Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andreea06 wrote:La mastita stiam ca se mai ia lecitina de 1200mg.
Delia sa nu fi fost laptic? Ce s-a prelins spre ureche?
Cam cred ca ar fi fost laptic. Avea un mic dop alb in ureche, care a cazut la baita aseara si s-a dizolvat in apa...ceara daca era nu cred ca se dizolva,nu?! Oricun, cu o seara inainte nu avea, ieri dimineata nu avea...cred ca o fi vomitat sau s-a prelins laptic ieri dupa amiaza cat a stat cumnatamea cu fata cand noi am fost la cumparaturi... Sau sa fi fost mai de mult si abia acum a iesit...bine macar ca nu era ceara... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| delia.c.yaya wrote:
Cam cred ca ar fi fost laptic. Avea un mic dop alb in ureche, care a cazut la baita aseara si s-a dizolvat in apa...ceara daca era nu cred ca se dizolva,nu?! Oricun, cu o seara inainte nu avea, ieri dimineata nu avea...cred ca o fi vomitat sau s-a prelins laptic ieri dupa amiaza cat a stat cumnatamea cu fata cand noi am fost la cumparaturi... Sau sa fi fost mai de mult si abia acum a iesit...bine macar ca nu era ceara...
N-are nimic nici daca e ceara, doar ca e galbena :) se scurge si aceea, la al meu se face asa cojita pe interiorul lobului fix inainte de a iesi din ureche si il iau usor de acolo. Sa nu pui betisoare in ureche, doar pe langa, pe lob. Ca sa nu impingi spre timpan nimic |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Hei mamicute..vreau sa merg la cumparaturi si sa ii iau lui bebe chestii si pentru viitor ca sa zic asa. Cam ce ar avea nevoie..gen chestii de facut papa cand incepem diversificarea sau chestii de igiena habar nu am.. Vreau sa fac o lista cu chestii pe care sa le iau..imi puteti scrie cam ce mi-ar folosi? |
|
| Andreea0196 wrote:Hei mamicute..vreau sa merg la cumparaturi si sa ii iau lui bebe chestii si pentru viitor ca sa zic asa. Cam ce ar avea nevoie..gen chestii de facut papa cand incepem diversificarea sau chestii de igiena habar nu am.. Vreau sa fac o lista cu chestii pe care sa le iau..imi puteti scrie cam ce mi-ar folosi?
Hmm..eu daca as cumpara mai ptr viitor, as lua: scaunel ptr papat, canita, lingurita ptr bebe, farfurii, hainute mai mari, scutece cu un nr mai mare, ptr baita uleiul de baie,crema, etc., medicamente ca sa mai fie, suzete ptr mai tarziu, jucarii ptr cand ies dintisorii...hmmm...cred ca ar trebui sa ies la cumparaturi si eu.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Andreea0196 wrote:Hei mamicute..vreau sa merg la cumparaturi si sa ii iau lui bebe chestii si pentru viitor ca sa zic asa. Cam ce ar avea nevoie..gen chestii de facut papa cand incepem diversificarea sau chestii de igiena habar nu am.. Vreau sa fac o lista cu chestii pe care sa le iau..imi puteti scrie cam ce mi-ar folosi?
Scaun de masa, aparat de aburi sau sita de facut pe aburi, ca asa isi pastreaza nutrientii mancarea mai bine. Lingurite moi, castronele mici, canita pt apa din aia cu cioc (mai incolo cu pai) .. Altfel pt cand creste mai tre masuta de activitati, premergator nu e recomandat, eventual antepremergator (jucaria aia cu roti ce o poate impinge el).. |
|
| Mamici, a mea are pe nasuc de la nastere niste cosulete albe...cand trec astea?!pot s-o dau cu ceva?! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Delia, si a mea are de cateva zile puncte asa albe plus bubite rosii ce seamana cu niste cosulete. Am cautat pe net si poate fi una sau mai multe din urmatoarele: iriatie la caldura, acneea bebelusului, milia. Uite aici un articol: http://www.qbebe.ro/bebelusul/ingrijirea_bebelusului/ce_sa_nu_faci_in_tratarea_iritatiilor_la_bebelusi Eu deocamdata nu o dau cu nimic, astept sa vad cum evolueaza si o sa intreb pediatra ei daca tot nu trec. |
|
|
Si a mea avea pe fata bubite rosii, pediatra a zis cai dermatita atopita si crema pe care mia dato sia facut efectul deja. Alea de pe nas am inteles cas depozite de grasime,dar nu trec cu nimic oare?! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| delia.c.yaya wrote:
Si a mea avea pe fata bubite rosii, pediatra a zis cai dermatita atopita si crema pe care mia dato sia facut efectul deja. Alea de pe nas am inteles cas depozite de grasime,dar nu trec cu nimic oare?!
