Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
freya1
Scris: Wednesday, September 20, 2023 10:00 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Of, Mihaela, eu zic sa incerci sa afli de la el ce se intampla exact si sa nu te lasi, nu e normal sa tipe la ei, doamne fereste de altceva :( ca stiu ca se practica
da, despartirea de mama e foarte grea, si al meu a plans aproape un an dimineata si nici acum nu e sigur ca am scapat, mai are zile proaste, dar nici nu inchid bine usa ca il aud ca tace, la 2 min imi trimit poza cu el ca se joaca si e f ok
de asta zic, sa nu fie ceva mai mult si sa il fi si bruscat cineva
Ellena20
Scris: Wednesday, September 20, 2023 10:23 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Si Cezar mai plange dimineata. Cand il intreb de ce plange, ce simte sau daca s-a intamplat ceva la gradinita imi spune ca ii e dor de mami. Insa la fel cum spune freya, dupa ce ramane la gradi, se joaca cu ceilalti copii si gata plansul.

Eu i-am spus educatoarei ca daca plange mai rau, sa ma anunte, nu am vrut sa il las acolo sa planga mult dupa mine, sa se simta abandonat.
Doar miercuri saptamana trecuta s-a intamplat pana acum sa planga mai mult si la 9 l-am luat acasa. Cred ca o acomodare blanda, treptata are rezultate mai bune decat sa lasam copilul sa planga pt ca se va obisnui.

Facem scenete legate de gradinita, vorbim mereu despre asta. Il intreb de sentimentele lui atunci cand este la gradinita: ce te-a bucurat cel mai mult azi la gradinita? A existat astazi ceva care te-a suparat/intristat/enervat? Etc.
Si cred ca asa s-a acomodat mai usor.
Si da, sustin ce a zis freya, mereu trebuie sa ii spui copilului cand vii sa il iei si cel mai bine sa ii spui adevarul.

Trebuie aflat motivul pentru care el plange atat de mult la gradinita, posibil sa se fi certat si cu copiii pentru jucarii, sau educatoarea sa fi fost mai aspra cu ei.

Totodata, si pentru mama e grea despartirea de copil, iar smecherii de ei imediat simt si starile noastre.
freya1
Scris: Wednesday, September 20, 2023 10:59 AM
Nivel

Ellena Cheek Kiss asa e, mie imi spune de 100 de ori "mi-a fost foooooarte dor de tine, mami" :(
cand am inceput gradi dupa vacanta in primele zile am plans si eu, tare greu imi era fara el peste zi
ce mai faceti voi ? avem baieti mari
cum stati cu tantrumurile ? la noi e cu ups and downs, in anumite perioade e jale cu urlatul si "nu vreaaaau"
Ellena20
Scris: Wednesday, September 20, 2023 12:24 PM
Nivel

freya, daa, avem si noi baieti de gradinita!
Mi-e dor de vremurile cand erau mititei si cate frici aveam!
Si sotul imi zice ca e casa goala fara Cezar pana il luam de la gradi :))

Asa e, si noua ne e greu fara ei, dar imi place cand imi povesteste cum se joaca cu copiii.

Tantrumurile sunt la ordinea zilei, in unele zile le potolim repede, alteori... nu stim cum sa reactionam. Am auzit de perioada asta 2-3 ani ca e foaaarte grea, dar nu credeam. Cu rabdare, strangem din dinti si incercam ca atunci cand suntem impreuna sa ii oferim toata atentia noastra pe cat posibil.
I-am facut camera lui separat, dar ce sa vezi? Tot cu el dorm :))

