Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Deea, sa va traiasca fetita! E o scumpa! Mary, nu stiu de ce aveam impresia ca a trecut mai mult timp de cand ai nascut Andreea, exista si pt 6l+ modelul ala de suzeta ca eu nu am vazut. Eu ii dau normale avent, am trecut la 6l+ si asa molfaie la ea ii place mai mult ca alea mai mici Noi suntem praf cu pregatirile pt botez, asa m-am stresat cu agitat. Uit sa mananc, seara imi vine rau. Am vrut sa iasa perfect desi stiu ca nu exista asa ceva si am ajuns si la o suma babana cu cheltuielile
Haha asa se intampla mereu cu petrecerile.. zici ca eh ce e si asta 100 lei.. si ce sunt si literele 100 lei si tot asa pana la total :)))
Da, este 3-18 luni, e fix aceeasi forma doar e mai tare tetina si scrie Super soothie pe ea in loc de doar Soothie, asa le deosebesti fara sa le pipai :)) in caz ca is sterilizate. Eu le folosesc toate, ca oricum ii plac.. si alea pana la 3 luni.
https://www.philips.ro/c-m-mo/suzete/latest#filters=PACIFIERS_SU%2CFK_MCC_PACIFIER_SOOTHIE&sliders=&support=&price=&priceBoxes=&page=&layout=12.subcategory.p-grid-icon |
|
| Astept o reducere la aparatul avent de aburi, daca vedeti dati de veste pleeease! M-am decis sa iau ala, e mic si il pot lua si in excursii, nu imi tre decat legume ce le cumpar oriunde, castronel si lingurita si aparatul :)
Le: of de ce nu are si timer?? Sa il pot programa 15 min si gata? :( |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Probabil am uitat sa va spun si ca in asteptarea marelui eveniment m-am bronzat si ca un tractorist.. asa pe nivele cu toate tipurile de maneci.. rochia mea fiind decoltata si fata si spate in V si fara maneci si ft deschisa la culoare |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu una cred ca am ramas fara lapte. Cum as putea sa mai verific?! De ieri imi face si mai urat la san si m-am uitat in gurita ei nimic lapte..si nici nu mai curge vreo picatura.. |
|
| delia.c.yaya wrote:Eu una cred ca am ramas fara lapte. Cum as putea sa mai verific?! De ieri imi face si mai urat la san si m-am uitat in gurita ei nimic lapte..si nici nu mai curge vreo picatura.. Pompa sau cand strangi cu mana (de mai multe ori, nu iese instant) nu scoate nimic? |
|
| Andreea06 wrote: Pompa sau cand strangi cu mana (de mai multe ori, nu iese instant) nu scoate nimic?
Nimic,nimic...ma chinui de dimineata si nici.o picatura...si azi noapte i-am dat lp, ar fi trebuit sa am macar un pic de lapte |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Astazi ne a cazut buricul Ma ingrijoreaza ca in pliul ala pare umed si sta la aer doar daca il indepartez eu cu degetele . Cum vi se pare? Dea22 attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Dea22 wrote:Astazi ne a cazut buricul Ma ingrijoreaza ca in pliul ala pare umed si sta la aer doar daca il indepartez eu cu degetele . Cum vi se pare?
Fix asa am avut si noi, cu o zi inainte sa cada buricul am observat secretia aia galbena si m-am speriat ca o nebuna ca e puroi :)) apoi a cazut buricul si a disparut si secretia aia, eu am lasat in pace si doar am sters cu spirt pe langa, m-am asigurat ca nu ramane apa de ex dupa baita si s-a vindecat totul frumos, are un buric tare fain acum :) |
|
| delia.c.yaya wrote:Nimic,nimic...ma chinui de dimineata si nici.o picatura...si azi noapte i-am dat lp, ar fi trebuit sa am macar un pic de lapte
O auzi sa inghita ceva cand e la san? Poti incerca si sa faci compresie, in mod normal daca e lapte ii vine direct in gura si incepe sa inghita. |
|
| In alta ordine de idei, nici la noi nu curge lapte si miere cu alaptatul. Ieri am plans ca o nebuna, au mai fost si socrii in vizita si m-am suparat teribil pe ei, nu intru in detalii acum pt ca ma enervez iar, dar ideea e ca am facut prost ca am cedat si i-am chemat in vizita mai devreme decat planuisem initial...
