Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AleC
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:09 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Andreea06 wrote:

Sigur ca da. Se poate amana si mai mult, din cauze medicale de ex, nu are nimic. Stiu ca nu tre sa aibe raceli, infectii.. se face dupa tratament.

Sa fac Rotarix tot acum, sau la 3 si 5 luni? Am sunat acum mf si ea a zis acum, desi as prefera, dupa, sa nu fie toate deodata..
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Mirunah wrote:
Buna, mamici!

am mai multe intrebari pentru voiras

Ce recomandati? biberon din sticla sau din alt material?

Hainute pentru bebe...Eu am luat pana acum marimea 56. Sa iau si cateva mai mici?

Si am mai luat si hainute 0-3 luni. Ati cumparat asa ceva? Chiar ii vin de la 0 la 3 luni?

Cate body-uri schimbati voi pe zi?

I-am cumparat majoritatea cu maneca lunga, oare o sa ii fie cald avand in vedere ca nasc in iulie?

N-am apucat sa citesc ce ti s-a mai raspuns, sper sa nu ma repet :)
La bibe nu ma pricep ca alaptez, as zice sa iei sa ai 2 in casa si mai vezi apoi ca poate nici nu iti trebuie mai multe. Sticla sigur sunt mai ok.

0-3 luni e marimea 62, adica pana face bebe 62cm. Acum depinde cu cat se naste, daca e la 48-49cm de ex la nastere, ii sunt putin maricele la 0 luni, dar undeva de la 1 luna ii sunt ok. Daca se naste cu 53 de cm de ex atunci se potrivesc, putin mai mari evident dar nici fixe fixe nu tre. Si daca le speli pot sa se mai stranga.

Mai mici de 56 nu as lua momentan.. poate lua sotul tau atunci cand stiti cat are. Imediat cresc micutii oricum :)
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:16 PM
Nivel

AleC wrote:

Sa fac Rotarix tot acum, sau la 3 si 5 luni? Am sunat acum mf si ea a zis acum, desi as prefera, dupa, sa nu fie toate deodata..

Eu am facut la 3 luni si urmeaza la 5. Am preferat asa, mf la fel a zis si pediatru care ne vine acasa. Astea de la 2 si 4 luni is destul de uratele pt bebe, una din injectii e mai dureroasa, tre compresa dupa ca sa nu se umfle acolo putin si sa nu doara.
Al meu a dormit 2-3 ore dupa vaccin, l-am alaptat acolo si somn, dar cand s-a trezit urla si nu il linisteam..
Mf a zis la vaccin sa ii dau paracetamol daca face febra 38,5, dar am sunat pediatru si a zis ca daca plange asa rau sa ii dau de 3 ori pe zi paracetamol - o zi - ca il doare acolo si il liniseste.. si asa a fost.
Preventiv pt febra nu se da ca nu are efectul asta, doar sa il tii in body si atat. Dar pt durere daca vezi ca plange tare, eu nu as fi putut sa nu ii dau nimic - cum zic unii mf.
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:28 PM
Nivel

Dea22 wrote:
Mamici,in prima sapt dupa externare ati avut nevoie de ajutor acasa (in afara de sot) ? V ati descurcat doar voi 2 la primele baite sau ati chemat pe cineva mai experimentat?

Eu o sa nasc cu cezariana si cred ca o sa mi fie mai greu, dar tare mi ar place ca primele zile acasa sa fim doar noi 3...insa imi e frica ca poate nu o sa ne descurcam.

Cred ca depinde de fiecare. Eu as fi vrut sa fim doar noi 3 dar n-am putut refuza sa vina socrii sa-si vada nepotul si na, au stat o sapt. Trebuia o luna ca faceam craciunul la noi, dar dupa o sapt le-a zis sotul ca ne descurcam, ca mai rau ma deprima cu recomandarile ei, desi avea intentii bune pt bebe, erau chestii cu care eu nu eram de acord, pe care medicii ne-au zis altfel si tot insista cum zice ea ca e bine.

In materie de operatie, eu am stat 5 zile la spital si acasa deja ma miscam lejer, urcam scarile la etaj..
baita nu i-am facut primele 2 sapt, pana a cazut buricul. L-am sters cu un prosopel sau buretel umed. La prima baita am fost eu cu sotul si a fost perfect. Cand a mai venit soacra de craciun si a participat si ea la baita, a fost ok... dar as fi preferat sa nu. Tot cu sfaturi sa il trag bine de piele, picioare maini ‘sa creasca’, ca apa masurata la 37-38gr e prea rece si tre sa se faca copilul rosu, mama ei asa le facea lor.. mno. M-am tinut pe baricade, deja eram nepasatoare la stricat relatii si ziceam frumos nu si gata. Fara jena.

