Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simmo
Scris: Friday, June 24, 2022 9:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Madalina.d, sa ne spui ce ai făcut ras
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 3:07 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
ANDREEA2929A wrote:

Oana sa știi ca rezultatele la lactate le vezi abia la 1 luna de când ai mâncat ultima data fie și o bucățică , a mea făcea urat și la cașcaval și la iaurt și acuma am o bănuiala ca nu l tolerează. Deci eu te sfătuiesc sa renunți , nu ca mine sa mănânci pâine goală dar o sa vezi ca va fi mai bine. Colicii nu trec decât de la sine toate siropurile sunt poate sa amelioreze dar pana nu se maturizează sistemul degeaba. Cât despre fumat eu am iquos la care nu am renunțat ci doar am redus nr , însă fac si eu ca Ioana, fără ele nu as dinreusit sa trec prin uragan. Bebele e bine, bă chiar m am blamat ca refluxul poate fi si din cauza lor însă am renunțat o perioada si la fel făcea.

Am inteles, deci voi renunta complet.
In leg cu fumatul, desi stiu ca are crize sore seara, la criza din seara asta aveam senzatia ca nu reusesc sa o potitlesc cu nimic si ma gandeam ca e asa din cauza unei singure tigari pe care am fumat o ... pt ca am alaptat mai devreme de 3-4 ore de cand am fumat, am citit ca asa at fi indicat ca sa nu afecteze ..deci mustrari de constiinta am si eu ....in final am reusit sa o linistesc instant dupa ce am infasat o ..nu sunt adepta infasarii insa culmea asta vad ca functioneaza desi urasc sa o leg.
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 25, 2022 6:06 AM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Oana.c wrote:

Am inteles, deci voi renunta complet.
In leg cu fumatul, desi stiu ca are crize sore seara, la criza din seara asta aveam senzatia ca nu reusesc sa o potitlesc cu nimic si ma gandeam ca e asa din cauza unei singure tigari pe care am fumat o ... pt ca am alaptat mai devreme de 3-4 ore de cand am fumat, am citit ca asa at fi indicat ca sa nu afecteze ..deci mustrari de constiinta am si eu ....in final am reusit sa o linistesc instant dupa ce am infasat o ..nu sunt adepta infasarii insa culmea asta vad ca functioneaza desi urasc sa o leg.

Dacă vrea înfășată e foarte bine a mea nu a vrut deși așa am fost și eu sfătuită de o asistenta de la maternitate când eram in toi cu distracția însă a mea păpușică nici la maternitate nu stătea înfășată 😂
Nu știu ce sa ți zic despre fumat , e posibil sa o deranjeze dacă te ai reapucat după nastere. Mie Dr mi a zis ca dacă nu le las o sa fie sevraj la amândouă ori reușesc cu 3 luni înainte sa nasc ca altfel va plânge după și voi zice ca s colicii dar fiind obișnuita e servraj si la ea de fapt nu mai are ce i dădeam cam așa , ori le reduc cât de tare posibil. Cum ți am mai zis urmărește sa nu fie si reflux silențios. Ca noi am zis colici colici si pana la urma era reflux si nu s singura care a pățit așa. Eu țin minte ca am sunat eu pediatra de disperare ca tot îmi schimba picăturile minune si m am ținut de capul ei si pana la urma am avut dreptate. Ea tot îmi zicea doamna Draga, nu exista picături si doze minune colicii se vindeca cu brațele.🤦🏻‍♀️ Cât despre probiotic eu n am mers bine nici cu jarodophilus nici cu protectis, eubiotic a mers la noi. Când i am dat prima doza de refalgin a dormit Dusa 3 ore aveam alt copil, după ce a urlat 1 luna jumate.
Oana o sa treacă perioada asta, e frustrant și obositor și ești disperata știu, te înțeleg perfect. Vin și zile mai bune.Cheek Kiss
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 25, 2022 6:28 AM
Nivel

Fetele, help! Ați avut temperatura ridicată la bebei la masele? A mea are și o ușoară faringita ii dau tratament însă doar seara urca și nu in fiecare zi. I s a accentuat și refluxul de câteva zile și zău dacă mai știu de la ce e. Cât despre adormit 5 h a stat treaza ma termina cu somnul. Dacă o țin in brațe doarme cum o pun jos gata distracția. Când o sa scap de purtat in brațe și de alăptat cred ca bat mătănii 😝
Madalina.d
Scris: Saturday, June 25, 2022 6:54 AM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
EllaMaria wrote:

Buna Mădălina, iti spun experienta mea: am început de peste zi cu contractii ușoare, foarte neregulate, spre seara aveam contractii la 8 minute cam 2 ore, apoi la 5 minute in jur de o ora si ulterior la 3 minute, moment in care mi s-au rupt și membranele. Am plecat spre spital si după 5 ore am născut.
Nu suntem toate la fel, dar pentru linistea ta poti sa te prezinți la camera de garda pentru o monitorizare, nu ai nimic de pierdut.

