Nivel: Membru
Inregistrat: 11/2/2022 Mesaje: 21
| Iulia123 wrote:Mă bucur că se vad îmbunătățiri și stai liniștită că trece de tot imediat. Ție nu îți permite iar bebe al meu daca as sta numai cu mâna și degetele prin gurița lui ar fi cel mai fericit, îmi ia degetele la rand la ronțăit și salivează destul de mult deci mă gândesc că îl supără gingiile. Deja se vede ca trece,bebelina mea are abia 3 săptămâni mai are până începe cu rosul🤗 |
|
Inregistrat: 11/2/2022 Mesaje: 21
| Amaranth wrote:Mie mi'au tot zis unii si altii sa nu o las sa se murdareasca asa ca nu e bine, dar ea asa mananca cel mai bine si se si distreaza si are ocupatie asa ca de ce sa ascult de ce spune lumea Pe noi ne'au luat dintisorii prin surprindere, nu avea nimic din ce stiam ca trebuie sa se intample cand ies dintii, 2 nopti s'a trezit plangand si cred ca ii era gingia inflamata, dar la gingia de jos nu putem sa vedem mare lucru ca nu ne lasa deloc. Cea de sus in schimb e foarte rosie si inflamata, cred ca in curand apar si cei de sus. Cazaturile ei au fost destul de okay in sensul ca macar a cazut pe covor prima data pe 2 covoare, atunci nici nu prea a plans, a doua oara a fost mai serioasa cazatura. De atunci stau cu inima cat un purice pt ca ea doarme singura in camera intr'un pat normal de dormitor (nu vrea in patut) si tot stau cu stres sa nu o culegem noaptea de pe jos. Asa suntem si noi cu mutatul, momentan stam la mama de cand am nascut, in primele luni a fost okay, dar acum si noi parca nu mai avem spatiu. Tare mult as vrea sa ne luam ceva cat mai curand si sa ne mutam, dar din cauza locurilor noastre de munca o sa mai dureze ceva. Va tin pumnii sa rezolvati cat mai repede cu casa! Of mititelul, o sa treaca repede lunile si o sa doarma si el. Ziua cum sunteti cu somnul si cu adormitul, e mai bine? Zboara timpul si imediat au si ei 7 luni Mihaela ma bucur ca e bine fetita, nici noi nu am avut probleme de genul, dar e bine ca a vazut'o pediatra si nu e nimic grav in rest cum sunteti, cum e viata de mamica cu doi pitici?
Fată este cuminte nu am treabă cu ea nici ziua nici noaptea decât ca mai are unele zile când doarme câte 10-20 de min și gata se trezește și o luăm de la capăt,cu Denis este un pic mai greu ca pare un pic gelos și nu prea vrea să facă liniște să doarmă fata,îl mai cert un pic și după îmi pare rău 😞 nu știu cum să îl fac să înțeleagă ca îi iubesc pe amândoi și încerc să le dau atenție la amândoi la fel…este și bine și greu în același timp dar spre să mă descurc |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| [quote=Amaranth] Asa suntem si noi cu mutatul, momentan stam la mama de cand am nascut, in primele luni a fost okay, dar acum si noi parca nu mai avem spatiu. Tare mult as vrea sa ne luam ceva cat mai curand si sa ne mutam, dar din cauza locurilor noastre de munca o sa mai dureze ceva. Va tin pumnii sa rezolvati cat mai repede cu casa! Of mititelul, o sa treaca repede lunile si o sa doarma si el. Ziua cum sunteti cu somnul si cu adormitul, e mai bine? Zboara timpul si imediat au si ei 7 luni
Mulțumim la fel, sper sa va puteți muta și voi dar până atunci să știi că nu strica sa o ai pe mama aproape. De dormit el doarme, doar că se trezește să mănânce și doarme la loc nu sta la sân decât vreo 10 min și îl pun in pătuț la loc, noi avem pătuțul lui lipit de al nostru și mi e ușor doar îl iau ii dau sa pape îl pun iar și tot așa...dar simt fiecare mișcare a lui și are nopți când este mai agitat și mă trezește des și nopți când doarme mai bine Pe timp de zi doarme bine cred de moment,are 3 somnuri, se trezește de dim la 8:30 aproximativ și are primul somn la 10:30-11, doarme în jur de o ora la fiecare somn de zi, următorul somn este in jur de ora 15 iar al treilea somn in jurul orei 17-18, somnul de noapte incepe in