Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MadaMadalyna
Scris: Thursday, March 15, 2018 10:09 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/22/2017
AriaM wrote:
Eu in seara asta am reintrodus lp in meniu. Nici nu stiu pe cine sunt mai furioasa: pe asta mica, care vrea doar san si cand e la san nu suge desi in mamelon vad ca e lapte, pe omul meu, care repeta mereu ca "ii e foame" si m-a fortat sa ii dam lp, sau pe mine ca nu ma pot impaca o data cu lp. :(

Aria, cel mai bine apelati la proba cantariului. Cantarit inainte de masa si dupa. Si eu incerc sa renunt la lp, acum mananca doar 90ml pe zi de lp. Adica 30ml dimineata dupa ce papa la san, dupa amiaza 30ml dupa ce papa la san si e isterica de imi vine sa o scot afara si seara 30 dupa ce papa la san. Eu am lapte dar ea invatata cu biberon, plange ca disperata pt ca e in cautarra biberonului, ca la cantar o vad ca mananca bine, dar fiind doua feluri diferite de supt, oboseste la san si cauta biberon.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, March 15, 2018 10:15 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Mada, imi pare rau ca ai trecut prin prima cazatura.. va fi prima din muuuulte ce urmeaza, oricat de multa grija ai, daca nu e pusa pe jos efectiv, aia e. Mai ales ca deja se rostogoleste.
Al meu inca nu face asta dar tot ma tem cand il las adormit pe coltar si il inconjor de perne sa merg la baie sau ceva.
Eu am luat un covoras de joaca mai mare din cauza asta, in loc de salteluta de activitati normala, am vrut sa aiba loc, si cand mai creste putin nu doar in 4 luni, sa se joace, rostogoleasca si sa n-ajunga pe parchet imediat.

Folositi cu incredere patutul oricand tre lasata singura (pana se ridica in fundic si tre coborata salteaua pana jos) sau asezata pe jos pe ceva al ei, paturica..

Acum sigur e bine ca ei ai capusorul si fontanela formata si pt asa ceva, cred ca de asta e moale inca, flexibila.. dar na, tot te ingrijorezi.

In leagan niciodata fara centuri, in scoica etc.. de cand incepe sa se foiasca mai rau - scriu asta si pt alte mamici.

Si eu il puneam fara in primele 2 luni in leagan ca era o pacoste sa tot prind scot centura dar de cand se ridica de fund, se rasuceste, varcoleste asa, gataaa Crazy

A mea a uimit neurologul l controlul neuro comportamental. Cand a pus.o pe burta cu manutele sub ea si ea a scos mautele repede, le.a dus inndreptul capului, a ridicat capul si se se impimgea in picioare si se tara gen, dadea sa ridice curul in sus. Cand a pus.o ppe spate sa vada ce face imediat s.a intors fata pe burta. Doctorii o scotesc ca fiind nascuta la 15 februarie. Dar prematurii in general toti la 3 luni de ex sunt mai activi ca un bebe tot de 3 luni, nascut la termen. Asta o sa fie pe viitor si o problema la prematuri, adhd sau cum se numeste, cica e din cauza prematuritatii si toti sunt asa de fortosi si energici. Daca o sa fie si cand e mare asa, imi scoate par alb.

E bine ca al tau sta in leagan, mea parca o pun pe un arici cand e in leagan... Mi.a scos par alb cu nervii ei
MadaMadalyna
Scris: Thursday, March 15, 2018 1:00 PM
Nivel

Mi.au ajuns invitatiile de botez, marturiile si plicurile de bani. Voi ati avut bomboniere saubati lasat marturiile asa, fara sa puneti bomboane?

