Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Aoleu,mânuța sus și aici la adormirea copiilor mereu am avut greutăți și uneori mă minunez cum poate rezista asa.Ca să înțelegeți de când l-am născut stătea treaz de 2 ori mai ceva ca și colegul lui de salon cu care s-a născut deodata venise o doamnă să facă poze la bebei a doua zi de la nastere și Luca meu o stat treaz pe toată perioada ședinței vreo 30 min când ei rezista 10 min atunci eu m-am obișnuit asa.Asa că la prânz adoarme doar daca ne obosim bine afara înainte și după cam o ora chiar o ora jumate.Daca îl las doarme și 3 ore dar după 2 ore îl trezesc că știu ce mă așteaptă apoi seara iar seara tot așa peste o oră până adoarme..ca de multe ori adorm eu înaintea lui.Am întrebat la gradi cum ii și mi-au spus că ultimul din grupa adoarme și doar mângâiat altfel face gimnastica prin pat cred că le da ceva bătăi de cap la doamne... deci...să mă simt norocoasă? Așa că Aleahim eu de 4 ani aștept schimbări dar...nooo.Bine ai revenit,și eu scriu rar dar este când îmi e dor de forum și de fete și încerc să fiu mai activă. Freya îmbrățișări și chiar mă gândisem să trec și pe homeopate că nu se știe niciodată,asta încă nu am incercat.Multu de sfat.
Și în altă ordine de idei vreau și eu să vă întreb ceva.Stiu că este târziu dar mai sunt mamici cu pitici de 4++ ani care inca dorm cu copilul în același pat și camera?cred că am clacat la acest capitol și acum mă văd fără scăpare.Nu reușesc să îl fac să doarmă în alta camera și nici nu am insistat pt.ca plânge rău și nu vreau sa îl traumatizez,să își formeze rani de abandon sau altele.Nu îmi sta singur nici la locuri de joaca.Am incercat și în 5 min.ma suna doamna ca să vin că plânge.Este dependent de mine și ft.fricos.Nu sta fara mine numai la gradi.Oare să mai încerc sau sa o las așa până o sa vrea el sa doarmă singur?adevărul e că nu mă deranjează și este pansament și pt.mine.Eu am divorțat din păcate când Luca a avut 2 ani jumătate și am schimbat și casa și toate și nu am vrut sa forțez nimic,am trecut prin clipe grele și m-am gândit că e micuț și nu este momentul încă dar desigur atunci era cel mai bun moment...dar poate chiar eu aveam mai mare nevoie de el sa îmi fie alături și l-am obișnuit așa că acum nu mai vrea. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/3/2024 Mesaje: 37
| Hello Vin si eu cu o bebelina de aproape 5 luni jumatate, am descoperit forumul pe cand avea in jur de o luna si tare mult m'au ajutat postarile de aici. Am citit casutele mamicilor incepatoare de 2 ori, cap coada pitica mea doarme ziua doar daca stau langa ea asa ca am avut timp sa tot citesc si recitesc. Somnul e cu probleme si la noi inca de cand s'a nascut pitica si e unul din motivele pt care am si facut depresie post natala. Aveam impresia ca bebelusii dorm mult, dorm singuri in patut si eu o sa am prea mult timp la dispozitie si o sa ma plictisesc. Ei bine, eu am alt model de copil, noroc cu ce am citit pe aici si asa am aflat ca bebelusi de genul nu prea exista Adina nu stiu cum e mai bine sa procedezi, insa iti pot spune din experienta personala (mama singura, eu dormeam singura dupa ce fratii mei au plecat de acasa, insa am inceput sa dorm cu ea din cauza unei fobii) ca ne'a prins tare bine la amandoua sa dormim impreuna. Eu ma simteam protejata, ea era linistita ca eram langa ea si nu era singura noaptea, inca imi amintesc cu drag cum dormeam amandoua. Eu zic sa faci ce e mai bine pt voi, daca va e bine cum e acum nu trebuie sa schimbati asta, daca tu doresti sa doarma Luca singur si crezi ca e mai bine asa eu consider ca nici o varsta nu trebuie sa fie considerata prea devreme sau prea tarziu pt ceva. Important e sa faceti cum va e voua bine |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Aleahim si Adina, mulțumesc că mi-ați povestit experiențele voastre cu înțărcatul, e de ajutor orice informație. De o săptămână avem nopți ceva mai bune, nu știu cât va ține perioada asta. Cu Hugo a fost mai ușor cât a supt (se trezea si el de câteva ori pe noapte dar strict să sugă, apoi mă lăsa în pace), iar apoi de la 1 an si 2 luni când l-am înțărcat ca nu mai aveam lapte cum eram însărcinată, a dormit brici până in ziua de azi. Nu are nicio trezire noaptea. Trag nădejde că așa va fi si Chloe în viitor.
