme si acum, dar imediat o trezesc pt ca sanul din care n-a mancat de dimineata e mega tare si plin de galme. Pff, e cu dus si intors dormitul asta toata noaptea, si-a scos singura masa de la 4 si acum nu mai suge pana pe la 7 dimineata, dar mie mi-e frica sa nu o dau in canale blocate sau mastite uff

Si sper sa n-avem reactii adverse de la vaccin Hands mi-a zis doctorita sa nu ii fac baie azi si doar mai spre seara sa o verifc pe frunte de febra, cica sa nu ii dau nimic preventiv.

Ce pustoaica independenta ai, fata titi noaptea Lol
Dupa vaccin noi nu am avut nicio reactie adversa cu exceptia maraitului. Nici febra nu am facut si nici preventiv nu am administrat nimic, nici nu e recomandat, desi o buna parte din medici o fac unii ca nu sunt la curent cu noile reglementari, altii pt linistea parintilor si unii pt ca ar mai ameliora putin durerea de la locul vaccinului unde posibil sa se faca o mica galma.
Dea22
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:17 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Noi ieri am fost la ortoped si am facut eco la sold. Totul este in regula,iar Ema a fost asa fascinata de doctor ca nu a plans delocras

Mary,ti l recomand pe dr N Babeu ca si ortoped. E un dr f bun si chiar stie sa se poarte cu copii.
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:44 AM
Nivel

Dea, noi azi avem programare la dr Iacob pt eco de sold, daca nu o sa fie maraita sau deranjata de ceva dupa vaccin o sa mergem. E o intreaga dezbatere si cu ecografia asta de sold, dr de la Premiere a zis ca in jur de 3-4 luni sa facem, pediatra unde am fost pt controlul de 2 luni a zis ca putem face acum (de asta am si facut progr pe azi), asta de familie care mi-a vaccinat-o azi a zis ca nu-i bine, sa anulez programarea si sa mergem pe la 4 luni jumate, ca pana atunci nu e relevant. Deja ma streseaza sa aud atatea pareri, de s-ar pune odata de acord si medicii astia! Eu oricum fac cum vreau, dar e jenant sa tot stau sa-l aprob pe unul si pe altul, apoi la urmatorul control sa inventez scuze pt ca nu am facut cum au zis...
delia.c.yaya
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:50 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
MaryPoppins wrote:

Ce bine ca nu a facut urat. A mea asa a mai plans,greu s-a calmat. Miercuri avem iar vaccin,e doar unu si sper sa nu mai faca asa urat. La primul nu a avut reactii cine stie ce. Se trezea urland, somnoroasa si caca verde doua zile. Iar marti avem si eco la sold si rinichi.
A mea rar s-a mai trezit noaptea. De obicei la 5_6_7 se trezeste.

Dupa ce pleaca soacramea sa vad daca pot sai fac un program de somn si papa mai normal. Ca somnul ei depinde de cat se tare izbeste usa sau urla, cand ii e foame o ia repede in brate si tot ea injura,ca e copil alintat..dar ia vezi mai intai daca trebuie schimbata sau hranita,nu?!?! Incep sami pierd rabdarea cu ea zau...ieri mai mai ca ma certam cu ea, ca daca pediatra a zis la 4 luni mancare la 4 sai dau! Ca am vrut sai zic daca pediatra imi zice sa arunc copilul in cap o fac?!

