Clubul mamicilor incepatoare - 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lixandra_alexandra
Scris: Friday, April 20, 2018 7:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/4/2016
Andreea0196 wrote:

3 pipete toata ziua? Sau 3 dimi si 3 seara ? :D
E bun de ceva? Am cumparat si eu..nici nu stiu ce sa ii mai dau ma jur :| nu face urat sau ceva..da imi e mila de el. E chior de somn si nu poate dormi de colici..

3 pipete dimi si 3 seara. Ii dau si kebene pro baby cate 5 pic de 4 ori / zi. Pare ca il ajuta in sensul ca nu nu plange decat de foame. Se strange si el mai ales cand are gaze.
Andreea0196
Scris: Saturday, April 21, 2018 2:21 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
DianaM wrote:

Andreea, si noi am avut un episod urat ieri si alaltaieri, cred ca si colici si puseu ceva ca nu a dormit saracul mai deloc si niste urlete de m-am speriat. Eu ii dau Espumisan, Infacol si un preparat de la o farmacie care pana acum i-au mers ok. Azi i-au luat so?ul si Protectis, sa vedem cum merge si asta. Ieri a fost teroare, nu a dormit decât 3 ore toata ziua iar aseara la 10 il plimbam prin curte sa adoarma. Azi vad ca e bine, ne-am jucat diminea?a si a dormit pana acum de 2 ori. Al meu deja î?i ?ine capul, la tine cum e? Cheek Kiss

Maiii, da sunteti baieti mari computerlove
Al meu isi tine capul da nu prea bine..mai mult il ridica asa. Il supara burta asta..i-am luat absolut tot ce se putea lua..nu mai am ce sa fac..
Nu face urat sau ceva..doar ca se indoaie si se inroseste asa..si il vad ca il doare si imi e tare mila..slava Domnului doarme noaptea..se trezeste de doua ori.
Diana noi pe 7 mergem la vaccin, voi? Imi e asa o frica..nu stiu de ce :(.
Voi ce recomandati, sa le fac pe cele de la stat sau se le cumpar eu din farmacie..cum ar fi mai bine??
Andreea0196
Scris: Saturday, April 21, 2018 2:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
lixandra_alexandra wrote:

3 pipete dimi si 3 seara. Ii dau si kebene pro baby cate 5 pic de 4 ori / zi. Pare ca il ajuta in sensul ca nu nu plange decat de foame. Se strange si el mai ales cand are gaze.

Si eu ce naiba am citit pe prospectul ala 3 pipete pe zi?
Eu ii dadeam 3 pipete pe zi..dimi pranz si seara..acum realizez ca ii dadeam jumatate din cantitate
DianaM
Scris: Saturday, April 21, 2018 7:39 PM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
Andreea0196 wrote:

Maiii, da sunteti baieti mari computerlove
Al meu isi tine capul da nu prea bine..mai mult il ridica asa. Il supara burta asta..i-am luat absolut tot ce se putea lua..nu mai am ce sa fac..
Nu face urat sau ceva..doar ca se indoaie si se inroseste asa..si il vad ca il doare si imi e tare mila..slava Domnului doarme noaptea..se trezeste de doua ori.
Diana noi pe 7 mergem la vaccin, voi? Imi e asa o frica..nu stiu de ce :(.
Voi ce recomandati, sa le fac pe cele de la stat sau se le cumpar eu din farmacie..cum ar fi mai bine??

Si noi trebuie sa mergem dar nu stiu exact cand. Am si eu o teama asa ca al meu nu a facut urat de tot pana acum deloc, adica l-am linistit destul de repede. Sper si eu sa fim ok. majoreta .
Eu cumpar doar Rotarixul atât, restul mi le fac de la cabinet.
MaryPoppins
Scris: Saturday, April 21, 2018 9:43 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
De dimineata mi-a scris consultanta in alaptare ca i s-a eliberat un loc azi si poata sa vina sa ne vada, in loc de luni. Doamne si bine ca a venit, azi am avut cea mai grea zi de pana acum si probabil pana luni as fi cedat si i-as fi dat lp. Grea in sensul ca a stat mai mult la san, adormea dar nu reuseam nicicum sa o facem sa doarma, imediat ce o puneam in patut incepea sa se agite si vedeam clar semne de foame.

