Clubul mamicilor incepatoare - 3
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Thursday, June 7, 2018 3:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:

Hahaha asa am prins si eu acu vreo sapt cred, de am luat 2 body si 2 perechi de pantalonasi cu 10-15 lei fiecare set. Ceva cu gardener era

daaaaaaaa, te bat, pe ala l-am cautat de nebuna Big Laugh dar cautam marimea 74/80. off.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, June 7, 2018 3:18 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
alina89 wrote:

Huggies boys/girls sunt subtiri insa nu au dunga aceea, doar elite soft o au de la ei. Eu m-am invatat asa, il schimb inainte de fiecare masa + cand face nr2 intre mese si noaptea deloc.

A mea nu mereu face asa mult intre mese si alte dati in 2 ore e plin plin de zici ca o sa iasa prin el... Sunt mai bune cele boy/girl, sau cele elite soft? Care ar fi diferenta?
Andreea06
Scris: Thursday, June 7, 2018 3:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
alina89 wrote:

Huggies boys/girls sunt subtiri insa nu au dunga aceea, doar elite soft o au de la ei. Eu m-am invatat asa, il schimb inainte de fiecare masa + cand face nr2 intre mese si noaptea deloc.

Pt mine era degeaba dunga aia si cand foloseam elite soft. Pipaiam eu oricum si estimam asa, la ce sa tot dezbrac copilul sa vad dunga, ca asa era bataie de cap :))
Andreea06
Scris: Thursday, June 7, 2018 3:22 PM
Nivel

alina89 wrote:

daaaaaaaa, te bat, pe ala l-am cautat de nebuna Big Laugh dar cautam marimea 74/80. off.

Albastru si gri?
Eu am gasit la mine.. mai incearca la alt lidl :)) sa stii ca is maricei, pantalonii cel putin is lunguti. Body e ok.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, June 7, 2018 3:23 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Chiar de mult nai mai dat pe aici...
Chiar eram curioasa...cand incepi diversificarea?!

Am ales o pediatra ce are studiile actualizate OMS ce e pro diversificare la 6 luni, cazul alessiei e lan6 luni reale, dar atat pediatra cat si doctorii la care face Alessia folow up ne.au recomandat sa incepem la 7 luni jumate reale si 5 luni corectate
deoarece ia greu in greutate, ultima luna doar 560g (folow up e un control la 2 luni a prematurilor, facut de doctororii oediatei de pe sectia de terapie intensiva neonatala, unde i se face control pediatric plus neurologic, iar de acolo primim programari la ochi urechi, inima, eco cerebrala, rnm, test de sudoare, neurochirurg, fizioterapie, electroencefalograma, electrocardiograma, analize, etc)
AriaM
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:13 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
AriaM
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:19 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Pup programatoarea din tine care explica asa bine si exemplifica si cu poze Cheek Kiss

Cat spatiu ocupa vaya? Mai incap in spate 2 persoane de marime medie?

Andreea06 wrote:

