Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Wednesday, April 18, 2018 9:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
lore.t. wrote:

Multumesc Andreea, m-am inscris pe fb intr-un grup, numai sa ma accepte. Eu nasc la stat si nu stiu cate sfaturi voi primi de acolo...intr-un oras mic ca deva nu gasesc nici un consilier in alaptare...m-am gandit ca poate va confruntati una din voi cu aceeasi problema dar nu multe femei au defectul asta, din ce am citit pe net doar 5%...

Eu as scrie si pe grup si unui consultant ori asa pe net ori la telefon, te poate ghida, exista skype video call, daca chiar trebuie.. sau fie telefonic cu sfaturi. Poate e totusi cineva si in zona. Medicul de fam sau pediatru ar fi bine sa fie pro alaptare ca sigur stie ceva mai multe despre subiect..
Diana1489
Scris: Wednesday, April 18, 2018 9:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Offff.... Nu stiu cum sa mai fac cu bebelina mea . Trebuie sa o alaptez doar cand r semi adormita ca altfel le?ina de plâns si la trei ore de la ultima masa.
Fetele de ati alaptat exclusiv si ati dat si suzeta , cum e ? R posibil din cauza la suzeta? Acum 2 zile m-am muls sa ii dau din biberon si nu il vrea . Simt ca o iau razna ca vreau foarte mult sa o alaptez fara supliment macar pâna începem diversificarea.plans
gummy bear
Scris: Wednesday, April 18, 2018 9:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/15/2015
lore.t. wrote:
Buna mamicilor Cheek Kiss Am o problema care ma nelinisteste tare mult mai ales ca se apropie momentul nasterii...eu am unul din mameloane ombilicat, iar celalt iese daca fac presiune, as vrea sa stiu daca sunt printre voi cu astfel de probleme si daca se poate alapta? Stiu ca bebe prinde toata areola nu doar sfarcul dar mi-e frica ca nu voi putea alapta...si mama mea are la fel si nu a putut sa ne alapteze pe mine si pe sora mea, stiu ca erau alte vremuri atunci dar tot sunt speriata...uff

Da, eu am avut un mamelon ombilicat..a fost mai greu la inceput ca nu era format, deci nu iesea laptele deloc si am avut si furia laptelui care a inrautatit situatia..noroc cu consultanta in alaptare care m-a ajutat, trebuia muls f des ca sa nu se angorjeze, in vreo 2-3zile a inceput sa isi dea drumul, apoi bebe a format mamelonul numai bine pt supt..e putin mai greu, dar nu imposibil..nastere usoara!
gummy bear
Scris: Wednesday, April 18, 2018 9:58 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/15/2015
Diana1489 wrote:
Offff.... Nu stiu cum sa mai fac cu bebelina mea . Trebuie sa o alaptez doar cand r semi adormita ca altfel le?ina de plâns si la trei ore de la ultima masa.
Fetele de ati alaptat exclusiv si ati dat si suzeta , cum e ? R posibil din cauza la suzeta? Acum 2 zile m-am muls sa ii dau din biberon si nu il vrea . Simt ca o iau razna ca vreau foarte mult sa o alaptez fara supliment macar pâna începem diversificarea.plans

Internetul e plin de mamici care se afla in situatia ta, reuseau sa alapteze doar cand micutii erau semi adormiti, si au tinut-o tot asa pana cand schimbarea a venit de la bebei, asa dintr-o data, au acceptat sanul desi trezi.
Andreea06
Scris: Wednesday, April 18, 2018 10:01 PM
Nivel

Diana1489 wrote:

Daca nu vrea sin bibe dar ia suzi atunci nu cred sa fie suzi de vina.. ca bibe e cam la fel doar ca vine si laptic usor..
Diana1489
Scris: Wednesday, April 18, 2018 10:10 PM
Nivel

gummy bear wrote:

Internetul e plin de mamici care se afla in situatia ta, reuseau sa alapteze doar cand micutii erau semi adormiti, si au tinut-o tot asa pana cand schimbarea a venit de la bebei, asa dintr-o data, au acceptat sanul desi trezi.