Apropo cu "nu vreau". Cezar bate si din picior cand spune ca nu vreau si asa face si la gradinita :))
freya1
Scris: Wednesday, September 20, 2023 12:39 PM
Nivel

e bine, inseamna ca se simte liber sa se exprime si la gradinita :)) mie imi spun educatoarele ca si ele se bucura cand se manifesta asa, pt ca inseamna ca e un mediu sigur pt el sa spuna / faca asa cum simte
al meu e cu fetitele acum, e innebunit dupa fetitele mai mari, are o iubita la gradinita si altele prin parc, le imbrastiseaza si le da pupici toata ziua Lol am incurcat-o
da, greu cu tantrumurile, ma mir cum de nu ne-au venit vecinii la usa la ce se aude de la noi banghead
noi dormim tot impreuna, chiar ne-a zis o data ca daca ar dormi singur "s-ar simti foarte trist"... ce sa mai zici ? :))
Ellena20
Scris: Wednesday, September 20, 2023 1:30 PM
Nivel

Vai, freya, desi e tare dragut, sper sa nu imi zica asa vreodata ca eu as vrea sa il obisnuiesc in camera lui si in cazul asta nu as mai putea sa fac schimbarea asta :))
Ai incurcat-o daca alearga dupa fetite de acum ras ce-i drept si Cezar se joaca mai mult cu fetele decat cu baietii. Fetitele mai mari se joaca mai atent cu ei, ii protejeaza, de aceea cred ca le place lor.

Asa zice si sotul ca am innebunit vecinii, dar oricat incerc sa il calmez cand are tantrumuri, parca mai rau il enervez.

Albert cum e cu mancarea? Eu am un pretentios! Tot ce e carne "nu place".
freya1
Scris: Wednesday, September 20, 2023 2:33 PM
Nivel

de cateva luni mananca foarte bine chiar, la noi era invers, numai carne goala voia, daca nu avea carne mancarea nici nu se uita la ea... acum mananca si garnitura, dar tot carnea e baza
Mihaela teodorescu
Scris: Wednesday, September 20, 2023 2:44 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/2/2022
Când îl întreb ce nu ii place la gardi sau dacă ia zis doamna ceva sau făcut ceva nu spune,zice ca nu vrea el sa meargă.despre jucării IAm explicat ca acolo toți au acces la jucării și ca trebuie sa împartă sau dacă ceva îl supăra sa ii spună doamne poate rezolva ca orice are nevoie sa ii spună sa îl ajute,ii spun mereu ca vin și îl iau,ii explic ca eu ma întorc acasă și fac curat și pap și după ma duc sa îl iau,dar nimic și ma doare sufletul când știu ca plânge fără alinare,doamna este mai invarsta mai și ridica vocea la ei de brusca nu știu ca nu am căzut cât am stat cu el,directorul ma văzut ieri acolo cu el și mi-a spus sa îl las ca nu se face favoritism între mama ca sunt singura care stau..🙁numai pot nu știu ce sa fac😭ca la anul o sa vina și fetita și o sa îmi fie mai greu când o sa îl duc
freya1
Scris: Wednesday, September 20, 2023 3:20 PM
Nivel