Adina, eu zic să lași lucrurile să vină natural, să nu apleci urechea la ce zice x sau y. Dacă copilul se simte bine dormind cu tine (ceea ce e sí normal) si tu la fel, mergeți pe formula asta până când îți cere el să doarmă singur. O să îți fie dor de perioada asta că doar nu o să doarmă toată viața cu tine în pat. Pe el o să îl ajute mult dormitul în siguranță cu tine. Mai multe studii arată ca copii care dorm cu părinții în primii ani de viață, sunt persoane mai echilibrate, mai încrezătoare în forțele proprii, nu suferă de depresie etc. Noi ca rasa umană suntem obișnuiți să dormim acompaniați, apoi s-au făcut case tot mai mari, reguli tot mai multe și mulți cred ca cel mai bine pt un copil e să doarmă singur intr-un patut rece, departe de părinți că dacă nu, se obișnuiește prost. Noi dormim cu copii, deocamdată separat, soțul cu Hugo și eu cu Chloe pt că ea doarme cum doarme, mai plânge noaptea și l-ar trezi pe Hugo. Dar vreau, când își mai reglează și ea somnul, să dormim toti 4. Abia aștept :). Aici în Spania majoritatea părinților pe care îi cunosc dorm cu copii, unii au si 6 ani, și nu e privit ca ceva ciudat. E normalitate.
Amaranth, bine ai venit pe forum |
|
| Roser wrote:Amaranth, bine ai venit pe forum Multumesc, Roser ma bucur sa vad ca mai scrie lumea pe aici, asa trista am fost cand am ajuns la zi cu cititul si am vazut ca nu mai scrie nimeni pe aici. Stiu ca voi aveti copii mai mari, la cresa/gradi, aveti alte batai de cap, noi deabea ne pregatim de diversificare, mai avem cale luuuunga pana la problemele de copii mari dar eu tare multe am invatat de aici chiar si citind din urma. Pacat ca nu se mai folosesc forumurile, noile mamici ca mine ar avea ce sa invete si ar avea si unde sa se mai descarce. |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Amaranth wrote:Multumesc, Roser  ma bucur sa vad ca mai scrie lumea pe aici, asa trista am fost cand am ajuns la zi cu cititul si am vazut ca nu mai scrie nimeni pe aici. Stiu ca voi aveti copii mai mari, la cresa/gradi, aveti alte batai de cap, noi deabea ne pregatim de diversificare, mai avem cale luuuunga pana la problemele de copii mari  dar eu tare multe am invatat de aici chiar si citind din urma. Pacat ca nu se mai folosesc forumurile, noile mamici ca mine ar avea ce sa invete si ar avea si unde sa se mai descarce. Cand am intrat eu pe forum, in 2018, era mare activitatea pe aici. Eram multe in casuta aspirantelor, apoi ne-am mutat pe rand la gravidute si dupa ce am nascut unele am devenit "inactive" |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 155
| Amaranth wrote:Multumesc, Roser  ma bucur sa vad ca mai scrie lumea pe aici, asa trista am fost cand am ajuns la zi cu cititul si am vazut ca nu mai scrie nimeni pe aici. Stiu ca voi aveti copii mai mari, la cresa/gradi, aveti alte batai de cap, noi deabea ne pregatim de diversificare, mai avem cale luuuunga pana la problemele de copii mari  dar eu tare multe am invatat de aici chiar si citind din urma. Pacat ca nu se mai folosesc forumurile, noile mamici ca mine ar avea ce sa invete si ar avea si unde sa se mai descarce.
La multi ani! Sunt de părere cu tine și bebe meu este cam de aceeași vârstă cu al tau, pe 27 luna asta face 6 luni și ne pregătim și noi de diversificare...cu somnul este război....efectiv mă epuizează când văd că trece o ora de când încerc să îl adorm iar când în sfârșit adoarme îl las jos și în 5 minute se trezește...la somnul de noapte nu este mai bine pentru că tot la 2 ore se trezește să mănânce și se foiește mult așa că sunt cam epuizată și aștept și eu sau mai bine spus sper și eu la nopți în care sa pot sa dorm puțin mai mult și mai bine.