Noi peripetii cu scaunul.
Cautam ceva 360, f bun la teste etc. ca noi calatorim mult cu masina si nah. Sa fie f safe. Buuun. Am gasit mag in cluj cu scaune de inchiriat. Am luat un vaya 360, el si cybex sirona aveau cam aceeasi forma si pozitie la somn dar la cybex nu mi-a placut perna aia de se pune in fata. Is tip scoica asa ca forma, l-am testat un weekend si a fost ok, singura faza ce nu mi-a placut e ca nu puteam apasa destul maneta de a roti scaunul spre mine, cand eram si eu pe bancheta in spate cu el.. cu mana stanga asta. Nu reuseam, era rigida acolo. Si materialul asa elastic ce nu respira ok, iar era un minus. In schimb mi-a placut magnetul ce prinde centura in lateral ca sa il poti pune si ridica usor pe copil, sa nu te incurce. Super treaba aia! Si pozitia la somn f buna. Buuun. Si cand am terminat testarea, sotul a vrut sa incercam si recaro zero.1, ca stie el ca e super bun. Dar nu l-am prins la inchiriat... asa ca l-am comandat direct, in showroom la emag sa il putem returna de nu e bun.
Pro: are manete pe lateralele scaunului cu care rotesti de el, f fain si usor. Material mult mai ok ce respira. Minus: centurile nu au magnet si cumva sunt mai apropiate incat vin aproape tare asa de gat... f ciudat ca are asa multe reviews bune... dar ma gandesc daca la 6 luni e asa la un copil de 2-3 ani cum o fi? Ei se lauda cu sistemul lor Hero la centuri ca nu se incalcesc, asa e, dar le tine rigide in jos si azi de ex am ajuns acasa cu el plangand si voiam sa il iau repede din scaun, el statea cu mainile in lateral, eu nu reuseam sa ii dau centurile pe dupa maini ca tot veneau la loc, aaaaarghhh
Si tot minus ca e mai drept ca forma, tip scaun, nu rotunjit ca celelalte tip scoica.. si cumva mi se pare ca perna de la cap fiind umflata (dar si la restul era) ii forteaza capul mai in fata. Ce nu facea vaya, pt ca spatarul mai jos de perna venea mai rotund nu drept in jos ca la recaro... Si pozitia de somn e mai putin inclinata fata de vaya.
Practic la recaro nu mi se pare ca e 0-4 ani, pt ca o perioada dupa ce iese din insertul de nou nascut si pana pe la 9-12 luni.. e asa.. incomod zic eu. E prea drept..
Deci... suntem in dubii pana luni dar eu cred ca il vom returna...

Va pun poze cu ambele.
Vaya:
https://ibb.co/n5Uua8
https://ibb.co/kawU8T

Recaro:
https://ibb.co/bAhfF8
https://ibb.co/iVMU8T
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:24 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Legat de scaune auto, eu inainte sa intru pe grupul Rear-facing prelungit stiam doar cat e de important sa stea copilul cu spatele la sensul de mers iar scaunul sa fie ok, testat si toate cele. Ma gandeam ca dupa 6 luni o trecem pe scaun auto dar am aflat de pe grup ca nu-i ok si ca cel mai safe e in scoica pana atinge limitele de greutate si inaltime ale scoicii. Asa ca am aruncat scoica care a venit cu caruciorul si am luat alta mai ok din grupa 0-13kg, cu rezultate bune la testari. Daca n-o sa creasca ca fat frumos din poveste o tinem in scoica pana cel putin la 1 an.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:36 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Legat de scaune auto, eu inainte sa intru pe grupul Rear-facing prelungit stiam doar cat e de important sa stea copilul cu spatele la sensul de mers iar scaunul sa fie ok, testat si toate cele. Ma gandeam ca dupa 6 luni o trecem pe scaun auto dar am aflat de pe grup ca nu-i ok si ca cel mai safe e in scoica pana atinge limitele de greutate si inaltime ale scoicii. Asa ca am aruncat scoica care a venit cu caruciorul si am luat alta mai ok din grupa 0-13kg, cu rezultate bune la testari. Daca n-o sa creasca ca fat frumos din poveste o tinem in scoica pana cel putin la 1 an.

Eu nu prea ma pricep cu tehnologia, ai cautat videi sau au cautaat pe google informa?ii? Eu am scoica peg perego si nu ?tiu cat de sigura este...

In august urmeaza sa mergem in romania si nubstiu cum sa tin fata... Cam 30 ore in scoica mi se pare mult.
Andreea06
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:47 PM
Nivel

AriaM wrote:
Pup programatoarea din tine care explica asa bine si exemplifica si cu poze Cheek Kiss

Cat spatiu ocupa vaya? Mai incap in spate 2 persoane de marime medie?

Ce masina?
De fel scaunele auto ale copilasilor ocupa tot locul din drepata/stanga banchetei. Deci daca in mod normal intra 2 pers langa acolo pe mijloc si urmatorul scaun, intra si cu scaunul acolo.

