|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| AriaM wrote:Nu stiu daca mai tineti minte ca ma plangeam la un moment dat ca bebelina mea incetase sa gangureasca... Am zis sa notez aici experienta mea, poate ajuta vreo mamica.
Deci, dintr-odata bebelina nu mai scotea sunete pe gura, mima miscarile cu gura dar nu iesea niciun sunet. Se vedea cum se forteaza, dar incepea sa tuseasca, sa stranute sau sa caste. Pediatra spunea ca nu are nimic in gat, respira usor, probabil ca va trece in cateva zile. Dar dupa o saptamana nu isi revenise, ba chiar incetase sa mai incerce sa scoata sunete.
Am cautat si pe net, tot ce am gasit era legat de surzenie si de incetarea ganguritului pe la 6 luni pt ca bebe isi pierde interesul neauzind nimic. Ori bebelina mea avea doar 3 luni, prea devreme pt asa ceva, asa ca am exclus varianta asta. M-a linistit o alta pediatra: in timpul si imediat dupa un salt mental unii bebelusii uita sa faca unele lucruri cu care eram obisnuiti fiind ocupati sa exerseze vreo achizitie noua. Din pacate ce exerseaza bebele este uneori neclar pt parinti, poate fi de exemplu si privitul intr_un punct fix. Whh bebelina mea uitase sa gangureasca, fiind ocupata sa faca numai ea stie ce. Dar de cateva zile si-a recapatat si vocea si chiuie la noi... Iar eu m-am linistit in sfarsit
A mea a inceput sa se chinuie sa vorbeasca...scoate uneori niste sunete noi..si gangureli pe jumatate..dar tot asa, cand da sa zica ceva ori casca,ori stranuta..e tare comica |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Andreea ma prinsese nostalgia si am cautat casuta unde inca mai apaream noi ca gravidute si am observat ca tickerul tau a luat-o iar de la zero Mai pun si 2 pozici ramase prin telefon care mi-s tare dragi Ramân ca amintire de cand aveam "bobite" laura513 attached the following image(s):
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Andreea06 wrote:
Ma gandeam eu ca eco iti da..
Aerosoli eu am luat breurer ih50 parca, era micut si compact, fara furtun ci masca direct pe aparat. E bun la calatorii. Dar am patit sa curga pe langa el lichidul asa ca il trimitem in garantie. Si am mai luat unul laica cu furtun, e ok cand e in pat copilul, poate sta culcat. Ca la celalalt fara furtun tre tinut vertical aparatul/masca, deci si copilul sa stea drept.
Acum 3 zile mi a venit comanda cu cel de la laica, este foarte mi?to Nu se aude deloc si este micut. Recomand. |
| Fetelor,.sunt eu nebuna?! Mam luat de cumnatamea ca.ea a dat poze cu giulia la cine a apucat..ma luat toti dracii dintro data trebuia sa intrebe mai intai nu?! Ca doar nui copilu ei...nare decat sasu faca.unu..fiicamea.nui jucaria ei...si asa mam luat de ea ca o lua.in brate aiurea si capu ii juca in toate directile Ca ea aduna poze si.asteapta botezu ca dupa si le pune pe.toate.pe fb Si asa iam is de mii de ori sa se spele pe dinti di maini dupa.ce fumeaza daca pune mana pe.fata... Eu turbez |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| AriaM wrote:Salut mamici, stiti de vreun app in care sa pot monitoriza somnul, mancatul si kk la bebe? M-am saturat de excel, niciodata nu apuc sa il actualizez.
Eu am glow baby app si i-am dat share sotului pe ea si asa notam amandoi. E tare faina, abea astept sa notez si solidele in ea
De la Andreea o stiu
Delia.. noi la botez nu am putut controla pe nimeni.. matusi, veri, bunici.. da cine mai stie cati nu au postat poze cu el.. nu imi place deloc asta, nici nu m-au intrebat, dar am incetat sa ma mai consum din cauza asta. Si eu pun poze cu el, dar preferam sa fac doar eu sau tati asta.. cica sa nu fiu zgarcita ca si lor le e drag.. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| laura513 wrote:Andreea ma prinsese nostalgia si am cautat casuta unde inca mai apaream noi ca gravidute si am observat ca tickerul tau a luat-o iar de la zero Mai pun si 2 pozici ramase prin telefon care mi-s tare dragi Ramân ca amintire de cand aveam "bobite"
Hahaha cine stie ce e cu el..
