Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AleC
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:15 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Dea22 wrote:
Mamici,in prima sapt dupa externare ati avut nevoie de ajutor acasa (in afara de sot) ? V ati descurcat doar voi 2 la primele baite sau ati chemat pe cineva mai experimentat?

Eu o sa nasc cu cezariana si cred ca o sa mi fie mai greu, dar tare mi ar place ca primele zile acasa sa fim doar noi 3...insa imi e frica ca poate nu o sa ne descurcam.

Eu am avut (inca am, la nevoie) ajutor si tare bine mi-a prins. Probabil ne-am fi descurcat si singuri, dar cu cineva mai experimentat m-am simtit mai linistita, eu fiind si mai panicoasa de fel. Lol
Mirunah
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/23/2017
Dea22 wrote:
Mamici,in prima sapt dupa externare ati avut nevoie de ajutor acasa (in afara de sot) ? V ati descurcat doar voi 2 la primele baite sau ati chemat pe cineva mai experimentat?

Eu o sa nasc cu cezariana si cred ca o sa mi fie mai greu, dar tare mi ar place ca primele zile acasa sa fim doar noi 3...insa imi e frica ca poate nu o sa ne descurcam.

Acum cred ca depinde si de voi cat de curajosi, stapani pe voi sunteti. Si eu o sa nasc cu cezariana, si la fel ca si tine, imi doresc sa fim doar noi, fara alt ajutor. Dar pana acum nu am nicio teama legata de asta, ca nu ne vom descurca. Trebuie.
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Depinde de confortul tau psihic. Pt mine a fost mai bine sa fim doar noi 3, dar sotul meu a fost acolo trup, suflet si nervi sa ma ajute si sa imi acorde suport moral. La mine recuperarea fizica dupa cezariana a fost usoara si rapida.

Daca va hotarati pt formula in 3 v-as sugera sa anuntati o mama/sora/cineva drag ca in caz de nevoie o sa apelati la ea si sa fie pregatita la un apel chiar si noaptea. Asa o sa fiti si voi mai linistiti stiind ca aveti pe cineva sa va ajute, dar linistiti si unele spirite de mama/soacra care vor sa fie in centrul actiunii si altfel s-ar simti date la o parte.

LE: stai linistita, o sa va descurcati si cu baita, si cu schimbatul de scutece si cu absolut tot. Cheek Kiss

Dea22 wrote:

Dea22
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:36 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
AriaM wrote:
Depinde de confortul tau psihic. Pt mine a fost mai bine sa fim doar noi 3, dar sotul meu a fost acolo trup, suflet si nervi sa ma ajute si sa imi acorde suport moral. La mine recuperarea fizica dupa cezariana a fost usoara si rapida.

Daca va hotarati pt formula in 3 v-as sugera sa anuntati o mama/sora/cineva drag ca in caz de nevoie o sa apelati la ea si sa fie pregatita la un apel chiar si noaptea. Asa o sa fiti si voi mai linistiti stiind ca aveti pe cineva sa va ajute, dar linistiti si unele spirite de mama/soacra care vor sa fie in centrul actiunii si altfel s-ar simti date la o parte.

Eu am noroc atat de mama cat si de soacra care ne respecta decizia si fac asa cum credem noi ca ne este mai ok.
Doar ca trebuie sa ma hotarasc din timp cum vreau sa fac,fiindca nici una din ele nu e cu noi in oras...
Sotul sunt sigura ca o sa se dedice trup si suflet,eu de felul meu sunt curajoasa si cred ca vom relationa mult mai bine daca o sa fim doar noi 3...
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:54 PM
Nivel

Si daca inclini spre varianta in 3 nu inseamna ca o sa ramai singura fara ajutor din partea mamelor.
Eu am vorbit pe whatsapp cu soacramea si cu maicamea cand am avut intrebari. Iar cand era de aratat una alta faceam un call cu video.

Dea22 wrote:

Eu am noroc atat de mama cat si de soacra care ne respecta decizia si fac asa cum credem noi ca ne este mai ok.
Doar ca trebuie sa ma hotarasc din timp cum vreau sa fac,fiindca nici una din ele nu e cu noi in oras...
Sotul sunt sigura ca o sa se dedice trup si suflet,eu de felul meu sunt curajoasa si cred ca vom relationa mult mai bine daca o sa fim doar noi 3...
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:04 PM
Nivel

alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
DianaM wrote:
Fetelor, pisoiul meu a scazut 50 grame in greutateuff . O fi din cauza ca am redus lp la un biberon pe zi? Avem si un pic de colici, este si marait cu iritatia de la fundulet si nici nu doarme ziua cum trebuie, sta si 4 ore treaz. Sa ma alarmez sau nu este cazul? Eu stiam ca stagnarea e ok dar nu si scaderea in greutate. Ati patit asa?