Vaya mi se pare mai voluminos decat recaro legat de forma lui mai scoica, in masina mea sotul cand a pus scaunul pe memoria pt el, ajungea pana la scaun, la recaro mai ramanea putin loc. Rearfacing zic.
Andreea06
Scris: Thursday, June 7, 2018 4:51 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Nu stiu ce sa zic, scoica mea nu e wow si de asta am vrut deja scaun. 0-18kg, nu 25 sau mai mult, pt 3 ani (ca nu cred ca merge pana la 4) imi e de ajuns sa ‘scot investitia’. N-as fi luat alta scoica, al meu are deja 9kg acum la 6 luni.. sunt si scaune 9-25kg.. dar prefer 0 ca sa fie si pt bebe2 si sa fie mai compact pt varsta asta de pana la 3 ani..
care sunt motivele pt care nu e safe la 6 luni?
Oricum il tin in pozitie de somn pana creste mai mare.
Andreea06
Scris: Thursday, June 7, 2018 5:11 PM
Nivel

MadaMadalyna wrote:

Eu nu prea ma pricep cu tehnologia, ai cautat videi sau au cautaat pe google informa?ii? Eu am scoica peg perego si nu ?tiu cat de sigura este...

In august urmeaza sa mergem in romania si nubstiu cum sa tin fata... Cam 30 ore in scoica mi se pare mult.

Clar e mult, tre sa faceti pauze la fiecare 3 ore pt 20 min macar.. in care sa stea mai intinsa, in bratele tale de exemplu sau sa se mai poata misca ea. O sa faceti mai mult decat in mod normal.. plus opriri de hrana, schimbat..
MadaMadalyna
Scris: Thursday, June 7, 2018 5:20 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Clar e mult, tre sa faceti pauze la fiecare 3 ore pt 20 min macar.. in care sa stea mai intinsa, in bratele tale de exemplu sau sa se mai poata misca ea. O sa faceti mai mult decat in mod normal.. plus opriri de hrana, schimbat..

Nu prea ne convine sa facem opriri la 3 ore pt ca vrem sa mergem doar ziua, pkecam de aici diminea?a si seara vrem sa fin in romania sa ne cazam la hotel sa facem acolo noaptea... Apoi diminea?a iar sa plecam... Daca am opri cate 20min la 3 ore, cred ca ne lasa sotul in parcare ???? fiind înva?at sa faca o oprire cam la 5-6 ore... Speram sa ne descurcam ma gandeam la varianta sa luam si cula cu noi, pe ea scrie ca e omologata, dar nu prea ma încânta ideea...
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 7, 2018 6:11 PM
Nivel

MadaMadalyna wrote:

Pe site-ul adac.de se poate verifica ce scoruri au scoicile/scaunele auto. Peg Perego vad ca au fost testate destule modele, poti da un search acolo si vezi daca gasesti modelul tau. Iar legat de timpul petrecut in scoica, la nou nascut cam la 30 minute ar trebui pauza, cand e bebe un pic mai mare cam la 45 min - 1 ora. Stiu ca-i greu, dar de asta nici nu se recomanda a fi folosita scoica pentru plimbarea cu caruciorul, ci strict pentru calatoria cu masina.
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 7, 2018 6:20 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Nu stiu ce sa zic, scoica mea nu e wow si de asta am vrut deja scaun. 0-18kg, nu 25 sau mai mult, pt 3 ani (ca nu cred ca merge pana la 4) imi e de ajuns sa ‘scot investitia’. N-as fi luat alta scoica, al meu are deja 9kg acum la 6 luni.. sunt si scaune 9-25kg.. dar prefer 0 ca sa fie si pt bebe2 si sa fie mai compact pt varsta asta de pana la 3 ani..
care sunt motivele pt care nu e safe la 6 luni?
Oricum il tin in pozitie de somn pana creste mai mare.

Si eu tot asa ma gandeam la scaun si de asta nu am acordat prea multa importanta cand am luat prima scoica... dar se pare ca treaba cu de la 0 la...e mai mult de marketing si bebele nu ar trebui pus in scaun decat atunci cand sta bine in fundulet. Merita sa dai join la grupul ala ca sunt foarte bine documentate mamicile alea, in functie de buget, tip masina, varsta/greutate bebe iti recomanda modele de scaune, ajuta cu sfaturi legat de montare, reglaje centuri etc. Parca e si o harta cu cei care isi pun la dispozitie scaunele pt testare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.