Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Delia, sa nu te invinovatesti ca nu ai de ce. Copilul trebuie hranit, indiferent cu ce tip de lapte iar mama trebuie sa fie linistita. Aptamil e ok, asta a primit si a mea in spital si am luat si noi acasa. Eu am cerut in mod expres sa i se dea lp, dar nu i-a bagat nimeni pe gat, m-au intrebat ce parere am si am si semnat acord pt suplimentare cu formula. Stiu ca exista o anumita tabara care promoveaza alaptarea cu orice pret, dar in fond fiecare face cum e mai bine pt el si copilul lui. Iar formula nu-i chiar raul intruchipat, ba chiar exista studii recente care arata ca de cele mai multe ori suplimentarea in primele zile/saptamani salveaza alaptarea - e bine zic sa ascultam si ce zic altii, nu doar cei care-s pro pana la exagerare. Strict parerea mea! Eu imi doresc sa alaptez exclusiv, dar daca ajungem intr-un punct de cotitura nu o sa ezit nici un moment sa-i dau lp. Eu acum nu ii dau decat laptele meu, fie direct de la san sau muls, dar in primele 2 zile acasa i-am dat si noi vreo 5 portii de lp. Urmatorul pas pt voi cred ca ar fi sa identifici unde sunt problemele cu lactatia la tine si sa incerci sa rezolvi pe partea asta, cu bebelusa pusa si la san in continuare ca sa stimuleze si sa ramana in continuare obisnuita si cu sanul. Hai ca o sa fie bine |
|
| delia.c.yaya wrote:Deci toate parca se izbesc in capul meu...socrul a avut accident,a intrat unu in el...nu stim cat e de grav,nu am primit prea multe detalii ca cumnatamea era alnga mine si sa nu auda ca ea e cu inima, dar se pare ca ar trebui sa plecam in tara, sau macar cumnatamea sau barbatumiu sa plece.
Imi pare tare rau, poate totusi nu e asa de grav |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Delia, fii linistita, sunt o multime se bebei hraniti si cu lp sau doar lp si nu e o tragedie. Ti-e mai greu de preparat, dar na, daca fetita e bine asta e tot ce conteaza. Continua si la san si dupa completezi cu lp ca oricat de mult poti prelungi si alaptarea ii face ff bine anticorpii tai. |
|
Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| Delia, nici noi nu am renuntat definitiv la lp,înca îi mai dau seara 90 ml dupa sân. M-am stresat si eu pe tema asta dar prefer sa ?tiu copilul mâncat si ok, nu conteaza ca e lm sau lp, important e sa pape. Stai linistita ca o sa fie ok pana la urma. |
|
| Cred ca ne iese primul dintisor... cred. Mi se pare ca vad ca o afta acolo la gingie. sper sa nu il chinuie mult daca dintisor e.. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am zis sai dau lp doar de 2 ori pe zi (la culcare si cand se trezeste noaptea prima data) si inca o data pe zi daca face prea urat. I-am dat san pana acum de 3 ori,tot asa urat face...dar nu stiu, voi ziceti sai dau completare dupa fiecare masa?!
Ma gandesc ca poate lapte nu am avut ca ea a mancat asa des si la ambii sani si nu au avut timp ca sa se refaca..azi prima data cand iam dat san a papat din amandoi dar a dormit 3 ore pana a cerut iar. Dupa la 2 ore... |
|
| Delia, daca vezi ca nu se satura poti sa ii dai putina completare de fiecare data cand termina la san, asa iti faci o idee cam de cat ar avea nevoie. Zic si eu, poate fetele cu mai multa experienta stiu mai bine...dar is curioasa de ce ii dai de la ambii sani odata? Eu am fost sfatuita si de consultanta in alaptare sa-i dau doar de la un san pana il goleste, asa ajunge si la laptele ala gras care ii tine de foame. Daca papa cate putin de la ambii sani isi ia doar laptele ala de inceput care nu-i asa de nutritiv. Daca alternezi sanii intre mese au si timp sa se umple din nou. |
|
| MaryPoppins wrote:Delia, daca vezi ca nu se satura poti sa ii dai putina completare de fiecare data cand termina la san, asa iti faci o idee cam de cat ar avea nevoie. Zic si eu, poate fetele cu mai multa experienta stiu mai bine...dar is curioasa de ce ii dai de la ambii sani odata? Eu am fost sfatuita si de consultanta in alaptare sa-i dau doar de la un san pana il goleste, asa ajunge si la laptele ala gras care ii tine de foame. Daca papa cate putin de la ambii sani isi ia doar laptele ala de inceput care nu-i asa de nutritiv. Daca alternezi sanii intre mese au si timp sa se umple din nou.
De vreo cateva zile mai aproape la fiecare masa ii dau din amandoi ca mananca pana il goleste...cand e laptic are in gura dupa ce ii scot sanu, dar cand e gol nu are nimic ...asa a zis pediatra ca pot verifica cand am lapte sau nu...inainte se satura la un san si de multe ori nul golea... |
|
| Daca ti se pare ca ii goleste pe amandoi odata atunci poate ca ar fi o idee sa ii dai completare dupa fiecare masa. Mai ai vesti despre socrul tau? Sper ca nu-i nimic grav, ca ar trebui sa eviti stresul ca sa nu pierzi lapticul de tot.
