Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, March 20, 2018 12:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/22/2017
Andreea06 wrote:
Ne-a vazut medicul, nu e nimic grav, plamanii sunt ok, dar avem mucisorii si tre aspirat des, ne-a dat ceva picaturi pt 5 zile si aerosoli cu adrenalina 3 zile. Asteptam aparatul sa ajunga de acum..

Mi-a aratat exercitii pe burtica, sa ii mai las mainile intinse pe langa corp sa le mute el, sa imi tin mainile la talpa piciorului, sa impinga in ele ca sa se miste din loc, sa il pun pe o parte sau alta si sa il las sa se miste el pe spate sau pe burta din pozitia aia.. sa il las sa se mai enerveze /planga pe burtica ca sa isi scoata mainile de sub el - sa vad cat rezist sa il las ca de fel imediat sar sa il ajut, sa ii arat cum..

La controlul neuro comportamental la fel au pus.o pe alessia pe burta cu manutele sub ea si a scos imediat manutele, le.a dus la cap, ridicat capul, apoi s.a impins in picioare si a zis doctorita ca e mai puternica ca un copil nascut odata cu ea, doar ca la termen. I.am spus ca o tin mult pe burta si a spus ca copiii tinuti mai mult t pe burta isi dezvolta mai repede musculatura, de asta e asa alessia.
Incearca sa il tii mai mereu pe burta, cat esti langa el, intr.o saptamana o sa vezi ca o sa se tarasca gen, alessia mereu o gasesc in alta pozitie, are o for?a....
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, March 20, 2018 12:23 PM
Nivel

Diana1489 wrote:
Buna fetelor!
Andreea, Alina cum sunteti cu saltul de 4 luni? Am citit acum ceva si cica e cel mai greu salt al bebelusului. Lol

Chiar daca alessia e pramatura, ea are toate puseele salturile reprezentative de data ei de nastere. Luseul de 3 luni a fost cam teroare. Avea mimente cand voia doar la san, plansete... Acum a inceout sa doarma mai mult noaptea dar a spus doctorita ca un copil pana la 3 luni, respectiv ea pana la 3 luni reale se poate deshidrata daca nu mananca la 5 ore, asa ca sunt nevoita sa o trezesc si noroc ca e vesela cand o trezesc, daca se trezeste ea e deja nervoasa...
Andreea06
Scris: Tuesday, March 20, 2018 1:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Diana1489 wrote:
Buna fetelor!
Andreea, Alina cum sunteti cu saltul de 4 luni? Am citit acum ceva si cica e cel mai greu salt al bebelusului. Lol

Inca nu il simt, avem 16s juma deci inca 3 sapt mai e..
Andreea06
Scris: Tuesday, March 20, 2018 1:25 PM
Nivel

MadaMadalyna wrote:

La controlul neuro comportamental la fel au pus.o pe alessia pe burta cu manutele sub ea si a scos imediat manutele, le.a dus la cap, ridicat capul, apoi s.a impins in picioare si a zis doctorita ca e mai puternica ca un copil nascut odata cu ea, doar ca la termen. I.am spus ca o tin mult pe burta si a spus ca copiii tinuti mai mult t pe burta isi dezvolta mai repede musculatura, de asta e asa alessia.
Incearca sa il tii mai mereu pe burta, cat esti langa el, intr.o saptamana o sa vezi ca o sa se tarasca gen, alessia mereu o gasesc in alta pozitie, are o for?a....

Eu nu am vrut sa il fortez, cand era mai mic nu ii placea si plangea si nu il tineam mult. Are tiiiimp, nu e graba si nu cred in tipare de crestere, acelea sunt statistici dar fiecare copil are ritmul lui. Al meu isi tine gatul si sta acum pe burtica si ii place, exercitiile mi le-a aratat ca nivele urmatoare, pentru a merge de-a busilea etc, mi-a explicat ce urmeaza la 6-7 luni, de stat in fundic intre perne la 6 luni..