jurul orei 20-20:30 depinde de somnurile de zi, am zile când ies cu el afara și somnul îl face afara dar la ore diferite sau durează mai puțin și când se întâmplă așa, cum ajung cu el acasă sta puțin și vrea să doarmă și atunci doarme mai mult de o ora :)). Astăzi a mâncat și el mai bine, am ales sa ii dau decât cartof dulce și l am lăsat și pe el sa se murdărească și să experimenteze și a fost mult mai bine, am revenit și eu la o singura masa pe zi ..ceea de prânz pt că așa am observat că e mai interesat și mai doritor să încerce. O sa mai continui așa până la 7 luni și după o sa incerc sa introduc și micul dejun. A si eu tot incerc zilnic sa ii ofer și biberon cu lapte de al meu sau apa sau lapte cu puține cereale de orez, iar azi pt prima data a reușit să prindă și el bine biberonul și a tras două gurițe de lapte din el așa că mă simt mulțumită.Incerc sa ii ofer si biberonul pentru ca tot stau cu frica sa nu raman fara lapte si sa nu am alternativa pentru el ...am avut doua zile in care am simtit ca a scazut producția de lapte pentru ca simțeam sânii mai moi iar el parca trăgea cu nervi așa din sâni și nu înghițea la fel de mult..eu sper totuși sa mai pot alăpta pana la 1 an. Acum de doua zile vad că își tot strânge buzele cu gingiile de parcă ar fi un moșuleț și mă gândesc că îl supără destul de râu pentru că este și puțin mai irascibil dar umflat nu se vede deloc. |
|
Inregistrat: 1/3/2024 Mesaje: 37
| Iulia123 wrote: Mulțumim la fel, sper sa va puteți muta și voi dar până atunci să știi că nu strica sa o ai pe mama aproape. De dormit el doarme, doar că se trezește să mănânce și doarme la loc nu sta la sân decât vreo 10 min și îl pun in pătuț la loc, noi avem pătuțul lui lipit de al nostru și mi e ușor doar îl iau ii dau sa pape îl pun iar și tot așa...dar simt fiecare mișcare a lui și are nopți când este mai agitat și mă trezește des și nopți când doarme mai bine Pe timp de zi doarme bine cred de moment,are 3 somnuri, se trezește de dim la 8:30 aproximativ și are primul somn la 10:30-11, doarme în jur de o ora la fiecare somn de zi, următorul somn este in jur de ora 15 iar al treilea somn in jurul orei 17-18, somnul de noapte incepe in jurul orei 20-20:30 depinde de somnurile de zi, am zile când ies cu el afara și somnul îl face afara dar la ore diferite sau durează mai puțin și când se întâmplă așa, cum ajung cu el acasă sta puțin și vrea să doarmă și atunci doarme mai mult de o ora :)). Astăzi a mâncat și el mai bine, am ales sa ii dau decât cartof dulce și l am lăsat și pe el sa se murdărească și să experimenteze și a fost mult mai bine, am revenit și eu la o singura masa pe zi ..ceea de prânz pt că așa am observat că e mai interesat și mai doritor să încerce. O sa mai continui așa până la 7 luni și după o sa incerc sa introduc și micul dejun. A si eu tot incerc zilnic sa ii ofer și biberon cu lapte de al meu sau apa sau lapte cu puține cereale de orez, iar azi pt prima data a reușit să prindă și el bine biberonul și a tras două gurițe de lapte din el așa că mă simt mulțumită.Incerc sa ii ofer si biberonul pentru ca tot stau cu frica sa nu raman fara lapte si sa nu am alternativa pentru el ...am avut doua zile in care am simtit ca a scazut producția de lapte pentru ca simțeam sânii mai moi iar el parca trăgea cu nervi așa din sâni și nu înghițea la fel de mult..eu sper totuși sa mai pot alăpta pana la 1 an. Acum de doua zile vad că își tot strânge buzele cu gingiile de parcă ar fi un moșuleț și mă gândesc că îl supără destul de râu pentru că este și puțin mai irascibil dar umflat nu se vede deloc. Da, e bine cu ajutor, doar ca e si asta o sabie cu 2 taisuri, ca e cineva care vede tot ce faci si cum faci si pt mine asta e stresant, sper pana la iarna sa vedem si noi ce sa facem, macar o chirie okay sa gasim.
