Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| MaryPoppins wrote:Haha, asta chiar nu o inteleg :)) poate conteaza varsta si cand a fost recoltat? Noi am recoltat vineri la 5s3z si intervalul e 10.7-17.1.
Noi am fost la recoltat cand avea 15 zile...poate de aceea e asa diferenta.
Eco la solduri cand faceti? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Alle.p wrote:Buna doamnelor,
O intrebare pt cele care nu au alaptat deloc. Cum a fost menstruatia dupa nastere? Neregulata? Mie mi-a venit prima data dupa 10 saptamani, extrem de dureroasa primele 2 zile , iar acum astept sa imi vina iar.Nu stiu daca va veni la acelas interval ca inainte... Ati avut dupa nastere simptome pe care le aveati in sarcina? (scurgeri, crampe)
Miau revenit uratii dupa 7s dupa nastere pe 12 luna asta si abia duminica au plecat, dar zau ca a fost mai dureros ca niciodata si a tinut si mult, doar cantitativ nu a fost ca alte dati. Acum astept luna viitoare. Sper sa se regleze si sa nu fie asa dureros |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Dea22 wrote:
Noi am fost la recoltat cand avea 15 zile...poate de aceea e asa diferenta.
Eco la solduri cand faceti?
Neonatologul din spital v-a recomandat sa repetati asa de repede? Chiar îs curioasa daca si aici exista diferente :))
Eco de sold pe la 3-4 luni a zis.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| MaryPoppins wrote: Neonatologul din spital v-a recomandat sa repetati asa de repede? Chiar îs curioasa daca si aici exista diferente :))
Atasez analizele din spital. Pe cine ai avut ca neonatolog in spital? Dea22 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| MaryPoppins wrote: Neonatologul din spital v-a recomandat sa repetati asa de repede? Chiar îs curioasa daca si aici exista diferente :))
Voua va dat sa faceti analize la bebe?! Lu giuli nu ia facut din spital..si nici nu a mentionat de vreo eco la sold...o so intreb luni pe pediatra...e important de facut analizele si eco? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Alle.p wrote:Buna doamnelor,
O intrebare pt cele care nu au alaptat deloc. Cum a fost menstruatia dupa nastere? Neregulata? Mie mi-a venit prima data dupa 10 saptamani, extrem de dureroasa primele 2 zile , iar acum astept sa imi vina iar.Nu stiu daca va veni la acelas interval ca inainte... Ati avut dupa nastere simptome pe care le aveati in sarcina? (scurgeri, crampe) Imi pare rau ca nu am nici un raspuns la ce intrebi.. as vrea doar sa iti trimit o imbratisare mare mare. |
|
| delia.c.yaya wrote:
Voua va dat sa faceti analize la bebe?! Lu giuli nu ia facut din spital..si nici nu a mentionat de vreo eco la sold...o so intreb luni pe pediatra...e important de facut analizele si eco?
Nu. De regula nu se fac analize asa devreme sub un anisor decat daca sunt suspiciuni si motive medicale. E greu si sa le gaseasca vena lor, asa micuti.
Al meu a avut doar eco de sold si controlul ortopedic dupa, la 6 sapt. Acelea se recomanda la toti. |
|
| Andreea06 wrote: Nu. De regula nu se fac analize asa devreme sub un anisor decat daca sunt suspiciuni si motive medicale. E greu si sa le gaseasca vena lor, asa micuti.
Al meu a avut doar eco de sold si controlul ortopedic dupa, la 6 sapt. Acelea se recomanda la toti.
La spitalul unde am nascut eu se fac destule analize de sange in primele zile de viata, de acolo am plecat cu recomandare pt dozarea hormonilor tiroidieni in prima sapt de viata, plus repetarea hemoleucgramei la 4-6s. Noi am repetat si TSH si FT4 pt ca cel din urma nu iesise bine initial. Noi recoltam la Synevo, sunt singurii care iau sange din degetelul de la mana. Prima data a durat mai mult dar acum imediat s-a umplut fiola cu cantitatea de sange necesar.
Pe langa astea am mai facut consult endocrinologic, eco cardiac si eco transfontanelara, toate in prima luna de viata. In schimb eco de sold ni s-a recomandat sa-l facem mai tarziu, ca cica ar fi prea devreme la 6-8s. Deci nah, si protocoalele astea pt investigatii nou nascuti difera de la spital la spital :)) |
|
| Dea22 wrote:
Atasez analizele din spital. Pe cine ai avut ca neonatolog in spital?
