Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dana_
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:43 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
Si al meu respira un pic mai greu dar nu prea are mucisori si nu e ragusit. Oare ar trebui sa merg cu el la dr?
Andreea cum ti-ai dat seama ca are laringita?
Off cate probleme cu astia mici , eu intru in panica rapid uff
Diana ai fost la dr ? Totul ok?
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:51 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Dana_ wrote:
Si al meu respira un pic mai greu dar nu prea are mucisori si nu e ragusit. Oare ar trebui sa merg cu el la dr?

Nu mi-am dat eu seama si nu stiu daca avea de alaltaieri cand am zis ca scriu la doc (duminica).. avea mucusori in rest era normal, manca, se juca, dormea.. dar mai greu ca des trebuia aspirat. Luni l-a vazut si n-avea rosu in gat, nimic la plamani.. dar cred ca a intuit doc dupa cum erau mucusorii sau ceva ca ne-a dat aerosolii si n-am avut aparatul sa incep de ieri ci abia de azi dimi. Si dimi s-a trezit asa cu planset ragusit..

Eu asa zic sa ti-l verifici la medic, respiratia la bebei nu e de gluma. Eu n-am vrut sa ii dau dupa mine paracetamol sau panadol.. ca tre ascultat la plamani, tratamentele is diferite in functie de asta, de mucusori cum sunt (culoare, densitate), de tuse sau nu, rosu in gat sau nu..

Ai fost sa intrebi de indemnizatie?

Eu is asa obosita dar nici nu pot adormi. Azi bebe n-a dormit ziua decat o ora asa legate toate, intruna am stat cu el si ma doare spatele, febra musculara la umeri..
Dana_
Scris: Wednesday, March 21, 2018 1:02 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:

Nu mi-am dat eu seama si nu stiu daca avea de alaltaieri cand am zis ca scriu la doc (duminica).. avea mucusori in rest era normal, manca, se juca, dormea.. dar mai greu ca des trebuia aspirat. Luni l-a vazut si n-avea rosu in gat, nimic la plamani.. dar cred ca a intuit doc dupa cum erau mucusorii sau ceva ca ne-a dat aerosolii si n-am avut aparatul sa incep de ieri ci abia de azi dimi. Si dimi s-a trezit asa cu planset ragusit..

Eu asa zic sa ti-l verifici la medic, respiratia la bebei nu e de gluma. Eu n-am vrut sa ii dau dupa mine paracetamol sau panadol.. ca tre ascultat la plamani, tratamentele is diferite in functie de asta, de mucusori cum sunt (culoare, densitate), de tuse sau nu, rosu in gat sau nu..

Ai fost sa intrebi de indemnizatie?

Eu is asa obosita dar nici nu pot adormi. Azi bebe n-a dormit ziua decat o ora asa legate toate, intruna am stat cu el si ma doare spatele, febra musculara la umeri..

O sa merg maine sa intreb de indemnizatie
Incerc sa merg si cu bebe la dr ...daca ne primeste asa ..nu am fost niciodata fara sa anunt , dar daca il sun parca vad ca zice sa ma programez , nu stiu defapt habar n-am uff
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 9:01 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Cum aspirati mucii, cu batista sugarului sau exista altceva?

Andreea cum ai descrie mucusorii de laringita?

A mea are muci albi pe care ii scot cu pompita. In rest picaturi de ser. Dar de ceva timp are asa un sunet ciudat in gat-nas, ceva intre sforait si harait. Nu stiu ce poate fi, la supt nu am observat sa ii faca probleme.

Ma duc sa imi fac o cafea.
Andreea06
Scris: Wednesday, March 21, 2018 9:53 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AriaM wrote:
Cum aspirati mucii, cu batista sugarului sau exista altceva?

Andreea cum ai descrie mucusorii de laringita?

A mea are muci albi pe care ii scot cu pompita. In rest picaturi de ser. Dar de ceva timp are asa un sunet ciudat in gat-nas, ceva intre sforait si harait. Nu stiu ce poate fi, la supt nu am observat sa ii faca probleme.

Ma duc sa imi fac o cafea.

Eu am un aspirator electric, l-am comandat pe amazon. Mi se pare mai bun ca batista, am incercat si aceea dar trage mai slab decat el si e de plastic, il pot rani la nas ca asa mult se misca stanga dreapta... asta electric are capul de silicon si intra in nara un pic.

Mucusorii nostri sunt transparenti si f cleiosi asa, cand desfac aparatul se intinde ca o panza de paianjen.
Albi sau transparenti sunt ok, cei galbeni sau verzi indica infectie si probabil e bai si la plamani.

Urmareste si vezi si cat scoti, cat de des e nevoie sa intervii...
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 10:53 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Al meu nu a avut asa multi mucisori cand a facut laringita. Maxim odata pe zi aspiram si nu ieseau prea multi. O parte cred ca ii mai si inghitea, dar se facea rosul rosu la fata incercand sa ii traga si pe aia..