Oh sunteti norocosi cu trezirea la 8:30, pitica cand se trezeste la 7:30 suntem cei mai fericiti :001014: in general se trezeste intre 7 si 7:30, dar si adoarme devreme, doarme seara inainte de 8 pt ca am ramas la 2 somnuri de o ora si ceva fiecare si mai mult de atata nu rezista seara. Momentan noua ne convine programul pe care il are pt ca mai avem si noi timp seara sa stam impreuna si e chiar okay, pe masura ce mai trec lunile ma gandesc ca o sa doarma mai tarziu pana se face trecerea la un somn pe zi. Cu somnul agitat noaptea asa era si ea, dar mai mult era din cauza noastra, de aceea am si lasat'o sa doarma sigura. Stiu ca se zice ca bebeii dorm mai bine cu mama, dar ea dormea singura pana pe la 11-12 cand mergeam si noi la somn si vedeam pe camera ca dormea dusa, cum mergeam noi cum incepea somnul agitat. De multe ori mi'am dat seama ca atunci cand eu sau sotul ne schimbam partea pe care dormeam se foia sau se trezea si ea si cand a plecat mama de acasa am zis sa incercam sa o lasam singura sa vedem daca nu cumva noi o trezim noaptea si asa a fost. De atunci toti dormim mai bine, mai ales eu pt ca la fel ca si tine ma trezeam de fiecare data cand se misca un pic, ea de fapt doarme bine, noi (mai ales eu) eram problema nu stiu cat o sa tina dormitul asa, dar incercam sa facem sa fie bine pt toata lumea, mai ales pt ea. La 7 luni (peste cateva zile de fapt) incepem si noi cu micul dejun. I'am dat o data mar si o data para asa bucata intreaga si s'a jucat cu ele si i'a placut gustul deci cred ca o sa fie receptiva la micul dejun. Cu alaptatul nu stiu cum e, dar ma gandesc ca daca ati trecut de greva suptului, s'a reglat lactatia, bebe ia bine in greutate sigur e totul okay cu lapticul, nu si de ce sa iti faci griji. am auzit ca dintii si alaptarea nu fac casa asa buna, dar ce nu indura o mama pt puiul ei |
|
| Amaranth wrote:. La 7 luni (peste cateva zile de fapt) incepem si noi cu micul dejun. I'am dat o data mar si o data para asa bucata intreaga si s'a jucat cu ele si i'a placut gustul deci cred ca o sa fie receptiva la micul dejun. Cu alaptatul nu stiu cum e, dar ma gandesc ca daca ati trecut de greva suptului, s'a reglat lactatia, bebe ia bine in greutate sigur e totul okay cu lapticul, nu si de ce sa iti faci griji. am auzit ca dintii si alaptarea nu fac casa asa buna, dar ce nu indura o mama pt puiul ei
Cu siguranță o sa mănânce foarte bine și micul dejun mai ales că fructele sunt dulci, eu azi am incercat sa ii dau cartof dulce cu dovlecel dar fara succes nu cred că a ajuns nimic în stomac pentru că a fost toată ziua foarte mârâit și nici nu vroia sa stea în scaun:( Cu somnul cred că faceți bine, cel mai important este sa va odihniți și să faceți alegerea potrivită pentru voi, eu nu sunt asa de curajoasa mai ales acum ca se tot întoarce imi este teama si oricum se trezește des si mi ar fi mai greu cred, dar vedem pe viitor. Lactația s a reglat, dar el pare acum că vrea să mănânce mai mult și parcă nu are răbdare sa vina fluxul de lapte, se enervează și mă agită și pe mine cu agitația lui :))greutatea este ok, cel putin asa ne a spus la control la 6 luni, de atunci nu l am mai cântărit. Și da, durerea de gingii îl fac să mă strângă de sfârc dar îndur ce sa fac, plus că a prins un obicei când este la sân și papa să mă apuce cu mâinile și să mă ciupească pe unde nimerește și mă umple de rani si zgârieturi :/
|
|
| Iulia123 wrote:
