Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delia.c.yaya
Scris: Friday, May 18, 2018 11:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Dea22 wrote:
Si noi tot Huggies Elite Soft folosim. Nici nu am incercat altele.
Mary,ai trecut la nr 2? Mie mi se par mari,dar nr 1 ii lasa deja urme pe picioruse plus ca dimineata mai gasesc si body ud pe lateral. Azi am zis ca incerc sa ii pun nr 2.

La fundulet trebuie cremuit de fiecare data cand schimbi scutecul.
Noi folosim servetele Huggies Pure si spalatul la ghiuveta doar cand face caca si crema Bepanthen.

Dea, noi am trecut deja la nr 3, folosesc pampers baby dry...la nr2 o tot gaseam uda la spate si cand facea caca dadea pe dinafarahohot
Dea22
Scris: Friday, May 18, 2018 11:58 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Mirunah wrote:

Deci Huggies. Am memoratras Wow o sa stau sa il dau cu creme de o mie de ori pe zi :D

De o mie de ori nu,dar de vreo 10 ori pe zi cu siguranta sic
Andreea06
Scris: Friday, May 18, 2018 12:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017

Sa stii ca si eu am luat mustela gel si sampon spuma, crema de corp, ulei.. nu recomand decat samponul spuma si crema de cojite de lapte care are efect. Gelul de dus ii usca pielea, uleiul la fel, culmea.. cred ca le-au facut cumva sa te faca sa tot iei creme peste creme, e strict parerea mea.. Si Mattias a avut de mic un ten perfect, nu a facut dermatita nimic.. ii iese cate un cosulet cand e atins de ceva straini mai mult dar trece repede. Am luat bioderma abc gel pt baita si lipikar baume de la roche posay pt iritatii, piele uscata.. intereseaza-te si orice ai lua, ia cel mai mic gramaj. Ca poate nu se potrivesc si le schimbi..

Ia si servetele iridium baby pt ochi, is bune rau pt scurgeri sau ceva iritatii la ochi si au pret bun pe bebetei. Sotul a dat 60 lei in farmacie prima oara cand ne-a trebuit..

Apa spray aquaint pt suzi, jucarele..
alina89
Scris: Friday, May 18, 2018 12:26 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Biberoane lansinoh - de sticla avem, cu avent nu s-a impacat deloc..
Scutece huggies elite soft si huggies boys.
Sampon si gel de dus din gama klorane bebe folosim noi.
Crema de fundulet bepanthen nu l-am mai dat o perioada, dar de cand cu diversificare e cam rosior la fundulet.
Servetele umede huggies pure, am incercat si aloe vera daaar in combinatie cu mirosul de kk nu mi s-a parut ca da prea bine si am ramas cu pure Lol
Andreea06
Scris: Friday, May 18, 2018 12:28 PM
Nivel

Mirunah wrote:

Dar oare sunt ok lotiunile astea de se aplica si pe par si pe corp? Si sampon si gel de dus in acelasi timp?

Ser, comprese si pompita pentru aspirator am pus in cos deja si niste tampoane pt sani.

De lanolina am uitat, bine ca mi-ai adus aminte, comprese am pus in cos deja.

Scutece inca nu m-am hotarat, nu stiu de care sa iau...ce firma. Voi ce folositi?

As vrea sa iau si doua biberoane...le-as lua mai mari, nu le-as lua de 120 de ml...dar nu stiu.

Huggieeees! si scutece si servetele. Nu se compara ca textura cu restul.. am folosit servetele pampers initial si mi se pareau bune dar huggies is mai moi si se rup, nu is din materialul ala ca orice servetel de pe piata..

Scutece am inceput cu elite soft pana la 3 luni cand am mixat cu gama boy si de atunci am ramas pe boy. Elite pt bebe meu era mai mic si ii lasa si urme de patratele cand se umfla ca era plin, dimineata.
La fel, ia pachete de max 50 buc asa ca sa testezi care vi se potrivesc. Ca depinde si bebe cum e ca si greutate, si cresc repede.. nu lua cate 3 baxuri sa nu ramai cu ele. Abia la nr 3-4 poti lua mai multe.
Andreea06
Scris: Friday, May 18, 2018 12:33 PM
Nivel

Mirunah wrote:
Astea mi se par cele mai complicate cumparaturiras

Dar crema pentru fund se aplica de fiecare data dupa ce schimbi bebelul? Sau trebuie sa il dau pe bebe cu crema dupa fiecare baita?

Eu ii dau crema fundic dupa scaune (dar al meu are 1 pe zi sau mai rar :) ) sau cand vad ca e mai rosior acolo. A si crema de fundic am si mustela si bepanthen si weleda, mi se par toate ok pt noi... dar fiecare bb e diferit :)

Creme si uleiuri i-am dat dupa baita in prima luna, acum mai rar.