Ami a luat-o la plimbare pe unde o pui jos?
Atata tre sa stau dupa micut ca face cateva rostogoliri si ajunge in capat la mobila
Noaptea are somnul f usor, imediat mai scanceste, se trezeste ceva mai des dar nu sa pape ci ca ceva il deranjeaza sau viseaza.. si scanceste un pic si adoarme la loc. Dar eu tot ma trezesc si ma simt adormita toata ziua apoi.
Maine e operatia socrului, suntem stresati si cu asta.. |
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Andreea06 wrote:Hahaha cine stie ce e cu el.. Ami a luat-o la plimbare pe unde o pui jos? Atata tre sa stau dupa micut ca face cateva rostogoliri si ajunge in capat la mobila Noaptea are somnul f usor, imediat mai scanceste, se trezeste ceva mai des dar nu sa pape ci ca ceva il deranjeaza sau viseaza.. si scanceste un pic si adoarme la loc. Dar eu tot ma trezesc si ma simt adormita toata ziua apoi. Maine e operatia socrului, suntem stresati si cu asta..
Ami momentan se rostogoleste doar de pe spate pe burta Dar oricum nu prea mai am incredere in ea, ca se tot taraste si invarte ca acele ceasului de o gasesc invers de cum am lasat-o.
Si ea se trezeste f des in perioada asta, sa pape mai ales, si sta muuult la titi... Dar rezistam. Si da, se trezeste usor si la sunete si se sperie daca e treaza. Inainte puteam sa detonez dinamita langa ea ca n-avea nicio treaba, iar ieri a inceput sa urle pentru ca eu am scapat o furculita pe jos in bucatarie si ea era cu ta-su in sufragerie si asa a tresarit si OAAAAAA
Doamne ajuta sa fie bine! Tinem pumnii sa fie ok cu operatia si multa sanatate la toti! |
|
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Fetelor am pus si eu o intrebare, stupida poate. Imi raspunde si mie cineva? :D |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea0196 wrote:Fetelor am pus si eu o intrebare, stupida poate. Imi raspunde si mie cineva? :D
Daca te referi la intrebarea cu pupatul.. Nu mai gasesc articolul.. era unul in care explica ca aceste gesturi sunt considerate abuzuri sexuale si chiar daca nu ar fi fost asa nu vreau sa isi puna nimeni mainile sau gura si sa baleasca pe putulica lui ca asa i s-a nazarit. E intimitatea bebelusului meu si daca eu respect asta cu atat mai mult trebuie sa o faca si altii si cine nu se conformeazasa plece de unde a venit. |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Andreea06 wrote:
Eu nu am verificat sincer in gurita asa.. nu stiu ce sa spun despre asta. Eventual sa mai folosesti protectiile? E aiurea cu ele sa nu le pierzi si sa le sterilizezi asa mereu dar decat sa pierzi laptele sau sa ajungi sa nu mai dai pt ca doare, mai bine folosesti alea daca iti e mai bine cu ele si bebica papa si laptic vine. Posibil si sa aiba gurita mica inca. Si cu timpul sa fie mai ok..
Protectiile nu le mai folosesc pentru ca se ataseaza si mai aiurea pe ele iar transferul de lapte nu se facea ok. Dar pot sa zic ca de ieri suntem mai ok, am luat de la plafar crema Aur Derm cu mimoza si in cazul meu face minuni, nu mai dor sfarcurile aproape deloc, nici la atasare si nici dupa ce termin de alaptat. Am auzit ca e foarte buna si pt vindecarea ranilor, dar nu garantez pt ca eu in afara de niste rani superficiale in maternitate nu am mai avut probleme apoi - la mine buba era comprimarea sfarcurilor din cauza atasarii proaste, faceam vasospasm si ma dureau groaznic ma ales dupa ce terminam de alaptat. Se pare deci ca pe mine ma ajuta crema asta si cu circulatia, nu mai ies asa albite sfarcurile de la ea din gura.
