Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Monday, May 7, 2018 7:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MaryPoppins wrote:
Fetelor, voi daca bagati degetul in gura copilului simtiti palatul moale ca fiind moale pe bune? Ca la a mea e tot tare, m-am cautat si pe mine in gura si e moale acolo in spate de tot, spre deosebire de ea. Ca deja o iau razna, nu mai gasesc explicatie pt faptul ca nu reusesc sa o atasez corect si inca doare ca naiba. Iese sfarcul tot pleostit de la ea din gura, desi ea are toata areola cuprinsa cu gura. Le-am incercat pe toate, numai in cap nu am stat. Toate pozitiile si tehnicile de atasare posibile. Nu deschide gura mare si pace. Zilele trecute am cautat-o bine de tot in gura si am observat si un fren labial superior, se intinde pana in varful gingiei unde vin dintii. I-am trimis poze uneia dintre consultante si nu a negat ca nu ar fi, ci mi-a raspuns ca frenul labial superior de multe ori nu influenteaza alaptarea. Dar eu sincer ma indoiesc, ca nici buza de sus nu i se rasfrange pe areola asa cum ar trebui. Iar pt ca ma doare ajung sa o dau jos de la san cand ea inca mai vrea sa suga si uite asa ajung sa ii dau biberon cu lp. Nu se intampla asta in fiecare zi, dar sunt momente in care cedez si mi se pare ca nu a mancat suficient. E foarte frustrant deja si imi e frica sa nu pierd laptele in ritmul asta.

Eu nu am verificat sincer in gurita asa.. nu stiu ce sa spun despre asta.
Eventual sa mai folosesti protectiile? E aiurea cu ele sa nu le pierzi si sa le sterilizezi asa mereu dar decat sa pierzi laptele sau sa ajungi sa nu mai dai pt ca doare, mai bine folosesti alea daca iti e mai bine cu ele si bebica papa si laptic vine.
Posibil si sa aiba gurita mica inca. Si cu timpul sa fie mai ok..
Dana_
Scris: Tuesday, May 8, 2018 4:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
M-am lovit mai devreme la san , am o julitura de vreo 2 cm pe areola ?i e vânat , ini?ial ma durea la suprafa?a dar acum e mai profunda durerea ?i nu ?tiu ce sa fac. Ai mei insista sa merg la urgen?e dar nu vad cu ce m-ar ajuta acolo ca nu trebuie cusut. M-am lovit a?a aiurea cu mânerul de la u?a care a intrat a?a adânc. Am pus gheata un pic , acum nu ?tiu cât e de grav.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 8, 2018 4:54 PM
Nivel

Dana_ wrote:
M-am lovit mai devreme la san , am o julitura de vreo 2 cm pe mamelon ?i e vânat , ini?ial ma durea la suprafa?a dar acum e mai profunda durerea ?i nu ?tiu ce sa fac. Ai mei insista sa merg la urgen?e dar nu vad cu ce m-ar ajuta acolo ca nu trebuie cusut. M-am lovit a?a aiurea cu mânerul de la u?a care a intrat a?a adânc. Am pus gheata un pic , acum nu ?tiu cât e de grav.

Si eu as zice sa mergi.. sau poate sa scrii la doctorita pe whatsapp, sa te indrume daca e nevoie. Ma gandesc ca ti-ar face o ecografie sa vada tesutul..
Dana_
Scris: Tuesday, May 8, 2018 4:56 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Si eu as zice sa mergi.. sau poate sa scrii la doctorita pe whatsapp, sa te indrume daca e nevoie. Ma gandesc ca ti-ar face o ecografie sa vada tesutul..

La dr ginecolog sau dr de familie? Mersi!
Andreea06
Scris: Tuesday, May 8, 2018 5:32 PM
Nivel

Dana_ wrote:

La dr ginecolog sau dr de familie? Mersi!

Eu la gine ma gandesc ca stie mai bine decat cel de fam..
Andreea0196
Scris: Wednesday, May 9, 2018 8:19 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
Care e faza cu pupatul la putza/pasa?? Va vad super revoltate, iar eu sunt pe dinafara NuStiu
Andreea0196
Scris: Wednesday, May 9, 2018 8:23 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
La multe lunite sanatoase si fericite pentru bebe Danuta, ce a trecut timpul computerlove
Dana_
Scris: Wednesday, May 9, 2018 9:06 AM
Nivel

Andreea0196 wrote:
La multe lunite sanatoase si fericite pentru bebe Danuta, ce a trecut timpul computerlove

Multumesc ! Chiar ca trece timpul mult prea rapid
Dana_
Scris: Wednesday, May 9, 2018 9:13 AM
Nivel

N-am fost prea activa in ultima vreme pt ca sunt singura cu bebe , tati e plecat iar . E fff greu ca abia pot face ceva , micutul fiind foarte activ toata ziua.
David a racit , cu vremea asta...prea cald , transpira in scaunel cand il plimbam prin gradina iar dupa o ora il aduceam in casa cu body ud . Aici la noi mai bate vantul , stam langa lac si ii pun caciulita intotdeauna chiar daca e super cald , am zis sa nu faca otita ...si s-a racit.
Am mers luni cu el la dr si ne-a prescris medicamente dar mie mi se par cam multe , 3ml de nurofen si stodal din fiecare de 3 ori pe zi . Si nu le suporta , ma lupt cu el sa ia ceva si tot scoate afara .
M-a intrebat dr daca am aparat cu aerosoli , nu am cumparat pana acum dar vad ca sunt f multe pe piata si nu stiu care ar fi mai bun , voi de care aveti?
Azi merg la dr pt ca inca ma doare lovitura la san , am vb pe whatsapp cu gine , mi-a zis ca tre sa fac eco
AriaM
Scris: Wednesday, May 9, 2018 12:19 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Salut mamici, stiti de vreun app in care sa pot monitoriza somnul, mancatul si kk la bebe? M-am saturat de excel, niciodata nu apuc sa il actualizez.
delia.c.yaya
Scris: Wednesday, May 9, 2018 12:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
AriaM wrote:
Salut mamici, stiti de vreun app in care sa pot monitoriza somnul, mancatul si kk la bebe? M-am saturat de excel, niciodata nu apuc sa il actualizez.