Cu siguranță o sa mănânce foarte bine și micul dejun mai ales că fructele sunt dulci, eu azi am incercat sa ii dau cartof dulce cu dovlecel dar fara succes nu cred că a ajuns nimic în stomac pentru că a fost toată ziua foarte mârâit și nici nu vroia sa stea în scaun:( Cu somnul cred că faceți bine, cel mai important este sa va odihniți și să faceți alegerea potrivită pentru voi, eu nu sunt asa de curajoasa mai ales acum ca se tot întoarce imi este teama si oricum se trezește des si mi ar fi mai greu cred, dar vedem pe viitor. Lactația s a reglat, dar el pare acum că vrea să mănânce mai mult și parcă nu are răbdare sa vina fluxul de lapte, se enervează și mă agită și pe mine cu agitația lui :))greutatea este ok, cel putin asa ne a spus la control la 6 luni, de atunci nu l am mai cântărit. Și da, durerea de gingii îl fac să mă strângă de sfârc dar îndur ce sa fac, plus că a prins un obicei când este la sân și papa să mă apuce cu mâinile și să mă ciupească pe unde nimerește și mă umple de rani si zgârieturi :/
Maine incepem si cu micul dejun, trebuia sa incepem pe miercuri, da sotul a avut niste zile mai aglomerate la munca si a zis sa lasam pe vineri pt ca e haos cand incepem cu o masa noua cateva zile pana ne intram in ritm.
La noi niciodata nu au fost probleme cu mancarea, saracuta si cand i'au dat dintii de jos a mancat, dar somnurile de peste zi au fost mereu horror. In ultima vreme am avut problema cu somnurile de 30 de minute, am trecut'o la 2 somnuri pe zi, a fost bine o perioada acum iar e distractie maxima, doar ca somnurile au devenit de 40 de minute si nu mai are nici un program si nu mai stiu cum sa o pun la somn. Somnurile astea ma duc la depresie si mereu cand are cate o perioada de asta eu zic ca nu mai vreau alt copil. Cred ca am imbatranit 7 ani in 7 luni de la tot stresul cu somnul ei. Macar a acceptat patutul pt ca deja eram prea ingrijorati sa nu cada din pat si stateam cu sufletul la gura la fiecare trezire a ei.
Offf mititelul, poate chiar il deranjeaza dintii si imediat vedeti ca apar, macar sa stiti de la ce e asa agitat. La partea cu ciupiturile empatizez cu tine, si pitica cand mananca vrea sa ii dau mana si degetele sa se joace cu ele si daca cumva nu are unghiile taiate mana cu care nu tin sticluta sufera maxim. Is plina de zgarieturi mici si rosii pe mana dreapta de zici ca am un pui de pisica, nu un bebe
|
|
| Mihaela teodorescu wrote:
Fată este cuminte nu am treabă cu ea nici ziua nici noaptea decât ca mai are unele zile când doarme câte 10-20 de min și gata se trezește și o luăm de la capăt,cu Denis este un pic mai greu ca pare un pic gelos și nu prea vrea să facă liniște să doarmă fata,îl mai cert un pic și după îmi pare rău 😞 nu știu cum să îl fac să înțeleagă ca îi iubesc pe amândoi și încerc să le dau atenție la amândoi la fel…este și bine și greu în același timp dar spre să mă descurc
Cu siguranta te descurci minunat, doar dureaza un pic pana va acomodati in noua formula. Chiar voebeam cu sotul ca e cel mai greu cu un copil si dupa cu doi, cand e unu stai mereu cu el ca numai pe el il ai, nu are frati care sa il mai tina ocupat, cand vine al doilea primul tot e singur ca bebe e mic si tot nu are cu cine sa se joace si tot trebuie sa stai sa joci cu el plus ca trebuie sa te ocupi si de cel mic. De la 3 in sus macar au cu cine sa se joace si e mai usor cu bebe mic. Pt gelozie am citit ceva interesant, povestea o mamica cum atunci cand a venit bebe 2 ca sa nu fie geloasa fetita cea mare de fiecare data cand fetita mare avea nevoie de ea zicea cu voce tare lui bebe, ca sa auda si sora "Mama acum te lasa putin singur, sora ta are nevoie de mine sau merg sa o ajut pe sora ta" zicea ca dupa un timp fetita a vazut si auzea ca mama il lasa pe bebe si se ocupa de ea si a ajutat cu gelozia. Acuma nu stiu daca merge la toti metoda asta, insa poti incerca |