Lui Eric i-au trecut singurele, tot asa, avea nasucul plin de cosulete albe.. Nici nu mai stiu exact la cat timp de la nastere |
|
Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| AriaM wrote:Tocmaice an scapat de mastita la sanul drept. Am luat paracetamol din 6 in 6 ore, dar nu reuseam sa scad temperatura asa ca am luat si o fiola de algocalmin. Apoi am petrecut mult timp in baie sub dus caldut si am facut masaj circular cu sapun in zona intarita apoi de la baza sanului spre sfarc (miscarea ca atunci cand vrei sa scoti sapunul lichid din punga). Pe bebelina am pus-o sa suga doar la sanul respectiv, apoi bagam si pompa electrica. Ma mulgeam cu pompa de cate ori bebelina nu avea chef de supt. In 3 zile ar trebui sa simti o ameliorare, daca nu trebuie sa mergi la gine, s-ar putea sa ai nevoie de antibiotice. Prin ameliorare inteleg sa se detensioneze sanul si/sau sa nu te doara asa tare. Daca se intinde roseata mergi la medic. Daca zoba rosie nu se mare ste e ok, roseata dispare cam intr-o saptamana.
Pana la urma mi-a raspuns ginecologul si mi-a dat sa iau antibiotic. Febra nu trecea cu nimic, durerile erau insuportabile. Acum sunt f bine, sper sa nu mai fac asa ceva never... |
|
| delia.c.yaya wrote:
Si a mea avea pe fata bubite rosii, pediatra a zis cai dermatita atopita si crema pe care mia dato sia facut efectul deja. Alea de pe nas am inteles cas depozite de grasime,dar nu trec cu nimic oare?!
Chiar voiam sa te intreb daca i-au trecut alea rosii. Cu ce crema ai dat-o? Eu deocadata astept sa vad daca se amelioreaza de la sine, nu i-as da cu nimic sa nu cumva sa-i fac si mai rau. |
|
| Alexandra, ma bucur ca ai scapat de mastita, suna asa de horror din ce povestiti tu si Aria. Imi e tare frica sincer sa nu ajungem si noi la asa ceva, mai ales la ce haos e cu alaptatul. Ba cu protectii, ba fara protectii, ba ii mai da si tati cate un biberon cu lp. Azi parca a fost ceva mai suportabil fara protectii, ori mi-au amortit sfarcurile ori am reusit sa o atasez mai bine. Chiar ma gandeam, daca as fi medic as inventa ceva anestezie pt sfarcuri, sa scutesc viitoarele mame de atata suferinta la inceputurile alaptarii |
|
| MaryPoppins wrote:
Chiar voiam sa te intreb daca i-au trecut alea rosii. Cu ce crema ai dat-o? Eu deocadata astept sa vad daca se amelioreaza de la sine, nu i-as da cu nimic sa nu cumva sa-i fac si mai rau.
Dermaveel se numeste crema. Si eu am lasat.sa vad daca trece de la sine, dar peste noapte ii aparuse si in cap, pe maine si pe spate. Crema.asta.e.foarte buna, in 3 zile au.disparut 80%
Scuzati ptr puncte..face urat tastatura la telefon |
|
Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| MaryPoppins wrote:Alexandra, ma bucur ca ai scapat de mastita, suna asa de horror din ce povestiti tu si Aria. Imi e tare frica sincer sa nu ajungem si noi la asa ceva, mai ales la ce haos e cu alaptatul. Ba cu protectii, ba fara protectii, ba ii mai da si tati cate un biberon cu lp. Azi parca a fost ceva mai suportabil fara protectii, ori mi-au amortit sfarcurile ori am reusit sa o atasez mai bine. Chiar ma gandeam, daca as fi medic as inventa ceva anestezie pt sfarcuri, sa scutesc viitoarele mame de atata suferinta la inceputurile alaptarii
Multumesc Sa stii ca pare f usor alaptatul, dar cand te lovesti de astfel de probleme iti dai seama ca este destul de complicat. Am inteles ca este f important sa golesti sanul dupa fiecare alaptare si atunci eviti problemele. |
|
| Offf..in seara asta Giulica mea a plans ptr prima data cu lacrimi..offf ma topesc cand vad lacrimi |
|
|