Asa, treaba e ca ori nu stiu eu cum sa o atasez corect 100% ori sfarcurile mele is mai sensibile decat e normal. Tot vb cu consultanta pe tel si ea insista pe atasarea corecta, cica nu ar trebui sa ma doara deloc si ea a vazut cand a fost la noi ca Ana se ataseaza foarte bine. Chestia e ca sambata am atasat-o direct pe san dupa mai bine de o saptamana in care folosisem protectii de silicon, deci sfarcurile erau ok atunci si nu am simtit nici un fel de disconfort. Apoi pe masura ce am inceput sa o atasez si eu singura am inceput sa simt un oarecare disconfort, acum e durere pe bune, mai ales la inceput. Nu am rana pe ele, doar ma ustura si ma deranjeaza f tare la inceput.
Probabil daca ar veni acum la noi, cu sfarcurile in stadiul asta, mi-as da seama daca intr-adevar nu stiu eu sa o atasez sau chiar is foarte sensibile sfarcurile. Deci nah, daca ar fi sa ma iau dupa ea mai avem de lucrat la atasare si n-ar trebui sa doara deloc, pe cand mai toate mamele pe care le stiu zic ca dureaza o perioada pana cand se desensibilizeaza sfarcurile complet si se obisnuiesc cu suptul copilului. Dar ea inghite foarte bine si lapte e suficient, dar pt ca ma deranjeaza si nici nu am descoperit inca cum sa stau confortabil, o iau de la san inainte sa termine de mancat si nah, copilului ii e foame. Cum n-am mai muls de vreo doua zile am ajuns sa-i dau ieri si completare cu lp, vai cat m-am mai necajit si pt asta. Dar azi e o noua zi, am zis ca da-o dracu de frica pt nipple confusion, o sa-i dau in continuare completare din biberon fie cu lapte praf fie cu lapte muls si nu renuntam, e un sentiment minunat cand mananca de la sanul meu si o sa fac tot posibilul sa reusim. |
|
| Mary, pe mine si acum ma doare cand o atasez, doar dar atat.
Chiar am puso la san, doar suzeteaza, nu inghite nimic |
|
| delia.c.yaya wrote:Nimic,nimic...ma chinui de dimineata si nici.o picatura...si azi noapte i-am dat lp, ar fi trebuit sa am macar un pic de lapte
La cate ore ii dadeai lm? Faza e si ca daca e mai rar, atata crede corpul ca e cererea... si asa poate sa tot scada lactatia daca nu e ceruta. Dar nici sa dispara de tot asa brusc, nu cred sa fie de asta... mai pune-o la san cand vrea alinare, sa suzeteze, ca stimuleaza, poate revine. |
|
| MaryPoppins wrote:In alta ordine de idei, nici la noi nu curge lapte si miere cu alaptatul. Ieri am plans ca o nebuna, au mai fost si socrii in vizita si m-am suparat teribil pe ei, nu intru in detalii acum pt ca ma enervez iar, dar ideea e ca am facut prost ca am cedat si i-am chemat in vizita mai devreme decat planuisem initial...
Asa, treaba e ca ori nu stiu eu cum sa o atasez corect 100% ori sfarcurile mele is mai sensibile decat e normal. Tot vb cu consultanta pe tel si ea insista pe atasarea corecta, cica nu ar trebui sa ma doara deloc si ea a vazut cand a fost la noi ca Ana se ataseaza foarte bine. Chestia e ca sambata am atasat-o direct pe san dupa mai bine de o saptamana in care folosisem protectii de silicon, deci sfarcurile erau ok atunci si nu am simtit nici un fel de disconfort. Apoi pe masura ce am inceput sa o atasez si eu singura am inceput sa simt un oarecare disconfort, acum e durere pe bune, mai ales la inceput. Nu am rana pe ele, doar ma ustura si ma deranjeaza f tare la inceput.
