Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| MaryPoppins wrote:Molifta e treaba cu cititul? Habar n-aveam, ca nu-s bisericoasa si altceva in afara de botez n-am mai planuit sa facem la biserica sau cu preotul Ma bucur ca s-a desteptat barbatu-tu, iti urez sa il tina spre binele tau si al copilului!
Si eu ma rog sal tina muuuuult...poate a realizat cine e masa |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
|
MaryPoppins wrote:Is curioasa ce argumente au medicii astia care recomanda diversificarea de la 4 luni. Inteleg ca inainte nu era asa facil accesul la informatie, dar acum e cel putin bizar sa mai auzi de practici din astea...Aria, tie de ce iti recomanda de la 4 luni? Din cate stiu o alaptezi pe Karin si doar ocazional ii mai dai lp. Dar chiar si hraniti cu lp, pana la 6 luni bebelusii nu au nevoie de altceva in afara de lapte. Hai ca nu-i batuta in cuie varsta, poate fi putin mai repede sau mai tarziu cu cateva zile/sapt, dar 4 luni mi se pare mult prea devreme chiar si pt fructe si legume.
Mi-a spus ca la controlul de 4 luni vom discuta despre schema de diversificare. Cand am intrebat - o de ce inainte de 6 luni raspunsul a fost ca bebe hraniti cu lp incep mai devreme. Dupa ce i-am spus ca primeste foarte putin lp, o data la cateva zile, a zis ca vedem cum se prezinta fetita la urmatorul control si discutam atunci. Sunt foarte curioasa ce inseamna acest "cum se prezinta".
Dar nici nu mai sunt asa de speriata sa incep diversificarea inainte de 6 luni. Sa iti spun ce am gasit ca recomanda OMS si ESPGHAN apropo de diversificare : nu spun nicaieri - eu nu am gasit - ca e gresit sa incepi diversificarea la 4 luni. OMS spune ca se recomanda la aproximativ 6luni - exprimarea e "at about 6 months". ESPGHAN, pe de alta parte, spune ca diversificarea se poate incepe oricand dupa varsta de 17s (adica 4 luni implinite), la aceasta varsta bebe fiind pregatit fizic sa manance si altceva decat lapte. Deci se poate incepand cu luna a4a, dar recomandat e 6 luni. Oricum sa incepi diversificarea inainte de 6 luni si dupa 17 saptamani e nevoie sa fie indeplinite niste conditii: 1. Bebe sanatos 2. Exista un pediatru care supravegheaza diversificarea. 3. Bebe poate sa stea in fund cu minim ajutor - aici sunt un pic confuza, am gasit articole care recomandau sa nu pui copilul in fund pana la 6luni 4. Bebe e interesat de mancare/de ceea ce bagi tu in gura - pentru ca diversificarea asta inseamna - obisnuirea bebelui cu alte gusturi si texturi+asocierea unui gust unui preparat de baza. Daca nu e interesat nu se incepe diversificarea inainte de 6 luni, nu are rost!
Cam asta am gasit eu legat de diversificare si recomandari OMS si ESPGHAN. Ca un fapt amuzant, gasisem un articol OMS din 2000 in care se spunea ca vor incepe diversificarea la 4-4 1/2 luni bebe care sunt hraniti cu lp sau bebe hraniti cu lm, dar care mananca mai des de 3 ore sau care mananca la san apoi plang imediat. Chestia asta nu mai apare in niciun articol dupa 2000- dar hahaha, tare cum evolueaza stiinta, nu?
Ce lungana e Ana ta, a mea avea 60 cm la 3 luni si un pic.
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Aria poate ai timp sa asculti si asta: https://youtu.be/wmz71XfG7qs
Intradevar exact ce spui tu stiu si eu, insa in ziua de azi multe lucruri sunt duse ft mult la extrem...eu prefer sa evit orice discutie pe tema asta cu oricine pentru ca e fixul asta prea mare cu 6 luni batut in cuie...sincer nu as incepe mai devreme de 5 luni, dar sunt extraordinar de multe revolte si daca incepi la 5l2s sau 5l3s... cred ca o sa simti cand o sa fie pregatita si ea, va da semne si nu trebuie sa faci exact ce iti spune pediatra oricum, te ghidezi dupa recomandari si instinctul tau de mamica. |
|