|
| Amaranth wrote:Maine incepem si cu micul dejun, trebuia sa incepem pe miercuri, da sotul a avut niste zile mai aglomerate la munca si a zis sa lasam pe vineri pt ca e haos cand incepem cu o masa noua cateva zile pana ne intram in ritm. La noi niciodata nu au fost probleme cu mancarea, saracuta si cand i'au dat dintii de jos a mancat, dar somnurile de peste zi au fost mereu horror. In ultima vreme am avut problema cu somnurile de 30 de minute, am trecut'o la 2 somnuri pe zi, a fost bine o perioada acum iar e distractie maxima, doar ca somnurile au devenit de 40 de minute si nu mai are nici un program si nu mai stiu cum sa o pun la somn. Somnurile astea ma duc la depresie si mereu cand are cate o perioada de asta eu zic ca nu mai vreau alt copil. Cred ca am imbatranit 7 ani in 7 luni de la tot stresul cu somnul ei. Macar a acceptat patutul pt ca deja eram prea ingrijorati sa nu cada din pat si stateam cu sufletul la gura la fiecare trezire a ei. Offf mititelul, poate chiar il deranjeaza dintii si imediat vedeti ca apar, macar sa stiti de la ce e asa agitat. La partea cu ciupiturile empatizez cu tine, si pitica cand mananca vrea sa ii dau mana si degetele sa se joace cu ele si daca cumva nu are unghiile taiate mana cu care nu tin sticluta sufera maxim. Is plina de zgarieturi mici si rosii pe mana dreapta de zici ca am un pui de pisica, nu un bebe
Succes cu micul dejun, sigur o sa fie totul foarte bine. Cu somnurile te înțeleg perfect și eu mai am zile așa când simt că sunt la un pas de depresie și că alt copil nu mai vreau pt că mi se pare prea greu totul...dar pe urmă vine o alta zi mai ok și mă simt mai optimista și îmi trec gândurile alea :)). Și eu am avut câteva zile stresante cu somnul și nu vroia nicicum sa doarmă nici legănat nici în brațe și am început să îi când un elefant și așa am reușit să îl fac sa adoarmă dar câteodată ma frustrez maxim ca ma chinui o ora sa il culc si doarme 20 de minute.Dar daca stau langa el doarme o ora.Am prins cateva zile călduroase si am stat cu el mai mult afara si a dormit afara destul de bine. Cu zgârieturile la fel și eu desi ii tai unghiile la doua zile tot se găsește care un colțișor să iasă ascuțit și la fel parca am in pisic nu bebe:) Cu mâncatul stam tot foarte prost...nu deschide gura mai deloc și pare că nimic nu îi place...si asta ma cam frustrează și mă tot gândesc că poate greșesc undeva dar aia e, mai incercam și poate incet incet incepe si el sa deschidă gura si sa accepte ceva papa.
|
|
| Iulia123 wrote:
Succes cu micul dejun, sigur o sa fie totul foarte bine. Cu somnurile te înțeleg perfect și eu mai am zile așa când simt că sunt la un pas de depresie și că alt copil nu mai vreau pt că mi se pare prea greu totul...dar pe urmă vine o alta zi mai ok și mă simt mai optimista și îmi trec gândurile alea :)). Și eu am avut câteva zile stresante cu somnul și nu vroia nicicum sa doarmă nici legănat nici în brațe și am început să îi când un elefant și așa am reușit să îl fac sa adoarmă dar câteodată ma frustrez maxim ca ma chinui o ora sa il culc si doarme 20 de minute.Dar daca stau langa el doarme o ora.Am prins cateva zile călduroase si am stat cu el mai mult afara si a dormit afara destul de bine. Cu zgârieturile la fel și eu desi ii tai unghiile la doua zile tot se găsește care un colțișor să iasă ascuțit și la fel parca am in pisic nu bebe:) Cu mâncatul stam tot foarte prost...nu deschide gura mai deloc și pare că nimic nu îi place...si asta ma cam frustrează și mă tot gândesc că poate greșesc undeva dar aia e, mai incercam și poate incet incet incepe si el sa deschidă gura si sa accepte ceva papa.