Mulțumesc pentru răspuns! La mine nu au devenit deloc regulate și s-au liniștit pe la 1 noaptea. Dar, cum ai zis și tu, ma voi duce la urgente dacă ma apuca iar, măcar vad care e treaba.
Aleahim
Scris: Saturday, June 25, 2022 8:50 AM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Oana iti scriu aici, ca sa nu umplem topicul la gravidute.
La noi nu functiona nimic ca sa o potolim din plans. Nici brate, nici skin to skin nimic. Intr-o noapte a plans atat de tare, ca a auzit-o soacraea din apartamentul vecin si a venit la noi. Faceam cu randul la plimbat prin casa, eu, soacra si sotul. Am avut si 24h in care eu nu am dormit deloc. Eram praf. Cat a putut sa planga copila asta, eu nu am mai auzit la nimeni. Am mers la pediatru, la eco abdominala, la bowen, am chemat preotul!!!! Nu mai stiam ce sa facem. In fine, a trecut si uite ca are un an. Pe de-o parte e normal sa simti ce simti, oboseala e cel mai mare dusman al nostru. Plus ca e ceva nou si pt tine, chiar daca mai ai un copil. Acum ai doi si pana inveti sa gestionezi viata in noua formula, cu siguranta e provocator. Dar iti recomand din suflet sa apelezi la un psiholog. Asa mult ajuta
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 9:15 AM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Dacă vrea înfășată e foarte bine a mea nu a vrut deși așa am fost și eu sfătuită de o asistenta de la maternitate când eram in toi cu distracția însă a mea păpușică nici la maternitate nu stătea înfășată 😂 Cât despre probiotic eu n am mers bine nici cu jarodophilus nici cu protectis, eubiotic a mers la noi. Când i am dat prima doza de refalgin a dormit Dusa 3 ore aveam alt copil, după ce a urlat 1 luna jumate.
Oana o sa treacă perioada asta, e frustrant și obositor și ești disperata știu, te înțeleg perfect. Vin și zile mai bune.Cheek Kiss

Cum reactioneaza la reflux?
Ori sunt eu fara rabdare dupa 5 ani ori nu stiu...poate asa fac toti copiii iar eu nu mai am rabdare....efectiv a mea cand se trezeste incepe sa planga, ii dau sa suga, dupa ce suge si lasa sanul o pun pe umar sa scoata gaze, nu reusesc de cele mai multe ori pt ca ea nu sta asa, se strange sau cauta iar san, o pun din nou sa suga si suge putin dupa care se repera istoria. Lapte e pt ca curge. O plimb in brate si culcata, si sculata si pe palme si nu mai stiu cum, tace cateva sec apoi incepe miorlaiala, schimb camera , metoda de leganat etc, si tot asa pana sa reusesc sa o calmez. Ce i drept mi as dori sa o pun in carut si sa fie tacuta , sa o plimb , sau chiar in brate sa o plimb si sa taca. Ori asa sunt toti si eu vreau ce nu exista....
Se strange si se screme...pediatra mi a zis clar ca e f balonata si are gaze..am pus ieri partaitor dar nu mi am dat seama dc a scos sau nu, nu se auzeau parturi, nu stiu nici ce ar trebui sa se auda...daca cineva a folosit poate ma lamureste ..
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 25, 2022 9:45 AM
Nivel

Oana.c wrote:

Cum reactioneaza la reflux?
Ori sunt eu fara rabdare dupa 5 ani ori nu stiu...poate asa fac toti copiii iar eu nu mai am rabdare....efectiv a mea cand se trezeste incepe sa planga, ii dau sa suga, dupa ce suge si lasa sanul o pun pe umar sa scoata gaze, nu reusesc de cele mai multe ori pt ca ea nu sta asa, se strange sau cauta iar san, o pun din nou sa suga si suge putin dupa care se repera istoria. Lapte e pt ca curge. O plimb in brate si culcata, si sculata si pe palme si nu mai stiu cum, tace cateva sec apoi incepe miorlaiala, schimb camera , metoda de leganat etc, si tot asa pana sa reusesc sa o calmez. Ce i drept mi as dori sa o pun in carut si sa fie tacuta , sa o plimb , sau chiar in brate sa o plimb si sa taca. Ori asa sunt toti si eu vreau ce nu exista....
Se strange si se screme...pediatra mi a zis clar ca e f balonata si are gaze..am pus ieri partaitor dar nu mi am dat seama dc a scos sau nu, nu se auzeau parturi, nu stiu nici ce ar trebui sa se auda...daca cineva a folosit poate ma lamureste ..

