Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Alina, e inginerie mare si cu pompele astea eu de asta tot insistam cu cupele, e importanta si valva (mi-am luat de rezerva de la inceput), plus furtunasul de la electrice daca are protectie flux sau nu... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Fetelor care aveti pompa si folositi.. sa va spun ce descoperire am mai facut. Va spuneam ca am pompa electrica lansinoh, cumparata pt ca o vazusem la multe fete vloggerite pe youtube si reviews erau intotdeauna bune. La inceput scoteam 40-60-80 pe muls. Nu mai folosisem pompa multa vreme si cand bebe refuza sanul tot mai des am bagat-o iar si cum scoteam 10-15 ml am zis s-a dus lapticu meu.. ulterior am aflat ca defapt cupele sunt pe marimi. Asta a mea a venit cu 2 si o foloseam deja cu cea mai mica montata dar nu stiam ca exista si mai mica.. buun, ieri am luat o pompa manuala ieftina doar pt ca mi s-a parut cupa mica mica si am zis sa nu raman cu regret ca nu am mai incercat ultima data... cupa de la asta ieftina u-grow parca se potriveste ft bine, am scos cu ea 20ml aseara dupa 5-6 zile in care nu mai alaptasem deloc si nici pompat. Daaar m-am trezit cu o durere la ingheieturi cumplita.. si sotul a zis sa incercam cupa de silicon la cea lansinoh.. surprizaa se potrivesc insa tot nu iesea laptic. Cand mutam apoi pe manuala ieseau iar stropisori... ma apuc si caut.. si dintr-o prostie o mamica cauta accesorii pt pompa asta pt ca i se ciupise valva si nu se mai vida corect... cand ma uit a mea si ea ciupita. Noroc ca aveam una de rezerva, dupa ce am montat-o se face vidul muuult mai bine, dar din pacate am realizat prea tarziu si pana acum m-am sabotat singura.. va spun ca sa stiti si voi daca o sa intampinati dificultati.. macar sa ajute pe cineva experienta asta
Nu renunta Alina, poate gasesti piesele si cupa potrivita.. lapticul nu s-a pierdut si treptat poate creste iar cat timp stimulezi. Eu n-am stiut toate astea dar se pare ca am avut noroc la a mea.. sau cum mi-e mamelonul, ca e normal zic eu, nu prea mic sau prea mare. Stiam doar la avent ca mai e o cupa de silicon de marime mai mare sau mai mica, in caz ca asta cu care vine vine prea fix. Dar la mine ramane putin loc asa cum zice in grafic asa ca e ok.. oricum nici nu o folosesc des, cred ca ma descurcam si cu una manuala. Desi da, te doare mana apoi.. am folosit la spital ca sa stimulez si sa mai las laptic noaptea la neonato, si oboseeeeam. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Fetelor in cat timp trebuie sa treaca icterul asta? Luni face doua saptamani si inca nu i s-a facut pielea cum trebuie :( am vorbit cu pediatra si mi-a zis ca nu e nimic grav..si tot luni ma duc cu el sa il vada. Am inteles ca daca se alimenteaza si la san poate tine mai mult? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Andreea0196 wrote:Fetelor in cat timp trebuie sa treaca icterul asta? Luni face doua saptamani si inca nu i s-a facut pielea cum trebuie :( am vorbit cu pediatra si mi-a zis ca nu e nimic grav..si tot luni ma duc cu el sa il vada. Am inteles ca daca se alimenteaza si la san poate tine mai mult? Si la noi a tinut vreo 3 sapt dar trece de jos spre sus daca a facut pe tot corpul, deci pe fata ultima oara. Ochii i-au trecut mai repede dar pielea mai era galbena. Poti testa pe corp daca apesi carnea pe picior, burtica, piept.. si vezi culoarea dupa ce iei degetul, daca e alba sau galbena. |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Andreea0196 wrote:Fetelor in cat timp trebuie sa treaca icterul asta? Luni face doua saptamani si inca nu i s-a facut pielea cum trebuie :( am vorbit cu pediatra si mi-a zis ca nu e nimic grav..si tot luni ma duc cu el sa il vada. Am inteles ca daca se alimenteaza si la san poate tine mai mult?
La noi a tinut vreo 2-3 saptamani . Poate tine si mai mult .
|
|
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Am inteles. M-am mai linistit. Abia astept sa ajung maine la doctor. Va multumesc |
|
| Adineauri mi-am verificat contul online si mi-a intrat alocatia pt bebe dar nu prea inteleg suma asta ..nu era 200 ron pe luna?. Sper sa primim si indemnizatia in curand |
|
| 200 lei e alocatia. Ti-au intrat mai putini bani? |
|
| MaryPoppins wrote:200 lei e alocatia. Ti-au intrat mai putini bani?
484 lei , nu prea inteleg de ce . Mi-au trimis banii in 15 martie dar nu cred ca pe decembrie se calculeaza pe zile de cand am nascut 9 dec ..nu are logica sa iasa suma asta |
|
| In lege scrie ca "Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste începând cu luna urmatoare celei în care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna urmatoare depunerii cererii.". Nu stiu daca interpretarea mea e corecta, insa asta inseamna ca nu se primeste alocatie pe luna in care e nascut copilul? Treaba cu alocatiile nu am apucat sa o studiez inca, dar daca ar fi asa atunci pt bebe David ti-au dat doar pe ianuarie si februarie? Diferenta de 84 o fi oare alocatia pe o luna a baiatului cel mare? Stiu ca mai sunt niste suplimente la alocatie acordate de primarii pt familille cu mai multi copii, maica-mea a luat cat eram toti 3 la scoala, dar nu stiu daca e cazul vostru si care ar mai fi cuantumul acum... |
|
| La baiatul cel mare aduce postasul alocatia asa ca nu e alocatia lui . Totusi imi pare a fi o greseala ..sa zicem ca nu primesc pe decembrie dar aia 84 lei par a fi alocatie de copil de peste 2 ani . Ma duc sapt viitoare sa intreb la ei , poate imi zic si cand primesc indemnizatia |
|
| Hihi, atunci chiar ca-i dubios. Dar stii cum e, incurcate is caile statului roman sper sa iti dea vesti bune despre indemnizatie, Inawar a primit dupa 4 luni, dar bine ar fi sa se miste astia un pic mai repede. |
|
Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| La noi au aparut colicii deja . E a doua zi cand nu doarme mai deloc ziua. Pana acum i-am dat Espumisan, l-am frecat pe burtica, carpa calda,l-am asezat si pe burta mea si mai devreme i-am dat Infacol. Ce pot sa mai incerc? |
|
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| DianaM wrote:La noi au aparut colicii deja . E a doua zi cand nu doarme mai deloc ziua. Pana acum i-am dat Espumisan, l-am frecat pe burtica, carpa calda,l-am asezat si pe burta mea si mai devreme i-am dat Infacol. Ce pot sa mai incerc?
Poti sa iei un flacon mic de colief sa vezi daca are efect. La noi a mers. |
|
| DianaM wrote:La noi au aparut colicii deja . E a doua zi cand nu doarme mai deloc ziua. Pana acum i-am dat Espumisan, l-am frecat pe burtica, carpa calda,l-am asezat si pe burta mea si mai devreme i-am dat Infacol. Ce pot sa mai incerc?
Incearca mai multe si vezi care au efect mai bun. Noi am testat Colief , Espumisan , Bonisan si Protectis , sincer nu stiu care a fost mai bun pt ca tot il durea burtica . Ba chiar m-am apucat sa beau lapte fara lactoza ..si tot degeaba. |
|
|