Eu sunt f independenta de fel si control freak asa ca ... si fara sot as fi zis ca ma descurc :))
DianaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/5/2016
Icter nu avem, a facut in maternitate o forma usoara si a si trecut dupa 12 ore de lampa. Acum 2 zile avea 2740 si azi 2690 dar comparativ cu saptamana trecuta a luat in greutate...Face caca dupa fiecare masa, pipi si de 2 ori intre mese. De ieri il am in funduletul gol sa ne treaca opareala, doar azi noapte i-am pus pampers cu un numar mai mare dupa baita, sa doarma lini?tit. Ma gandeam ca doar al meu nu doarmeCrazy . Offf, au început grijile deja...
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:41 PM
Nivel

DianaM wrote:
Icter nu avem, a facut in maternitate o forma usoara si a si trecut dupa 12 ore de lampa. Acum 2 zile avea 2740 si azi 2690 dar comparativ cu saptamana trecuta a luat in greutate...Face caca dupa fiecare masa, pipi si de 2 ori intre mese. De ieri il am in funduletul gol sa ne treaca opareala, doar azi noapte i-am pus pampers cu un numar mai mare dupa baita, sa doarma lini?tit. Ma gandeam ca doar al meu nu doarmeCrazy . Offf, au început grijile deja...

Of scumpa. Nu te ingrijora pt orice asa, intreaba in jur si de medici si ai incredere daca ti se zice ca e ok. Stresul si grijile strica la laptic, la starea ta care e oricum cu hormoni inca si la relatia de cuplu, devii mai irascibila. majoreta
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 3:08 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:

Pai cred ca are.. acum nu stiu la tine cum s-a diagnosticat?
Medicul n-a zis laringita cand ne-a vazut, a zis ca e racit dar a doua zi cand i-am spus ca raguseste (si inca nu incepusem tratamentu) a zis ca e normal ca se astepta, de asta ne-a dat adrenalina, o sa ii faca bine. A vazut probabil ca respira greu.. la gat s-a uitat cu spatula (dar nu cred ca se vede laringele asa ca e mai jos din ce tin eu minte la anatomie :P ).

Pai mai intai l-a vazut mf si l-a ascultat la plamani si respira ff urat si greu nici nu stiu cu ce sa compar sunetul si nu putea sa planga sau sa rada cu sunet si i-a pus si un oximetru si a zis ca ar fi mai linistita daca l-ar vedea si pediatrul ca nu ii place ce aude si spera sa nu fie ceva mai mult decat o raceala, pediatra a facut si ea sceleasi verificari, in gat s-a uitat dar ca sa verifice sa nu aiba si rosu in gat. Camera lui e in celalalt colt al apartamentului si eu il auzeam din living cum horcaia in somn. Debuteaza cu febra in prima zi si poate sa tina pana la 3. La noi a fost o zi doar si incepuse sa i se albastreasca putin buzita de jos. Daca continua sa se extinda albastreala trebuia mers la urgente ca nu mai primea oxigen suficient, dar dupa aprox 24 de ore a revenit la normal. Tusea si ft mult.. nu stiu la ce altceva s-a mai uitat. Trebuia sa il verifice si de otita din ce citisem eu dar nu a facut-o.
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 3:13 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
AleC wrote:

Noua si pediatrul si mf ne-au recomandat la 3 si 5 luni. Asa voiam sa le propun si eu oricum. Ma temeam sa nu fie prea mult si rotarix deodata, dar am citit si de bebei cu toate 3 si au fost ok.. depinde si de bebe si cum lupta sistemul lui.

P.S. meeeh z1 la mine si nu imi era delooooc dor Cray
Mirunah
Scris: Wednesday, March 21, 2018 3:56 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Andreea06 wrote:

N-am apucat sa citesc ce ti s-a mai raspuns, sper sa nu ma repet :)
La bibe nu ma pricep ca alaptez, as zice sa iei sa ai 2 in casa si mai vezi apoi ca poate nici nu iti trebuie mai multe. Sticla sigur sunt mai ok.

0-3 luni e marimea 62, adica pana face bebe 62cm. Acum depinde cu cat se naste, daca e la 48-49cm de ex la nastere, ii sunt putin maricele la 0 luni, dar undeva de la 1 luna ii sunt ok. Daca se naste cu 53 de cm de ex atunci se potrivesc, putin mai mari evident dar nici fixe fixe nu tre. Si daca le speli pot sa se mai stranga.