Alessia e o minune de copil si sigur nu tre vazuta ca un prematur care are de ajuns pe restul din urma, nu. Nici un prematur nu ar trebui de fapt.
Inawar
Scris: Tuesday, March 20, 2018 1:56 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Eu nu prea l-am pus pe al meu pe burtica pentru ca nu-i placea, dupa 2-3 minute incepea sa planga. Dupa 4 luni a inceput sa-i placa si asa a inceput sa se intoarca, de pe burta pe spate. Invers face mai greu.
Acum se taraste cumva, vrea sa mearga in genunchi.
Sta in fundulet nesustinut 3-4 minute dar nici nu il pun mai mult sa nu fortez coloana.
Pediatra mi-a spus ca in general, bebelusii stau in fund cel mai bine si sigur la 7 luni.
Inawar
Scris: Tuesday, March 20, 2018 2:04 PM
Nivel

AleC wrote:
Neata, fetelor!
Puiul meu a dormit de aseara de la 23, pana acum la 6 Lol, nu-mi vine sa cred, m-am trezit de cateva ori si ma uitam la el, ma tot gandeam sa il trezesc eu, sa nu ii fie foame, ceea ce am si facut intrun final. Cred ca l-au mai lasat colicii, ca deja si ziua e mai linistit. Sper sa o tinem tot asa topai

E bine sa ai nopti linistite, de vis ras totusi nu e de preferat sa fie tot asa pt ca bebelusul are nevoie de lichide. Pana in 3 luni se deshidrateaza repede.
Am mai avut si noi cate o noapte cu somn de 5 ore dar au fost rare.
Poate si la voi a fost una din acele nopti ocazionale.
Andreea06
Scris: Tuesday, March 20, 2018 2:04 PM
Nivel

Inawar wrote:
Eu nu prea l-am pus pe al meu pe burtica pentru ca nu-i placea, dupa 2-3 minute incepea sa planga. Dupa 4 luni a inceput sa-i placa si asa a inceput sa se intoarca, de pe burta pe spate. Invers face mai greu.
Acum se taraste cumva, vrea sa mearga in genunchi.
Sta in fundulet nesustinut 3-4 minute dar nici nu il pun mai mult sa nu fortez coloana.
Pediatra mi-a spus ca in general, bebelusii stau in fund cel mai bine si sigur la 7 luni.

Asa a zis si al meu, la 7 luni o sa stea mai sigur in fund, il pot pune in scaunul de masa, initial o sa ii dau in brate papica. Si sa il obisnuiesc cu scaunul de masa sa il asocieze cu mancarea.
alina89
Scris: Tuesday, March 20, 2018 2:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Diana1489 wrote:
Buna fetelor!

Noi l-am simtit la inceput vineri-duminica toate 3 zilele, apoi vineri urmatoarea sapt, apoi s-a imbolnavit si o sapt a dormit putin mai mult si ieri si azi a facut niste crize de plans urate si nu vrea sa doarma, max 20 min. Acum a plans vro 40min si a trebuit sa il pun pe picioare la leganat si abea abea s-a mai linistit putin.

Cu intorsul pe burta sau de pe burta acum vro 3 sapt a incercat si i-a iesit de vro 2 ori pe jumatate, apoi nimiiiic pana ieri dimineata cand l-am lasat in patut si l-am gasit incercand si azi l-am gasit iar de 2 ori. E tare comic. Eu ii arat doar in joaca intoarcerile. Cand e pe burtica ii pun jucarii asa la cativa cm de manuta sa se intinda dupa ea. Daca sta pe spate se deplaseara, ori se impinge in picioare ori ridica fundul si il arunca putin cate putin mai incolo. In rest fiecare "joaca" din asta o facem doar cat ii e lui ok si nu il supara, daca incepe sa strambe buzita deja il iau.. mie cu statul in fund imi e frica la el, ca se chinuie din toate pozitiile posibile si cand incercam sa dormim el pana adoarme asta incearca
. Doarme in pat cu noi de cand a fost bolnavior ca ne-a fost frica sa il tinem in patut ca tot tusea in somn di respira greu.. acum sa facem tranzitia zilele astea iar la patut.
AleC
Scris: Tuesday, March 20, 2018 2:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Inawar wrote:

E bine sa ai nopti linistite, de vis ras totusi nu e de preferat sa fie tot asa pt ca bebelusul are nevoie de lichide. Pana in 3 luni se deshidrateaza repede.
Am mai avut si noi cate o noapte cu somn de 5 ore dar au fost rare.
Poate si la voi a fost una din acele nopti ocazionale.

