Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, April 24, 2018 3:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Dea22 wrote:
Ce bebele si bebelusi frumosi hearts iti vine sa i mananci pe toti ras

Noi dormim cand pe stanga,cand pr dreapta...pe spate nu sta deloc,se intoarce singura,iar pe burta doar la mami pe burtica,altfel nici nu am incercat.

Acum am cautat pe google si se pare ca cel mai recomandat e statul pe spate...

Nu neaparat :) La spital mereu mi-l aducea cu o paturica facuta rol si el pe o parte. Ei daca regurgiteaza laptic e bine sa fie pe o parte ca sa li se scurga din gurita.. ca fiind asa mici nu stiu mereu sa reactioneze, sa miste capul..
pe burtica tre doar supravegheat, de asta ziceam pe tine cand e. Sa nu se sufoce cu capusorul ca la fel nu il prea misca.
AriaM
Scris: Tuesday, April 24, 2018 3:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/1/2017
Las' ca maine faceti si voi vaccinul... Trece asa de repede timpul, ma sperie! Iar planul meu din sarcina era ca din iunie sa ma intorc la treaba haha.

Reactii la vaccin deocamdata nu are, dar abia peste 2 zile ma voi declara linistita. I-am dat preventiv un supozitor de paracetamol si acum tin pumnii sa nu fie acek 1 din 1000 care face reactiile urate descrise in prospect. Pentru ca sunt chiar urateeeeee.

MaryPoppins wrote:

Chiar ma gandeam la tine, daca si cum ti-a trecut mastita. Ma bucur ca esti bine acum Cheek Kiss Si cum a suportat pitica vaccinul? Sper ca e totul ok si nu aveti reactii adverse. Mie asa departe mi se pare vaccinul de 2 luni Lol
AriaM
Scris: Tuesday, April 24, 2018 3:50 PM
Nivel

Apropo de pozitiile de dormit la bebe: la prematuri bebeii erau culcati mereu pe o parte cu o paturica in spate sa nu se rostogoleasca. Bebeii nascuti la termen se culcau doar pe burta. Acelasi spital, etaje si sectii diferite...
Inawar
Scris: Tuesday, April 24, 2018 5:33 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06 wrote:

Clap Clap Tu si Alina ce urmati cu botezul nu?
Mada, tu parca aveai mai incolo in iunie?

Legat de sfarc, tin minte ca intai se formase asa oblic, adica varful sfarcului in loc sa fie drept era sus mai lung, oblic spre jos asa. Cum sugea.. si mie mi se pare ca si acum suge si se ataseaza fix la fel :)
Spor la treburi! Sa iasa totul cum va doriti!

Multumim! Tu ai trecut de perioada asta, abia astept si eu de saptamana viitoare sa ma relaxez pe terasa, ca tot e frumos afara.
Iar mai incolo la maaaare yes
Inawar
Scris: Tuesday, April 24, 2018 5:36 PM
Nivel

AriaM wrote:
Mary si Dea sa va traiasca gagalicile, sunt mortale cu suzetele acelea speciale (nici nu stiam ca exista asa ceva hihi). Frumoase foc!! LE: ma refeream la bebe ca sunt frumosi, nu la suzete hahaha

Ana bebe de Mary, ai deja 2 saptamani, nu imi vine sa cred, doar ieri scoteam majoretele pt Mary sa nasca repede si frumos. Sa cresti mare buburuza mica!

Alina si Inawar distractie placuta in weekendul asta! Sa fie totul asa cum va doriti, cu stres la minim!

Delia, la multe luni si buburuzei tale!!!

Despre noi: am scapat de mastita cu paracetamol, algocalmin (nu reuseam sa cobor nicicum febra), muls mult, supt mai mult la sanul cu pricina, dusuri si bai caldute, si masaj cu sapun cat cuprinde. Iar mandra mea a primit azi vaccinul de la 2 luni. ras

Multumim!
La vaccinul de 2 luni prima zi e mai grea, au dureri in piciorus apoi gata. Sigur treceti cu bine de ziua de azi.
Inawar
Scris: Tuesday, April 24, 2018 5:42 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Pe o parte sprijinita de lateralele babynest-ului si alternez de pe stanga pe dreapta, dar deja se intoarce singura pe spate si ramane cu capul pe o parte, cand nu dormim incerc sa fiu pe faza si sa corectez.

Asa ca in prima poza o gasim de obicei dimineata :) dar cel mai bine doarme pitica la mine in brate, dupa ce termina de papat coeur

Ce frumusica e! hearts
... iar cercelusii pe masura purtatoarei, sunt superbi!
Andreea06
Scris: Tuesday, April 24, 2018 9:28 PM
Nivel

Am luat azi de test o isara si o manduca, sscuri, a stat bebeeeee yes a si dormit in tura 2 de plimbari prin mall (gasit sapca si palarioara de vara, bavetici, ceva tricou si pantalonasi scurti hearts ). Initial nu am reglat perfect, la sot a stat.. si-a durut spatele dar apoi am corectat la a doua iesire si a fost perfect 2 ore grup
AriaM
Scris: Tuesday, April 24, 2018 9:40 PM
Nivel

Si care e castigatoarea, isara sau manduca? M-ar interesa si care din cele 2 ssc-uri e mai usor de montat si de demontat.

Andreea06 wrote:
Am luat azi de test o isara si o manduca, sscuri, a stat bebeeeee yes a si dormit in tura 2 de plimbari prin mall (gasit sapca si palarioara de vara, bavetici, ceva tricou si pantalonasi scurti hearts ). Initial nu am reglat perfect, la sot a stat.. si-a durut spatele dar apoi am corectat la a doua iesire si a fost perfect 2 ore grup
Dana_
Scris: Tuesday, April 24, 2018 11:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:

Clap Clap Tu si Alina ce urmati cu botezul nu?
Mada, tu parca aveai mai incolo in iunie?

