Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alinush
Scris: Tuesday, December 12, 2023 4:48 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/13/2022
Îmi cer scuze daca am deranjat, eu am.inteles dar cred că este diferența prea mare de aceea și mă gândeam că a mai întâmpinat cineva problema asta. Știam de femur că este puțin mai mic acum am aflat și de humerus. Mulțumesc!
freya1
Scris: Tuesday, December 12, 2023 6:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Nu deranjezi pe nimeni, ziceam doar ca te panichezi inutil si il superi pe bebe Cheek Kiss
Alinush
Scris: Tuesday, December 12, 2023 7:19 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/13/2022
Îți mulțumesc mult de tot...crede mă chiar sunt foarte panicata și nu înțeleg cum acum la 20 de săptămâni avea humerusul cu o săptămână mai mare apoi la 24 mai mic cu 3 zile acum mai mic cu atât de mult...mi a dat cu virgula tare😳😔😘
freya1
Scris: Tuesday, December 12, 2023 11:12 PM
Nivel

Pai tocmai ca ecograful nu masoara exact, depinde si cum sta... plus ca sunt statistici, adica ar insemna ca toti bebelusii sa se nasca cu aceleasi dimensiuni, ceea ce nu e cazul...
Roser
Scris: Saturday, December 23, 2023 7:21 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Mulțumesc pt răspuns freya (am citit atunci dar nu am mai apucat să îți răspund). Se pare că la noi nimic nu funcționează, deși înțelege ce îi spun (are 1 an si 2 luni), când e vorba de titi nu ai cu cine vorbi.Sunt nopți mai bune (cu doar 4-5 treziri) și nopți mai puțin bune (nici nu mai pun nr de treziri:)) ). Cred că o să o înțarc brusc, dar am zis să treacă măcar iarna (sper ca doar asta hehe).
Cum suntem in prag de Crăciun, va urez sărbători fericite si liniștite alături de cei dragi! craciun santa
freya1
Scris: Monday, December 25, 2023 11:19 PM
Nivel

Roser Cheek Kiss imi aduc aminte vag de noptile alea cu cate 10-12 treziri... acum doarme toata noaptea, dar sa il adorm e un cosmar, cate 2h in fiecare seara sau la pranz, cu vorbit, cantat, topait, urlat banghead fiecare varsta cu ale ei
Craciun fericit tuturor!
Iulia123
Scris: Tuesday, December 26, 2023 11:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/29/2022
Sărbători fericite, liniștite și frumoase alaturi de bebei,copilași, familie și toți cei dragi :)🤗🎉🎂
Noi am bifat prima răceală, a fost oribil...a avut foarte multi mucisori atât pe gat cat și pe nas și nu se duceau deloc așa că tusea până vomita și se înroșea tot sărăcuțul ..febră și tot așa,destule nopti albe dar Doamne ajuta nu au fost complicatii și acum este bine dar am rămas cu mare frica și teama de răceli și orice altceva...nu știu dacă sunt și hormonii de vina dar parca simt că nu mă pot bucura de el cu adevărat pentru că mă copleșesc grijulie sa nu pateasca ceva și îmi fac tot felul de filme in cap cu tot ce e mai rau...sper să mă relaxez și eu încet încet și să nu mă mai gândesc la chestii negative.
Va pup 😘 o seara frumoasa tuturor.
Adina Mariana
Scris: Thursday, December 28, 2023 8:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
freya1 wrote:
Adina Cheek Kiss pediatra noastra nu crede in solutii pt imunitate, altele decat expunerea la germeni. Mie mi se pare ciudat atata antibiotic la voi, cand 90% din raceli la copiii de varsta lor sunt virale, fa-i macar cate un exudat, dar tare mi-e ca ii dai degeaba antibiotic si asta ii afecteaza negativ sistemul imunitar. Dr noastra sub 5 zile de febra nici nu se gandeste la antibiotic, si al meu face febra 40, ii dau antitermic si incet-incet scade si febra si intervalul la care e nevoie de antitermic
Eu ii dau doar vit C si acum cu inceputul gradinitei i-am mai dat o data la 2 zile cate o doza de oscillococcinum, nu stiu cat a ajutat
Sunt niste solutii tip "vaccin" pt infectii respiratorii repetate la copii si unele mamici spun ca i-a ajutat pe cei mici, unul cred ca e Luivac, poti intreba medicul daca iti recomanda
Te cred ca e greu, noi am scapat ieftin pana acum (noi parintii am fost mai afectati) si tot stau cu frica
Și mie mi se pare mult atâta antibiotic de aceea am și scris să cer un sfat.Din păcate încă nu am găsit nici o modalitate.Acum 2 săpt.mi-a fost iar cu febră de 41..l-am ținut așa o săptămână timp in care nu am dat numai Panadol de răceală și antitermice.Nu îi scădea febra numai până pe la 39..nici cu supozitor,nici siropuri..la algocalmin picuri mai scădea până pe la 38,5 și dupa 4 ore iar îl găseam cu 40-41 febră și îl băgăm la dush cat mai rece.Am fost la 3 medici și toți au spus că nu avea numai ft.putin roșu în gât,la plămâni nu se auzea nimic,avea niste mucuti și uneori mai tusea.Am zis că îl țin așa că va trece...ehe..după 7 zile de chin pt că și voma tot ce manca de la febră am cedat și am dat antibioticul mai slab desigur la recomandarea medicilor,nici un efect..am trecut pe Augmentin și abia în 5 zile după a început să nu mai facă febră și să poată manca ceva.Deci...asa o ținem mereu,nu mai am nici un chef nici să citesc pe forum,nici nu am timp sa funcționez.Acum e bine de 1 saptamana și mă rog să rămânem așa macar o lună.E așa obișnuit cu siropurile că deja la noi e obișnuință și îi plac toate la gust inclusiv probioticele.Mi se pare și ft.slabut..la 4 ani++ să aibă numa 14 kg dar la cat e de bolnavicios sa spus multumesc ca mănâncă destul de bine.Multumesc pt.sfaturi,voi întreba medicul.
Adina Mariana
Scris: Thursday, December 28, 2023 8:51 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Of, Adina! Cred ca e tare greu..
Si Cezar desi e in colectivitate de ceva timp, nu am avut asa probleme. Simple raceli dar rare.