Ana a avut 14.3 hemoglobina cand i-au recoltat in spital, zicea doctorita ca in primele saptamani dupa nastere tot scade, de asta nu i s-a parut mica cat era acum. Loredana Negru a fost neonatologul, la ea mergem in continuare ca e si pediatru. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mul?umesc pentru raspunsuri si pentru încurajari. Sunteti niste dragute. Eu uneori inca am simptome de sarcina, cel mai probabil sunt paranoica data fiind situatia, de aceia astept menstruatia cu nerabdare. Plus ca medicul mi-a spus sa astept 6 menstruatii, si abia a trecut una....pare o eternitate pana atunci Sper sa ma alatur si eu voua la anu'. Va doresc numai bine voua si puisorilor vostri |
|
| delia.c.yaya wrote:
Voua va dat sa faceti analize la bebe?! Lu giuli nu ia facut din spital..si nici nu a mentionat de vreo eco la sold...o so intreb luni pe pediatra...e important de facut analizele si eco?
Cum ziceam, difera de la doctor la doctor...dar eco de sold stiu ca se face si in strainatate, eco transfontanelara la fel, poate nu asa devreme dar la 1 an sigur, sa verifice daca s-au inchis fontanelele cum trebuie. La noi se justificau si investigatiile endocrinologice, ca eu am tiroidita autoimuna si pe finalul sarcinii mi-a crescut cam mult TSH-ul. Iar la eco cardiac am aflat ca are un mic defect la artera pulmonara, nu e nimic grav acum dar trebuie urmarit. |
|
| MaryPoppins wrote:
La spitalul unde am nascut eu se fac destule analize de sange in primele zile de viata, de acolo am plecat cu recomandare pt dozarea hormonilor tiroidieni in prima sapt de viata, plus repetarea hemoleucgramei la 4-6s. Noi am repetat si TSH si FT4 pt ca cel din urma nu iesise bine initial. Noi recoltam la Synevo, sunt singurii care iau sange din degetelul de la mana. Prima data a durat mai mult dar acum imediat s-a umplut fiola cu cantitatea de sange necesar.
Pe langa astea am mai facut consult endocrinologic, eco cardiac si eco transfontanelara, toate in prima luna de viata. In schimb eco de sold ni s-a recomandat sa-l facem mai tarziu, ca cica ar fi prea devreme la 6-8s. Deci nah, si protocoalele astea pt investigatii nou nascuti difera de la spital la spital :))
Si pe bebe l-au intepat acolo la spital in piciorus dar atat nu am avut alta recomandare de repetat. Probabil cand sunt recomandari asa se mai fac.. dar daca la spital nu i s-a recomandat si nici pe parcurs la controalele pediatrului nu vede nevoia, eu stiu ca nu se fac, adica asa dupa ochi ca vrea parintele.. |
|
| Andreea06 wrote:
Si pe bebe l-au intepat acolo la spital in piciorus dar atat nu am avut alta recomandare de repetat. Probabil cand sunt recomandari asa se mai fac.. dar daca la spital nu i s-a recomandat si nici pe parcurs la controalele pediatrului nu vede nevoia, eu stiu ca nu se fac, adica asa dupa ochi ca vrea parintele..
Daa, normal ca nu dupa ochi, sa nu se inteleaga ca ne-am apucat sa investigam copila de capul nostru :)) toate investigatiile pe care le-am facut noi is recomandari standard pe care le face doctorita asta la externare, asa a primit si colega de salon. Inca pe ea au mai trimis-o si la ORL pt ca fetita ei avea stridor laringian. |
|
| MaryPoppins wrote:
Daa, normal ca nu dupa ochi, sa nu se inteleaga ca ne-am apucat sa investigam copila de capul nostru :)) toate investigatiile pe care le-am facut noi is recomandari standard pe care le face doctorita asta la externare, asa a primit si colega de salon. Inca pe ea au mai trimis-o si la ORL pt ca fetita ei avea stridor laringian.
Pai nu ziceam ca ati facut voi asa, sunteti parinti cu grija si cu informatii , doar precizam pt delia ca sa nu se ingrijoreze, ca nu a facut analize. Se fac la recomandare medicala, altfel daca a mers la controale si medicul a vazut copilul ok nu se cer analize asa de verificare doar ca la noi adultii. |
|
| Andreea06 wrote:Pai nu ziceam ca ati facut voi asa, sunteti parinti cu grija si cu informatii , doar precizam pt delia ca sa nu se ingrijoreze, ca nu a facut analize. Se fac la recomandare medicala, altfel daca a mers la controale si medicul a vazut copilul ok nu se cer analize asa de verificare doar ca la noi adultii. Pai da, cate bordeie atâtea obiceie :)) si apropos de controale la noi adultii, eu abia in 4 iunie merg la gine, o sa fie deja 8s de la na?tere :)) îmi mai oferisera un loc in 31 mai dar n-am cu cine sa las copila atunci. Asta e, daca m-am trezit sa ma programez asa de târziu. Îs curioasa daca Dea a reusit sa se programeze înaintea mea :) |
|
|