Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| De la 6 luni ar trebui sa inceapa sa stea in fundic, dar scaunele astea au o perna in forma de triunghi cand te uiti din lateral la ea, care ocupa golul din scaun unde ar fi fundul si face forma asa mai oblica, ca sa stea bebe ca in scoica. Iti fac mai tarziu o poza la cel de la recaro cu tot cu perna aia care pana pe la 4 luni cred ca e ok. Apoi da, mi se par ca e un gap.. cel putin la recaro ca nu are forma de scoica ca si vaya sau britax.
MaryPoppins wrote:
Si eu tot asa ma gandeam la scaun si de asta nu am acordat prea multa importanta cand am luat prima scoica... dar se pare ca treaba cu de la 0 la...e mai mult de marketing si bebele nu ar trebui pus in scaun decat atunci cand sta bine in fundulet. Merita sa dai join la grupul ala ca sunt foarte bine documentate mamicile alea, in functie de buget, tip masina, varsta/greutate bebe iti recomanda modele de scaune, ajuta cu sfaturi legat de montare, reglaje centuri etc. Parca e si o harta cu cei care isi pun la dispozitie scaunele pt testare.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Ca tot vbiti despre scoici...
Eu i-am liat caruciorul asta 3 in 1
https://www.emag.ro/carucior-3-in-1-jools-eclipse-navy-krausman-1371/pd/DCPBGKBBM/?utm_campaign=share+product&utm_medium=android&utm_source=mobile+app
Acum studiam scoica si a mea nu are nicio alta pozitie, e fixa. Asa trebuie sa fie? E ca si cum ar sta in fund bebele...
E pana la 10 kg.
Oare e ok? Eu am un drum de 3 ore de facut cu bebe cand iesim din maternitate.
Dupa cred ca scoica va fi folosita foarte putin, orasul e mic. O sa ies la.plimbare cu landoul, deci scoica dupa mai mult de 30 de min pe iesire nu cred ca va fi folosita...
Ce ziceti? |
|
| Mirunah wrote:Ca tot vbiti despre scoici... Eu i-am liat caruciorul asta 3 in 1 https://www.emag.ro/carucior-3-in-1-jools-eclipse-navy-krausman-1371/pd/DCPBGKBBM/?utm_campaign=share+product&utm_medium=android&utm_source=mobile+app Acum studiam scoica si a mea nu are nicio alta pozitie, e fixa. Asa trebuie sa fie? E ca si cum ar sta in fund bebele... E pana la 10 kg. Oare e ok? Eu am un drum de 3 ore de facut cu bebe cand iesim din maternitate. Dupa cred ca scoica va fi folosita foarte putin, orasul e mic. O sa ies la.plimbare cu landoul, deci scoica dupa mai mult de 30 de min pe iesire nu cred ca va fi folosita... Ce ziceti? Scoicile de fel au o singura pozitie, asa tre sa fie. Scaunele auto au si pozitie de somn pt ca sunt mai in fundic decat scoicile. Scoica ta sigur e in forma arcuita asa, nu e ca un unghi drept. :) |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| MaryPoppins wrote:
Pe site-ul adac.de se poate verifica ce scoruri au scoicile/scaunele auto. Peg Perego vad ca au fost testate destule modele, poti da un search acolo si vezi daca gasesti modelul tau. Iar legat de timpul petrecut in scoica, la nou nascut cam la 30 minute ar trebui pauza, cand e bebe un pic mai mare cam la 45 min - 1 ora. Stiu ca-i greu, dar de asta nici nu se recomanda a fi folosita scoica pentru plimbarea cu caruciorul, ci strict pentru calatoria cu masina.
La cat e de mers din Roma pana in Vrancea, sa iprim din ora in ora, facem o saptamana pe drum... Nu ?tiu cum am putea merge mai comod.. |
|
| MadaMadalyna wrote:
La cat e de mers din Roma pana in Vrancea, sa iprim din ora in ora, facem o saptamana pe drum... Nu ?tiu cum am putea merge mai comod..
Nu tre din ora in ora ci la 3 ore. Eu cred ca cel mai ok e cu cazare o noapte undeva. Mi se pare crunt de obositor si pt voi ca deja e curioasa si nu o sa vrea sa stea in scaun atata.. Sau cu avionul.. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mamici, noi am decis sa facem o masa simpla.acasa dupa botez,dar as vrea sa decorez un pic totusi,cu niste baloane ceva...datimi.niste idei |
|
| delia.c.yaya wrote:Mamici, noi am decis sa facem o masa simpla.acasa dupa botez,dar as vrea sa decorez un pic totusi,cu niste baloane ceva...datimi.niste idei Poti printa poze si sa le agati de ceva sfoara, cu ea si cu tine cu burtica si cu ecografii :) plus un body, o soseluta.. |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Am deschis un pachet de huggies girl si m-a izbit nasol in ochi un roz bombon sper sa fie la fel de buni cum ziceti ca is huggies boy, pt ca la aspect nu m-au convins nicicum |
|
| Andreea06 wrote: Poti printa poze si sa le agati de ceva sfoara, cu ea si cu tine cu burtica si cu ecografii :) plus un body, o soseluta..