Mai lucram si la atasare si sper sa-i dau de capat cumva, ieri tot cautand pe internet am dat de un articol cu imagini pe un blog de dincolo, care explica foarte bine cum se aplica tehnica sandwich si asa mi-am dat seama unde greseam. Inca nu ne iese perfect dar mi se pare ca e mai bine acum. Dar acum privind in urma realizez ca atunci cand am chemat consultantele acasa trebuia sa insist sa ma lase pe mine sa o atasez iar ele doar sa observe si sa corecteze unde gresesc. Asa degeaba, mi-o mufau ele, toate bune si frumoase pe moment dar apoi eu nu mai reuseam. Sper sa fie mai bine cu timpul si sa deschida si ea gurita mai mare :)) ca pe motivul asta ma mai stresez si cu stimularea lactatiei si transferul de lapte, ambele pot avea de suferit daca nu e atasarea corecta. Ea suge activ la inceput cat e sanul plin apoi tinde sa adoarma sau doar sa suzeteze pana la urmatorul flux, cand incepe sa inghita din nou. Eu fac compresie intre fluxuri dar nu mi se pare ca imi iese tot timpul.
Azi am avut controlul de 1 luna, s-a lungit cu vreo 5 cm iar greutatea fata de aia de la nastere e undeva la limita de jos (700-750gr), desi fata de iesirea din spital a luat aproape un 1kg. Mie mi se parea putin dar pediatra spune ca a crescut foarte bine, ei i se pare ok si 500 gr in prima luna pt un copil alaptat. Dar nah, nu pot spune ca noi suntem pe alaptare exclusiva, din moment ce mi-a mai scapat cate un biberon cu lp o data la cateva zile. De fren nu a vrut sa o verifice in gura, ca ei i se pare o prostie, ca e prea la moda chestia asta cu frenurile, ca oricum nu se mai taie acum frenurile etc. Am lasat-o in pace si n-am insistat pt ca ne-a facut observatie si legat de wrap-ul elastic, a dat-o din nou cu moda de pe internet si cica sa nu o tinem prea mult in el ca nu-i ok :)) ce sa zic, m-am distrat un pic pe tema asta, femeia e ok ca medic si persoana, dar se vede de la o posta ca e in conflict cu "moda de pe internet" :))
Voi v-ati intors din Malta? Asteptam povesti dincolo cand ai timp multa sanatate socrului, sa decurga bine operatia!
Dana, la multe lunite inainte, sa fie sanatos Davidut, ca frumos foc e deja si sper ca esti ok cu sanul, imi imaginez cat de nasol e sa te lovesti asa
Pun si eu poze cu buburuza, is facute ieri la fix 4s. Luni avem programata sedinta foto, abia asteptam MaryPoppins attached the following image(s):
|
|
| alina89 wrote:
Daca te referi la intrebarea cu pupatul.. Nu mai gasesc articolul.. era unul in care explica ca aceste gesturi sunt considerate abuzuri sexuale si chiar daca nu ar fi fost asa nu vreau sa isi puna nimeni mainile sau gura si sa baleasca pe putulica lui ca asa i s-a nazarit. E intimitatea bebelusului meu si daca eu respect asta cu atat mai mult trebuie sa o faca si altii si cine nu se conformeazasa plece de unde a venit.