Și eu am învățat multe de aici de pe forum și pot să spun că m a consolat și m a liniștit de foarte multe ori sa vad păreri și experiențe de aici.
|
|
| Aleahim wrote:Cand am intrat eu pe forum, in 2018, era mare activitatea pe aici. Eram multe in casuta aspirantelor, apoi ne-am mutat pe rand la gravidute si dupa ce am nascut unele am devenit "inactive"
Daaaa, in perioada aia am avut ce citi din urma, atunci imi dormea si broscuta cu orele pe piept si devoram zeci de pagini pe zi ca oricum altceva decat sa stau pe telefon nu aveam ce sa fac. Of cum as mai sta si acuma asa cu ea numai sa nu mai avem somnuri de 30 de minute pe zi. Tot zic ca atunci cand o sa fie mare si o sa vrea sa doarma dupa masa o sa o trezesc sa ma razbun pt somnurile de 30 de minute. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 963
| La mulți ani mamici si pitici!
Ma bucur sa vad activitate pe aici! Intradevar s-au rărit conversațiile de când au mai crescut piticii.
Al meu e răcit, iar! De când cu cresa, rareori e fara muci si tuse mai mult de 2 săptămâni. Din decembrie l-am ținut acasă, să-l tratez si dupa o săptămână in care in sfarsit nu mai tusea, imediat după anul nou, iar tuseste, iar e plin de muci, in condițiile in care nu a mai văzut cresa de 1 luna
Sunt epuizata!
|
|
| Iulia123 wrote:
La multi ani! Sunt de părere cu tine și bebe meu este cam de aceeași vârstă cu al tau, pe 27 luna asta face 6 luni și ne pregătim și noi de diversificare...cu somnul este război....efectiv mă epuizează când văd că trece o ora de când încerc să îl adorm iar când în sfârșit adoarme îl las jos și în 5 minute se trezește...la somnul de noapte nu este mai bine pentru că tot la 2 ore se trezește să mănânce și se foiește mult așa că sunt cam epuizată și aștept și eu sau mai bine spus sper și eu la nopți în care sa pot sa dorm puțin mai mult și mai bine.
Și eu am învățat multe de aici de pe forum și pot să spun că m a consolat și m a liniștit de foarte multe ori sa vad păreri și experiențe de aici.
La o saptamana dupa noi incepeti si voi, poate mai scriem pe aici sa vedem cum merge treaba cu diversificarea
Noi am avut scandal la somnul de peste zi mult timp, am crezut ca imbatranesc 10 ani la fiecare adormire. Acum Doamne multumesc de adormit adoarme fara scandal si repede, dar la fel de repede se si trezeste si sunt langa ea la fiecare somn, nu ma misc de langa ea, o tin de manuta sa ma simta langa si tot degeaba. Noaptea noi avem nopti bune si nopti mai putin bune, desi e hranita cu lapte praf tot mai are nopti random cand se trezeste plangand desi nu ii e foame. Ce sa facem, deja a trecut jumatate de an, eu cu fiecare luna care trece sper sa fie mai bine.
Acum dupa Craciun am bifat si noi prima imbolnavire de era sa ratam a doua doza de Rotarix din cauza asta, foarte suparata am fost. Eu, sotul si mama am picat la datorie pe rand, febra, frisoane, tuse, dureri de corp, toate cele. Pitica a scapat cel mai usor, febra care a scazut cu antitermice, in 2 zile nu a mai avut febra, nu a avut muci, a tusit putin. Cred ca o deranja ceva la urechi ca plangea cand o atingeam in zona urechilor si vreo cateva zile a fost mai maraita, ma bucur ca ea nu a facut forma urata. A si mancat foarte bine cu tot cu febra, dar de duminica de cand nu mai face febra manananca mai putin. Ea de aproape 2 luni rade 5 sticlute de 170 ml, acuma e pt prima data cand o vad sa manance putin. E o dolofanica adorabila si in rest e vioaie si activa, momentan nu ma stresez ca nu mananca, insa nu imi dau seama ce a cauzat schimbarea asta, ea fiind un bebe care mereu a mancat fara probleme. |
|

Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Buna fetelor și an nou fericit !
Am intrat sa va atasez o poza cu minunea mea mică ( asta dacă mai știu sa pun poze) 😁. Am născut in 30 Noiembrie, prin cezariana de data asta, dar fie vorba între noi mi s-a părut mai ușor decât la nașterea naturală 😁. Ianis e așa cuminte și înțelegător, e tare faina viata cu 2 copii. Parca sunt și mult mai relaxata ca știu ce ma așteaptă in mare parte și nu am mai avut așteptări nerealiste (sa doarmă neintoarsa 8h). Mi se par cuminți fetele, doarme câte 4-6h legate, Ianis cred ca avea 1 an când lega atatea ore 🤣. Sper ca sunteți bine și voi și minunile voastre. Va imbratisez cu drag ! PS. V-am cerut sfatul dacă sa îl trimit pe Ianis la cresa, ei bine… nu l-am trimis deloc de când am născut. Neonatologul mi-a zis sa îl țin măcar o luna acasă, acum nu știu ce sa va zic ca l-as tine mult și bine, nu știu zău dacă îl duc luna asta însă nu știu cum o sa îl afecteze. Numai bine ne ocupam de scăpatul de pampers (cred ca voi ati scăpat demult, Rușine mie, dar nu am avut timp când sa ma ocup).