nici nu stiu ce sa zic, Mihaela, nici al meu nu voia sa mearga si nici acum nu vrea daca il intreb, desi sunt sigura ca sunt bine tratati si in poze si filmulete vad ca e vesel si se joaca, participa la activitati. zice ca vrea sa stea cu mine tot timpul
daca ai o suspiciune ca doamna nu se poarta ok cu ei poate sa cauti o alta gradinita, daca ai unde...
Zee
Scris: Wednesday, September 20, 2023 4:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Buna, fetelor ! coeur
Am și eu o întrebare pentru cele cu 2 copii cu diferențe mici între ei.
Cum v-ati organizat cu somnul? Care cu cine doarme? 😅 și stresul meu major… ati dus copilul mai mare in continuare la colectivitate?
O sa am o fetitaaa(coeur ), acum am 29 săptămâni. Ianis este foarte încântat de “bebe” (ca momentan nu am ales nume). El doarme in camera cu noi, dar nu in pat cu noi, nu a dormit niciodată cu noi. Nu am apucat sa ii facem camera, iar acum nu știu dacă e o idee buna. Medicul mi-a zis ca ar fi mai bine sa nu îl trimit la cresa (el merge de anul trecut din Octombrie la cresa) pt ca încă nu are imunitatea formată și noi o sa culegem tot de la el. Dar nu știu zău cum o sa ma descurc singura cu amândoi, așadar orice sfat e bineprimit!
Va pup și va imbratisez cu drag 🤗
Roser
Scris: Wednesday, September 20, 2023 8:33 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Bună Zee, felicitări pentru fetița si sarcină ușoară in continuare!
Nu o să îți fie usor cu doi, mai ales în primele 3 luni. Eu când am născut anul trecut in octombrie, Hugo nu mergea la creșă dar tot lua crocobauri din alte părți si mi aducea acasă. Si Chloe a luat de la el, dar fiind alăptată eu cred ca a ajutat-o mult pt ca a făcut forme ușoare (niciodată nu a făcut febră de exemplu) cu excepția unei laringite care a necesitat tratament cu prednison. Ăsta e dezavantajul să naști toamna sau iarna și să mai ai un toddler acasă.
Pt noi cel mai greu a fost cu somnul pt ca au avut si au programe complet diferite si se deranjează unul pe altul. De când s-a născut Chloe, eu dorm cu ea (încă o alăptez) si soțul cu băiețelul. Nu ți-ar strica niște ajutor (familie sau pe cineva platit câteva ore pe zi) in primele luni dacă Ianis nu o să meargă la creșă. Eu din fericire am avut ajutor și chiar și așa am simțit că o iau razna câteodată, mai ales când erau amândoi bolnavi în același timp. Hugo de 2 săptămâni a început creșa și deja am marcat prima răceală (bineînțeles ca a luat și Chloe de la el), nopți nedormite, apoi dimineața pune-te la muncă, sunt ca un zombie ...
Poate intră si Andreea și îți mai spune si ea experiența ei, poate e mai descurcăreață ca si mine :p
Zee
Scris: Wednesday, September 20, 2023 8:37 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/8/2020
Mulțumesc mult, Roser ! pupici
Din păcate, in afara de ajutorul soțului nu am la cine sa apelez si el doar după 16:00 e acasă. El zice sa îl ducem in continuare pe Ianis la cresa, ei sa doarmă amândoi si … nu știu. Ianis deși merge de 1 an, tot mai culege una alta. Acum a mers 4 săptămâni legate, dar deja are muci si tușește. Sper sa pot alapta și sa o mai feresc cât pot. Astept cu interes sfaturi și de la Andreea :)
Mihaela teodorescu
Scris: Thursday, September 21, 2023 8:54 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/2/2022
Se poarta frumos cu ei,le explica toate activitățile care le fac dar mai și ridica voce la ei când nu stau cuminti,lui și dacă ii spune frumos tot începe sa planga🙁😭îl invita la joaca și gata începe sa planga..
freya1
Scris: Thursday, September 21, 2023 11:12 AM
Nivel

daca esti increzatoare ca nu e altceva la mijloc, poti continua la fel, sa il asiguri ca vii sa il iei, ii spui cand (dupa masa de pranz sau cand vii), dimineata inainte sa il lasi sa te asiguri ca aveti momente de conectare (imbratisari, pupici, va jucati putin impreuna sau ii citesti o poveste), la fel si cand il iei si speri ca incet-incet va fi mai bine Cheek Kiss
noi avem aproape un an de gradi si pot sa zic ca azi copilul meu a intrat razand in sala si nu s-a mai uitat in urma... pentru prima data. aproape un an de cand plecam dimineata cu inima grea ca il las plangand
(dar chiar si asa, cand s-a trezit azi mi-a zis ca nu vrea la gradi)
Ellena20
Scris: Thursday, September 21, 2023 11:18 AM
Nivel

Zee, felicitari pentru fetita! Eu cred ca ar trebui sa il duci in continuare la cresa/gradinita. Adica eu asa as proceda, mai ales ca merge de un an deja este acomodat, plus ca crocobauri poate aduce si de afara, din parc etc.
Eu l-as duce in continuare pentru ca asa ai avea si tu putin timp sa te organizezi cu bebe, iar el ar avea activitati specifice, se joaca etc.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.