Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Am nascut prin cezariana si la 9 sapt inca aveam lohii. Cred ca depinde de organism...
delia.c.yaya wrote:La cine a nascut natural, lohiile astea chiar tin 6 saptamani?! Eu deja m-am saturat sa tot port absorbant, tot m-am iritat si nici nu curge putin incat sa port protejslip... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AriaM wrote:Am nascut prin cezariana si la 9 sapt inca aveam lohii. Cred ca depinde de organism...
Wow sper sa nu tina asa mult si la mine... |
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| delia.c.yaya wrote:La cine a nascut natural, lohiile astea chiar tin 6 saptamani?! Eu deja m-am saturat sa tot port absorbant, tot m-am iritat si nici nu curge putin incat sa port protejslip...
La primul am avut vreo 3 luni Acum la al doilea mi-au trecut foarte rapid dupa vreo 3 sapt . Dar nu te ingrijora ca e normal |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Las un link sper folositor http://www.suntmamica.ro/bebelusul/dificulta?i-in-alaptare-mameloane-dureroase-8401
|
|
| Dana_ wrote:La primul am avut vreo 3 luni  Acum la al doilea mi-au trecut foarte rapid dupa vreo 3 sapt . Dar nu te ingrijora ca e normal
Si daca ar fi sa tina asa mult, molifta de 40z ar trebui facuta dupa ce trec lohiile?!abia duminica vorbim cu preotul ca sa vedem cand mergem la biserica ptr molifta. |
|
| Mamici, trebuie sa-mi fac arsenalul cu biberoane ca acuma nu mai alaptez la san...dar nu stiu ce sa cumpar...momentan am unul de la chicco pe care l-am primit si unul pe care la luat barbatumiu din carrefour (firma fantoma si care nu e bun de nimic)... Si ce ar trebui sa mai iau!?? Perii ptr curatat biberoane am dat comanda pe aliexpres...ceva ptr dezinfectat?! Eu momentan le spal cu detergent vase si le fierb dupa fiecare utilizare. E bun asa?!
Si problema 2: cam cat ar trebui sa pape?! Mananca si 120ml la 3 ore, uneori doar 90ml...pediatra a zis ca poate manca si 150ml..dar oare nu e mult?! Burtica ei pare umflata pe parti, e normal asa?! Si as vrea un sfat cu modul de a o hrani. E hapsana tare si se îneaca,tuseste, tot ii scot biberonul o las sa respire si tot asa. Si uneori abia reusesc s-o fac sa ragaie. Daca adoarme cand papa e jale si ma tem cand vad ca nu ragaie. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Asa, eram datoare cu deznodamantul vizazi de sfarcurile mele deosebit de dureroase Vestea proasta e ca dor (aproape) la fel de tare, dar strangem din dinti si ii dam inainte. Vestea mai putin proasta e ca n-are copilul nici un fel de candidoza bucala (miercuri a verificat-o si doctorita de familie si consultanta in alaptare), ci problema e la mine: vasospasm al sfarcurilor, combinat cu o circulatie periferica proasta (de cand ma stiu); sfarcurile sunt si ele tot extremitati si din cauza compresiei pe care o face copilul cand suge se blocheaza fluxul sanguin - ne dam seama de asta atunci cand sfarcul iese albit din gura copilului. Iar vasospasmul era accentuat si de statul cu sanii la aer, big mistake in cazul meu, caci de fapt le trebuie caldura si neaparat acoperiti imediat ce ies din gura copilului. E importanta evident si atasarea corecta, care nu ne iese tot timpul, nici macar consultanta care a fost miercuri seara la noi nu mi-o atasa bine tot timpul (sfarcul trebuie sa iasa perfect rotund in gura copilului, orice urma de dunga/incretire inseamna ca nu e 100% corecta atasarea). Dar nu prea avem ce face, cand ne iese, cand nu, eu am sfarcurile mici si scurte iar ea gurita asa de mica. Cica ar trebuie sa fie mai bine pe masura ce creste si ii mai creste si gurita. Iar eu sper sa se mai diminueze cumva durerile, acum singurul lucru care ma face sa continui e faptul ca am lapte mult iar ea inghite foarte bine, asta au confirmat si medicii si cele doua consultante care ne-au vazut pana acum.