Eu îți spun cum a făcut a mea.
Refluxul este in general fiziologic însă diferența e ca se agita la sân, da din picioare, pe lângă sughiț des și strănut, înecat, vine laptele înapoi și e deranjant se vede ca o deranjează, plânge mult, foarte mult și nu știi de ce,sunt care și varsa, însă a mea a vărsat in jet cred ca maxim de 3 ori, la ea a fost silențios,mănâncă puțin și des, a mea a ajuns la refuz pt ca n am știut sa recunosc semnalele, toți ziceau ca e fiziologic , ragaie puternic sau nu reușește sa scoată aerul. Și când e clar reflux ajunge sa mănânce puțin și sa plângă, atât de mare e disconfortul ca refuza sânul. Mai este metoda aia sa cauți video pusă in funduleț și ii ții capul, mie mi a fost frica sa o pun așa și rău am făcut, ori pe Brat pe burta. Însă acum de când e mare se cere singura se întoarce de sus de pe umăr scăunel ca sa scoată aerul mai bine. Tot ea m a învățat pe mine. Trebuie ținuta mult sus, a mea scotea aerul și după 20 minute o plimbam prin casa pe la tablouri peste tot sa i distragă atenția ca nu voia sa stea.
Eu am greșit mult dar experiența te învață. Uneori ragaia o data și o luam la legănat, foarte rău ca ea încă avea aer și se tot agita in brațe. Cu timpul am învățat sa o ascult și sa mi dau seama. Când mai cresc e mai ușor sa ți dai seama. Plâng și de la colici însă a mea a plâns prea mult și noi ziceam ca s colici însă abia când a ajuns sa sugă puțin și sa refuze ne am prins.
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 9:56 AM
Nivel

Aleahim wrote:
Oana iti scriu aici, ca sa nu umplem topicul la gravidute.
La noi nu functiona nimic ca sa o potolim din plans. Nici brate, nici skin to skin nimic. Intr-o noapte a plans atat de tare, ca a auzit-o soacraea din apartamentul vecin si a venit la noi. Faceam cu randul la plimbat prin casa, eu, soacra si sotul. Am avut si 24h in care eu nu am dormit deloc. Eram praf. Cat a putut sa planga copila asta, eu nu am mai auzit la nimeni. Am mers la pediatru, la eco abdominala, la bowen, am chemat preotul!!!! Nu mai stiam ce sa facem. In fine, a trecut si uite ca are un an. Pe de-o parte e normal sa simti ce simti, oboseala e cel mai mare dusman al nostru. Plus ca e ceva nou si pt tine, chiar daca mai ai un copil. Acum ai doi si pana inveti sa gestionezi viata in noua formula, cu siguranta e provocator. Dar iti recomand din suflet sa apelezi la un psiholog. Asa mult ajuta

Ufff, nu am ajuns asa insa ma simt ca o proasta, ma intreb dc copilul trebuie sa planga asa de fiecare data cand e treaz, imi doresc sa il readorm imediat ce se trezeste, ma gandesc si eu ca poate trebuie sa mergem pe la medici ca poate ceva o supara...si mai greu imi vine sa ii administrez si toate cele de colici de icter,toaleta bucala,nazala.... in conditiile astea.
Trebuie sa nu mai aman si sa discut cu un psiholog in primul rand sa ma linistesc eu.
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 25, 2022 10:01 AM
Nivel

Oana.c wrote:

Ufff, nu am ajuns asa insa ma simt ca o proasta, ma intreb dc copilul trebuie sa planga asa de fiecare data cand e treaz, imi doresc sa il readorm imediat ce se trezeste, ma gandesc si eu ca poate trebuie sa mergem pe la medici ca poate ceva o supara...si mai greu imi vine sa ii administrez si toate cele de colici de icter,toaleta bucala,nazala.... in conditiile astea.
Trebuie sa nu mai aman si sa discut cu un psiholog in primul rand sa ma linistesc eu.