Fetelor, voi cum cantariti bebeii? Puneti ceva moale pe cantar sub bebe? Eu am pus un scutec de finet ca e tare ca naiba si nu imi venea sa o pun cu capul direct pe el. Dar s-a zbatut ca un titirez si a facut pisu pe tot cantarul, pe noptiera unde erau telefoanele (si pe ele), in palme la bunicul si pe tati de sus pana jos deci si-a inaugurat cantarul cum se cuvine am cantarit-o dezbracata de tot, inainte de masa si ne-a aratat cantarul 3250gr, vineri la iesirea din spital avea 3030gr (3210 la nastere). Dar acum nu stiu cat o fi de precis si daca am cantarit-o noi bine. Acum doua zile ne-am cantarit cu ea in brate si ne dadea 3200. |
|
| MaryPoppins wrote:Daca ti se pare ca ii goleste pe amandoi odata atunci poate ca ar fi o idee sa ii dai completare dupa fiecare masa. Mai ai vesti despre socrul tau? Sper ca nu-i nimic grav, ca ar trebui sa eviti stresul ca sa nu pierzi lapticul de tot. Fetelor, voi cum cantariti bebeii? Puneti ceva moale pe cantar sub bebe? Eu am pus un scutec de finet ca e tare ca naiba si nu imi venea sa o pun cu capul direct pe el. Dar s-a zbatut ca un titirez si a facut pisu pe tot cantarul, pe noptiera unde erau telefoanele (si pe ele), in palme la bunicul si pe tati de sus pana jos deci si-a inaugurat cantarul cum se cuvine am cantarit-o dezbracata de tot, inainte de masa si ne-a aratat cantarul 3250gr, vineri la iesirea din spital avea 3030gr (3210 la nastere). Dar acum nu stiu cat o fi de precis si daca am cantarit-o noi bine. Acum doua zile ne-am cantarit cu ea in brate si ne dadea 3200.
Al meu, primit de la sora-mea deci nu nou, se poate seta pe 0 dupa ce pun ceva pe el - tot asa un scutecel am pus.
Dezbracat il cantaresc si eu, dupa/inainte de baita, dar rar nu saptamanal :) |
|
| E in spital, sincer nu stiu cat e de grav, barbatumiu sa ferit sami zica..oricum,nui asa rau ca nu sa mai pus problema de plecat in tara. Acum stresul cel mai mare ptr mine sunt ai mei, ca au facut un imprumut la CAR fara sami spuna...si nici nu au cerut ajutor (stiind ca o sa am bebe) si acum au venit sa le ia jumatate de gradina si ar trebui sa darame si doua camere ...parca toate se tin lant |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Mary spuneai cumva ca ii dai Colidep la pitica? Sau am citit eu prost? Daca nu, imi poti spune cum i-l administrezi tu? |
|
| Andreea06 wrote:Cred ca ne iese primul dintisor... cred. Mi se pare ca vad ca o afta acolo la gingie. sper sa nu il chinuie mult daca dintisor e..
E posibil sa fie dintisor si fratelui meu i-a iesit inainte sa implineasca 5 luni, maica-mea nici nu si-a dat seama, l-am prins eu intr-un moment de gangureala hai ca poate trece fara prea mult scandal
Eu m-am apucat sa citesc de la inceput capitolul 1 din clubul mamicilor, mi se pare ca asa de mult timp a trecut de cand ati nascut toate |
|
| Andreea0196 wrote:Mary spuneai cumva ca ii dai Colidep la pitica? Sau am citit eu prost? Daca nu, imi poti spune cum i-l administrezi tu?
Colicalmin, e varianta mai ieftina a Coliefului. Alina a zis de el si vad ca si Ale il foloseste. Dar eu abia ieri l-am primit si am inceput sa-i dau (Espumisan dam de 2 zile) - daca papa de la san ii pun in lingurita si daca papa lapte muls din biberon ii pun direct in sticluta. Dar a mea e o mancaciosa care baga in gura tot ce prinde, asa ca ne e foarte usor si cu lingurita, cand simte pe langa gurita o deschide larg si apoi suge toata lingurita cu pofta :)) bine, noi inca nu avem colici pe bune, doar niste gaze care par sa o deranjeaze dupa amiaza mai spre seara, scanceste un pic si se strange din picioruse. |
|
| MaryPoppins wrote:E posibil sa fie dintisor si fratelui meu i-a iesit inainte sa implineasca 5 luni, maica-mea nici nu si-a dat seama, l-am prins eu intr-un moment de gangureala hai ca poate trece fara prea mult scandal Eu m-am apucat sa citesc de la inceput capitolul 1 din clubul mamicilor, mi se pare ca asa de mult timp a trecut de cand ati nascut toate
Haha, crezi tu ca e o vesnicie dar sunt doar de la 3 lunite in sus asa. Atata ca asa multe se intampla cu ei ca tot avem ce povestiiii..
Cu dintisorul inca urmaresc, nu sunt deloc sigura :))
Ieri am iesit in parc, ne-am prostit un pic https://ibb.co/dvt0p7 |
|
|