Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Oana.c
Scris: Wednesday, June 29, 2022 7:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Fetele care fumeaza si alapteaza, voi reusiti sa va tineti de regula cu fumatul si pauza 2 ore pana la alaptat??? La mine se intampla sa se trezeasca dupa ce fumez si sa vrea san...😔
simmo
Scris: Wednesday, June 29, 2022 7:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Lyli wrote:
Fetelor intrebare, bebe meu e la 2 mese de acum , as vrea dimineata sa i dau iaurt cu fructe, fructe papa iaurt inca nu am incercat oare il pot introduce ? Pediatrul e in concediu la ultima vizita mi-a zis sa i bag branzica proaspata facuta in casa , am incercat si a refuzato de 3 ori in orice combinatie , ma gandeam oare si iaurtul trebuie sa il fac in casa sau i pot da de la nesle acelea de bebe 6 luni ? Voi cum ati facut ?

Lily, iaurt sa cauÈ›i din acela natural (care sa conÈ›ină doar lapte). Cel de la Nestle 6 luni are agent de îngroÈ™are È™i zahar în el. As evita agentul de îngroÈ™are la copil asa mic.
Băiatul târziu a acceptat iaurtul È™i branza (prima oara făceam în casă, iar ulterior am luat din comerÈ› iaurtul - nicio varianta nu a vrut pana pe la vreo 8 luni; branza de casă i-am făcut pana la 1 an).
IoanaIoanaC
Scris: Wednesday, June 29, 2022 10:31 AM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Oana.c wrote:
Fetele care fumeaza si alapteaza, voi reusiti sa va tineti de regula cu fumatul si pauza 2 ore pana la alaptat??? La mine se intampla sa se trezeasca dupa ce fumez si sa vrea san...😔

Oana, don't overthink it! Dureaza cateva ore oricum de cand introduci ceva in organism si ajunge in lapte, pentru ca laptele se formeaza de fapt din sange. Stiu ca e greu, dar accepta ca e compromisul pe care nu l-ai putut face si nu calcula neaparat cat a trecut de la ultima tigara pana la alaptare, pentru ca e relativ totul.
Lyli
Scris: Wednesday, June 29, 2022 10:39 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/18/2021
ANDREEA2929A wrote:

Iaurt noi am început cu cel de la lidl de 10 grăsime însă acum ii dau cu 3,5 e prea cremos È™i nu i place. La iaurt am încercat de vreo 5 ori pana a acceptat. Brânzica de casa ii dau È™i eu dar combinata cu legume sau cartof pasata ar trebui sa i placa. Eu o fac cu calciu carbonic È™i lapte de vaca nu din comerÈ› pasteurizat pt ca oricum îl fierbi.

Eu am facut cu lamaie , dar nu accepta nici simpla nici cu cartof nici cu fructe asa face si cu telina da sa vomite nu am ce sa-i fac , o sa incerc si iaurtul sper sa i placa mi-ar usura munca dimineata , e kamikaze pana i dau sa pape pt ca el nu mai mananca noapteq de la 2 luni si dimineata cand se trezeste nu are rabdare , ma gandeam sa incerc iaurtul de la napolact bio , si branzica tot cu napolact i-am facut sper sa i placa
Lyli
Scris: Wednesday, June 29, 2022 10:41 AM
Nivel

Inregistrat: 3/18/2021
simmo wrote:

Lily, iaurt sa cauÈ›i din acela natural (care sa conÈ›ină doar lapte). Cel de la Nestle 6 luni are agent de îngroÈ™are È™i zahar în el. As evita agentul de îngroÈ™are la copil asa mic.
Băiatul târziu a acceptat iaurtul È™i branza (prima oara făceam în casă, iar ulterior am luat din comerÈ› iaurtul - nicio varianta nu a vrut pana pe la vreo 8 luni; branza de casă i-am făcut pana la 1 an).

Simo ma gandeam la napolact bio stiu ca e cat de cat ok nu stiam ca cel de la nesle are zahar Cray
Oana.c
Scris: Wednesday, June 29, 2022 11:10 AM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
IoanaIoanaC wrote:

Oana, don't overthink it! Dureaza cateva ore oricum de cand introduci ceva in organism si ajunge in lapte, pentru ca laptele se formeaza de fapt din sange. Stiu ca e greu, dar accepta ca e compromisul pe care nu l-ai putut face si nu calcula neaparat cat a trecut de la ultima tigara pana la alaptare, pentru ca e relativ totul.