Tot vitamina C ii dau si eu.
Pediatra ne-a mai spus ca daca intampinam episoade dese de raceli, imbolnaviri etc sa ii dau 10 zile pe luna Virodep.
Da,este greu..nu doresc nimanui și am acumulat și unele frustrări pt.ca in mintea mea îmi imaginam că dacă l-am alăptat 2 ani exclusiv și nu a mâncat strop de lapte praf o sa aibă imunitate buna dar m-am calit și cu asta că este doar un mit.Mulțumesc pt.sfat.O să vorbesc cu medicul despre acest medicament...nu am incercat inca.
Adina Mariana
Scris: Thursday, December 28, 2023 9:02 PM
Nivel

EllaMaria wrote:
Adina si noi in aceasi situație, 3 zile cresa, 2 săptămâni acasă. Temperatura, diaree, tuse, mucisori, însă am evitat antibioticul. La nevoie pediatra mi-a recomandat Imunice 10 zile pe luna si vit C. Oli inca e alaptat, dar nu pare sa îl ajute acest lucru.

Fetelor, cât de repede s-au acomodat piticii vostrii la creșă/grădiniță? Al meu nu vrea sa mănânce nimic acolo si nici sa doarmă. Ce e drept nu a apucat decât 2 săptămâni cumulate sa meargă la cresa, ca a început nebunia cu virozele...
Ah...da.Exact asta scriam mai sus și la Elena că așa credeam și eu că o sa îl ajute la imunitate alăptatul dar se pare că este doar un mit și depinde de copil.Sincer nici eu nu as da antibiotice dar lui Luca nu îi trece altfel și nu îl pot tine 2 săpt.cu febră de 40 că mă stoarce și el este epuizat plus că se deshidratează,nu poate manca de la febră,vomita tot ce ii ajunge în stomac și după netratat o dam in aprindere de plămâni și injecții...deci am pățit că am zis eu că îl țin așa că îi va trece.Nu io trecut și după 2 săpt.am ajuns internați în spital cu perfuzie și complicații...o săpt.il mai țin așa dar după acționez că asta e situația.
Referitor la adaptare la creșă...la noi cam o luna a durat...primele 2 săptămâni a plâns mult,cred că și după sânul meu că încă îl alăptăm dar după ce l-am intarcat și l-am lăsat acolo la somn a fost mult mai bine.De mâncat manca doar daca îi dădea în gura cu lingura,depinde mult de copil și de cat de repede se adaptează.Au fost colegi de a lui Luca care și după 6 luni încă plângeau..eu din fericire la capitolul adaptare am scăpat destul de ok și mai era și cu Covidul atunci și trebuia să îi lăsăm pe copii in fatza porții la grădiniță că nu aveam voie sa intrăm înăuntru.Grele momente dar începusem munca și nu am avut ce face.Luca a mai avut noroc și de niste doamne extrem de drăguțe și devotate meseriei.Tot respectul pt.ele..am plâns când a terminat Luca creșa și a trebuit să îl duc la grădiniță în grupa mica.La grădiniță primele zile mi-a plâns iarăși ft.tare că se cerea la doamnele de la creșă dar tot așa în 2 săptămâni a fost mai bine și so adaptat ușor și acolo în noul mediu.
Adina Mariana
Scris: Thursday, December 28, 2023 9:14 PM
Nivel