Eu folosesc "ingrijirea bebelusului"...e o iconita galbena cu un biberon alb. E super usor de folosit...
AriaM
Scris: Wednesday, May 9, 2018 12:34 PM
Nivel

Nu stiu daca mai tineti minte ca ma plangeam la un moment dat ca bebelina mea incetase sa gangureasca... Am zis sa notez aici experienta mea, poate ajuta vreo mamica.

Deci, dintr-odata bebelina nu mai scotea sunete pe gura, mima miscarile cu gura dar nu iesea niciun sunet. Se vedea cum se forteaza, dar incepea sa tuseasca, sa stranute sau sa caste. Pediatra spunea ca nu are nimic in gat, respira usor, probabil ca va trece in cateva zile. Dar dupa o saptamana nu isi revenise, ba chiar incetase sa mai incerce sa scoata sunete.

Am cautat si pe net, tot ce am gasit era legat de surzenie si de incetarea ganguritului pe la 6 luni pt ca bebe isi pierde interesul neauzind nimic. Ori bebelina mea avea doar 3 luni, prea devreme pt asa ceva, asa ca am exclus varianta asta. M-a linistit o alta pediatra: in timpul si imediat dupa un salt mental unii bebelusii uita sa faca unele lucruri cu care eram obisnuiti fiind ocupati sa exerseze vreo achizitie noua. Din pacate ce exerseaza bebele este uneori neclar pt parinti, poate fi de exemplu si privitul intr_un punct fix. Whh bebelina mea uitase sa gangureasca, fiind ocupata sa faca numai ea stie ce. Dar de cateva zile si-a recapatat si vocea si chiuie la noi... Iar eu m-am linistit in sfarsit
AriaM
Scris: Wednesday, May 9, 2018 12:37 PM
Nivel

Mersi DeliaCheek Kiss
Andreea06
Scris: Wednesday, May 9, 2018 1:11 PM
Nivel

Dana_ wrote:
N-am fost prea activa in ultima vreme pt ca sunt singura cu bebe , tati e plecat iar . E fff greu ca abia pot face ceva , micutul fiind foarte activ toata ziua.
David a racit , cu vremea asta...prea cald , transpira in scaunel cand il plimbam prin gradina iar dupa o ora il aduceam in casa cu body ud . Aici la noi mai bate vantul , stam langa lac si ii pun caciulita intotdeauna chiar daca e super cald , am zis sa nu faca otita ...si s-a racit.
Am mers luni cu el la dr si ne-a prescris medicamente dar mie mi se par cam multe , 3ml de nurofen si stodal din fiecare de 3 ori pe zi . Si nu le suporta , ma lupt cu el sa ia ceva si tot scoate afara .
M-a intrebat dr daca am aparat cu aerosoli , nu am cumparat pana acum dar vad ca sunt f multe pe piata si nu stiu care ar fi mai bun , voi de care aveti?
Azi merg la dr pt ca inca ma doare lovitura la san , am vb pe whatsapp cu gine , mi-a zis ca tre sa fac eco

Ma gandeam eu ca eco iti da..

Aerosoli eu am luat breurer ih50 parca, era micut si compact, fara furtun ci masca direct pe aparat. E bun la calatorii. Dar am patit sa curga pe langa el lichidul asa ca il trimitem in garantie.
Si am mai luat unul laica cu furtun, e ok cand e in pat copilul, poate sta culcat. Ca la celalalt fara furtun tre tinut vertical aparatul/masca, deci si copilul sa stea drept.
Andreea06
Scris: Wednesday, May 9, 2018 1:12 PM
Nivel

Uff, cred ca te-ai stresat mult :( bine ca si-a revenit.. eu n-am experimentat asa.

AriaM wrote:
Nu stiu daca mai tineti minte ca ma plangeam la un moment dat ca bebelina mea incetase sa gangureasca... Am zis sa notez aici experienta mea, poate ajuta vreo mamica.

Deci, dintr-odata bebelina nu mai scotea sunete pe gura, mima miscarile cu gura dar nu iesea niciun sunet. Se vedea cum se forteaza, dar incepea sa tuseasca, sa stranute sau sa caste. Pediatra spunea ca nu are nimic in gat, respira usor, probabil ca va trece in cateva zile. Dar dupa o saptamana nu isi revenise, ba chiar incetase sa mai incerce sa scoata sunete.

Am cautat si pe net, tot ce am gasit era legat de surzenie si de incetarea ganguritului pe la 6 luni pt ca bebe isi pierde interesul neauzind nimic. Ori bebelina mea avea doar 3 luni, prea devreme pt asa ceva, asa ca am exclus varianta asta. M-a linistit o alta pediatra: in timpul si imediat dupa un salt mental unii bebelusii uita sa faca unele lucruri cu care eram obisnuiti fiind ocupati sa exerseze vreo achizitie noua. Din pacate ce exerseaza bebele este uneori neclar pt parinti, poate fi de exemplu si privitul intr_un punct fix. Whh bebelina mea uitase sa gangureasca, fiind ocupata sa faca numai ea stie ce. Dar de cateva zile si-a recapatat si vocea si chiuie la noi... Iar eu m-am linistit in sfarsit
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.