Intr-un final a adormit bustean pe la 2, parea ca e satisfacuta cu papa. Dar i-a curs pe langa nenorocitul de scutec (DM, am luat pachet mic de test dar nu mai cumpar in veci) si s-a udat toata, asa ca a trebuit sa o schimbam. Binenteles ca a inceput sa planga si am pus-o iar la san, a stat asa si a supt/molfait pana a adormit din nou, chiar la 4 cand a venit consultanta. Si dormea dusa, nu gluma..nah, acum noi cu ce material mai testam?!? Am lasat-o un pic in pace pana cand am povestit eu cu ea, despre furia laptelui, ragade, prostiile alea de protectii de silicon si alte dileme cu alaptarea.

Apoi am zis hai sa incercam sa o trezim cumva...si asa semi adormita am reusit sa o atasam la san fara protectii, fara nimic. Si ce credeti, s-a atasat perfect din prima, nu a durut absolut deloc si sugea buburuza mea asa de bine ca a ramas uimita si femeia aia. Se astepta ca dupa mai bine de o saptamana cu biberon si protectii de silicon sa fie mai greu de readus la sanul gol, dar am avut dreptate cand am zis ca draga de ea baga in gura tot ce prinde. Mi-a zis si ca e important faptul ca mi-a fost pusa la san destul de rapid dupa nastere si ca primul contact a fost cu sanul si nu biberonul si nah, cica de asta recunoaste ea asa usor sanul.

Am reusit sa o tinem treaza cat am incercat doua pozitii diferite de alaptare si apoi a adormit din nou, sa fi fost 5 deja si n-a mai fost neam sa o trezim. Apoi mi-a mai aratat ea niste pozitii de alaptare sa vedem daca ma simt confortabil si am intrebat-o eu diverse. Mi-a explicat cum sa numar supturile vs. inghiturile, cum sa fac compresie cand inghite mai rar, cum sa recunosc pauzele, cand e satula etc. Cica pana la supt de trei ori si apoi inghitit e acceptabil (supt-supt-supt-inghitit) iar transferul de lapte e ok, daca inghititurile vin mai rar de o data la trei supturi trebuie facuta putina compresie pana incepe sa inghita mai des.

Ah, si difera felul in care se face transferul de lapte in functie de pozitia de alaptare - cand am incercat in pozitia leaganului incrucisat sugea de trei si apoi inghitea, cand am incercat in pozitia mingii de fotbal (asta e preferata mea) a inghitit dupa fiecare supt, deci transferul de lapte e mult mai ok asa. Mai ramane sa incercam si la orizontala (fara protectii, cu ele am alaptat-o deja asa) si in pozitia culcat pe spate (bebelusul asezat pe piept), cica asa gasesc singuri mamelonul si se ataseaza corect.

Mi-a mai spus si ca nu-i tocmai ok sa doarma asa mult peste noapte acum cat e mica si poate totusi nu o auzim noi, ca e posbil sa se foiasca un pic si apoi sa adoarma la loc. Ea doarme foarte mult noaptea, azi noapte a batut recordul, de la 9 seara pana la 6 aproape. O sa fim mai atenti la noapte. Ziua la cerere, asa cum stiam deja. O sa aruncam protectiile alea de silicon si planul e ca pompa sa nu o mai folosim decat atunci cand va fi nevoie sa plec eu de acasa pt mai mult timp. Consultanta asta nu prea e incantata de folosirea biberonului chiar si in mod ocazional, dar mie sincer mai mult imi e ca poate in timp n-o sa mai vrea ea biberonul daca suge doar de la san. Parca Andreea zicea ca Mattias nu prea mai vrea din bibe.

Dupa ce a plecat consultanta eu si tati am mancat, apoi am pus-o asa adormita in wrap si am plecat la o plimbare in jurul blocului, am dat o fuga pana la mall cu masina, tati a stat cu ea in masina iar eu am intrat rapid sa cumpar niste chestii urgente. Am ajuns acasa si a dormit pana la opt jumate, am vazut-o ca da primele semne de foame si rapid mufata la sanul celalalt pe care nu am mai reusit sa testam cat a fost consultanta la noi. Cred ca am atasat-o bine din nou pt ca nu a durut si a inghitit dupa fiecare supt. Dupa maxim 15 minute a dat drumul singura la san si doarme linistita acum, sa vad cat dureaza urmatoarea repriza de somn.