Oana eu am dus traiul asta pana acuma. Îți trebuie un psiholog. Cât despre ea dacă continua asa caută un pediatru cu specializare in gastro ăla își va da seama mai repede dacă e de la colici sau o fi vreun pui de reflux. Semnalul la noi a fost refuzul dar era prea târziu. Când începe deja sa pape puțin și des nu s colicii. Da vezi și tu mai întreabă mai bine dacă ai colege la neonato
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 10:03 AM
Nivel

[quote=ANDREEA2929A]
Dar medicul nu poate pune diagnosticul? Spre ex a mea noaptea mananca doar de la 1 san si adoarme, celalalt san i l ofer la urm masa. Ziua se foieste la ambii sani insa nu ii termina.
Si ea sughite des(stiu ca se zice ca nu de frig insa sincer cand o dezbrac sau cand o schimb de pampers si sunt mai reci servetele sau cand schimbam aerul din camera se intampla mai des) , are si perioade repetate de stranut insa banuiesc ca doar cand simte vreun miros strident.
Ragaie destul de zgomitos cand o face...de multe ori nu pot pt ca nu sta sa o tin pe umar.
Ai avut tratament pt reflux? In ce a constat?
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 10:05 AM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Oana eu am dus traiul asta pana acuma. Îți trebuie un psiholog. Cât despre ea dacă continua asa caută un pediatru cu specializare in gastro ăla își va da seama mai repede dacă e de la colici sau o fi vreun pui de reflux. Semnalul la noi a fost refuzul dar era prea târziu. Când începe deja sa pape puțin și des nu s colicii. Da vezi și tu mai întreabă mai bine dacă ai colege la neonato

Am colege asistente...nu ma bazez decat minimal pe sfaturile lor, cat dsp med de la neonato el ne a dat antib pe gura...deci ce mai zic...
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, June 25, 2022 10:10 AM
Nivel

Oana.c wrote:

Am colege asistente...nu ma bazez decat minimal pe sfaturile lor, cat dsp med de la neonato el ne a dat antib pe gura...deci ce mai zic...

Mda părerile sint împărțite așa e.
Da am avut mult și bine și încă avem. Pe erupție dentară pe roșu in gât se accentueaza. Tratamentul l a dat medicul pediatru. Diagnostic se pune teoretic după ECO abdominala însă la noi a fost pe încercate și pe simptome. N am mai făcut ECO ca am înțeles ca nu se vede tot timpul. La noi s a liniștit de la sirop inițial și așa și a dat seama.
Aleahim
Scris: Saturday, June 25, 2022 1:03 PM
Nivel

Inregistrat: 7/19/2018
Oana.c wrote:

Si Aniela urla cat era treaza non stop. Rar cate 15-20 de min de liniste.
De reflux nu stiu ce sa zic, la a mea se auzea cum ii vine inapoi, in combinatie cu colicii era si mai urat, uneori si scotea lapte dar nu in jet. Am facut eco abdominala la 10 sapt. Avea reflux fiziologic care s-a redus treptat dupa diversificare. Mie medicul mi-a explicat ca toti copiii au colici doar ca unii se strang putin de burtica, mai trag un part, se mai stramba si altii urla. Noi am tras lozul cu urlacioasa.
Oana.c
Scris: Saturday, June 25, 2022 1:30 PM
Nivel

Aleahim wrote:

Si Aniela urla cat era treaza non stop. Rar cate 15-20 de min de liniste.
De reflux nu stiu ce sa zic, la a mea se auzea cum ii vine inapoi, in combinatie cu colicii era si mai urat, uneori si scotea lapte dar nu in jet. Am facut eco abdominala la 10 sapt. Avea reflux fiziologic care s-a redus treptat dupa diversificare. Mie medicul mi-a explicat ca toti copiii au colici doar ca unii se strang putin de burtica, mai trag un part, se mai stramba si altii urla. Noi am tras lozul cu urlacioasa.

Ah ce comica ai fost 🙈
Eu cred ca sunt mai speriata decat e cazul si din cauza nenorocului de a sta in spital internate la 14 zile de viata...si cred ca s a accentuat teama mea si anxietatea. Nu pot sa zic ca urla cu orele, scanceste , plange , mai tipa , daca o las asa probabil ca ar urla cu orele dar caut metode sa o calmez si poate de aceea ma suprasolicit si am senzatia ca e f greu, sunt si obosita, mai am si inca un copil caruia nu i mai pot acorda atentie desi cere mereu si de aici frustrare plus ca rabdarea mea a disparut...mi am consumat o cu prima si clar nu mai e.
Vreau sa ies, sa merg la mare, fetelor imi e dor de inebunesc, oare daca merg cand face bebe 3 luni e ok? Mi e tare greu asa tintuita in casa. Pe de alta parte imi e teama sa nu ia ceva si iar sa trag cu ea insa cred ca de luat poate lua si de acasa sa aduca fetita mare asa cum s a intamplat la inceput...si stiu ca e greu in vacanta cu copiii insa sincer eu vad situatia asa...si daca sunt acasa si o plimb prin camera 3 ore si dc sunt la hotel si o plimb tot aia e...ba dimpotriva e posibil acolo sa fie mai calma auzind mereu vorba si galagie, stiu ca bebelusii dorm mai bn in zgomot si forfota decat in liniste.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.