Mersi de sfat! Cheek Kiss
Nu m-am indurat sa il trezesc, fiindca ziua nu prea doarme, are reprize scurte de somn, si alea doar in brate..cum il pun jos, gata si ma gandeam ca e prea obosit. Parca Alina si Dana spuneau de bebei ca dorm mai multe ore noaptea, din cate imi amintesc. Si poate a fost doar o intamplare, a fost a doua noapte, si nu consecutiva cand a dormit mai mult de 3-4 ore...desi recunosc ca fost intradevar de vis. Lol
Diana1489
Scris: Tuesday, March 20, 2018 3:20 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
AleC wrote:

Nu m-am indurat sa il trezesc, fiindca ziua nu prea doarme, are reprize scurte de somn, si alea doar in brate..cum il pun jos, gata si ma gandeam ca e prea obosit. Parca Alina si Dana spuneau de bebei ca dorm mai multe ore noaptea, din cate imi amintesc. Si poate a fost doar o intamplare, a fost a doua noapte, si nu consecutiva cand a dormit mai mult de 3-4 ore...desi recunosc ca fost intradevar de vis. Lol

Ale sa stii ca si bebelina mea doarme noaptea foarte bine. Eu nu o trezesc sa pape ,se treze?te ea cand e foame , de fapt nici nu se treze?te se foieste si o iau eu si ii dau sa pape ,asta o data pe noapte. Ii dau sa pape seara la 9 10 cand se pune la somn si dupa dimineata la 3 4 , iar apoi pe la 7 8 de treze?te. Ei daca le este foame se trezesc . Ei ii fac singuri programul de masa si de somn trebuie lasa?i ca ei .
Ps . Asta este parerea mea !!
alina89
Scris: Tuesday, March 20, 2018 3:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
AleC wrote:

Al meu 7h40 a avut maxim legate se trezea papa si dormea la loc inca 2-3. Eu in afara de prima sapt cand aveam ceasu sa sune la 3h nu l-am trezit niciodata la program. Cand incepe sa se foiasca des in patut atunci ii dau.
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, March 20, 2018 4:11 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Asa a zis si al meu, la 7 luni o sa stea mai sigur in fund, il pot pune in scaunul de masa, initial o sa ii dau in brate papica. Si sa il obisnuiesc cu scaunul de masa sa il asocieze cu mancarea.

Sa stii ca intradevar ei fac multe asocieri. A mea de asta sta pe birta ca ea asociaza noaptea cu dormitul de burta, pe pieptul meu, plus ca la spital o puneau mereu si pe burta, de nevoie s.a invatat si stat pe burta ea face usor exercitiile astea, e anternata sa stea asa si sa imi dea picioare in operatie, sa ma traga de fa?a, duminica m.am trezit cu o zgarietura de ziceai ca sunt batuta, ca ne.a lrins duminica cu unghii netaiate. Noi mai avem pana la diversificare. Acum cred ca e greva sultului la ea, cam plange si refuza sanul, o fi de la puseu, nu imi explic, dar ma supara ca face asa....
Abia asteot diversificarea si sa punepti poze cu bebeii cand papa, sunt tare comici
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, March 20, 2018 4:14 PM
Nivel

AleC wrote:

newclap parca ma vad pe mine, toata ziua cu ea treaza si in brate, daca doarme reusesc sa mananc, daca nu, fac foamea pana vine sotul acasa, cu ea in brate am incercat si am facut. O numai firmitori toata. E bine macar ca doarme noaptea, deci nu face confuzii intre noapte si zi. Oricum sunt nopti in cate doarme binr, nopti in care o sa fie mai cu plans si chin. Dar in noptile in care doarme trebuie profitat si dormit bine
Inawar
Scris: Tuesday, March 20, 2018 4:16 PM
Nivel

Cred ca depinde de bebelus si cat de repede digera si i se face foame, al meu si acum ma trezeste de 2 ori pe noapte, mananca cam la 4 ore.
Fiind alaptat poate nu-i ajunge lapticul, el papa la un san si adoarme. De ceva timp papa si mai des ziua, cam la 2 ore, a crescut necesarul.
Inawar
Scris: Tuesday, March 20, 2018 4:25 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Pai de ce sa-i dai in brate ca il poti pune in scoica. Eu asa i-am dat si am proptit scoica sa vina cumva mai perpendicular sa stea ca pe scaun. Azi am pus comanda de scaun de masa, astea au si centura si cred ca o sa stea bine in el.
Abia asteptam diversificarea dar el papa cateva lingurite adica 3-4 si gata, tot laptele ii baza Lol
Ajungem noi la mese serioase essen
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.