MadaMadalyna attached the following image(s):
received_1668816266489851.jpegreceived_1668808023157342.jpegreceived_1668809703157174.jpegreceived_1668809679823843.jpegreceived_1668814133156731.jpegreceived_1668815923156552.jpeg

Diana1489
Scris: Thursday, March 15, 2018 8:51 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/4/2016
Fetelor cred ca am facut granulom de fir Cray ori este un fir crescut înauntru.
Pe operatie cam la jumate am un abces din care iese puroi daca apas, la atingere este tare ... maine sper sa ajung la medic sa ma primeasca.
Ati avut vreuna asa ceva ?
Culmea este ca in 2 saptamani avem bilet sa mergem in tara eu cu fata . Bye2
Dana_
Scris: Friday, March 16, 2018 8:00 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Diana sa mergi la dr , daca nu te primeste mergi la urgente
Dana_
Scris: Friday, March 16, 2018 9:10 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Stiti cumva in ce magazine mai gasesc combinezon pt bebe? Al meu asa creste ca deja nu ii mai e bun si e cam grosut asta cu care iesim afara . Au disparut din magazine sau nu le mai gasesc eu Crazy
alina89
Scris: Friday, March 16, 2018 9:19 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Dana_ wrote:
Stiti cumva in ce magazine mai gasesc combinezon pt bebe? Al meu asa creste ca deja nu ii mai e bun si e cam grosut asta cu care iesim afara . Au disparut din magazine sau nu le mai gasesc eu Crazy

Cel mai probabil ca le-au mutat deja la zona cu promotii. La h&m inca vad pe site la sectiunea "sale", cred ca deja poti sa ii iei ceva mai subtirel sau o gecuta/hanorac mai gros putin. Eu ma duc maine sa vad ce gasesc.
Andreea06
Scris: Friday, March 16, 2018 9:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Alins cum mai e David?

Dana, in c&a am vazut veste si doar in h&m sa mai vezi... sau sa comanzi online.
Si in auchan te mai poti uita. Dar ia-i mai subtiri deja ca imediat vor fi 15 gr constant.
La zara baby sa stii ca is mai mici de fel, am body si pantalonasi 3-6 luni deci 68 si deja is cam mici..
alina89
Scris: Friday, March 16, 2018 10:55 AM
Nivel

Pare cu ceva mai multa energie, s-ar juca, dar oboseste repede. In schimb nu mai vrea sa manance mai mult de 70-90ml/masa si el manca 150 inainte si are scaune moi uff

Ieri a sunat sotul sa faca prog la o doctora ff cautata, sunt mamici care si-au facut prog la ea dinainte sa nasca si surprizaaa azi la 8 singurul loc disponibil, luna viitoare nimic. Deci ne trezim la 6:30 fericiti ca am prins loc asa repede, facem tratamentul papam si cand sa ne listeze la receptie cica nu avem nicio prog Big Surprise si imi zic ca nici nu ne poate face ca dna dr e in medical toata sapt. Oooook, deci eu vin cu copil bolnav la ora asta prin trafficul asta si ma lasi asa.. a sunat in call center sotul, alea la fel ca nu avem nici o programare.. i-am zis ca vrem sa caute inregistrarile de ieri sa vada ca s-a facut :) buuun si cauta si da se pare ca aveati.. dar cineva v-a sters-o, zic ele de la receptia policlinicii. Poftim?? Si pe noi nu ne-a anuntat nimeni. Cica ne pare rau nu e vina noastra @#$%% Big Surprise le-a explicat sotul ceva ca reclamatie si ca isi bat joc.. zic bun.. faceti acum prog. Urmatorul loc disp 4 iunie. Haaaa??? Am inceput ziua devreme si prost deci si ne-a ajuns si oboseala rau. Pana la urma am ramas la pediatra noastra.. dar e ff tacuta si mf e muuult mai empatica si atenta cu bebe decat ea si ii vorbeste frumos mereu. Sper sapt viitoare sa fie mai bine.. trebuia sa avem si sedinta foto maine dar nu mai mergem.. fotograful are tripleti baietei de 3 ani si sa nu le dam si lor ceva.. meh...
Andreea06
Scris: Friday, March 16, 2018 11:17 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
angry Of Alina cate patanii cu medicii astia.. ce se intampla in Bucuresti cu programarile asa, daca a trebuit stearsa ca si-au dat seama ca e in concediu doctorita ca puteau suna si anunta si asta e.. incredibil angry