" /> |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Zee, felicitari pentru buburuza! este miununata! Ma bucur ca v-ati acomodat usor si Ianis este un frate mai mare intelegator. Mai mereu am auzit numai de bine cand e vorba de al doilea copil, cred de fapt ca se obisnuiesc parintii dupa primul si cum spui tu, nu mai exista asteptari nerealiste :))
Mi-e dor de un bebe mic, dar eu ma limitez doar sa vad la altii |
|

Inregistrat: 8/8/2020 Mesaje: 733
| Ellena20 wrote:Zee, felicitari pentru buburuza!  este miununata! Ma bucur ca v-ati acomodat usor si Ianis este un frate mai mare intelegator. Mai mereu am auzit numai de bine cand e vorba de al doilea copil, cred de fapt ca se obisnuiesc parintii dupa primul si cum spui tu, nu mai exista asteptari nerealiste :)) Mi-e dor de un bebe mic, dar eu ma limitez doar sa vad la altii
Elena, pot înțelege foarte bine ce zici ! In general ma abțin cu intrebari de genul : “da când faceți un copil”?, “dar al doilea când”?. Fiecare știe cum ii mai bine, ca pana la urma nu vine nimeni sa se trezeasca noaptea in locul tău :)). Eu mi-am propus sa ma bucur mai mult de perioada asta a lui Ingrid, la Ianis eram mega stresată de orice chestie minora, așa ca măcar acum sa profit de Bebelușie 😅 |
|
| Amaranth wrote:La o saptamana dupa noi incepeti si voi, poate mai scriem pe aici sa vedem cum merge treaba cu diversificarea Noi am avut scandal la somnul de peste zi mult timp, am crezut ca imbatranesc 10 ani la fiecare adormire. Acum Doamne multumesc de adormit adoarme fara scandal si repede, dar la fel de repede se si trezeste  si sunt langa ea la fiecare somn, nu ma misc de langa ea, o tin de manuta sa ma simta langa si tot degeaba. Noaptea noi avem nopti bune si nopti mai putin bune, desi e hranita cu lapte praf tot mai are nopti random cand se trezeste plangand desi nu ii e foame. Ce sa facem, deja a trecut jumatate de an, eu cu fiecare luna care trece sper sa fie mai bine. Acum dupa Craciun am bifat si noi prima imbolnavire de era sa ratam a doua doza de Rotarix din cauza asta, foarte suparata am fost. Eu, sotul si mama am picat la datorie pe rand, febra, frisoane, tuse, dureri de corp, toate cele. Pitica a scapat cel mai usor, febra care a scazut cu antitermice, in 2 zile nu a mai avut febra, nu a avut muci, a tusit putin. Cred ca o deranja ceva la urechi ca plangea cand o atingeam in zona urechilor si vreo cateva zile a fost mai maraita, ma bucur ca ea nu a facut forma urata. A si mancat foarte bine cu tot cu febra, dar de duminica de cand nu mai face febra manananca mai putin. Ea de aproape 2 luni rade 5 sticlute de 170 ml, acuma e pt prima data cand o vad sa manance putin. E o dolofanica adorabila si in rest e vioaie si activa, momentan nu ma stresez ca nu mananca, insa nu imi dau seama ce a cauzat schimbarea asta, ea fiind un bebe care mereu a mancat fara probleme.
Noi am bifat prima raceala la 4 luni și la o săptămână după ce a trecut a luat alta răceală mai puternică și urâtă , febra, tuse, muci foarte multi și a fost destul de greu am avut nopți albe plus că am luat și eu de la el și am fost foarte rău, dar Doamne ajuta a trecut si acum sper sa nu mai raceasca prea curând. Pentru diversificare ce ai in plan, cu ce vrei sa incepi? Eu am ales sa incep cu cereale, după sa adaug carne și tofu, legume și ultimele fructele dar nu o sa țin regula de 3 zile decât la produsele ce pot provoca alergii. Sper sa avem experiențe plăcute și pitici mâncăcioși. |
|
| Iulia123 wrote:
Noi am bifat prima raceala la 4 luni și la o săptămână după ce a trecut a luat alta răceală mai puternică și urâtă , febra, tuse, muci foarte multi și a fost destul de greu am avut nopți albe plus că am luat și eu de la el și am fost foarte rău, dar Doamne ajuta a trecut si acum sper sa nu mai raceasca prea curând. Pentru diversificare ce ai in plan, cu ce vrei sa incepi? Eu am ales sa incep cu cereale, după sa adaug carne și tofu, legume și ultimele fructele dar nu o sa țin regula de 3 zile decât la produsele ce pot provoca alergii. Sper sa avem experiențe plăcute și pitici mâncăcioși.