Imediat avem o saptamana de cand am introdus si micul dejun, imi era frica sa o sa prefere fructele si nu o sa mai manance legume, dar nu prea e fana fructe ia cateva lingurite, nu refuza, dar nu e incantata de ele. Banana mananca singurica, poate incet incet se invata si cu ele, doar ca de cand cu micul dejun nu mai mananca nici pranzul asa bine ca inainte sper sa fie dintii de sus ca asa frumos manca pranzul... Vai da, cu somnul e tot o distractie, eu acuma sper sa atunci cand trecem la un somn o sa fie mai bine de cateva zile s'au linistit lucrurile la noi, se tot chinuia sa se aseze in fund si parca de cand am bifat achizitia asta si'a mai revenit. Oricum cand vad bebei mai mari ca ea ca dorm 2 ore + la un somn si eventual au si 3 somnuri pe zi raman masca. Aparent noi nu avem bebei prieteni cu somnul, ce sa ii faci... Cu bucatele ai incercat? Poate e mai curios de bucatele sau ar prefera alta textura, mai lichid/ mai putin lichid sau pisat cu furculita. Tare usor ar fi cu bebeii daca ne'ar putea zice ce vor. |
|
| Amaranth wrote:Imediat avem o saptamana de cand am introdus si micul dejun, imi era frica sa o sa prefere fructele si nu o sa mai manance legume, dar nu prea e fana fructe ia cateva lingurite, nu refuza, dar nu e incantata de ele. Banana mananca singurica, poate incet incet se invata si cu ele, doar ca de cand cu micul dejun nu mai mananca nici pranzul asa bine ca inainte sper sa fie dintii de sus ca asa frumos manca pranzul... Vai da, cu somnul e tot o distractie, eu acuma sper sa atunci cand trecem la un somn o sa fie mai bine de cateva zile s'au linistit lucrurile la noi, se tot chinuia sa se aseze in fund si parca de cand am bifat achizitia asta si'a mai revenit. Oricum cand vad bebei mai mari ca ea ca dorm 2 ore + la un somn si eventual au si 3 somnuri pe zi raman masca. Aparent noi nu avem bebei prieteni cu somnul, ce sa ii faci... Cu bucatele ai incercat? Poate e mai curios de bucatele sau ar prefera alta textura, mai lichid/ mai putin lichid sau pisat cu furculita. Tare usor ar fi cu bebeii daca ne'ar putea zice ce vor. Mă bucur că merge bine cu micul dejun, probabil acum nu îți mai mănâncă așa bine la prânz pentru că îi ține de foame ce papa la micul dejun. Eu incep sa vad îmbunătățiri și mănâncă puțin mai bine și mai mult și are mai mult interes,nu ii prea place textura cremoasa dat la blender, prefera pisat cu furculița și supa lichidă.De doua zile îl las sa experimenteze și îi dau farfuria in fata cu tacâm și văd că este mult mai deschis la a mânca așa, baga și cu mânuța și cu tacâmul deci ceva ceva tot ajunge și în stomac, face dezastru dar măcar mănâncă. Ce mă face să fiu puțin îngrijorată este că simt parca puțin că scade producția de lapte.Sper sa fie din cauza că nu am băut eu prea multe lichide zilele astea și nu să rămân fara lapte că parcă aș mai alăpta pana la 1 an. Poate reușesc să pun o poza mâine cu piticul. Mă bucur că a reușit bebica ta sa stea in fund, la noi mai avem de lucrat pentru că nu are deloc echilibru și se duce in părți, in fata sau in spate deci inca nu îl pot lăsa nesustinut. |
|
| Iulia123 wrote: Mă bucur că merge bine cu micul dejun, probabil acum nu îți mai mănâncă așa bine la prânz pentru că îi ține de foame ce papa la micul dejun. Eu incep sa vad îmbunătățiri și mănâncă puțin mai bine și mai mult și are mai mult interes,nu ii prea place textura cremoasa dat la blender, prefera pisat cu furculița și supa lichidă.De doua zile îl las sa experimenteze și îi dau farfuria in fata cu tacâm și văd că este mult mai deschis la a mânca așa, baga și cu mânuța și cu tacâmul deci ceva ceva tot ajunge și în stomac, face dezastru dar măcar mănâncă. Ce mă face să fiu puțin îngrijorată este că simt parca puțin că scade producția de lapte.Sper sa fie din cauza că nu am băut eu prea multe lichide zilele astea și nu să rămân fara lapte că parcă aș mai alăpta pana la 1 an. Poate reușesc să pun o poza mâine cu piticul. Mă bucur că a reușit bebica ta sa stea in fund, la noi mai avem de lucrat pentru că nu are deloc echilibru și se duce in părți, in fata sau in spate deci inca nu îl pot lăsa nesustinut.