Am scris o gramada si cam haotic, dar ma simt asa de usurata sa stiu ca se poate si sper sa reusim in continuare. Poate e de ajutor si altor viitoare mamici iar sfatul meu e sa apeleze la ajutor specializat cat mai din timp, daca vad ca nu se descurca singure.

Si ca sa inchei intr-o nota amuzanta, sa stiti ca burtica ramasa dupa nastere poate fi si un avantaj pt ca inca ti se da prioritate la casele de marcat hohot

LE: consultanta asta e si medic pediatru iar primul lucru m-a intrebat daca am cantarit-o in ziua 10. Cica pana in ziua 10 trebuie sa recupereze pana la greutatea de la nastere, i-am zis ca am cantarit-o joi la 9 zile si avea deja peste greutatea de la nastere. Deci a fost hranita bine, doar ca extrem de aiurea Lol
delia.c.yaya
Scris: Sunday, April 22, 2018 12:50 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
In seara asta am plans amandoi ca niste prostiLol Giulica noastra tocmai a gangurit de cateva orilove yes
DianaM
Scris: Sunday, April 22, 2018 1:15 AM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
delia.c.yaya wrote:
In seara asta am plans amandoi ca niste prostiLol Giulica noastra tocmai a gangurit de cateva orilove yes

Ce draguuuthearts. Sa vezi un pic mai încolo ca iti vine sa ii manânci cand scot un sunet noucoeur
Andreea06
Scris: Sunday, April 22, 2018 3:46 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Mary, yuhuuu ce bine ca v-ati lamurit si ati si scapat de protectii.. sa inteleg ca au trecut si ragadele sau e atasarea mai buna si nu mai doare asa?

Pozitia mingii e cea cu bebe pe langa tine, pe lateral? Parca..
De cea pusi pe burtica pe piept auzisem si eu si cred ca am zis-o aici asa, ca fiind cea naturala. E bine sa o folosesti acum asa de mica, nu toti o accepta de fel. Iti vine greu parca, fiindca pt noi pare inconfortabil cum sa mancam noi stand pe burta?? Si fiindca ei inca nu tin capusorul asa mici, ti se pare ca se sufoca acolo in san.

Cu protectiile cred ca a fost bine si ca era semiadormita. A luat sanul si treaza treaza?

Da, bibe a refuzat o data.. dar sincer nu stiu ce sa zic pt ca era cu soacra mea.. poate de la mine sau tati ar fi luat. Sa simta mirosul nostru... mna.
Tura urmatoare l-a acceptat de exemplu...
oricum o sa simti nevoiq tu candva sa ii mai dai asa.. adica tati ca sa te odihnesti tu. Abia astept sa ajungeti la diversificare daca zici ca e asa mancacioasa, hihi!

Ma culc si eu la loc, a papat micutul de noapte.
MaryPoppins
Scris: Sunday, April 22, 2018 8:59 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Mary, yuhuuu ce bine ca v-ati lamurit si ati si scapat de protectii.. sa inteleg ca au trecut si ragadele sau e atasarea mai buna si nu mai doare asa?

Pozitia mingii e cea cu bebe pe langa tine, pe lateral? Parca..
De cea pusi pe burtica pe piept auzisem si eu si cred ca am zis-o aici asa, ca fiind cea naturala. E bine sa o folosesti acum asa de mica, nu toti o accepta de fel. Iti vine greu parca, fiindca pt noi pare inconfortabil cum sa mancam noi stand pe burta?? Si fiindca ei inca nu tin capusorul asa mici, ti se pare ca se sufoca acolo in san.

Cu protectiile cred ca a fost bine si ca era semiadormita. A luat sanul si treaza treaza?

Da, bibe a refuzat o data.. dar sincer nu stiu ce sa zic pt ca era cu soacra mea.. poate de la mine sau tati ar fi luat. Sa simta mirosul nostru... mna.
Tura urmatoare l-a acceptat de exemplu...
oricum o sa simti nevoiq tu candva sa ii mai dai asa.. adica tati ca sa te odihnesti tu. Abia astept sa ajungeti la diversificare daca zici ca e asa mancacioasa, hihi!

