Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Gaby 41
Scris: Friday, November 17, 2023 9:42 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Bună fetelor!V-am scris acum ceva timp că fetița mea se leagănă și eram îngrijorată.Nu o mai face și m-am liniștit.Are un an și patru luni acum.
Gaby 41
Scris: Friday, November 17, 2023 9:45 AM
Nivel

Lyli wrote:
Hey fetele n-am mai scris de ceva timp pe aici , bebe imi ocupa tot timpul plus ca merg si la munca , am fost internati in spital o saptamana pentru infectie la amigdalite , unde ,am aflat ca detinem si giardia azi terminam antibioticul si pediatra nea recomandat 5 zile de tratament cu vermigal jumatate de flacon pe zi , cel mic nu a implinit inca 2 ani mai are o luna , a mai urmat cineva tratamentul asta ? Sunt cam panicata dupa ce am citit despre el …
Bună Lyli cum e băiețelul?
Iulia123
Scris: Sunday, November 19, 2023 10:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/29/2022
Buna mămici de pitici frumoși și scumpi!

Piticul meu face peste câteva zile 4 luni, urmează să îl și vaccinam și aș avea și eu câteva întrebari...cu ce sa incep :))
In primul rând,la vaccinurile de la 2 luni a făcut febră 38,4 și inam administrat paracetamol sirop conform prospectului, a fost destul de greu sa ii scad febra, după prima doza de paracetamol a scăzut foarte puțin, de-abia după a doua doza administrata la 6 ore distanta a scăzut la 37,ar trebui acum sa ii dau sirop mai din timp sau sa aștept tot așa sa crească peste 38 ? Alta intrebsare.:)..find alăptat exclusiv la sân, nu ar fi trebuit să doarmă și el pe timp de noapte mai mult și să mănânce mai rar? Acum încă se trezește la 2 sau 3 ore pe timp de noapte și rar mai face și un somn de 4 ore dar după mă trezește din ora in ora pentru că se foiește mult și mișcă capul stânga-dreapta și scârțâie ca o ușă veche iar daca nu îl iau în brațe, din scârțâit da ușor în plâns.
Alta întrebare sau mai bine zis nelămurire, a început să saliveze destul de mult și sta numai cu mânuțele in gura și devine agitat câteodată mă ia de mana și baga și degetele mele in gura și le musca cu mare pofta dar și ceva nervi de mă sperie :s...e posibil sa înceapă de acum să îl supere gingiile și dacă da, cam ce ar trebui să urmăresc și cât timp poate trece până să iasă vreun dințișor? Scuzați daca întrebările sunt cam bazice , sunt multe răspunsuri pe internet dar vreau sa aud și păreri de aici, reale și în care am încredere:).
O altă întrebare ar fi, daca acum are ochii albaștrii, mai se pot schimba? Eu și soțul avem ochi căprui dar tatăl meu ii are albaștrii și mă gândeam că a moștenit de la el ochii dar în același timp aud și păreri cum că se vor schimba.
Am multe întrebări și nelămuriri dar de moment mă limitez la ce am scris că deja e un roman:)
Va pup și va doresc o seara frumoasa!
freya1
Scris: Monday, November 20, 2023 10:20 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Buna Iulia
e normal sa faca febra si e normal sa ii scada mai putin de la paracetamol (oricum nu ii scade din prima pana la normal)... unii medici spun sa ii dai preventiv seara dupa vaccin, dar nu stiu daca e mare diferenta
cu trezitul iar e normal sa se trezeasca asa sa manance... sa vezi mai incolo cand se trezeste pt supt la 20 min :))) (poate ai noroc si nu)
e posibil sa iasa un dintisor de la 4 luni... sau nu :) daca da, ar trebui sa vezi gingia putin umflata si apoi sa iasa ceva alb
si da, e foarte probabil sa isi schimbe culoarea ochii, si baietelul meu avea ochi albastri cand era micut si acum ii are caprui, nu mai stiu sa zic cand s-au schimbat, in jur de un an parca, au stat mult timp albastri
Iulia123
Scris: Tuesday, November 21, 2023 10:32 PM
Nivel

freya1 wrote:
Buna Iulia
e normal sa faca febra si e normal sa ii scada mai putin de la paracetamol (oricum nu ii scade din prima pana la normal)... unii medici spun sa ii dai preventiv seara dupa vaccin, dar nu stiu daca e mare diferenta
cu trezitul iar e normal sa se trezeasca asa sa manance... sa vezi mai incolo cand se trezeste pt supt la 20 min :))) (poate ai noroc si nu)
e posibil sa iasa un dintisor de la 4 luni... sau nu :) daca da, ar trebui sa vezi gingia putin umflata si apoi sa iasa ceva alb
si da, e foarte probabil sa isi schimbe culoarea ochii, si baietelul meu avea ochi albastri cand era micut si acum ii are caprui, nu mai stiu sa zic cand s-au schimbat, in jur de un an parca, au stat mult timp albastri

