Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor,nu stiu ce sa ma fac cu Giuli. E toata ziua cu manutele in gurita. Zuzu nul vrea, cand ii dau sa pape incearca sasi bage si un degetel pe langa biberon. E plina de baliute,toata ziua o sterg. Daca ii scot manutele tipa,uneori chiar plange.
https://imgur.com/a/OmVXokg |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| delia.c.yaya wrote:Fetelor,nu stiu ce sa ma fac cu Giuli. E toata ziua cu manutele in gurita. Zuzu nul vrea, cand ii dau sa pape incearca sasi bage si un degetel pe langa biberon. E plina de baliute,toata ziua o sterg. Daca ii scot manutele tipa,uneori chiar plange. https://imgur.com/a/OmVXokg
E inevitabil, nici Mattias nu mai vrea suzi de cateva luni si a mai supt manutele dar eu il las ca nu mi se pare nu stiu ce.. o sa se dezvete cand nu il mai deranjeaza gingiile. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| delia.c.yaya wrote:Fetelor,nu stiu ce sa ma fac cu Giuli. E toata ziua cu manutele in gurita. Zuzu nul vrea, cand ii dau sa pape incearca sasi bage si un degetel pe langa biberon. E plina de baliute,toata ziua o sterg. Daca ii scot manutele tipa,uneori chiar plange. https://imgur.com/a/OmVXokg
Eu cred ca e in etapa in care isi descopera manutele, dupa cum vad in poze :) |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| delia.c.yaya wrote:Mamici, am o mare dilema. Hainele si prosopul care le aduce nasa ptr botez sunt noi si nespalate probabil. E ok asa? Ati cerut nanutilor sa le spele si sa le calce?!
Am fost sa le cumparam impreuna apoi au ramas la noi pt spalat si calcat, dar sigur o faceau si ei pt ca stiau ca trebuie spalate avand bebe cu 1 luna mai mare ca al nostru. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| delia.c.yaya wrote:Mamici, am o mare dilema. Hainele si prosopul care le aduce nasa ptr botez sunt noi si nespalate probabil. E ok asa? Ati cerut nanutilor sa le spele si sa le calce?!
La noi au fost noi si la botez si la baita, fata fiind prematura nu a patit nimic, iar alessia nascuta la 28s, chiar e un copil sensibil si nu a avut nimic.. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
Noi trecem de 2 luni prin asta, alessia le baga pe ambele dar baga tot degetul si de mult ori ii vine sa vomite. Pe mine ma enerveaza cand face asa... Suzeta a inceput sa accepte iar de latex, iar biberon doar de latex accepta, in rest se juca cu crle de silicon |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| MaryPoppins wrote:Cris, ma bucur ca sunteti bine  chiar m-am gandit la tine  imi pare rau ca te-au descurajat doamnele de la neonatologie, pt ca poti alapta cu mameloane ombilicate, chiar si fara protectii de silicon. Trebuie doar sa obtii o atasare cat mai profunda, tehnica sandwich functioneaza cel mai bine in cazul asta. Pe Youtube gasesti multe video-uri utile si poti exersa cu bebelina pana reusiti. Ai incercat pana acum sa o pui la san fara protectii? Daca nu are frenuri restrictive si deschide gurita suficient de bine, aveti toate sansele sa reusiti. Pe termen scurt protectiile de silicon pot parea solutia salvatoare, dar in timp creeaza multe probleme. Nu vrea sa te descurajez, acum e important sa o alaptezi asa cum poti, insa ar fi bine sa reusesti sa renunti la ele. La inceput avem supraproductie si avem impresia ca e totul bine, insa pe mameloanele pe silicon nu se ataseaza copilul corect, sanul nu e stimulat cum trebuie iar in timp poate scadea secretia lactata si implicit transferul de lapte nu se mai face cum trebuie. Mai e si confuzia tetina - san, unii bebelusi accepta cu greu sanul gol apoi. Le-am folosit si eu la inceput pt ca aveam ragade, dar mi-am dat seama singura ca nu-s ok. Eu am avut noroc ca Ana a fost foarte hotarata ca vrea sa manance numai de la san, altfel nu stiu ce faceam daca refuza sanul din cauza protectiilor sau a biberonului. In Pitesti e consultanta in alaptare una din adminele grupului Alapteaza!, iti spun din proprie experienta ca e esential sa primesti ajutor specializat. Daca nu esti inca pe grup iti recomand sa intrii si cheam-o acasa pe doamna asta daca nu te descurci singura. Eu nici nu voiam sa aud de grupurile de mamicenie de pe FB, dar asta in mod special m-a ajutat enorm. Am chemat acasa doi consultanti inainte sa vina la noi Silvia Nicoara, fondatoarea grupului. Nu mi-a rezolvat problemele in mod miraculos, nici nu ma asteptam la asta, dar a fost prima data cand am simtit ca cineva intelege prin ce trec si mi-a confirmat toate suspiciunile, pt ca da, instinctul de mama nu prea da gres! Celelalte tot insistau sa corectez atasarea dar pur si simplu nu se putea date fiind problemele noastre (frenuri restrictive, barbie retrograda, palat dur, tensiuni la nivelul caputului etc.), lucru confirmat si de catre Silvia. Ea ne-a indrumat catre un medic neonatolog si consultant IBCLC care taie frenuri, am plecat hotarata sa ii cer sa taie dar m-a convins si ea sa mai asteptam si sa incercam terapie cranio-sacrala, am inceput de saptamana asta si sper sa fie mai bine cu timpul. Alaptarea e inca dureroasa pt mine, dar am prins curaj sa continui. Avem putin peste o luna de cand Ana e alaptata exclusiv la san si a luat in greutate mai bine decat in prima luna, cand a mai primit biberoane cu lm si lp. Sper sa nu fie cu suparare ca am sarit asa cu o mie de sfaturi fara sa mi se ceara, dar pe mine experienta alaptarii m-a schimbat total si as vrea ca fiecare mamica care isi doreste sa-si alapteze puiul sa si reuseasca Multumesc de sfaturi!chiar imi prind bine. O sa incerc sa o alaptez si fara protectii si ma interesez sa intru si in grupul de pe fb sa iau legatura cu un consultant. Am chemat pe cineva de la neonato de la maternitatea din oras si m-a mai ajutat...oricum mai mult decat doamnele de la filantropia :)) o sa fac tot ce pot pentru ca imi doresc sa o alaptez...chiar mi se pare ca merita orice efort |
|