Ma culc si eu la loc, a papat micutul de noapte.

Ragadele mi-au trecut destul de repede, doar ca imi era mie frica sa o atasez fara ele, de asta am asteptat-o pe consultanta ca pe Dumnezeu :)) ieri cand a venit ea am atasat-o direct fara protectii, asa semi adormita cum era. Apoi l-a luat si treaza treaza aseara in doua ture. Azi de dimi in schimb am simtit un mic disconfort, inghitea dupa fiecare supt dar chiar vb acum cu consultanta pe whatsup si zice ca atasarea nu era corecta 100%, deci trebuie detasat si atasat din nou. Alaptarea nu trebuie sa doara deloc, zice ea. Si iar a dormit mult, de la 1 pana la 7. Chiar nu am simit nimic pe timp de noapte, la 7 am simtit-o eu ca se foieste un pic si m-am trezit, era la primele semne de foame pt ca a mancat, am schimbat-o si a luat somn inapoi imediat. Sa vad ce imi raspunde consultanta despre treaba asta, sper ca 6 ore i se pare rezonabil si pt secretia mea lactata si pt burtica ei :)) ca sincer imi convine asa, cu 6 ore legate pe noapte is ok, daca mai trag un pui de somn si pe timpul zilei deja ne rasfatam :))

Si da, pozitia mingii e aia cu bebe pe langa tine sub brat. Asa mi-au aratat si in maternitate si mi-a placut cel mai mult. Ah, si mi-a zis ca trebuie sa-mi si sustin sanul cu o mana, sa faca mana asa ca un C pe sub san, pt ca e mare si trebuie sa-l sustin ca sa mentin atasarea corecta, asa evitam si ragadele. Plus ca e mai usor sa faci compresia direct cand se reduce fluxul de lapte. Si pozitia naturala sa stii ca-i faina, daca ai spatele sprijinit pe perne sta si bebele cumva inclinat cu capul. Am pus-o aseara si chiar cauta sanul ca un pisoi, l-a si gasit singura dar nu a reusit sa se ataseze. Bine, nici n-am insistat dar e foarte faina pozitia asta, mai ales pe timpul zilei cand mai vrei sa te odihnesti pt ca nu trebuie sustinut nicicum, asa as mai putea si eu sa butonez pe telefon in timp ce ea papa :))

Edit: zice ca totusi si pe timp de noapte ar trebuie sa pape la 3-4 ore...
MaryPoppins
Scris: Sunday, April 22, 2018 9:00 AM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Ioiii, abia astept si eu computerlove a stat si a mea treaza mai bine o ora aseara, cu ochii mari deschisi si s-a prostit tati cu ea, imi venea sa-i mananc pe amandoi coeur
Dea22
Scris: Sunday, April 22, 2018 10:44 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Si noi suntem acasa de cateva zile si suntem bine amandoua doar ca eu parca nu mai am timp de nimic. ras
Va mai citesc din cand in cand sa ma pun la curent cu noutatile,dar de scris nu prea apuc...desi am milioane de intrebari.

Momentan imi este f greu cu alaptatul...nu reusim nici cum sa ne atasam si ii dau din biberon lm plus completare lp.

Va prezint printesa meacoeur

Dea22 attached the following image(s):
7aa7d623-2367-4008-a9d2-9952de47098d.jpeg

MaryPoppins
Scris: Sunday, April 22, 2018 11:25 AM
Nivel

Dea22 wrote:
Si noi suntem acasa de cateva zile si suntem bine amandoua doar ca eu parca nu mai am timp de nimic. ras
Va mai citesc din cand in cand sa ma pun la curent cu noutatile,dar de scris nu prea apuc...desi am milioane de intrebari.

Momentan imi este f greu cu alaptatul...nu reusim nici cum sa ne atasam si ii dau din biberon lm plus completare lp.