Eu nu l-am cantarit acasa. Si asa eram pierduta in spatiu nu am vrut sa adaug o grija in plus. Este cantarit doar la controalele lunare de catre pediatra deci nu as stii sa iti spun daca a avut si perioade cand a scazut. Icter mai are? Scaune cate uda? Asa ziua nici al meu nu dormea, avea si 6 ore nedormite in prima luna si apoi dormea 20-30 min si iar cateva ore treaz. Aproape de 3 luni a inceput sa isi regleze somnul si ziua si la 1.5-2 ore doarme 20-45 min si cateodata una din reprizele de peste zi este de 2.5-3h.

Aria - cred ca este normal sa aiba si reprize mai scurte, de sete doar ras
Diana, din ce stiu eu doar online cu cardul se poate. Ramburs nu..
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:21 PM
Nivel

Mirunah wrote:
Buna, mamici!

am mai multe intrebari pentru voiras

Ce recomandati? biberon din sticla sau din alt material?

Hainute pentru bebe...Eu am luat pana acum marimea 56. Sa iau si cateva mai mici?

Si am mai luat si hainute 0-3 luni. Ati cumparat asa ceva? Chiar ii vin de la 0 la 3 luni?

Cate body-uri schimbati voi pe zi?

I-am cumparat majoritatea cu maneca lunga, oare o sa ii fie cald avand in vedere ca nasc in iulie?

Biberoane de sticla recomand, cele de plastit s-au facut urate si se simt asa parca ar avea in permanenta untura pe interior.

Eu zic pentru marimi mai mici sa astepti spre finalul sarcinii sau chiar dupa nastere, trimiti rapid sotul sa cumpere cateva daca chiar o sa fie asa micut. Sau pui o comanda online. Eu l-am trimis pe sot dupa ce am nascut..

Hainutele pe care scrie 0-3 luni nu cred ca ii vin de la nastere pana la 3 luni. cred ca e asa o marime universala, sunt copii carora le vine de la inceput si le poarta 1-2 luni altora care le vin de pe la o luna, o luna jumate si sunt bune pana la 3 ras

Body schimbi in functie de cat de des regurgiteaza bebe si cate "accidente" ai din cauza scutecelor sau poate face fix cand il schimbi si da pe el pipi. Altfel eu aveam zile cand niciuna din astea nu se intampla asa ca il schimbam cu alte hainute doar la baita. Adica o zi da una nu.

In iulie cam maneca scurta ar trebui ras poate la inceput o sa ii dai ceva pantalonasi sau salopetica intreaga dar cred ca dupa o perioada o sa stea doar in body cu piciorusele goale pe caldurile alea..
Mirunah
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:31 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
alina89 wrote:

Biberoane de sticla recomand, cele de plastit s-au facut urate si se simt asa parca ar avea in permanenta untura pe interior.

Eu zic pentru marimi mai mici sa astepti spre finalul sarcinii sau chiar dupa nastere, trimiti rapid sotul sa cumpere cateva daca chiar o sa fie asa micut. Sau pui o comanda online. Eu l-am trimis pe sot dupa ce am nascut..

Hainutele pe care scrie 0-3 luni nu cred ca ii vin de la nastere pana la 3 luni. cred ca e asa o marime universala, sunt copii carora le vine de la inceput si le poarta 1-2 luni altora care le vin de pe la o luna, o luna jumate si sunt bune pana la 3 ras

Body schimbi in functie de cat de des regurgiteaza bebe si cate "accidente" ai din cauza scutecelor sau poate face fix cand il schimbi si da pe el pipi. Altfel eu aveam zile cand niciuna din astea nu se intampla asa ca il schimbam cu alte hainute doar la baita. Adica o zi da una nu.

In iulie cam maneca scurta ar trebui ras poate la inceput o sa ii dai ceva pantalonasi sau salopetica intreaga dar cred ca dupa o perioada o sa stea doar in body cu piciorusele goale pe caldurile alea..

Mersi pentru raspuns, de ajutor experientele voastre.

Asta e amuzant, sa faca fix cand il schimbLol Nebunaticicoeur
AleC
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:45 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Saptamana viitoare bebe face 2 luni, deci urmeaza vaccinul. Banuiesc ca nu e neaparat de facut in acea zi, nu? E in regula daca trec cateva zile peste?
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AleC wrote:
Saptamana viitoare bebe face 2 luni, deci urmeaza vaccinul. Banuiesc ca nu e neaparat de facut in acea zi, nu? E in regula daca trec cateva zile peste?