Mulțumesc că m ai liniștit puțin cu febra și cu trezitul, de duminică seara băiatul meu a inceput cu mucisori și tuse și febră....a fost ieri foarte greu și foarte grea noaptea pentru că a vrut numai sa stea lipit de mine așa că nu am dormit deloc și de grija și din cauza că nu puteam in pozitia aia sa dorm...de dimineață ieri am fost cu el la pediatru l a consultat și a spus că totul este bine decât să administreze paracetamol daca face febră sau pare că are dureri și m a trimis și la spital sa ii recolteze urina să scoată din calcul o posibila infecție, acolo totul a ieșit bine, băiatul zâmbea la toate asistentele și la pediatra
si doamne ajuta deși mă așteptam azi sa fie mai aiurea, a fost mai bine și de-abia dacă a avut mucisori și febră decât de dimineață puțin și de atunci nu i am mai dat nici paracetamol.
Îmi este groaza de răceli și complicațiile ce pot apărea ..acum sper sa fiu norocoasă sa fi fost ieri apogeul răceli și să fie din ce in ce mai bine. vi s a întâmplat să răcească și să treacă simptomele gen mucisori și horcăit Intr o zi și jumătate ?
Iar despre ochișori nu conteaza prea mult oricum, important sa fie sănătos dar eram curioasa pentru că majoritatea cunoscutilor spun că așa vor rămâne că nu se mai schimba dar au fost și persoane care au spus că este mic și că posibil sa se schimbe.
Alinush
Scris: Wednesday, November 29, 2023 3:11 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/13/2022
Mămici...sunt Intr o panica totala....am aproape 29 de săptămâni și medicul mi a spus ieri a control că bebe este deja cu capul in jos și are cordonul in jurul gatului. Eula prima sarcina am născut prin cezariană și a doua va fi la fel. Întrebarea mea este ...bebe este in pericol?nu mai pot dormi deloc sunt Intr o panica maxima...va rog sa îmi răspunde ti....
Roser
Scris: Wednesday, November 29, 2023 6:35 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Nu ai de ce să îți faci griji. Ei nu respiră aer ca si noi si sunt înconjurați de lichid, nu are cum să îl "stranguleze" cordonul. Plus ca azi il are in jurul gâtului, mâine se poate să nu îl mai aibe așa. Apoi la naștere, nicio problemă, dacă naști prin cezariană.
Alinush
Scris: Wednesday, November 29, 2023 10:27 PM
Nivel

Mulțumesc mult pentru raspuns...am intrat în panica îmi era frica sa nu pățească ceva bebelușul...sunt atenta la mișcările fetale cât de dese sunt nici somnul nu mă mai ia...peste două săptămâni mai am control și îmi face și morfologia de trim 3...da, nasc prin cezariana!
Iulia123
Scris: Wednesday, November 29, 2023 11:33 PM
Nivel

Alinush wrote:
Mămici...sunt Intr o panica totala....am aproape 29 de săptămâni și medicul mi a spus ieri a control că bebe este deja cu capul in jos și are cordonul in jurul gatului. Eula prima sarcina am născut prin cezariană și a doua va fi la fel. Întrebarea mea este ...bebe este in pericol?nu mai pot dormi deloc sunt Intr o panica maxima...va rog sa îmi răspunde ti....