Oficial ea nu e fana fructe, mananca cateva lingurite, se stramba maxim si aia e. Eu mai insist sa ii dau numai fructe luna asta, pana introducem si cina si dupa cred ca o sa ii dau ovaz, orz, chia etc combinat cu pireuri de fructe, ma gandesc ca asa poate o sa fie mai bine acceptate. Ce bine ca e mai receptiv piticul la mancare o sa ajunga si el sa manance si fara dezastru la un moment dat, acum sunt tare draguti cum exploreaza, chiar daca noi avem de curatat dupa pitica mea are momentan interzis la explorat, are o faza in care orice prinde intoarce cu fundul in sus sa vada ce e dedesupt, e tare haioasa, dar face asta si cu bolul si rezolva toata mancarea asa ca momentan mai putina explorare pt noi. Cu siguranta o sa poti alapta pana la 1 an sau pana cand o sa vrei tu sau piticul sa opriti alaptarea, pe mine ma bate gandul sa termin luna viitoare cu mulsul, dar zic asta de la 5 luni si imediat are 8 doar ca dupa ce o sa aiba 3 mese pe zi plus plimbari, plus treaba prin casa chiar nu stiu cum o sa mai fac fata si cu pompa. Pe mine m'au tot batut rudele sa o pun sa stea in fund ca sa se "invete", dar nu ststea bine deloc, eu am probleme cu coloana si am tot citit despre statul in fund la bebelusi si cum le poate afecta coloana, ca nu e bine sa fie asezati pana nu se pun ei in fund. Ea deja statea oricum la masa in fund si am zis ca e suficient, am ignorat pe toata lumea care m'a batut la cap sa o pun in fund si pana la urma s'a pus ea singura cand a fost pregatita, a stat cateva secunde, a cazut, dupa a tot incercat si acuma sta bine mersi, fara ajutor. Ei stiu cel mai bine cand sunt pregatiti sa faca un anumit lucru. |
|
| La multi Ani mămici, femei minunate
|
|
| Ce mai faceți, cum mai sunteți ? E liniște mare aici, eu mă lupt să fiu cat mai calma dar sunt cam epuizată, băiatul noaptea tot des de trezește, cam la 2 ore, câteodată la 3 și altă dată și din oră in oră se foiește...acum se trezește și de dimineață la 7 și nu mai vrea să doarmă deloc până la 11-12.ma frustrez destul de mult pentru că mă ține lipita de pat și simt că pierd timpul încercând să îl culc fara succes. Cu mâncatul sa zicem că sunt îmbunătățiri, deschide gura și ajunge ceva și în stomac dar nu mănâncă mai mult de o lingura mare de supa adunat la o masa.Are foarte multa energie și deja ese greu sa îi găsesc ceva să îl țină ocupat mai mult de 10 minute. In rest Done ajuta este sănătos și avem și zile mai bune și liniștite dar și zile când este foarte mârâit.Gingiile oare că îl supără destul de mult dar inca nu se vede să iasă niciun dințisor. Cam atât pe la noi Va pupam |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/2/2022 Mesaje: 448
| Buna, fetelor!
Ma bag si eu ca musca in lapte aici..eu sunt insarcinata in 5 luni, mai e vreun topic de gravidutze activ? Stiti?
Am cautat pe forum si nu gasesc, dar poate nu stiu sa caut
Merci anticipat |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Nicaieri88 wrote:Buna, fetelor!
Ma bag si eu ca musca in lapte aici..eu sunt insarcinata in 5 luni, mai e vreun topic de gravidutze activ? Stiti?
Am cautat pe forum si nu gasesc, dar poate nu stiu sa caut
Merci anticipat
cred ca aici : https://forum.7p.ro/gravidutele-noastre-dragi---64.aspx?g=posts&t=19441 |
|
|