Chiar buna ideea. Sa caut poate gasesc baloane-litere. Ma gandeam la.servetele roz, am pahare din sticla cu roz...ma uitasem pe google si ma gandeam sa fac din fetru un body .. |
|
| Mamici, am o mare dilema. Hainele si prosopul care le aduce nasa ptr botez sunt noi si nespalate probabil. E ok asa? Ati cerut nanutilor sa le spele si sa le calce?! |
|
| delia.c.yaya wrote:Mamici, am o mare dilema. Hainele si prosopul care le aduce nasa ptr botez sunt noi si nespalate probabil. E ok asa? Ati cerut nanutilor sa le spele si sa le calce?! Eu as ruga nasa sa le spele, mai ales hainutele daca ramane imbracata in ele dupa botez. Pe Ana am imbracat-o in rochite cumparate de noi, dar cu prosoapele a fost asa o debandada, ca pana m-am dezmeticit eu sa scot prosopul din geanta a infasurat-o preotul in alea din trusou, care credeam ca raman la el :)) dar nah, a fost ok asa cateva minute pana am schimbat-o :)) |
|
| delia.c.yaya wrote:Mamici, am o mare dilema. Hainele si prosopul care le aduce nasa ptr botez sunt noi si nespalate probabil. E ok asa? Ati cerut nanutilor sa le spele si sa le calce?! N-a fost nevoie sa cer ca m-a intrebat ea ce detergent folosesc la bebe, mi l-a si adus ca i-a ramas aproape tot.
Ii poti spune daca nu zice ea nimic, poate daca n-are copii nu stie cum e cu pielea bebelusilor. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Buna fetelor!in sfarsit apuc si eu sa scriu un mesaj aici la mamici au trecut 16 zile de cand am nascut dar am impresia ca de fapt au trecut doar doua trei! Noi suntem bine, am iesit din spital dupa 2 zile. Am ajuns acasa si treptat am inceput sa ne acomodam. Evident ca in primele zile am fost intr-o panica continua :)) acum dupa doua sapt mancam binisor, ne trezim cam de 3 ori pe noapte. Eu am urmarit povestile voastre cu alaptatul si asta voiam cel mai tare sa alaptez. In maternitate doamnele de la neonatologie mi-au zis ca nu am nicio sansa sa alaptez fiindca am mameloane ombilicate! Sa incerc cu protectii! Dupa ceva episoade de plans si jale ale micutei acu papam numai cu protectii dar macar pot sa o alaptez!sper sa intram intr-un ritm si cu somnul si mesele. Va pup pe toate |
|
| Cris, ma bucur ca sunteti bine chiar m-am gandit la tine imi pare rau ca te-au descurajat doamnele de la neonatologie, pt ca poti alapta cu mameloane ombilicate, chiar si fara protectii de silicon. Trebuie doar sa obtii o atasare cat mai profunda, tehnica sandwich functioneaza cel mai bine in cazul asta. Pe Youtube gasesti multe video-uri utile si poti exersa cu bebelina pana reusiti. Ai incercat pana acum sa o pui la san fara protectii? Daca nu are frenuri restrictive si deschide gurita suficient de bine, aveti toate sansele sa reusiti. Pe termen scurt protectiile de silicon pot parea solutia salvatoare, dar in timp creeaza multe probleme. Nu vrea sa te descurajez, acum e important sa o alaptezi asa cum poti, insa ar fi bine sa reusesti sa renunti la ele. La inceput avem supraproductie si avem impresia ca e totul bine, insa pe mameloanele pe silicon nu se ataseaza copilul corect, sanul nu e stimulat cum trebuie iar in timp poate scadea secretia lactata si implicit transferul de lapte nu se mai face cum trebuie. Mai e si confuzia tetina - san, unii bebelusi accepta cu greu sanul gol apoi. Le-am folosit si eu la inceput pt ca aveam ragade, dar mi-am dat seama singura ca nu-s ok. Eu am avut noroc ca Ana a fost foarte hotarata ca vrea sa manance numai de la san, altfel nu stiu ce faceam daca refuza sanul din cauza protectiilor sau a biberonului.
In Pitesti e consultanta in alaptare una din adminele grupului Alapteaza!, iti spun din proprie experienta ca e esential sa primesti ajutor specializat. Daca nu esti inca pe grup iti recomand sa intrii si cheam-o acasa pe doamna asta daca nu te descurci singura. Eu nici nu voiam sa aud de grupurile de mamicenie de pe FB, dar asta in mod special m-a ajutat enorm. Am chemat acasa doi consultanti inainte sa vina la noi Silvia Nicoara, fondatoarea grupului. Nu mi-a rezolvat problemele in mod miraculos, nici nu ma asteptam la asta, dar a fost prima data cand am simtit ca cineva intelege prin ce trec si mi-a confirmat toate suspiciunile, pt ca da, instinctul de mama nu prea da gres! Celelalte tot insistau sa corectez atasarea dar pur si simplu nu se putea date fiind problemele noastre (frenuri restrictive, barbie retrograda, palat dur, tensiuni la nivelul caputului etc.), lucru confirmat si de catre Silvia. Ea ne-a indrumat catre un medic neonatolog si consultant IBCLC care taie frenuri, am plecat hotarata sa ii cer sa taie dar m-a convins si ea sa mai asteptam si sa incercam terapie cranio-sacrala, am inceput de saptamana asta si sper sa fie mai bine cu timpul. Alaptarea e inca dureroasa pt mine, dar am prins curaj sa continui. Avem putin peste o luna de cand Ana e alaptata exclusiv la san si a luat in greutate mai bine decat in prima luna, cand a mai primit biberoane cu lm si lp. Sper sa nu fie cu suparare ca am sarit asa cu o mie de sfaturi fara sa mi se ceara, dar pe mine experienta alaptarii m-a schimbat total si as vrea ca fiecare mamica care isi doreste sa-si alapteze puiul sa si reuseasca |
|
| Hehe bun venit pe la nou Chris!! crestere usoara si muuulta odihna iti doresc! |
|
|