Nu este risc mai ales că naști prin cezariana așa că stai liniștită și odihnește te cat poti de mult acum pentru că ai timp sa pierzi nopțile când vine bebe mic 😄🤗.Din 3 prietene gravide ce au născut la diferența de câteva săptămâni față de mine, doua au fost în aceeași situație, bebe cu cordonul in jurul gatului iar a treia prietena a avut cordonul fetița ei de doua ori înconjurat și a născut natural și totul bine.
Sarcină ușoară în continuare și te așteptăm la mămici că acolo nu prea mai scrie nimeni.
Roser
Scris: Sunday, December 10, 2023 1:54 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Ce mai faceți fetelor? Ați făcut bradul, ați cumpărat cadouri la prichindei?
Am intrat in speranta ca IoanaIoanaC mai aruncă câte un ochi pe aici și îmi spune si mie cum a intarcat-o pe Clara noaptea (sau alte mămici).
Chloe a devenit insuportabilă noaptea cu titilitul ei, nu m-ar deranja și dacă s-ar trezi din oră în oră să suga 5 minute dar apoi să mă lase in pace, dar ea nu, stă la sân toată noaptea ca atunci când avea 2 săptămâni. Dacă îndrăznesc să il scot așa urlă de mi-e rușine de vecini. Nu vrea in brate, nu vrea lapte in biberon, nu suzetă, doar crize de nervi până îi dau sânul să molfăie la el. Parcă mi-e milă să o înțarc de tot (mai ales acum iarna când se tot răcește), de aceea aș încerca doar pe timpul nopții pt început. Orice sfat e binevenit :).
Gaby 41
Scris: Tuesday, December 12, 2023 9:05 AM
Nivel

Roser wrote:
Am intrat in speranta ca IoanaIoanaC mai aruncă câte un ochi pe aici și îmi spune si mie cum a intarcat-o pe Clara noaptea (sau alte mămici).
Chloe a devenit insuportabilă noaptea cu titilitul ei, nu m-ar deranja și dacă s-ar trezi din oră în oră să suga 5 minute dar apoi să mă lase in pace, dar ea nu, stă la sân toată noaptea ca atunci când avea 2 săptămâni. Dacă îndrăznesc să il scot așa urlă de mi-e rușine de vecini. Nu vrea in brate, nu vrea lapte in biberon, nu suzetă, doar crize de nervi până îi dau sânul să molfăie la el. Parcă mi-e milă să o înțarc de tot (mai ales acum iarna când se tot răcește), de aceea aș încerca doar pe timpul nopții pt început. Orice sfat e binevenit :).
Bună Roser!Am făcut 3 brazi!Am umplut casa de brazi.Cadourile nu le-am făcut.Cum te descurci cu cei mici?Greu cu alăptatul eu nu am reușit decât 2 luni nu știu ce sfat să-ți dau.Ce vârstă are fetița?
freya1
Scris: Tuesday, December 12, 2023 3:02 PM
Nivel

Roser wrote:

cat are Chloe acum, Roser ? eu l-am intarcat o data pe Albert noaptea cand avea un an si ceva, apoi am revenit dupa urmatoarea raceala... si cand l-am intarcat de tot culmea ca am scos ultimele supturile de noapte (dar nu mai erau asa multe)
eu am inceput sa ii spun cu cateva zile inainte ca in curand nu o sa mai pape laptic noaptea (ii spui cum vrei tu, ca noaptea face si titi nani etc), ca va primi la culcare si dimineata cand e lumina afara. Ii tot repetam: cand e noapte, nu bem lapte, dormim; cand ne trezim si e lumina, avem laptic. Nu a fost foarte greu, in primele nopti a plans cand s-a trezit, l-am plimbat in brate, in manduca si a adormit, apoi a inceput sa doarma toata noaptea sau se trezea o data, cerea apa, il leganam un pic si adormea la loc. Apoi se trezea la 5 si arata la geam: numina (ca e lumina si primim laptic). Dar era mai maricel si a inteles foarte bine, chiar m-a uimit. S-ar putea sa fie doar o faza la voi (un puseu de crestere sau vreun dintisor) si sa treaca.
Alinush
Scris: Tuesday, December 12, 2023 3:51 PM
Nivel

Buna dragi mămici☺️,va rog lămuriți mă și pe.mine simt că o iau razna...a ti întâmpinat ca în sarcina humerusul și femurul sa fie mai mici ca și vârstă? Au existat alte complicații? Am 30sapt și 3 zile...humerusul este de 27 și o zi și femurul de 28. Va rog orice informație mi ar prinde bine și mi ar fi de mare ajutor! Va multumesc
Alinush
Scris: Tuesday, December 12, 2023 3:52 PM
Nivel

Menționez că ,clinic sarcina este de 30 sapt și 3 zile iar ecografic bebe este de 29 și 4 zile
freya1
Scris: Tuesday, December 12, 2023 4:32 PM
Nivel

Alinush, eu ti-am mai raspuns acelasi lucru, ca aceste date sunt statistice, si mie mi s-a zis la fel si nu a fost nicio problema. De ce nu il intrebi mai bine direct pe medicul tau, ca sa te linistesti? desi sunt sigura ca ti-ar fi zis daca avea motiv de ingrijorare
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.