De crema solara sa intrebi de pediatru, daca e cazul inainte de 4-6 luni. Oricum vei feri asa de soare..
Andreea06
Scris: Friday, May 18, 2018 12:36 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Ai dreptate! Inca lenevesc in pat, miam facut o cafea si ma uit si eu la tv dupa mult timp..
Nu stiu ce va fi cu noua casa, imi cam pierd sperantele. Inca nu am primit un raspuns concret,si cand tot aduc in discutie asta barbatumiu cam da inapoi,ca e bine aici unde stam,ca sorsa doar nu ne incurca cu nimic. Lam amenintat ca plec in tara de tot.cu fata daca nu ne mutam singuri si nimic...
Dar eu nu cedez asa usor..chiar imi caut bilete de avion si cand o sa vada asta o sa ma creada pe.bune si sa vad ce mai zice atunci.
Si de o perioada in gluma,in serios, imi zice ca de ceva fata ii revine lui, ca doar nu mio dao mie care nu am nimic,nici servici,nici casa nimic. Oare ce sa mai inteleg?!?! Ai lui fac ce fac si tot il intorc impotriva mea...

Nu exista asa ceva, tu daca cumva divortezi o sa iti cauti job si de fel copiii raman cu mama, doar in cazuri extreme sa ai vicii etc se decide pt tata. Sa-i zici asta :)
Ar fi bine sa aveti casa voastra, clar.. of. Ceva i se pare lui greu de realizat probabil.. veniti in tara amandoi si gata, ce aici nu sunt joburi de gasit?
delia.c.yaya
Scris: Friday, May 18, 2018 12:51 PM

Andreea06 wrote:

Nu exista asa ceva, tu daca cumva divortezi o sa iti cauti job si de fel copiii raman cu mama, doar in cazuri extreme sa ai vicii etc se decide pt tata. Sa-i zici asta :)
Ar fi bine sa aveti casa voastra, clar.. of. Ceva i se pare lui greu de realizat probabil.. veniti in tara amandoi si gata, ce aici nu sunt joburi de gasit?

Andreea, credema ca de mai bine de un an il bat sa cap sa ne retragem in tara, ca oricum nu facem mare branza aici. In anglia era mai ok, plateam doar 400£ pe luna chirie plus utilitati, aveam servici bun amandoi si puneam si bani deoparte si trimiteam si in tara. Dar aici nimic. Din salarul lui plateste si chiria ptr toata casa, desi ar trebui doar partea noastra nu?! Aici gazul e scump cu draci, ptr doua luni 800€ si tot el il plateste. Tot ce se consuma in casa asta doar el plateste, ai lui nik! Si din cauza asta nu punem nimic deoparte, avem luni cand abia ajung bani. Ptr ce?!ca vrea el sa stea in italia?! In RO avea servici tare bun si castiga ffff bine. Eu sunt singura la parinti, ai mei au casa mare cu gradina. Ai lui ii lasa apartamentul ca ei se muta la tara, avem unde sta daca nu vrea sa stam cu ai mei.
Am venit in italia cu conditia ca in maxim un an sa ne mutam singuri. Si deja au trecut doi si inca nimic. Am venit aici sai platesc lu socrumiu datoriile pe care lea facut cu amanta sabanghead
Andreea06
Scris: Friday, May 18, 2018 12:57 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Andreea, credema ca de mai bine de un an il bat sa cap sa ne retragem in tara, ca oricum nu facem mare branza aici. In anglia era mai ok, plateam doar 400£ pe luna chirie plus utilitati, aveam servici bun amandoi si puneam si bani deoparte si trimiteam si in tara. Dar aici nimic. Din salarul lui plateste si chiria ptr toata casa, desi ar trebui doar partea noastra nu?! Aici gazul e scump cu draci, ptr doua luni 800€ si tot el il plateste. Tot ce se consuma in casa asta doar el plateste, ai lui nik! Si din cauza asta nu punem nimic deoparte, avem luni cand abia ajung bani. Ptr ce?!ca vrea el sa stea in italia?! In RO avea servici tare bun si castiga ffff bine. Eu sunt singura la parinti, ai mei au casa mare cu gradina. Ai lui ii lasa apartamentul ca ei se muta la tara, avem unde sta daca nu vrea sa stam cu ai mei.
Am venit in italia cu conditia ca in maxim un an sa ne mutam singuri. Si deja au trecut doi si inca nimic. Am venit aici sai platesc lu socrumiu datoriile pe care lea facut cu amanta sabanghead

Uf :(
Pai si el de ce vrea sa stea?
Pune-te la o discutie cu el serios si prezinta-i fix asa avantajele in tara si dezavantajele sau realitatea din situatia actuala..
Fara reprosuri sau sa il ataci cu ceva, doar sa realizati impreuna ce e mai ok pt familia voastra.

Daca nu vrea in tara poste vrea in anglia? Unde va era mai bine..
Altfel iti ramane doar sa pleci tu in tara si cred ca o sa vina si el apoi...
delia.c.yaya
Scris: Friday, May 18, 2018 1:02 PM

Andreea06 wrote:

Uf :(
Pai si el de ce vrea sa stea?
Pune-te la o discutie cu el serios si prezinta-i fix asa avantajele in tara si dezavantajele sau realitatea din situatia actuala..
Fara reprosuri sau sa il ataci cu ceva, doar sa realizati impreuna ce e mai ok pt familia voastra.