| Fain videoclipul, contine cam tot ce am gasit si eu, doar ca e totul la un loc si romaneste. Mersi! |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| delia.c.yaya wrote:Fetelor, am primit un soculet de dimineata. Pediatra nea dat mesaj, ca pe 9 iulie sa mergem sa vorbim cu ea (doar noi parintii fara bebe) despre diversificarea la 4 luni. Vreau un link sau o fraza cum as putea sai spun despre faptul ca diversificarea incepe la 6 luni. In Italia si in alte tari se recomanda de la 4 luni deoarece multe mamici incep serviciul. In state parca pe la 3 luni. Bebe incepe sa primeasca hrana suplimentara pt ca o mama care e plecata la servici va alapta cand ajunge acasa. Am observat si in magazine mancare de bebe pe care scrie 4+ Ce inteleg eu din toata treaba asta e faptul ca adaptam bebeii la societatea in care traim, iar mama merge la servici mai devreme. Nu e cazul la noi dar in multe tari se practica asta. |
|
| Giulia mai are un pic si fuge cum sta cu fata in sus se impinge cu piciorusele,isi ridica funduletul si hopa pleaca s-a tarait asa jumatate de pat...cam nu prea pot sa o mai las a?a...deja incepe sa se rostogoleasca,doar ca isi prinde mana sub ea si tipa ca nu stie sa o scoata |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| delia.c.yaya wrote:Giulia mai are un pic si fuge  cum sta cu fata in sus se impinge cu piciorusele,isi ridica funduletul si hopa pleaca  s-a tarait asa jumatate de pat...cam nu prea pot sa o mai las a?a...deja incepe sa se rostogoleasca,doar ca isi prinde mana sub ea si tipa ca nu stie sa o scoata
Da da, las-o pe jos, pune-i o patura /plapuma daca crezi ca e rece si sa stea pe ea. Asa mai poti lipsi si tu un pic la baie. Sau in patut mereu cand tre sa lipsesti un pic. |
|

| Inawar wrote: In Italia si in alte tari se recomanda de la 4 luni deoarece multe mamici incep serviciul. In state parca pe la 3 luni. Bebe incepe sa primeasca hrana suplimentara pt ca o mama care e plecata la servici va alapta cand ajunge acasa. Am observat si in magazine mancare de bebe pe care scrie 4+ Ce inteleg eu din toata treaba asta e faptul ca adaptam bebeii la societatea in care traim, iar mama merge la servici mai devreme. Nu e cazul la noi dar in multe tari se practica asta.
Nu mi se pare neaparat corect.. adica si daca mama lipseste si bebe ramane in grija altcuiva, mai degraba i se ofera lp pana la 6 luni decat mancare cand stomacelul lui nu e pregatit inca. Una e sa aiba carente, sa nu ia in greutate si sa se recomande solide mai repede dar de fel la 5 luni am vazut la noi ca s-ar incepe in cazul asta, altfel cred ca lp e o varianta mai buna. Stiu si eu ca de la 4 luni se face si in state dar chiar nu imi explic de ce.. mai ales ca f multe mamici acolo sunt cu lp. |
|

| Probabil va verifica greutatea si cum se situeaza in graficul acela, procentajul. Sau daca scade in graficul respectiv, sau daca nu a luat in greutate destul de la o luna la alta.
Asa e cum ai citit ca e intre sapt 17 si 26 parca, dar sa indeplineasca si conditiile respective. Mie una ortopedul la Controlul de sold a zis sa nu il pun in fund inainte de 6 luni. De la 6 luni sustinut, cate 5 min si tot maresc timpul. Apoi mai e si factorul de gag si cum ei is obisnuiti sa impinga cu limba inafara orice. Al meu si acum face asa.. greata nu isi face decat raaar dar in rest greu inghite, des scoate afara mancarea :))
AriaM wrote:
Mi-a spus ca la controlul de 4 luni vom discuta despre schema de diversificare. Cand am intrebat - o de ce inainte de 6 luni raspunsul a fost ca bebe hraniti cu lp incep mai devreme. Dupa ce i-am spus ca primeste foarte putin lp, o data la cateva zile, a zis ca vedem cum se prezinta fetita la urmatorul control si discutam atunci. Sunt foarte curioasa ce inseamna acest "cum se prezinta".
Dar nici nu mai sunt asa de speriata sa incep diversificarea inainte de 6 luni. Sa iti spun ce am gasit ca recomanda OMS si ESPGHAN apropo de diversificare : nu spun nicaieri - eu nu am gasit - ca e gresit sa incepi diversificarea la 4 luni. OMS spune ca se recomanda la aproximativ 6luni - exprimarea e "at about 6 months". ESPGHAN, pe de alta parte, spune ca diversificarea se poate incepe oricand dupa varsta de 17s (adica 4 luni implinite), la aceasta varsta bebe fiind pregatit fizic sa manance si altceva decat lapte. Deci se poate incepand cu luna a4a, dar recomandat e 6 luni. Oricum sa incepi diversificarea inainte de 6 luni si dupa 17 saptamani e nevoie sa fie indeplinite niste conditii: 1. Bebe sanatos 2. Exista un pediatru care supravegheaza diversificarea. 3. Bebe poate sa stea in fund cu minim ajutor - aici sunt un pic confuza, am gasit articole care recomandau sa nu pui copilul in fund pana la 6luni 4. Bebe e interesat de mancare/de ceea ce bagi tu in gura - pentru ca diversificarea asta inseamna - obisnuirea bebelui cu alte gusturi si texturi+asocierea unui gust unui preparat de baza. Daca nu e interesat nu se incepe diversificarea inainte de 6 luni, nu are rost!
Cam asta am gasit eu legat de diversificare si recomandari OMS si ESPGHAN. Ca un fapt amuzant, gasisem un articol OMS din 2000 in care se spunea ca vor incepe diversificarea la 4-4 1/2 luni bebe care sunt hraniti cu lp sau bebe hraniti cu lm, dar care mananca mai des de 3 ore sau care mananca la san apoi plang imediat. Chestia asta nu mai apare in niciun articol dupa 2000- dar hahaha, tare cum evolueaza stiinta, nu?
Ce lungana e Ana ta, a mea avea 60 cm la 3 luni si un pic.
|
|