Si nu e igienic, eu evit si sa bage bebe degetele in gura mea, caram multe bacterii si ei baga degetele In gurita apoi., |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Si intrebare, voi in ce culcati bebeii noaptea acum/in ce planuiti sa-i imbracati pe mai incolo cand isi intra vara in drepturi? Intreb pt ca sunt in dubiu, nu stiu daca sa mai cumpar pijamale sau nu. Aveam vreo 12 bucati marimea 56 si ii sunt mici deja, n-a apucat sa le poarte decat de 2 ori pe fiecare. Mai am 3 curate pe care i le dau zilele astea pana sambata cand bagam la spalat, dar deja am impresia ca o chinui pt ca nu-si mai poate intinde picioarele cum trebuie :)) si acum imi amintesc de discutiile cu Alina, am ajuns si eu sa o tin cu hainele prea mulate pe ea pt ca imi e mila de ele :)) deci gravidute care cititi aici, nu faceti ca mine sa cumparati haine in prostie ca nu aveti nevoie de atatea, eu in aproape 4 saptamani de cand ne-am externat nu am bagat decat 3 ture la masina de spalat :)) |
|
| MaryPoppins wrote:Si intrebare, voi in ce culcati bebeii noaptea acum/in ce planuiti sa-i imbracati pe mai incolo cand isi intra vara in drepturi? Intreb pt ca sunt in dubiu, nu stiu daca sa mai cumpar pijamale sau nu. Aveam vreo 12 bucati marimea 56 si ii sunt mici deja, n-a apucat sa le poarte decat de 2 ori pe fiecare. Mai am 3 curate pe care i le dau zilele astea pana sambata cand bagam la spalat, dar deja am impresia ca o chinui pt ca nu-si mai poate intinde picioarele cum trebuie :)) si acum imi amintesc de discutiile cu Alina, am ajuns si eu sa o tin cu hainele prea mulate pe ea pt ca imi e mila de ele :)) deci gravidute care cititi aici, nu faceti ca mine sa cumparati haine in prostie ca nu aveti nevoie de atatea, eu in aproape 4 saptamani de cand ne-am externat nu am bagat decat 3 ture la masina de spalat :))
Si eu am aceeasi problema cu imbracatul. Acum aici ziua e ffffoarte cald si noaptea frig ca inca pun caloriferul in camera. Dar perioada asta o tin in body cu maneca lunga si pantalonasi cu totul..si daca mi se pare ca e prea rece pun o paturica subtire peste ea, si o prind sub marginile pernei antirostogolire. Iar ziua uneori o tin in body cu maneca scurta. Dar cand o scot la plimbare e camnasol ca transpira tare cum e un pic cald..in masina e jale... |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Multumesc Mary ! La multe lunite Ana , e o dulcica Ce trece timpul ...
Cu sanul da e horror ma doare si acum , am ajuns la urgente azi si mi-au zis ca n-au ce sa-mi faca iar acolo nu fac eco ..adica foarte rar ..si sa ma duc la privat . Nu am gasit locuri libere sapt asta dar mai caut maine si dau telefoane . sper sa gasesc undeva pe vineri cel tarziu
Apropo de pupat , pe mine ma scoate din sarite o femeie din bloc de la mama , deja l-a prins de manuta a doua oara...simt ca o iau razna mai ales ca in perioada asta e tot cu mainile in gurita. Femeia are 2 nepotei mici care anul trecut au fost internati pt ca aveau rotavirus Asa cum zice Andreea si noi avem microbi , totusi nu inteleg ce e in capul loe sa faca asta.
|
|
| Dana_ wrote:Multumesc Mary ! La multe lunite Ana , e o dulcica Ce trece timpul ... Cu sanul da e horror ma doare si acum , am ajuns la urgente azi si mi-au zis ca n-au ce sa-mi faca iar acolo nu fac eco ..adica foarte rar ..si sa ma duc la privat . Nu am gasit locuri libere sapt asta dar mai caut maine si dau telefoane . sper sa gasesc undeva pe vineri cel tarziu Apropo de pupat , pe mine ma scoate din sarite o femeie din bloc de la mama , deja l-a prins de manuta a doua oara...simt ca o iau razna mai ales ca in perioada asta e tot cu mainile in gurita. Femeia are 2 nepotei mici care anul trecut au fost internati pt ca aveau rotavirus Asa cum zice Andreea si noi avem microbi , totusi nu inteleg ce e in capul loe sa faca asta.
Oaaa nu stii cata lume in aeroport se uitau la el cum era in carucior si dupa ce al meu le zambea sau ceva, pac intindeau mana. Unii atingeau pe sosetica, dar altii pe manuta... femei in general, doar un barbat ce a mai fost asa adorabil cu el. Mno. Sa sari la gatul lor mereu?
La multe lunite Anaaa!
Multumesc pt urari Mary! Asteptam cu sufletul la gura, a inceput operatia si pe la 3 se termina. Ma duc acum la calatorii sa povestesc ca apoi uit |
|
|