Cat e de draguta computerlove zici ca-i un ursulet asa in prosop si cu suzeta aia in gura hearts Ma bucur ca sunteti bine amandoua, scrie-ne pe rand intrebarile cand ai timp Cheek Kiss despre alaptat eu am scris romane deja, vezi ultimul capitol de ieri Lol ti-ar fi de ajutor sa chemi acasa un consultant ca sa te ajute cu atasatul pupici
Andreea06
Scris: Sunday, April 22, 2018 1:57 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Ragadele mi-au trecut destul de repede, doar ca imi era mie frica sa o atasez fara ele, de asta am asteptat-o pe consultanta ca pe Dumnezeu :)) ieri cand a venit ea am atasat-o direct fara protectii, asa semi adormita cum era. Apoi l-a luat si treaza treaza aseara in doua ture. Azi de dimi in schimb am simtit un mic disconfort, inghitea dupa fiecare supt dar chiar vb acum cu consultanta pe whatsup si zice ca atasarea nu era corecta 100%, deci trebuie detasat si atasat din nou. Alaptarea nu trebuie sa doara deloc, zice ea. Si iar a dormit mult, de la 1 pana la 7. Chiar nu am simit nimic pe timp de noapte, la 7 am simtit-o eu ca se foieste un pic si m-am trezit, era la primele semne de foame pt ca a mancat, am schimbat-o si a luat somn inapoi imediat. Sa vad ce imi raspunde consultanta despre treaba asta, sper ca 6 ore i se pare rezonabil si pt secretia mea lactata si pt burtica ei :)) ca sincer imi convine asa, cu 6 ore legate pe noapte is ok, daca mai trag un pui de somn si pe timpul zilei deja ne rasfatam :))

Si da, pozitia mingii e aia cu bebe pe langa tine sub brat. Asa mi-au aratat si in maternitate si mi-a placut cel mai mult. Ah, si mi-a zis ca trebuie sa-mi si sustin sanul cu o mana, sa faca mana asa ca un C pe sub san, pt ca e mare si trebuie sa-l sustin ca sa mentin atasarea corecta, asa evitam si ragadele. Plus ca e mai usor sa faci compresia direct cand se reduce fluxul de lapte. Si pozitia naturala sa stii ca-i faina, daca ai spatele sprijinit pe perne sta si bebele cumva inclinat cu capul. Am pus-o aseara si chiar cauta sanul ca un pisoi, l-a si gasit singura dar nu a reusit sa se ataseze. Bine, nici n-am insistat dar e foarte faina pozitia asta, mai ales pe timpul zilei cand mai vrei sa te odihnesti pt ca nu trebuie sustinut nicicum, asa as mai putea si eu sa butonez pe telefon in timp ce ea papa :))

Edit: zice ca totusi si pe timp de noapte ar trebuie sa pape la 3-4 ore...

La 4h e ok noaptea.. ca nou nascut. Acuma treptat la o luna sau asa o sa o poti lasa si mai mult. Intreaba de ea si asta, cand e ok sa maresti orele.

La 3 ore stiu ca era ziua.

Eu alaptez in principal cu el in brate, pun mereu o perna sub brat si gata. Adormim si asa.. si mai alaptez pe lateral, orizontal complet. Dar cand era mic trebuia sa tin sanul sa nu ii vina pe nasuc, ma temeam sa nu se sufoce. Acum e bine.
Pozitia cu mingea mi se pare ca vine bebe prea jos, adica ar sta in fund sa ajunga la san, cred.. cand e mic mic merge ca nu e asa greu. :) o sa vezi pe parcurs care iti place mai mult.
Andreea06
Scris: Sunday, April 22, 2018 4:02 PM
Nivel

Dea22 wrote:

Ingeras mic si frumos!

Asa avem si noi suzetele, de la inceput si alta ‘normala’ nu mi-a acceptat apoi dar imi plac ca nu ii atinge pielea deci nu face urme, nu transpira, bubite etc..

Suntem aici daca ai nevoie de orice! grup
alina89
Scris: Sunday, April 22, 2018 5:45 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Deea, sa va traiasca fetita! E o scumpa!

Mary, nu stiu de ce aveam impresia ca a trecut mai mult timp de cand ai nascut Lol

Andreea, exista si pt 6l+ modelul ala de suzeta ca eu nu am vazut. Eu ii dau normale avent, am trecut la 6l+ si asa molfaie la ea ii place mai mult ca alea mai mici Lol

Noi suntem praf cu pregatirile pt botez, asa m-am stresat cu agitat. Uit sa mananc, seara imi vine rau. Am vrut sa iasa perfect desi stiu ca nu exista asa ceva si am ajuns si la o suma babana cu cheltuielile Crazy
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.