Cand trece patania asta sa mai cauti recomandari de pediatri ok si empatici si eventual care sa faca si vizite acasa, poate sa ajute f mult..
Multa sanatate, lasa ca daca slabeste putin nu cred ca e asa grav, o sa recupereze apoi.. sa pape cat poate, ofera-i mai des bibe si de papa cate putin.. important e sa respire bine si sa nu planga toata ziua, sa va odihniti si voi..
AriaM
Scris: Friday, March 16, 2018 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Fetelor mersi pt suport, azi sunt psihic bine, incerc sa merg in continuare pe linia: bebelina e bine, me happy. Dupa o zi cu scantei cu dl sot, lacrimi din partea mea(aici dau vina pe hormoni) a ramas ca ii vom da sears completare 90 ml. Care 90 ml vor fi lapte praf + ce reusesc sa ma mulg eu urmand sfatul Danei.

Gummi_bear mersi pt pont, stiam de greva suptului (ca si cuvinte) dar nu stiam exact cu ce se mananca. Am citit acum, si am ajuns la concluzia ca de vina e lactatia redusa si ca am nevoie de stimulare. Hmmm cerc vicios la mine, dar azi gandesc pozitiv.

Alina, imi pare rau pt experienta ta, stiu ce dureros e, mai ales cand ti-ai dorit din toata inima sa alaptezi. Ahh si sper sa se termine pataniile astea cu doctorii!

Andreea, Diana, sarumana inca o data pt suport.

Mada, deocamdata nu pot aplica (si nici nu mai vreau) proba suptului. Noi avem iarasi o singura masa pe zi, mare si lata.
AriaM
Scris: Friday, March 16, 2018 1:33 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Mesaj dublat...

grup
AleC
Scris: Friday, March 16, 2018 2:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
alina89 wrote:
Pare cu ceva mai multa energie, s-ar juca, dar oboseste repede. In schimb nu mai vrea sa manance mai mult de 70-90ml/masa si el manca 150 inainte si are scaune moi uff

Ieri a sunat sotul sa faca prog la o doctora ff cautata, sunt mamici care si-au facut prog la ea dinainte sa nasca si surprizaaa azi la 8 singurul loc disponibil, luna viitoare nimic. Deci ne trezim la 6:30 fericiti ca am prins loc asa repede, facem tratamentul papam si cand sa ne listeze la receptie cica nu avem nicio prog Big Surprise si imi zic ca nici nu ne poate face ca dna dr e in medical toata sapt. Oooook, deci eu vin cu copil bolnav la ora asta prin trafficul asta si ma lasi asa.. a sunat in call center sotul, alea la fel ca nu avem nici o programare.. i-am zis ca vrem sa caute inregistrarile de ieri sa vada ca s-a facut :) buuun si cauta si da se pare ca aveati.. dar cineva v-a sters-o, zic ele de la receptia policlinicii. Poftim?? Si pe noi nu ne-a anuntat nimeni. Cica ne pare rau nu e vina noastra @#$%% Big Surprise le-a explicat sotul ceva ca reclamatie si ca isi bat joc.. zic bun.. faceti acum prog. Urmatorul loc disp 4 iunie. Haaaa??? Am inceput ziua devreme si prost deci si ne-a ajuns si oboseala rau. Pana la urma am ramas la pediatra noastra.. dar e ff tacuta si mf e muuult mai empatica si atenta cu bebe decat ea si ii vorbeste frumos mereu. Sper sapt viitoare sa fie mai bine.. trebuia sa avem si sedinta foto maine dar nu mai mergem.. fotograful are tripleti baietei de 3 ani si sa nu le dam si lor ceva.. meh...