Azi am avut si control la neonatoloaga ei, a luat app 500 gr de la externare acum 2 saptamani. Mi-a spus sa mai si filtrez informatia venita de la consultantii in alaptare si sa-mi ascult copilul si instinctul. I-am spus de faptul ca Ana doarme mult peste noapte si a zis ca nu-i nici o problema, in perioada asta somnul e foarte important pt un bebe asa de mic. Daca a crescut bine in greutate, lapte e suficienet iar bebe suge bine (m-a pus si ea sa o alaptez acolo) nu am nici un motiv sa bulversez copilul si sa-l trezesc fortat sa manance. Ea daca are ultima masa spre miezul noptii nu se trezeste decat o data in jur de ora 4, apoi abia pe la 8-9 mai da semne de foame. Pe timpul zilei cere mai des, dar tot nu depasim 8 mese la san pe parcursul unei zile. Ori consultantele au zis amandoua ca 8 e minimul si ca in mod normal ei mananca acum de 10-12 ori pe zi. Iar de dormitul asa mult peste noapte ca nu-i bine si nu-i bine, nici pentru productia mea de lapte si nici pentru ea. Am intrebat ce sa fac atunci, sa pun ceasul sa sune la 2-3 ore sau cum sa procedez...una nu mi-a dat nici un raspuns clar, pe cand cealalta mi-a sugerat sa astpt vreo 30 min daca nu se trezeste singura si sa incerc eu sa o trezesc "bland", adica chiar si sa o dezbrac de haine. Pai eu azi cat am fost la clinica cu ea pt controale am incercat timp de o ora sa o trezesc cat asteptam intre programari, am si schimbat-o de scutec si nimic, ea dormea dusa si doar imi zambea asa prin vis :)) mancase la 8-9 azi dimineata si era deja ora 12, dar nu i-a trebuit si pace. La ora 13 a cerut singura de mancare. Deci la faza asta cred ca mai degraba ascult de medici si las copilul in pace, sa manance cat si cum vrea. Cu toate ca as vrea sa-mi goleasca sanii mai mult si mai des, pt ca produc mai mult decat are ea nevoie acum si nici pompa nu vreau sa o bag ca sa suprastimulez. De multe ori nici nu termina tot dintr-un san, desi ii curge laptele garla si o aud cum inghite din san ca din biberon. |
|
| Mary si eu faceam prostia sa o trezesc noaptea la 2_3 ore sa o pun la san ca asa miau zis de la spital, dar pediatra a zis so las sa doarma cat vrea ea...ca pana la urma ori ii dau la program ori la cerere... si acum noaptea imi doarme super, de pe la 11_12 pana dimineata la 6_7,dar nu chiar noapte de noapte,dar e bine si ptr noi, ca ne mai odihnim si noi, altfel se trezeste doar o data pe noapte cand nu mai sta uda, dar uneori o schimb si adoarme inapoi,incerc sai dau biberonul si de multe ori nul vrea....dar ziua sta treaza mai mult de 4_5 ore si cere papa la 3_4 ore...chiar uneori la 2 ore... |
|

| delia.c.yaya wrote:Mamici, trebuie sa-mi fac arsenalul cu biberoane ca acuma nu mai alaptez la san...dar nu stiu ce sa cumpar...momentan am unul de la chicco pe care l-am primit si unul pe care la luat barbatumiu din carrefour (firma fantoma si care nu e bun de nimic)... Si ce ar trebui sa mai iau!?? Perii ptr curatat biberoane am dat comanda pe aliexpres...ceva ptr dezinfectat?! Eu momentan le spal cu detergent vase si le fierb dupa fiecare utilizare. E bun asa?! Si problema 2: cam cat ar trebui sa pape?! Mananca si 120ml la 3 ore, uneori doar 90ml...pediatra a zis ca poate manca si 150ml..dar oare nu e mult?! Burtica ei pare umflata pe parti, e normal asa?! Si as vrea un sfat cu modul de a o hrani. E hapsana tare si se îneaca,tuseste, tot ii scot biberonul o las sa respire si tot asa. Si uneori abia reusesc s-o fac sa ragaie. Daca adoarme cand papa e jale si ma tem cand vad ca nu ragaie.
Daca o sa fiti exclusiv pe lp de acum incolo eu as investi si intr-un sterilzator pe aburi, mai putina bataie de cap decat cu fiertul si poti si sa stochezi acolo biberoanele si tetinele. Ea fiind inca asa de mica, tetinele neaparat sa fie cu flux redus pt nou nascuti. Ca firma, incearca mai multe si vezi cu care va impacati mai bine: Avent, Lansinoh, Tomee Tipee, Dr Brown etc. Unele firme au si biberoane speciale anticolici, acum nu stiu cat o fi de adevarata treaba sau e doar marketing...Eu i-am dat putin lm sau lp din biberon, dar aveam 3 biberoane cumparate separat plus cele 2 de la pompa de muls. Pt noi a fost ok asa, dar daca as da exclusiv din biberon cred ca mi-as lua mai multe - eu personal, de lene sa nu sterilizez de prea multe ori pe zi. Legat de cat ar trebui sa manance, poti merge cu dozajul indicat de producatorul de lapte praf pt varsta ei si vezi cum e, daca cere mai mult ii dai. Eu cam atat as sti sa te sfatuiesc, ca n-avem nici noi multa experienta cu laptele praf. |
|
| MaryPoppins wrote:
Daca o sa fiti exclusiv pe lp de acum incolo eu as investi si intr-un sterilzator pe aburi, mai putina bataie de cap decat cu fiertul si poti si sa stochezi acolo biberoanele si tetinele. Ea fiind inca asa de mica, tetinele neaparat sa fie cu flux redus pt nou nascuti. Ca firma, incearca mai multe si vezi cu care va impacati mai bine: Avent, Lansinoh, Tomee Tipee, Dr Brown etc. Unele firme au si biberoane speciale anticolici, acum nu stiu cat o fi de adevarata treaba sau e doar marketing...Eu i-am dat putin lm sau lp din biberon, dar aveam 3 biberoane cumparate separat plus cele 2 de la pompa de muls. Pt noi a fost ok asa, dar daca as da exclusiv din biberon cred ca mi-as lua mai multe - eu personal, de lene sa nu sterilizez de prea multe ori pe zi. Legat de cat ar trebui sa manance, poti merge cu dozajul indicat de producatorul de lapte praf pt varsta ei si vezi cum e, daca cere mai mult ii dai. Eu cam atat as sti sa te sfatuiesc, ca n-avem nici noi multa experienta cu laptele praf.