Mai mici de 56 nu as lua momentan.. poate lua sotul tau atunci cand stiti cat are. Imediat cresc micutii oricum :)

Hai ca habar n-aveam ca 0-3 luni inseamna marimea 62.

Acum o sa ii cumpar mai calculat cu informatiile astea.
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 4:03 PM
Nivel

Mirunah wrote:

Hai ca habar n-aveam ca 0-3 luni inseamna marimea 62.

Acum o sa ii cumpar mai calculat cu informatiile astea.

Eu asa stiu, pe uk de ex de unde am mai luat haine aveau asa cu nr lunilor si la size guide era 62 pt max 3 luni.
La h&m o sa mai vezi asa 2-4 luni sau tot felul.. dar si nr.
MaryPoppins
Scris: Wednesday, March 21, 2018 4:17 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Miruna, si vezi ca difera in functie de magazin/marca. Cele InExtenso de ex marca Auchan sunt foarte mici, un 56 de la ei e sigur un 50 din alta parte. Carrefour are alta numerotare (54, 60,...), de la Jumbo am luat marimea 53/60 parca. Si btw, nu ma incanta deloc hainutele InExtenso, prin comparatie marca TEX de la Carrefour sunt mult superioare. Am primit cateva marca Auchan si am luat si eu recent, dar nu mai cumpar. Pt hainute ieftine, de toata ziua, recomand oricand Pepco, le-am spalat si uscat la masina cu celelalte si arata impecabil. Altfel eu sunt cel mai multumita de hainutele de la Smyk, daca aveti magazin in oras neaparat sa faceti o vizita, mie personal imi plac mai mult decat H&M, C&A, Zara etc. De ex doar la ei am gasit pijamale cu fermoar iar la marimile mici au maneci din alea cu manseta, sa le poti intoarce peste manuta ca manusile.
Andreea0196
Scris: Wednesday, March 21, 2018 5:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
DianaM wrote:

Pe al meu de ce nu l-o fi pus la lampa oare :( nici acum nu i-a trecut icterul...
In doua saptamani a luat 500grame..doctora a zis ca este ok. Ii curge ochiul drept inca din spital si mi-a dat azi niste picaturi sa ii pun..Nettacin se numesc.
Nici caca nu vrea sa faca singur de o saptamana..mi-a dat nu stiu ce clisma. Sunt putin suparata cu chestiile astea dar ma bucur ca e sanatos
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 7:16 PM
Nivel

Andreea0196 wrote:

Pe al meu de ce nu l-o fi pus la lampa oare :( nici acum nu i-a trecut icterul...
In doua saptamani a luat 500grame..doctora a zis ca este ok. Ii curge ochiul drept inca din spital si mi-a dat azi niste picaturi sa ii pun..Nettacin se numesc.
Nici caca nu vrea sa faca singur de o saptamana..mi-a dat nu stiu ce clisma. Sunt putin suparata cu chestiile astea dar ma bucur ca e sanatos

Nici al meu nu avea scaun cate 5-6 zile timp de vreo luna si..
i-am mai pus supozitor cu glicerina uneori, doar o jumatate, ca stimulat cu termometru nu facea nimic.
Dupa ce am schimbat protectis cu baby’s jarro face zilnic sau la 2 zile max.

Nu stiu de ce nu l-a pus la lampa.. poate nu stii tu si il puneau noaptea si cand era la ei la neonato?
Inawar
Scris: Wednesday, March 21, 2018 7:37 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
DianaM wrote:

Il mai poti cantari dupa 2 zile si vezi. Daca simti ca mama ca ceva nu e in regula mai bine suni medicul si vezi ce parere are.
Eu nu am luat cantar de bebelusi, il mai verificam asa cu mine in brate pe cantarul meu si vedeam ca e in crestere. Dar faceam asta cam o data pe saptamana pe la inceput.
MadaMadalyna
Scris: Wednesday, March 21, 2018 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
DianaM wrote:

Diana, noi dupa ce am renuntat la laptele praf tip 0, a început sa ia mai greu in greutate.
Doctorii mi.au sous ca e normal sa mai stagneze copii sau sa scada, daca ar creste continu ar fi o problema pentru ca ar fi predispusi la obezitate pe viitor deoarece asimileaza repede.

Noi incercam sa renuntam la biberon si te sfatuiesc sa faci si tu asta inca de acum. De la 3 kg am zis ca sxot biberonul, surpriza, deja ea cauta biberonul si refuza sanul. Ai putra sa intri pe facebook pe grupul alapteaza!. Cat lapte cere bebe atta produci, cu biberonul iti sabotezi lactiatia si o sa ajungi ca mine sa faci powerpomping, sa iei stimulente sa poti avea dupa lapte.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.