| CrisM wrote: Multumesc de sfaturi!chiar imi prind bine. O sa incerc sa o alaptez si fara protectii si ma interesez sa intru si in grupul de pe fb sa iau legatura cu un consultant. Am chemat pe cineva de la neonato de la maternitatea din oras si m-a mai ajutat...oricum mai mult decat doamnele de la filantropia :)) o sa fac tot ce pot pentru ca imi doresc sa o alaptez...chiar mi se pare ca merita orice efort
Hai ca o sa fie bine! Si asteptam poze cu micuta :) sa ne amintesti din nou data nasterii si numele ei ca sa fii trecuta la listuta de mamici :) |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Buna dimineata mamici! Nu am mai apucat sa scriu nimic de o saptamana, sotul a plecat putin in Londra cu jobul iar mie imi e tot mai greu. E perioada cand nu sta deloc si vrea numai in picioare sprijinit de mine. Daca ma intind in pat cu tel in mana incepe sa se catere pe mine :)) Am vrut sa merg si eu dar am renuntat, e greu la hotel cu bebe la varsta asta pt ca nu pot pregati 3 mese pe zi. Philips Avent nu am mai luat pana la urma ca nu arata prea bine in interior. Tot de o saptamana a iesit si primul dintisor Mai marait in unele zile dar noaptea inca doarme bine, imi era frica de nopti albe si poate temperatura. De ieri a venit mama pe la mine sa ma ajute asa ca imi permit mai multa relaxare |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| La multe lunite Anei, bebe de Mary!!! |
|

| Fetelor, de 3 zile ma confrunt cu o scadere a lactatiei, de ieri treaba e serioasa, k. sta doar 3 minute la san, iar cu pompa in 40 minute abia scot 40ml. Dau vina pe caldura si pe faptul ca am baut prea putina apa, si pe faptul ca in ultima saptamana am avut si ceva stres fiind tot pe drumuri. Sper sa isi revina lactatia... Pana atunci stau in casa, beau controlat apa nu doar cand imi e sete, o fugaresc pe asta mica cu sanul si pompez cat de des ma tin nervii. Azi noapte de exemplu am statcu pompa pe sanul drept 45 minute pt ca am atipit. |
|

| La multe luni frumoase baby Ana, asa ca tine!! |
|

| AriaM wrote:Fetelor, de 3 zile ma confrunt cu o scadere a lactatiei, de ieri treaba e serioasa, k. sta doar 3 minute la san, iar cu pompa in 40 minute abia scot 40ml. Dau vina pe caldura si pe faptul ca am baut prea putina apa, si pe faptul ca in ultima saptamana am avut si ceva stres fiind tot pe drumuri. Sper sa isi revina lactatia... Pana atunci stau in casa, beau controlat apa nu doar cand imi e sete, o fugaresc pe asta mica cu sanul si pompez cat de des ma tin nervii. Azi noapte de exemplu am statcu pompa pe sanul drept 45 minute pt ca am atipit. Eu pe caldura beau mai multa apa decat de obicei. Si eu am observat in momentele cand eram mai toata ziua cu treburi prin oras ca mai scadea lactatia, beam mai putin si nici nu mancam cum trebuie. Bebe statea mai putin sa pape nefiind locul lui acasa si nu stimula cum trebuie. Noi ne-am obisnuit lungiti in pat si el ghemotoc pe bratul meu. |
|

| Vaaai, de cateva zile am descoperit si noi pozitia de care vorbesti. E minunata, imi place la nebunie
Inawar wrote: Eu pe caldura beau mai multa apa decat de obicei. Si eu am observat in momentele cand eram mai toata ziua cu treburi prin oras ca mai scadea lactatia, beam mai putin si nici nu mancam cum trebuie. Bebe statea mai putin sa pape nefiind locul lui acasa si nu stimula cum trebuie. Noi ne-am obisnuit lungiti in pat si el ghemotoc pe bratul meu.
|
|

| Mersi, fetelor si uitasem ca azi e 10 trebuie sa-i luam amprentele azi, ca sta kitul ala de mulaj atarnat aiurea pe perete pun si cateva pozici, e toata numai zambete dar noua nu ne prea vorbeste, abia cand vine cineva in vizita atunci isi da drumul la gangureala
https://ibb.co/kKHSYT https://ibb.co/iOni7o https://ibb.co/nPHSYT https://ibb.co/d8yqno https://ibb.co/fDyqno https://ibb.co/kNOef8 |
|
|