Si cu botezul asta, soacramea "masa copilului obligatoriu acasa ca pe vremuri". Din cauza ei trebuie sa stau sa muncesc ca sclavu sa fac mancare o gramada si curat toata casa ca trebuie varuit si vopsit. Nasii ia chemat ea sa stea la noi. Deja turbez,ca ele ar trebui sa doarma in camera la noibanghead cu 300€ scapam la restaurant,si ne simteam si noi bine,pardon eu. Ca vesela nui de ajuns,unu tot trebuie sa stea sa spele vase,sa care mancare...si nu avem nici mese,nici scaune,nici pahare..trebuie sa mai investesc si in astea...
Inca mai incerc sal conving pe barbatumiu ca e mai bine la restaurant decat acasa..
delia.c.yaya
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:52 AM

MaryPoppins wrote:
Dea, noi azi avem programare la dr Iacob pt eco de sold, daca nu o sa fie maraita sau deranjata de ceva dupa vaccin o sa mergem. E o intreaga dezbatere si cu ecografia asta de sold, dr de la Premiere a zis ca in jur de 3-4 luni sa facem, pediatra unde am fost pt controlul de 2 luni a zis ca putem face acum (de asta am si facut progr pe azi), asta de familie care mi-a vaccinat-o azi a zis ca nu-i bine, sa anulez programarea si sa mergem pe la 4 luni jumate, ca pana atunci nu e relevant. Deja ma streseaza sa aud atatea pareri, de s-ar pune odata de acord si medicii astia! Eu oricum fac cum vreau, dar e jenant sa tot stau sa-l aprob pe unul si pe altul, apoi la urmatorul control sa inventez scuze pt ca nu am facut cum au zis...

Mary,aici in IT se face doar pana la 3 luni. Pediatra zicea ca daca se prezinta bine si dupa ce o mai controleaz si ea o putem pune intre perne, dar mi se pare cam devreme la 3 luni. Desi lu Giuli iar place maxim Big Laugh
AriaM
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:55 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Ehh mai sunt si alte variante: mie mi-au spus ca se face incepand cu 6 saptamani pana in 3 luni maxim. Cu cat mai devreme cu atat mai bine, pt ca daca sunt probleme se rezolva mai usor cu cat bebe e mai mic.

Am si eu o curiozitate: daca ti-a iesit eco de sold ok, poti sa faci displazie ulterior? Eu sper ca nu, dar daca totusi da, nu inteleg de ce nu se face eco de verificare de mai multe ori...

MaryPoppins wrote:
delia.c.yaya
Scris: Thursday, June 14, 2018 11:58 AM

Ah, ma uitam la.sticker si miam amintit. A fost super tura asta de uratiLol nu tu durere,nu scurgeri abundente ca inainte,fara vata peste absorbantNuImiPasa,fara temerea ca vai ma patez!daca ar fi asa mereuyes
Si ah..prima dragostica dupa sarcinaBlushing ...foarte ok..ma temeam ca voi urla de durere,dar nu...doar un pic de jena pe taietura la inceput si gata...si barbatumiu radea de mine,ca nu am ramas cat galeataBig Laugh hohot
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 14, 2018 12:03 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:
Ah, ma uitam la.sticker si miam amintit. A fost super tura asta de uratiLol nu tu durere,nu scurgeri abundente ca inainte,fara vata peste absorbantNuImiPasa,fara temerea ca vai ma patez!daca ar fi asa mereuyes
Si ah..prima dragostica dupa sarcinaBlushing ...foarte ok..ma temeam ca voi urla de durere,dar nu...doar un pic de jena pe taietura la inceput si gata...si barbatumiu radea de mine,ca nu am ramas cat galeataBig Laugh hohot

Hehe, si noi am facut la fix doua luni dupa nastere Lol a fost mega fain, fara nici un fel de disconfort, nici n-am apucat sa cumpar gelul lubrifiant pe care mi l-a prescris doctorita Crazy

Bine ca a fost ok tura asta de urati, eu sper sa nu-mi vina prea curand ras
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 14, 2018 12:21 PM
Nivel

AriaM wrote:
Ehh mai sunt si alte variante: mie mi-au spus ca se face incepand cu 6 saptamani pana in 3 luni maxim. Cu cat mai devreme cu atat mai bine, pt ca daca sunt probleme se rezolva mai usor cu cat bebe e mai mic.

Am si eu o curiozitate: daca ti-a iesit eco de sold ok, poti sa faci displazie ulterior? Eu sper ca nu, dar daca totusi da, nu inteleg de ce nu se face eco de verificare de mai multe ori...