Daca nu vrea in tara poste vrea in anglia? Unde va era mai bine..
Altfel iti ramane doar sa pleci tu in tara si cred ca o sa vina si el apoi...

Lui ia bagat in cap masa ca in tara nu se poate trai si de asta. Dar cred ca pana la urma asta e ultima solutie, voi pleca in tara in august daca nu ne mutam sau ramanem singuri. Imi pare rau ptr el, dar sanatatea mea mintala e mai importanta.pale
Mirunah
Scris: Friday, May 18, 2018 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Multumesc pentru sfaturi, mamicilor dragi.

Am reusit sa conturez un cos la Bebetei. Il mai studiez vreo cateva zile inainte sa plasez comanda.ras

Acum alta intrebare: Voi ati folosit centura pt dupa nastere? Daca da, de care?
Dea22
Scris: Friday, May 18, 2018 1:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Mirunah wrote:
Multumesc pentru sfaturi, mamicilor dragi.

Am reusit sa conturez un cos la Bebetei. Il mai studiez vreo cateva zile inainte sa plasez comanda.ras

Acum alta intrebare: Voi ati folosit centura pt dupa nastere? Daca da, de care?

Eu asta am :
Centura postnatala/postoperatorie Tonus Elast, M, Bej-de pr Emag
O pun cand imi aduc aminte :)) destul de rar
alina89
Scris: Friday, May 18, 2018 2:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Delia, aveti buletin de romania? Vezi ca pt bebe iti trebuie pasaport si daca vi in tara cu ea nu mai poti pleca decat daca este si sotul cu tine sau ai procura de la el ca te lasa sa pleci cu copilul. Nu stiu exact legislatia trebuie sa te interesezi.. nu stiu de ce al tau nu vede toate astea. Al meu mi-a zis clar ca eu si copilul suntem familia lui si pt noi trebuie sa ne vedem binele, sa nu ascultam niciunu intrigile nimanui nici macarale parintilor. Eu m-am facut mai a dracu de cand cu sarcina si ii spun direct sotului daca nu imi convine ceva ca eu pun copilul pe primul loc.
Andreea0196
Scris: Friday, May 18, 2018 3:30 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
banghead
delia.c.yaya wrote:

Stai linistita ca nu esti singura in situatie naspa. Al meu ca trebuie sa o intretina pe fii-sa, ok, e normal.
Dar ma-sa nu a muncit o zi in toata viata ei. Si de fiecare data cand il suna tot ii zice ca trebuie sa ia aia, aia, ca ar bea si ea un suculet..si ca sa ii trimita si ei bani pe cineva. Faza asta, nu o inteleg. Ma-sa e cu 2 ani mai batrana ca mama..are 55 de ani, nu e chiar asa batrana. Mie mi-ar fi rusine sa stau sa atarn la copii sa imi dea bani. Dar nah, sta si o creste pe fii-sa si pentru asta trebuie sa isi primeasca si banutii, nu? Chiar azi era mama aici si vorbea cu sor-mea la tel..ca si soacra ei s-a dovedit a fi o poama si ii zicea mama ca ea decat sa ajunga da o intretina copii, mai bine moare. Ca ea trebuie sa dea la copii, nu invers. La care sotul meu "minunat" cand a auzit, a zis ca o intretine el, ca sa nu mai aiba ganduri din astea. Si eu i-am zis lasa ca tu si asa intretii prea multa lume. Oricum neamul lui il suna doar ca sa ii ceara bani..niciodata sa il intrebe ce face. Abia astept sa treaca si botezul asta..asa m-am saturat. M-am hotarat sa profit la maxim si sa il toc de bani, asa cum face si mamica lui. bounce
Deci eu nu voi fi o asemenea soacra in viata vietii mele. Asa hal de om..i-a facut teatru o data la tel domne si bocea ca vrea sa vada baiatul si de atunci nu a mai intrebat niciodata de el. Off fetelor stiu ca e un subiect pe langa, da sunt asa revoltata
Inawar
Scris: Friday, May 18, 2018 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06 wrote:

Pretul real e 500 lei. La oferta gasesti si la 450, 420, cineva mi-a zis ca a prins si la 380 lei.. mno. Si eu tot il vanez, ca e scuuump si nu vreau sa dau atata dar nici sa iau aparat mare de aburi ca nu folosim pt noi si iar ocup spatiu inutil prin casa. Deja dau la soacra-mea friteuza pe ulei si storcatorul si un blender mare, ca is maaari. Am luat friteuza pe aer si o sa iau storcator mic daca imi va trebui.. si mai am un blender cu sticle de shake asa, e mic si e de ajuns.

Si eu am blender cu 2 pahare de smoothie si la ala fac momentan. Ala de la Philips e bun ca nu mai murdaresc oale sa fierb la abur cu sita. Mai am storcator de fructe, espresor, sandwich maker si deja sunt prea multe aliniate.
Cum e friteuza pe aer? Banuiesc ca faci cartofi pai, mai gatesti si altceva?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.