Tratamentul pt laringita este adrenalina, dar dat fiind ca este un medicament foarte periculos mai ales pt bebelusi se recomanda cel putin prima sesiune de aerosoli sa se faca de catre cadre specializate in spital pt supravegherea reactiilor adverse si daca raspunde ok atunci se prescrie si la domiciliu. Am citit si eu pe pagina spitalului virtual, sora mea lucreaza cu medicul de acolo si i-am zis ca ma ingrijoreaza ca ne-a dat de facut adrenalina si imi daduse si mie sa citesc.

La noi era musai sa aplicam tratamentul pentru ca statea rau si cu oxigenul din sange si avea si pe buzita de jos o pata albastra...
Diana1489
Scris: Wednesday, March 21, 2018 10:55 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Dana_ wrote:

Nu am mai mers la doctor ca a trecut. Aveam programare luni dupa amiaza dar dormea bebelina asa de bine ca imi era mila sa o trezesc.
Am scos de acolo cu penseta câteva fire de par si nu mai este nici umflat si nici nu mai curge ceva . Cred ca asta a fost .
Imi este si mie frica cu timpul asta ,cu racelile... in 2 saptamani mergem in tara cu avionul. Sper sa fie ok . uff
DianaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:05 AM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
Fetelor, pisoiul meu a scazut 50 grame in greutateuff . O fi din cauza ca am redus lp la un biberon pe zi? Avem si un pic de colici, este si marait cu iritatia de la fundulet si nici nu doarme ziua cum trebuie, sta si 4 ore treaz. Sa ma alarmez sau nu este cazul? Eu stiam ca stagnarea e ok dar nu si scaderea in greutate. Ati patit asa?
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:18 AM
Nivel

50g fata de ultima saptamana? Cele zilnice nu sunt relevante, iar undeva citisem ca nici cele saptamanale nu sunt foarte utile decat daca scaderea este semnificativa. Dar sa ma corecteze mamicile care stiu mai bine...

Am avut si eu impresia de scadere in greutate, dar cantaritul meu nu e foarte exact pt ca o cantaresc la mine in brate pe cantar normal. Asa ca am dat vina pe cantar si astept acum cu nerabdare al 2lea cantarit oficial la doctor sa vedem cum stam - noi la primul cantarit ne situam pe curba de 10..

DianaM wrote:
Fetelor, pisoiul meu a scazut 50 grame in greutateuff . O fi din cauza ca am redus lp la un biberon pe zi? Avem si un pic de colici, este si marait cu iritatia de la fundulet si nici nu doarme ziua cum trebuie, sta si 4 ore treaz. Sa ma alarmez sau nu este cazul? Eu stiam ca stagnarea e ok dar nu si scaderea in greutate. Ati patit asa?
AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:20 AM
Nivel

Ups, confundasem, bebe de Alina are laringita... Scuza mea e ca am scris inainte sa imi beau cafeaua...ras mersi pt raspuns!

Andreea ai un link sau un nume la aspirator? Multumesc!

AriaM
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:26 AM
Nivel

Mamici, este normal ca la unele mese bebe sa suga putin, pare sa se hidrateze numai? La mine face asa la supturile de la 8 si 11 dimineata, ce e drept la 5 dimineata mananca bine, uneori trece chiar la sanul nr 2. Dar totusi...
Diana1489
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:34 AM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2016
Fetelor ce dati comanda dupa bebetei... se poate plati numai cu cardul? La livrare nu se poate?
alina89
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:37 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
AriaM wrote:
Ups, confundasem, bebe de Alina are laringita... Scuza mea e ca am scris inainte sa imi beau cafeaua...ras mersi pt raspuns!

Andreea ai un link sau un nume la aspirator? Multumesc!

Cred ca zicea Andreea ca si al ei a facut laringita deci poate nu ai confundat pale

Eu am vazut aparat de aerosol cu aspirator nazal de la omron, dar nu m-a lasat sotul sa il iau ca sa nu mai dam alti bani ca aspira el cu gura Crazy parca 330 lei era in bebetei
Mirunah
Scris: Wednesday, March 21, 2018 11:53 AM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Buna, mamici!

am mai multe intrebari pentru voiras

Ce recomandati? biberon din sticla sau din alt material?

Hainute pentru bebe...Eu am luat pana acum marimea 56. Sa iau si cateva mai mici?

Si am mai luat si hainute 0-3 luni. Ati cumparat asa ceva? Chiar ii vin de la 0 la 3 luni?

Cate body-uri schimbati voi pe zi?

I-am cumparat majoritatea cu maneca lunga, oare o sa ii fie cald avand in vedere ca nasc in iulie?
Dea22
Scris: Wednesday, March 21, 2018 12:05 PM
Nivel

Inregistrat: 11/7/2017
Mamici,in prima sapt dupa externare ati avut nevoie de ajutor acasa (in afara de sot) ? V ati descurcat doar voi 2 la primele baite sau ati chemat pe cineva mai experimentat?

Eu o sa nasc cu cezariana si cred ca o sa mi fie mai greu, dar tare mi ar place ca primele zile acasa sa fim doar noi 3...insa imi e frica ca poate nu o sa ne descurcam.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.