Roser wrote:
Ce mai faceți fetelor? Ați făcut bradul, ați cumpărat cadouri la prichindei?
Am intrat in speranta ca IoanaIoanaC mai aruncă câte un ochi pe aici și îmi spune si mie cum a intarcat-o pe Clara noaptea (sau alte mămici).
Chloe a devenit insuportabilă noaptea cu titilitul ei, nu m-ar deranja și dacă s-ar trezi din oră în oră să suga 5 minute dar apoi să mă lase in pace, dar ea nu, stă la sân toată noaptea ca atunci când avea 2 săptămâni. Dacă îndrăznesc să il scot așa urlă de mi-e rușine de vecini. Nu vrea in brate, nu vrea lapte in biberon, nu suzetă, doar crize de nervi până îi dau sânul să molfăie la el. Parcă mi-e milă să o înțarc de tot (mai ales acum iarna când se tot răcește), de aceea aș încerca doar pe timpul nopții pt început. Orice sfat e binevenit :).
Incerc eu sa te ajut cum am procedat eu.Prima dată când m-am hotărât să il intarc pe Luca a fost pe timp de noapte.Stiu că multe mămici lasă noaptea ultima etapă dar eu cu noaptea am inceput că știam că o sa fie mai greu.Ii dădeam san înainte de somnul de noapte,adormea așa iar când se trezea și era obișnuit să primească îi dădeam apa din căniță cu cioc...evident începea să plângă și să tragă de mine.Ma ridicat din pat,îl luăm în brațe și mă plimbam cu el până adormea la loc,îl puneam pe pătuț inapoi de obicei se trezea și iar începea să plângă..iar îi dădeam apa și iar o luam la plimbat.Asta făceam aproape toată noaptea..îl mai puneam și în sistem pt.ca mă rupea de mâini.A fost greu dar cam o săptămână după care așa bine so obisnuit cu apa că se trezea,îi dădeam apa după care adormea înapoi fara să îl mai iau în brațe.Dar o săptămână nu am dormit noaptea dar nici nu am cedat.Primele 3 zile îi mai ofeream odată pe noapte sânul sa nu fie prea mai socul pt.el că avea 3 mese de san pe noapte dar după cele 3 zile nu i-am mai dat nici acea masa.Apoi peste zi a fost mult mai ușor ca să îl dezvăț că ne luam cu o gustărică,cu joaca,cu ieșitul pe afara.Cel mai greu pt.mine a fost să renunțe la asocierea san/somn de la somnul de noapte.Asta ft.greu am scos că nu vroia să adoarmă la somnul de noapte până nu primea sânul...aici ma ajutat soțul și într-o perioadă il adormea el sa nu mă vadă pe mine..se tot plimba cu el prin brațe până adormea..apoi după o perioadă ma acceptat și pe mine că ia fost dor să doarmă cu mine și se urca peste mine să mă simtă și așa adormea.So consolat că nu primește dragul de el.Mie dor de acele momente deși au fost cam grele...
Adina Mariana
Scris: Thursday, December 28, 2023 9:16 PM
Nivel