| Ohhh pai atunci sta bine: la 3luni jumate avea 6100g si 60 cm, deja aproape ca si-a triplat greutatea de la nastere. Hmmm poate o sa zica ca e prea grasa pt varsta ei, cine stie?
Andreea06 wrote:Probabil va verifica greutatea si cum se situeaza in graficul acela, procentajul. Sau daca scade in graficul respectiv, sau daca nu a luat in greutate destul de la o luna la alta.
Asa e cum ai citit ca e intre sapt 17 si 26 parca, dar sa indeplineasca si conditiile respective. Mie una ortopedul la Controlul de sold a zis sa nu il pun in fund inainte de 6 luni. De la 6 luni sustinut, cate 5 min si tot maresc timpul. Apoi mai e si factorul de gag si cum ei is obisnuiti sa impinga cu limba inafara orice. Al meu si acum face asa.. greata nu isi face decat raaar dar in rest greu inghite, des scoate afara mancarea :))
|
|

| MaryPoppins wrote:Ce nume frumos  Sofia ii spuneti? O sa o rugam pe Andreea noastra sa editeze primul post de la casuta si sa te treaca si pe tine Eu de cand am nascut stau aproape numai la laptop, cu pitica in brate pe perna de alaptat si de cele mai multe ori mufata la san  alta pozitie mai confortabila de alaptat nu am gasit iar ziua nu prea ma lasa sa fac si altceva  ia incearca, asa te poti pune la curent si cu serialele de pe net
Din pacate nu mai pot edita dupa 24h.. dar sper sa primesc ceva drepturi cand intra un moderator, ca m-am oferit sa fac casutele la aspirici si gravidute si aici. Atunci voi putea sa adaug si tickerele. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Andreea, sper sa primesti drepturi de moderare ca e cam pustiu pe aici de moderatori :)
Delia, pitica ta e foarte precoce, te baga in priza inca de pe acum :)) Ana nici macar nu isi ridica capul de pe burtica asa cum face Giulia in poza de la profil, dar asa pe verticala si-l tine bine. Si mi-e ciuda ca nu putem exersa statul pe burtica mai mult, ca la noi chiar e nevoie dar nu ii place deloc, plange imediat si nu pot sa o las asa |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| MaryPoppins wrote:Andreea, sper sa primesti drepturi de moderare ca e cam pustiu pe aici de moderatori :) Delia, pitica ta e foarte precoce, te baga in priza inca de pe acum :)) Ana nici macar nu isi ridica capul de pe burtica asa cum face Giulia in poza de la profil, dar asa pe verticala si-l tine bine. Si mi-e ciuda ca nu putem exersa statul pe burtica mai mult, ca la noi chiar e nevoie dar nu ii place deloc, plange imediat si nu pot sa o las asa
Al meu pana la 3l urlaaaaa cand il puneam pe burtica.. pana intr-o zi cand l-am pus pe burtica pe o pernuta din aia cu plan inclinat si a stat cateva minute, apoi putin mai mult si tot asa pana voia numai pe burta si s-a chinuit sa se intoarca singur si numai asa statea/dormea. Tarziiiu i-a iesit intoarcerea de pe burtica pe spate ca nu mai era interesat deloc sa stea pe spate. |
|
| MaryPoppins wrote:Andreea, sper sa primesti drepturi de moderare ca e cam pustiu pe aici de moderatori :) Delia, pitica ta e foarte precoce, te baga in priza inca de pe acum :)) Ana nici macar nu isi ridica capul de pe burtica asa cum face Giulia in poza de la profil, dar asa pe verticala si-l tine bine. Si mi-e ciuda ca nu putem exersa statul pe burtica mai mult, ca la noi chiar e nevoie dar nu ii place deloc, plange imediat si nu pot sa o las asa
Aoleu, e jale daca nu o tin pe burtica acum. Vrea doar la înal?ime toata ziua
https://imgur.com/a/lZ6LSOm |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/5/2018 Mesaje: 433
| Buna,am si eu o nelamurire...poate ma ajutati voi...as vrea sa iau protectie impermeabila pt patut,dar intrebarea mea este,nu pateste nimic bebe ,protectia fiind din plastic... |
|
|