Sigur ca da. Se poate amana si mai mult, din cauze medicale de ex, nu are nimic. Stiu ca nu tre sa aibe raceli, infectii.. se face dupa tratament.
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:57 PM
Nivel

Dea22 wrote:

Cu noi a stat mama de joi pana duminica. Joi am iesit din spital. Eu m-am recuperat putin mai greu dupa operatie, sunt mai sensibila de fel. Dar noua ne-a prins tare bine ca a ramas pt ca eu nu dormisem decat 3 ore cat am stat internata si eram zob si sotul a ramas cazat cu mine si la fel in prima noapte acasa a dormit 9 ore nu auzea nici cat de tare plangea bebe.. dupa astea 4 zile in care a stat cu noi nu a mai venit decat in vizita cateva ore la cateva zile. Ne-am descurcat in 3 mult mai bine decat ma asteptam si ne intelegeam mai bine nevoile, dar ne-a ajutat ca a ramas cu noi mama ca sa ne dam un "reset" inainte sa ramanem singuri.
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:01 PM
Nivel

AriaM wrote:
Ups, confundasem, bebe de Alina are laringita... Scuza mea e ca am scris inainte sa imi beau cafeaua...ras mersi pt raspuns!

Andreea ai un link sau un nume la aspirator? Multumesc!

Asta e
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01AS88DF2/ref=mp_s_a_1_1_a_it?ie=UTF8&qid=1519134723&sr=8-1&keywords=little+martins+nasal+aspirator&dpPl=1&dpID=415drayJkNL&ref=plSrch

Am un update, azi ne-a ajuns aspiratorul mare ca ne comandasem din ala silence de la rowenta (chiar e silentios) si am testat iar batista. A mers mai bine ca tura trecuta, poate si mucusorii de vina ca tura trecuta erau ff densi. Dar n-a prea tras atunci. Acum i-a scos, doar ca tot nu imi place plasticul ala ca se raneste la nasuc la cat se misca. Si evident nu poate face o singura persoana, e si aspiratorul, furtunul adica, tre eventual asezat undeva fix.. si bebe cum se misca..
Deci sunt bune ambele de avut in casa, oricum batista bebelusului e 35 lei nu e o avere, si in functie de situatie vezi care se preteaza. Pt calatorii sau mers la socrii etc e bun asta mic ca e mobil si usor de luat (la fel si aparatul de aerosoli ce l-am luat e ff compact si mic - beurer ih50 pt cine cauta - dar sunt bune si cele cu furtun ca poate cand creste bebe o sa vrea sa stea culcat in pat, cu asta al meu tre oblic asa pozitia ca sa functioneze ca nu e cu furtun. Gata paranteza :)) )
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:05 PM
Nivel

AriaM wrote:
Mamici, este normal ca la unele mese bebe sa suga putin, pare sa se hidrateze numai? La mine face asa la supturile de la 8 si 11 dimineata, ce e drept la 5 dimineata mananca bine, uneori trece chiar la sanul nr 2. Dar totusi...

Da da, linistita. Am dati cand papa 7 min si e gata, alteori 20 min. Si medicul mi-a zis la proba cantarului (desi eu n-am facut-o) ca tre cantarit 24h asa si evaluat, ca nu mananca la fel la fiecare masa, imi calculase ca la 6sau 7 mese pe zi, atunci la 3 sapt trebuia sa pape 55ml pe zi. Si noh de fel cam 120ml ar fi trebuit, daca masori cu bibe asa ii faci atunci la 3 sapt. Deci cumva iesea media ca nu mananca mereu fix, uneori 70ml alteori 150ml alteori 120ml si in total la final de zi sa iasa cantitatea care trebuie :)

Diana, eu nu m-as ingrijora, e oricum ff putin.. mai urmareste-l. Uda scutece destule? Se zice ca tre sa aiba 6ling de apa scutecul. Ca si stare e ok, activ, vesel?
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 2:08 PM
Nivel

alina89 wrote:

Cred ca zicea Andreea ca si al ei a facut laringita deci poate nu ai confundat pale

Eu am vazut aparat de aerosol cu aspirator nazal de la omron, dar nu m-a lasat sotul sa il iau ca sa nu mai dam alti bani ca aspira el cu gura Crazy parca 330 lei era in bebetei

Pai cred ca are.. acum nu stiu la tine cum s-a diagnosticat?
Medicul n-a zis laringita cand ne-a vazut, a zis ca e racit dar a doua zi cand i-am spus ca raguseste (si inca nu incepusem tratamentu) a zis ca e normal ca se astepta, de asta ne-a dat adrenalina, o sa ii faca bine. A vazut probabil ca respira greu.. la gat s-a uitat cu spatula (dar nu cred ca se vede laringele asa ca e mai jos din ce tin eu minte la anatomie :P ).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.