Chiar nu am gasit articole de genul, doar am gasit ca ar fi din cauza suzeta.
Diana1489
Scris: Wednesday, April 18, 2018 10:13 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Daca nu vrea sin bibe dar ia suzi atunci nu cred sa fie suzi de vina.. ca bibe e cam la fel doar ca vine si laptic usor..

Nu vrea din bibe. Am gasit pe un grup " alapteazä" cum ca suzeta ii abureste , asa se exprima tipa si cs ei nu mai plang de foame sau de sete din cauza ei si ca ar confunda mamelonul.
Acum e la san nu i-am mai dat suzi sa vedem cum se prezinta. Fac asta in noaptea asta si maine sa fiu împacata cu mine .
Inawar
Scris: Wednesday, April 18, 2018 10:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
Diana1489 wrote:

Eu i-am dat suzeta pe la inceput in momentele cand era plangacios. Apoi cand eram prin oras si trebuia sa-l potolesc, adormea asa in carut. Pe la 2 luni jumate deja nu o mai vroia iar apoi a devenit obiect de joaca. O studiaza, o plimba pe la gingii si nici nu mai stie sa o tina in gura Lol
Ce-i drept nici nu am mai luat alta, asta e de nou nascuti.
Am mai avut momente cand nu vroia la san, era plangacios si am pus pe seama puseului. Uneori vroia doar din sanul drept si cu chiu cu vai a papat si din celalalt. Noroc ca preferinta asta nu dura mai mult de o zi.
Andreea06
Scris: Wednesday, April 18, 2018 11:21 PM
Nivel

Diana1489 wrote:

Nu vrea din bibe. Am gasit pe un grup " alapteazä" cum ca suzeta ii abureste , asa se exprima tipa si cs ei nu mai plang de foame sau de sete din cauza ei si ca ar confunda mamelonul.
Acum e la san nu i-am mai dat suzi sa vedem cum se prezinta. Fac asta in noaptea asta si maine sa fiu împacata cu mine .

Posibil, nu stiu ce sa zic.. f mult difera de la copil la copil, la fel si bibe unii zic sa nu ii dai laptele tau muls cu bibe ca poate sa refuze sanul apoi pe motiv ca la san tre sa munceasca. Sa ii dai cu lingurita, canita etc. care e mai greu evident.. eu i-am dat si suzi si bibe cand era urgenta cu lapticul meu si n-a refuzat nimic.. dar fiecare bebelas e diferit. Incearca sa o eviti (suzeta) dar acorda-i mai mult timp nu doar noaptea asta.. ca sa reaccepte sanul complet.
lore.t.
Scris: Wednesday, April 18, 2018 11:29 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/11/2017
gummy bear wrote:

Da, eu am avut un mamelon ombilicat..a fost mai greu la inceput ca nu era format, deci nu iesea laptele deloc si am avut si furia laptelui care a inrautatit situatia..noroc cu consultanta in alaptare care m-a ajutat, trebuia muls f des ca sa nu se angorjeze, in vreo 2-3zile a inceput sa isi dea drumul, apoi bebe a format mamelonul numai bine pt supt..e putin mai greu, dar nu imposibil..nastere usoara!

Multumesc mult de raspuns! Cheek Kiss
Dana_
Scris: Thursday, April 19, 2018 3:18 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Diana1489 wrote:

Al meu le accepta pe toate , adica si suzi si bibe dar cateodata face figuri la san . Nu cred ca e de la bibe nici de la suzeta in cazul nostru , dar el papa des si putin in timpul zilei si uneori isi trage capul ca si cum ar fi satul. Ocazional cand il las cu mama ii mai da lp si chiar nu e problema sa refuze sanul dupa aceea . Nu toti copiii sunt la fel uff
Diana1489
Scris: Thursday, April 19, 2018 9:04 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Posibil, nu stiu ce sa zic.. f mult difera de la copil la copil, la fel si bibe unii zic sa nu ii dai laptele tau muls cu bibe ca poate sa refuze sanul apoi pe motiv ca la san tre sa munceasca. Sa ii dai cu lingurita, canita etc. care e mai greu evident.. eu i-am dat si suzi si bibe cand era urgenta cu lapticul meu si n-a refuzat nimic.. dar fiecare bebelas e diferit. Incearca sa o eviti (suzeta) dar acorda-i mai mult timp nu doar noaptea asta.. ca sa reaccepte sanul complet.