Mia dat cineva,nu noua, o cutie de sterilizat de la chicco, dar nu stiu cum so folosesc, nu are instructiuni si nici cutia ei, nici nu stiu cum sa caut ca sa vad cum se foloseste, mia zis ca e o cutie ptr sterilizat biberoane.
Si da, vreau sa cumpar sa am macar vreo 8_10 biberoane ca e nasol cu 2 sa tot le fierb mereu.. Asta de la chicco zice ca e anticolici, cei drept de cand ii dau doar lp nu a mai avut crize de colici, doar se screme cu caca..
90_120ml e dozajul de pe cutia de aptamil ptr varsta ei...pana acum doar de doua ori mia mancat 150ml |
|

| delia.c.yaya wrote:
Mia dat cineva,nu noua, o cutie de sterilizat de la chicco, dar nu stiu cum so folosesc, nu are instructiuni si nici cutia ei, nici nu stiu cum sa caut ca sa vad cum se foloseste, mia zis ca e o cutie ptr sterilizat biberoane.
Si da, vreau sa cumpar sa am macar vreo 8_10 biberoane ca e nasol cu 2 sa tot le fierb mereu.. Asta de la chicco zice ca e anticolici, cei drept de cand ii dau doar lp nu a mai avut crize de colici, doar se screme cu caca..
90_120ml e dozajul de pe cutia de aptamil ptr varsta ei...pana acum doar de doua ori mia mancat 150ml
Uite astea trei modele de sterilizatoare le are Chicco la noi in Ro: https://www.chicco.ro/index.php?Re7ovr2DHT=1&page=search&action=products&query=sterilizator&cat= e video la fiecare din ele, vezi daca cumva seamana cu ce ai primit tu. |
|
|
E ca al doilea, dar nu e electric. E doar o cutie de plastic dur, cu capac si suportul ptr biberoane dinauntru. Si are ca doua ceasuri pe capac. |
|
| Asa e ca asta: https://imgur.com/XVYhjHw Dar fara ustensilele alea. |
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| delia.c.yaya wrote:
Si daca ar fi sa tina asa mult, molifta de 40z ar trebui facuta dupa ce trec lohiile?!abia duminica vorbim cu preotul ca sa vedem cand mergem la biserica ptr molifta.
Nu stiu sincer pt ca nu am facut molifta. Vorbeste cu preotul |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| delia.c.yaya wrote:Mamici, trebuie sa-mi fac arsenalul cu biberoane ca acuma nu mai alaptez la san...dar nu stiu ce sa cumpar...momentan am unul de la chicco pe care l-am primit si unul pe care la luat barbatumiu din carrefour (firma fantoma si care nu e bun de nimic)... Si ce ar trebui sa mai iau!?? Perii ptr curatat biberoane am dat comanda pe aliexpres...ceva ptr dezinfectat?! Eu momentan le spal cu detergent vase si le fierb dupa fiecare utilizare. E bun asa?! Si problema 2: cam cat ar trebui sa pape?! Mananca si 120ml la 3 ore, uneori doar 90ml...pediatra a zis ca poate manca si 150ml..dar oare nu e mult?! Burtica ei pare umflata pe parti, e normal asa?! Si as vrea un sfat cu modul de a o hrani. E hapsana tare si se îneaca,tuseste, tot ii scot biberonul o las sa respire si tot asa. Si uneori abia reusesc s-o fac sa ragaie. Daca adoarme cand papa e jale si ma tem cand vad ca nu ragaie.
Noi folosim biberoanele din sticla de la avent cu tetine cu flux foarte redus...cu celelalte se ineaca si avem si un sterilizator tot de la avent care isi face treaba in 3 minute si in el au loc 7/8 biberoane. Neonatoloaga noastra ne a zis ca bebele are nevoie de 180ml lapte/kg corp. in functie de greutatea saptamanala si de numarul de mese zilnice poti calcula exact.
La 12 zile de viata noi avem 7 mese a cate 90ml. |
|
|