Habar n-am, uite chiar o sa intreb doctorul azi. Si o sa-l mai intreb si de purtatul copiilor in carpe si ssc-uri ergonomice. Is curioasa daca mai dau peste inca unul care nu-i de acord.

Si apropos de diversificare, doctorita care a facut vaccinul azi (nu e doctorita noastra obisnuita de familie, ca aia nu inteapa copiii) zice ca dupa vaccinul de 4 luni ne trimite ea la eco de sold pe la 4 luni jumate si apoi o sa stabilim si o intalnire mai incolo sa vb despre diversificare. Eu eram wtf?!?, cine e tanti asta care da atatea indicatii de parca Ana ar fi pacienta ei de-o vesnicie??? ca mai apoi sa scoata chifteluta pe gura, adresandu-se asistentei: "s-au sucit si astia si nu mai recomanda sa incepi cu sucuri de fructe, ci direct cu piureuri de fructe". Say what?!? adica una mai rea ca alta! nu m-am putut abtine si i-am zis ca eu oricum nu mi-as imbuiba copilul cu sucuri de fructe, piureuri de fructe sau cereale. Data viitoare nu stiu cum sa-i zic ca ma pot lipsi de sfaturile ei in materie de nutritie.
Dea22
Scris: Thursday, June 14, 2018 2:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Si noua ne a zis neonatoloaga ce ne vine acasa sa nu facem eco la sold pana la 4 luni,in schimb prietena mea pediatra a zis ca e bine sa facem intre 6 si 8 sapt. Oricum noi aveam recomandare din maternitate sa consultam un ortoped fiindca avea talpile un pic strambe din cauza pozitiei din uter. Intre timp si au revenit talpile dar am vrut sa fim siguri ca sunt ok asa ca am programat un consult 2 in 1. Probabil nici noi nu o sa i spunem neonatoloagei ca am fost la eco ras

Mary,la Ana i au facut 2 vaccinuri? Tocmai am vb cu neonatoloaga si mi a zis ca unul dintre vaccinuri nu se gaseste si ca vine abia sapt viitoare sa o vaccineze si ca o sa fie 2 intepaturi,iar vaccinul optional pt rotavirus il facem la 3 luni si sunt niste picaturi ce se inghit.
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 14, 2018 2:29 PM
Nivel

Am reprogramat ecografia de sold pt luni, ca doarme saraca si dintr-o data se trezeste si plange cum n-am mai auzit-o pana acum sa planga, sigur o dor piciorusele Cray

Dea, doua vaccinuri, cate unul in fiecare piciorus. Uite ca de rotavirus nu am mai intrebat si nici aia n-a zis nimic, doar ca ne vedem la 4 luni. Is cu capul in nori azi, trebuie sa sun sa intreb.
alina89
Scris: Thursday, June 14, 2018 3:12 PM
Nivel

Si noua tot la 6s ne-a recomandat eco de sold si doctora la care am facut chiar a spus ca e ft sanatos pt ei sa ii purtam in ssc-uri erconomice si ne-a explicat cu forma M si C.

Rotarix am observat ca multi nu zic de el decat daca le spui tu ca vrei sa il faci..

Apropo de vaccinuri obligatorii si optionale ce citeam ieri.. cele optionale nu sunt nicidecum mai lipsite de importanta fata de cele obligatorii insa statul roman nu este dispus sa le deconteze fiind scumpe. Asa ca ramane decizia parintelui daca investeste sau nu.

Iar legat de sucuri de oricare ar fi astea nu sunt recomandate deloc, insa la md se introduc prima data piureurile de fructe cu sau fara cereale pt consistenta, iar la cina in prima faza cerealele in laptic praf sau muls, dar se gasesc si care se prepara cu apa. Evident cerealele integrale, certificate, speciale pt copii si fara alte adaosuri.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.