Noi avem in iunie ,doar atunci vin nasii din state iar bebe va fi mai marisor atunci .Astept sa ne povesteasca Ina si Alina cum a fost
Andreea06
Scris: Wednesday, April 25, 2018 8:02 AM
Nivel

AriaM wrote:
Si care e castigatoarea, isara sau manduca? M-ar interesa si care din cele 2 ssc-uri e mai usor de montat si de demontat.

Momentan doar isara am testat, 2 plimbari ieri. Pe sot reglate. A doua a fost mai reusita, in prima a stat bebe 40 min cam apoi a vrut adormit in brate, de asta se foia.. si pe sot il durea spatele la fel ca si cum il tinea in brate normal. Deci reglaje incorecte. Am pus poze pe fb pe grupul ajutor in bw si a doua plimbare am reglat corect dupa sfaturile lor. Ne-am plimbat 2 ore si a doua ora a dormit-o in sistem :)

Nu e greu de pus, prinzi cataramele pt bretelele de pe umeri inainte sa il pui. Asezi centura la sold/talie, pui bebe in brate, tragi puntea peste el, iti ridici bretelele ca pe rucsac si mai tragi de catarame sa reglezi, gata.
AriaM
Scris: Wednesday, April 25, 2018 8:45 AM
Nivel

Suna foarte foarte bine ce povestesti tu. I-a fost cald sotului cu sistemul? Pare asa de simplu de pus, cum poti sa ai atunci reglaje incorecte? Poti sa exemplificisi sa explici cu poze? Dupa cele citite pe net eu cred ca ma voi duce pe isara. Darrrr ce bine ar fi sa pot testa si eu, la noi in oras nu ai unde.

Sunt curioasa ce ziceti si de manduca.

Andreea06 wrote:

Momentan doar isara am testat, 2 plimbari ieri. Pe sot reglate. A doua a fost mai reusita, in prima a stat bebe 40 min cam apoi a vrut adormit in brate, de asta se foia.. si pe sot il durea spatele la fel ca si cum il tinea in brate normal. Deci reglaje incorecte. Am pus poze pe fb pe grupul ajutor in bw si a doua plimbare am reglat corect dupa sfaturile lor. Ne-am plimbat 2 ore si a doua ora a dormit-o in sistem :)

Nu e greu de pus, prinzi cataramele pt bretelele de pe umeri inainte sa il pui. Asezi centura la sold/talie, pui bebe in brate, tragi puntea peste el, iti ridici bretelele ca pe rucsac si mai tragi de catarame sa reglezi, gata.
MaryPoppins
Scris: Wednesday, April 25, 2018 1:53 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Fetelor, azi deja e insuportabila durerea de sfarcuri, nu doare numai cand se ataseaza, ci si intre mese, nu suport sa ma atinga nimic pe sfarcuri. Ragade nu am, doar durerile astea groaznice, parca imi baga cineva cutite in sfarcuri. Am reusit intr-un final sa dau de nr de tel al consultantei din spital si parca doar ce am vb cu ea la tel a fost mult mai de ajutor fata de aia care a fost sambata la noi, care doar ma intreaba cum merge si ii da inainte cu atasarea corecta. Ori eu deja nu mai pot, citesc si ma uit la filmulete de mi-a iesit pe ochi toata teoria atasarii corecte. O sa vina deseara la noi dar din ce am vb la tel ea crede ca ori are Ana candidoza bucala ori e o problema de circulatie la nivelul sfarcurilor, asa a dedus ea din cum i-am descris eu ca arata sfarcurile dupa ce suge si cum a tot evoluat durerea. Mi-a zis ca pana atunci sa fac o dilutie din ser fiziologic cu Citromicina (extract din seminte de grapefruit) si sa dau pe sfarc inainte si dupa alaptare iar la Ana in gurita doar inainte de alaptare. Ah, si m-a intrebat daca la toaleta bucala am observat ceva pe cerul gurii dar evident ca am ramas fara replica, noi ca prostii o curatam in gurita cu compresa inmuiata in apa, dar nu ne-a trecut prin cap sa ne si uitam la ea gura. Chiar m-a intrebat "pai si cum va dati seama ca e totul in regula daca nu va uitati in gura copilului?" fool

LE: zilele trecute chiar citeam articolul asta http://www.ruxandraluca.ro/despre-alaptare-si-durere/ (stomatita ii mai zice la candidoza bucala) dar nici prin cap nu mi-a trecut ca asta ar putea fi problema si la noi. Abia astept sa vina femeia aia sa ne lamurim!
delia.c.yaya
Scris: Wednesday, April 25, 2018 3:17 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Fetelor,am omaaare problema...aici deja sunt 32°...e foarteeeee cald...maine trebuie sa mergem cu fata la pediatra... in masina putem folosi aerul conditionat?!ii face rau?!?!
Si ah, e obligatoriu de dat body?! As vrea sai dau un costumas subtire maine,dar daca ii dau body ii va fi foarte cald..
Dea22
Scris: Wednesday, April 25, 2018 3:26 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Maine mergem sa facem vaccinul.
Mary,pe voi v au chemat?
Cum a fost?
MaryPoppins
Scris: Wednesday, April 25, 2018 3:47 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Dea22 wrote:
Maine mergem sa facem vaccinul.
Mary,pe voi v au chemat?
Cum a fost?

Noi am facut BCG-ul in ziua externarii, chiar se deschisese o fiola atunci.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.