Probabil daca ar veni acum la noi, cu sfarcurile in stadiul asta, mi-as da seama daca intr-adevar nu stiu eu sa o atasez sau chiar is foarte sensibile sfarcurile. Deci nah, daca ar fi sa ma iau dupa ea mai avem de lucrat la atasare si n-ar trebui sa doara deloc, pe cand mai toate mamele pe care le stiu zic ca dureaza o perioada pana cand se desensibilizeaza sfarcurile complet si se obisnuiesc cu suptul copilului. Dar ea inghite foarte bine si lapte e suficient, dar pt ca ma deranjeaza si nici nu am descoperit inca cum sa stau confortabil, o iau de la san inainte sa termine de mancat si nah, copilului ii e foame. Cum n-am mai muls de vreo doua zile am ajuns sa-i dau ieri si completare cu lp, vai cat m-am mai necajit si pt asta. Dar azi e o noua zi, am zis ca da-o dracu de frica pt nipple confusion, o sa-i dau in continuare completare din biberon fie cu lapte praf fie cu lapte muls si nu renuntam, e un sentiment minunat cand mananca de la sanul meu si o sa fac tot posibilul sa reusim.
Sper ca i-ai pus la punct pe socri ca sa stie data viitoare sa nu te mai streseze. Daca nu, o poti face acum cand v-ati calmat.. tu sau sotul. Eu o sa il rog pe al meu sa vorbeasca cu mama lui cand vin, legat de diversificare, sa nu se bage ca stiu ce fac si am plan de la medic.
Legat de alaptat, are dreptate consultanta ca nu tre sa doara dar nu cred ca din start. Adica sa fie femeie care din prima zi nu face ragade, nu doare, nimic. Sfarcul tre format si cred ca asta doare.. e erect acum mai mereu? Asa era al meu cand s-a format.. si au trecut durerile. Mno, vreo 3 sapt au fost dureri si creme si comprese pe ei, dar era suportabil dupa prima sapt de durere mai mare... cred ca protectiile te-au protejat dar tot nu e format totul pe ‘gol’ si tre sa treci perioada aia... dar te asigur ca nu o sa doara odata ce s-a obisnuit sfarcul :) decat cand creste si musca ea :))
Completeaza si fa cum te simti tu mai bine, doar nu renunta :) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Si pentru noi capitolul alaptare e frustrant... nu se atasa decat la un singur san si doar suzeta la el :( asta era acum 2/3 zile...acum dupa 3 zile doar de bibe nu mai vrea nici macar sa suzeteze la san. Ma mulg si ziua papa doar lapte muls iar noaptea lapte praf. Datorita faptului ca in spital am insistat destul de mult pe pusul la san,a scazut in greutate mai mult decat e normal,iar recomandarea neonatologului este sa nu o mai pun la san pana nu ajunge la greutatea de la nastere. Inca mai avem de recuperat 200g :( Papam la 3 ore chiar daca e greu cu trezirea...ar dormi mai mult,abia o trezesc noaptea.
Si cand ma gandesc ca inainte alaptarea mi se parea floare la ureche si ziceam ca doar cine nu vrea nu alapteaza |
|
| Andreea06 wrote:
La cate ore ii dadeai lm? Faza e si ca daca e mai rar, atata crede corpul ca e cererea... si asa poate sa tot scada lactatia daca nu e ceruta. Dar nici sa dispara de tot asa brusc, nu cred sa fie de asta... mai pune-o la san cand vrea alinare, sa suzeteze, ca stimuleaza, poate revine.
Si acum o tin... Doar de doua ori pe zi iam dat lp, la culcare seara si prima data cand se trezea noaptea...ca doarme linistita de la lp noaptea si sa ne mai odihnim si noi... Si nu a dat semne ca ar refuza sanul,din contra,il cauta cu disperare, ca si pe cumnatamea o cauta... Oare sa fi avut dreptate pediatra ca pierdeam laptele?! Ea ma fost intrebat daca si mama mea a alaptat la san si a zis ca se mosteneste si de asta a zis ca nu o sa mai am mult timp lapte. Tin minte ca si obstretica mia zis la fel., dar eu nam mai auzit de asa ceva... |
|
|