Multumesc Ioana, mi-ai luat o piatra de pe constiinta! Te imbratisez.
freya1
Scris: Wednesday, June 29, 2022 12:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Lyli wrote:

Simo ma gandeam la napolact bio stiu ca e cat de cat ok nu stiam ca cel de la nesle are zahar Cray

Iaurt natural, cat mai gras, bio daca poti. Eu ii dau si artesana, laptaria cu caimac, olympus cu 10% grasime (incerc,nu prea mananca iaurt si branza). Dar sa stii ca atata timp cat e alaptat sau bea lp nu e o problema ca nu vrea lactate, eu le-am lasat la urma si, dupa legume si fructe, am prioritizat oul si carnea.
Andreealee
Scris: Wednesday, June 29, 2022 1:57 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2020
Fetelor voi ati avut icter prelungit la bebei? La mine face 5 saptamani joi si inca are. Este alaptata exclusiv. Pediatra imi spusese ca pot sa dau in clocot laptele matern si sa ii dau asa 24 de ore sa ii mai scada bilirubina. Ati mai auzit sau ati fost vreuna in situatia asta si s-a rezolvat asa?
Andreeax
Scris: Wednesday, June 29, 2022 4:07 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Andreealee wrote:
Fetelor voi ati avut icter prelungit la bebei? La mine face 5 saptamani joi si inca are. Este alaptata exclusiv. Pediatra imi spusese ca pot sa dau in clocot laptele matern si sa ii dau asa 24 de ore sa ii mai scada bilirubina. Ati mai auzit sau ati fost vreuna in situatia asta si s-a rezolvat asa?

A avut icter pana aproape de 2 luni dar foarte uÈ™or,nu am avut niciun fel de tratament. Nu am auzit de ceea ce È›i-a recomandat pediatra dar eu nu sunt medic . 🙈 Sănătate! Cheek Kiss
Andreealee
Scris: Wednesday, June 29, 2022 4:50 PM
Nivel

Andreeax wrote:

A avut icter pana aproape de 2 luni dar foarte uÈ™or,nu am avut niciun fel de tratament. Nu am auzit de ceea ce È›i-a recomandat pediatra dar eu nu sunt medic . 🙈 Sănătate! Cheek Kiss

Buna Andreea.. cum era la voi de spui ca era icter usor.. ca sa pot sa compar cum e la mine..Ca nici ea nu mi se pare ca ar fi rau, doar ca ii iese bilirubina 12-12,5 si scade foarte lent..are intr-adevar si la albul ochilor mai galbui.. dar in rest pare ok.. mananca doarme uda scutece e vioaie .. singura grija e sa nu ii afecteze ficatul ca se trece mai greu..
Andreeax
Scris: Wednesday, June 29, 2022 7:50 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Andreealee wrote:

Buna Andreea.. cum era la voi de spui ca era icter usor.. ca sa pot sa compar cum e la mine..Ca nici ea nu mi se pare ca ar fi rau, doar ca ii iese bilirubina 12-12,5 si scade foarte lent..are intr-adevar si la albul ochilor mai galbui.. dar in rest pare ok.. mananca doarme uda scutece e vioaie .. singura grija e sa nu ii afecteze ficatul ca se trece mai greu..

Exact la fel È™i la băiatul meu,era puÈ›in gălbui la albul ochiÈ™orului. Eu am È™i născut la 37 de săptămâni,posibil asta sa fi influenÈ›at durata de timp mai mare. Am fost la control la fix o luna unde mi s-a spus ca dacă nu trece pana la 2 luni abia atunci se intervine. Cazurile sunt diferite,asta e situaÈ›ia noastră. 🤗
Andreealee
Scris: Wednesday, June 29, 2022 8:10 PM
Nivel

Andreeax wrote:

Exact la fel È™i la băiatul meu,era puÈ›in gălbui la albul ochiÈ™orului. Eu am È™i născut la 37 de săptămâni,posibil asta sa fi influenÈ›at durata de timp mai mare. Am fost la control la fix o luna unde mi s-a spus ca dacă nu trece pana la 2 luni abia atunci se intervine. Cazurile sunt diferite,asta e situaÈ›ia noastră. 🤗

Am inteles multumesc 😊
ANDREEA2929A
Scris: Friday, July 1, 2022 8:48 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Fetele aÈ›i pățit la ErupÈ›ia de masele scaune mai moi È™i acre sau sa dau vina pe iaurt? Încă nu mi dau seama , i l am mai oprit încă o data crezând ca e de la el. Are È™i bubisoare cam multe însă arată ca alea de caldura.
MariaS
Scris: Friday, July 1, 2022 9:53 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
ANDREEA2929A wrote:
Fetele aÈ›i pățit la ErupÈ›ia de masele scaune mai moi È™i acre sau sa dau vina pe iaurt? Încă nu mi dau seama , i l am mai oprit încă o data crezând ca e de la el. Are È™i bubisoare cam multe însă arată ca alea de caldura.

Noi suntem în erupÈ›ie de canini È™i tot cam asa se prezintă treaba la scutec, dar fără bubiÈ›e.
ANDREEA2929A
Scris: Friday, July 1, 2022 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
MariaS wrote:

Noi suntem în erupÈ›ie de canini È™i tot cam asa se prezintă treaba la scutec, dar fără bubiÈ›e.

Da cred ca de la caldura sunt, de regula trec in câteva zile. De asta am È™i întrebat poate dinÈ›ii sunt de vina.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.