Alina, eu in Bucuresti am mers la dr.Alina Papadopol, care e si la RM, dar are si cabinet privat. La RM gaseeam loc abia pe 16 aprilie, la cabinet am gasit in cateva zile. Am cautat si gasit doar pareri bune despre ea si mi-a placut si la control. Desi e mai dificil pentru noi cu drumul Calarasi-Bucuresti, prefer asa, aici nu am nicio varianta si am zis ca, Doamne fereste de ceva, voi merge tot la ea. Mi-a dat si cartea de vizita sa o sun oricand e nevoie.
Sa va faceti bine repede repede computerlove
alina89
Scris: Friday, March 16, 2018 4:16 PM
Nivel

AleC wrote:

Alina, eu in Bucuresti am mers la dr.Alina Papadopol, care e si la RM, dar are si cabinet privat. La RM gaseeam loc abia pe 16 aprilie, la cabinet am gasit in cateva zile. Am cautat si gasit doar pareri bune despre ea si mi-a placut si la control. Desi e mai dificil pentru noi cu drumul Calarasi-Bucuresti, prefer asa, aici nu am nicio varianta si am zis ca, Doamne fereste de ceva, voi merge tot la ea. Mi-a dat si cartea de vizita sa o sun oricand e nevoie.
Sa va faceti bine repede repede computerlove

Eu am abonament pt el la RM pentru ca e o policlinica la max 10 min de noi cu metrou/masina. Si cum noi nu avem masina era cea mai buna optiune cu bebe mic. Sunt 2 doctore ff bune aici, dar gasesti peste 3l, 3l jumate loc. Multe mamici si-au facut dinainte sa nasca programarile din ce am citit pe un grup ca sa prinda loc pt controalele bebeilor, dar eu nu dadeam asa mare importanta si la aspectul asta in sarcina ras

bebe a dormit azi o repriza de 3h30 si acum inca o ora.. cred ca recupereaza cum l-am trezit la 6 jumate.. dar pofta de mancare tot nu prea are, in schimb il tineam cu spatele rezemat de burta mea cam la 45 de grade asa si s-a ridicat in fundulet si dupa a inceput sa rada isteric cu vocea lui ragusita coeur a doua oara nu i-a mai iesit Lol
alina89
Scris: Saturday, March 17, 2018 10:15 AM
Nivel

Fetelor care aveti pompa si folositi.. sa va spun ce descoperire am mai facut.

Va spuneam ca am pompa electrica lansinoh, cumparata pt ca o vazusem la multe fete vloggerite pe youtube si reviews erau intotdeauna bune. La inceput scoteam 40-60-80 pe muls. Nu mai folosisem pompa multa vreme si cand bebe refuza sanul tot mai des am bagat-o iar si cum scoteam 10-15 ml am zis s-a dus lapticu meu.. ulterior am aflat ca defapt cupele sunt pe marimi. Asta a mea a venit cu 2 si o foloseam deja cu cea mai mica montata dar nu stiam ca exista si mai mica.. buun, ieri am luat o pompa manuala ieftina doar pt ca mi s-a parut cupa mica mica si am zis sa nu raman cu regret ca nu am mai incercat ultima data... cupa de la asta ieftina u-grow parca se potriveste ft bine, am scos cu ea 20ml aseara dupa 5-6 zile in care nu mai alaptasem deloc si nici pompat. Daaar m-am trezit cu o durere la ingheieturi cumplita.. si sotul a zis sa incercam cupa de silicon la cea lansinoh.. surprizaa se potrivesc insa tot nu iesea laptic. Cand mutam apoi pe manuala ieseau iar stropisori... ma apuc si caut.. si dintr-o prostie o mamica cauta accesorii pt pompa asta pt ca i se ciupise valva si nu se mai vida corect... cand ma uit a mea si ea ciupita. Noroc ca aveam una de rezerva, dupa ce am montat-o se face vidul muuult mai bine, dar din pacate am realizat prea tarziu si pana acum m-am sabotat singura.. va spun ca sa stiti si voi daca o sa intampinati dificultati.. macar sa ajute pe cineva experienta asta sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.