De aseara nu i-am mai dat suzi. O sa ii dau la urgente cand plecam pe undeva, sa vedem daca e diferenta . Bye2
MaryPoppins
Scris: Thursday, April 19, 2018 9:47 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Neata, fetelor advocat

Vad ca alaptarea e subiectul fierbinte zilele astea, luni vine si la noi consultanta in alaptare. Abia astept, ca nu mai suport protectiile alea de silicon Lol ieri dupa amiaza a fost un pic mai agitata Ana, ca o doare burtica saracuta Cray foarte putin a plans iar sotului i s-a parut ca e sfarsitul lumii...dar e incredibil cum doarme noaptea, alaltaieri 6 ore legate si azi noapte 7. O si las in pace sa doarma, macar din punctul asta de vedere is linistita ca se satura cu lapticul meu. Ziua nu ii trebuie papa mai repede de 4-5 ore. E adevarat ca acum si sta mai mult la san, dar o tin eu si daca doarme ca asa imi e drag numai sa o privesc cu tzitzi in gura coeur Azi vine si cantarul, abia astept sa o cantaresc topai dar o vad cat a crescut, are niste falcute si asa grasime sub barbita Lol si mor de dragul ei cum face asa cu gurita in disperare dupa papa iar cand da drumul la tzitzi zici ca e un pisoi plin de laptic pe la botic hohot

Ieri ne-am si jucat un pic de-a purtatul iar tati e foarte mandru de wrap-ul lui verde Lol iar bluza mea mei tai e geniala, asa de bine sta in ea si e super simplu si comod de purtat. O sa va pun poza si cu ea in bluza cand o sa incep sa o port, acum inca ma deranjeaza un pic la burta si nu pot sa o tin mult.

MaryPoppins attached the following image(s):
whatsapp image 2018-04-18 at 15.07.09.jpeg

delia.c.yaya
Scris: Thursday, April 19, 2018 9:58 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cu toate regretele am deschis aseara cutia de lp pe care o primisem de la pediatra. Sper ca e bun Aptamil.
Am plans pana am puso in patut, ma simteam asa vinovataCray
Si ce ciudat a fost sa pregatim formula, nici barbatumiu,nici eu nu stiam cum sa facem,cat de cald sa fie..doi prosti ce mai!!!Lol
A papat la 9 si ceva san, la 11 s-a trezit si iam dat lp si wow! A dormit pana la 5, ne tot trezeam sa o verificam daca mai respira...si ce repede sia luat somn mititica mea, am puso pe umar sa ragaie si a adormit...la 5 am schimbato si iam dat iar lp si inca si acum doarme. Si ce frumos si linistit,nici crize de colici nu a facut, oricum iam dat pastiluta inainte.
Pe o parte ma.simt parca vinovata, dar ma bucur ca in sfarsit a avut si ea o noapte linistita dupa atata timp.
Singurul lucru care ma deranjeaza e ca ma asteptam sanii sa fie plini,dar nimicCray
delia.c.yaya
Scris: Thursday, April 19, 2018 10:27 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Deci toate parca se izbesc in capul meu...socrul a avut accident,a intrat unu in el...nu stim cat e de grav,nu am primit prea multe detalii ca cumnatamea era alnga mine si sa nu auda ca ea e cu inima, dar se pare ca ar trebui sa plecam in tara, sau macar cumnatamea sau barbatumiu sa plece.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.