Sărbători fericite tuturor mămicilor de pe acest forum și un an nou minunat alaturi de piticii voștri.Sa fim sănătoși asta e cel mai importantcoeur Buddy1
Aleahim
Scris: Saturday, December 30, 2023 1:26 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Fetelor, nu am intrat de un milion de ani pe aici.
Adina, imi pare rau sa aud ca Luca face asa forme urate de raceala. Noi pot zice ca am fost norocosi la capitolul asta, dar asa cum zic si fetele, nu e ok atata antibiotic. Problema e ca pe termen lung, afecteaza sistemul imunitar si e probabil chiar de aia sa faca forme asa urateCray
Imi explica zilele trecute un medic, ca dupa multe cure de antibiotic, e greu sa "reeduci" organismul, dar nu imposibil
Roser, daca vrei o strig eu le Ioana sa te ajuteLol
In alta ordine de idei, se intampla ceva la 2a6l? Aniela, care dormea destul de usor, de cateva zile a alta. Stau cate 1h-2h sa o adorm. Noaptea doarme fara intrerupere, in camera ei, all good. Dar adormitul....seara ne rugam si eu si sotul sa vrea sa o adoarma celalalt, asa oroare avemras
freya1
Scris: Saturday, December 30, 2023 2:31 PM
Nivel

Da, Aleahim Cheek Kiss si la noi a fost asa, din pacate complet nu si-a revenit, stateam si la pranz si seara cate 2h sa il adorm. Apoi de vreo luna jumate acum s-a agravat, desi se trezea dimineata devreme pt gradi seara ne prindea si ora 23, timp de 2-3h vorbea, canta, tipa, sarea prin pat, se dadea jos si alerga prin camera banghead cum zici si tu, imi venea sa plang cand venea seara. Acum in vacanta adoarme tot tarziu, ca doarme 3h la pranz, dar observ o imbunatatire, adoarme in 45 min-1h si sta acolo cuminte sau doar se foieste prin pat, ii mai pun povesti audio sau muzica. Deci pot sa zic ca trece, dar pe mine m-a secatuit perioada asta, iti zic sincer ca in unele seri am plans la propriu de nervi, nu mai zic ca mai tipam si la el, ca nu mai puteam, apoi nici nu mai puteam dormi noaptea dupa atata agitatie. Noi mereu am avut pb cu somnul, credeam ca am scapat, doarme toata noaptea, e drept, dar cu adormitul e teroare.
M-am gandit si ca vrea sa renunte la somnul de pranz, dar nu e cazul, ca doarme inca si 3h si daca nu doarme la pranz seara nu te mai intelegi cu el de oboseala
Adina Cheek Kiss te imbratisez. Poate sa incercati si la un homeopat ? Am auzit de rezultate bune la copiii cu raceli dese
Aleahim
Scris: Saturday, December 30, 2023 4:43 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
freya1 wrote:
Da, Aleahim Cheek Kiss si la noi a fost asa, din pacate complet nu si-a revenit, stateam si la pranz si seara cate 2h sa il adorm. Apoi de vreo luna jumate acum s-a agravat, desi se trezea dimineata devreme pt gradi seara ne prindea si ora 23, timp de 2-3h vorbea, canta, tipa, sarea prin pat, se dadea jos si alerga prin camera banghead cum zici si tu, imi venea sa plang cand venea seara. Acum in vacanta adoarme tot tarziu, ca doarme 3h la pranz, dar observ o imbunatatire, adoarme in 45 min-1h si sta acolo cuminte sau doar se foieste prin pat, ii mai pun povesti audio sau muzica. Deci pot sa zic ca trece, dar pe mine m-a secatuit perioada asta, iti zic sincer ca in unele seri am plans la propriu de nervi, nu mai zic ca mai tipam si la el, ca nu mai puteam, apoi nici nu mai puteam dormi noaptea dupa atata agitatie. Noi mereu am avut pb cu somnul, credeam ca am scapat, doarme toata noaptea, e drept, dar cu adormitul e teroare.
M-am gandit si ca vrea sa renunte la somnul de pranz, dar nu e cazul, ca doarme inca si 3h si daca nu doarme la pranz seara nu te mai intelegi cu el de oboseala
Adina Cheek Kiss te imbratisez. Poate sa incercati si la un homeopat ? Am auzit de rezultate bune la copiii cu raceli dese

Eu de ex la.pranz ii limitez somnul, tocmai ca sa nu ajung seara asa tarziu cu culcatul. Mai mult de 1h30-2h nu o las. Daca am lasat-o de ex 2h30, seara am crezut ca o iau razna. Cand e la cresa, adoarme mai usor dar acum, de cand e in vacanta, horror.
Si eu imi mai.pierd rabdare si tip la ea, ca vb aia enough is enough.
Si la noi au fost vesnic probleme cu somnul si mereu dupa cate o perioada mai buna, vine una de asta de ma urc pe pereti.Le admir pe fetele cu doi copii, dar pe mine asta ma tine pe loc. Cand imi amintesc noptile nedormite si halul in care eram...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.