Offf nu suna deloc bine racelile acelea, bine ca au trecut si sunteti bine acum. Mie de muci imi e cel mai groaza, asa m'am bucurat ca de data aceasta am scapat de ei. O sa incep cu planul de 30 de zile de pe flaveur (am aflat de el de aici ) pt ca nu prea ma pricep ce sa ii combin cu ce si imi e mai usor daca am un plan sa il urmaresc. Prima data legumele la 6 luni la pranz, dupa la 7 luni fructe dimineata, 8 luni cina. Imi place ca subt si multe retete, ajuta cand nu ai treaba cu bucatariea cum e cazul meu Nici eu nu ma gandesc sa tin regula de 3 zile, noi nu avem alergii si nici nu avem persoane cu alergii in familie, o sa o urmaresc in caz ca are reactii la ceva, daca apar nu ii mai dau alimentul respectiv o perioada si dupa il introduc iar. O sa incep si cu pireuri si cu bucatele, de cand am ramas insarcinata ma tenteaza ideea de BLW, atata ca sunt o fricoasa si imi e groaza maxim de inec. Noroc ca sotul vrea si el sa ii dam bucatele si el e foarte calm si nu se panicheaza usor asa ca o sa incerc sa imi fac curaj cu bucatelele, sa vad si ce accepta pitica. Si eu sper sa fie totul bine, de mancat la inceput stiu ca e mai greu cum nu sunt obisnuiti cu noile gusturi, eu tot ce vreau e sa guste macar cate un pic si sa fie o experienta frumoasa pt ea. |
|
| Amaranth wrote:Offf nu suna deloc bine racelile acelea, bine ca au trecut si sunteti bine acum. Mie de muci imi e cel mai groaza, asa m'am bucurat ca de data aceasta am scapat de ei. O sa incep cu planul de 30 de zile de pe flaveur (am aflat de el de aici  ) pt ca nu prea ma pricep ce sa ii combin cu ce si imi e mai usor daca am un plan sa il urmaresc. Prima data legumele la 6 luni la pranz, dupa la 7 luni fructe dimineata, 8 luni cina. Imi place ca subt si multe retete, ajuta cand nu ai treaba cu bucatariea cum e cazul meu Nici eu nu ma gandesc sa tin regula de 3 zile, noi nu avem alergii si nici nu avem persoane cu alergii in familie, o sa o urmaresc in caz ca are reactii la ceva, daca apar nu ii mai dau alimentul respectiv o perioada si dupa il introduc iar. O sa incep si cu pireuri si cu bucatele, de cand am ramas insarcinata ma tenteaza ideea de BLW, atata ca sunt o fricoasa si imi e groaza maxim de inec. Noroc ca sotul vrea si el sa ii dam bucatele si el e foarte calm si nu se panicheaza usor asa ca o sa incerc sa imi fac curaj cu bucatelele, sa vad si ce accepta pitica. Si eu sper sa fie totul bine, de mancat la inceput stiu ca e mai greu cum nu sunt obisnuiti cu noile gusturi, eu tot ce vreau e sa guste macar cate un pic si sa fie o experienta frumoasa pt ea.
Cu siguranță o sa fie o experiență frumoasă, o să mă uit și eu de planul de pe flavor sa mă mai inspir, eu sunt pasionată de bucătărie așa că o să încerc să fac cat mai multe rețete și sper să îmi iasă și să ne descurcăm la diversificare sa pot sa fiu calma și să mă bucur de fiecare moment. Acum sunt ceva frustrata cu somnul că mă seacă de energie când îl pun să doarmă întâi mănâncă și mă aștept să adoarmă la sân dar el începe să se miște sa lase sânul să îl ia sa se împingă, se îneacă și mă enervează și după ceva timp îmi pierd răbdarea cu el cum am făcut și acum și am cam ridicat tonul la el așa că soțul a venit și l a luat și la el în 2 minute a adormit.Acum îmi pare rău că am ridicat tonul dar câteodată chiar mă agita foarte rău dar încerc să mă controlez și să lucrez cu mine...
|
|
|