Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1541
| Bună fetelor,nu am mai intrat pe forum de un an.Am o fetiță de un an și relativ de curând a început să de-a din cap stânga dreapta și când o pun în scaunul de masă se prinde cu mâinile de măsuță și se leagănă stânga dreapta la fel face și în premergător.Să îmi fac griji?În rest e un copil vesel se joacă cu jucăriile doarme foarte bine. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Hei,Roser ,ma bucur sa aud de tine! 🤗 Pai Hugo i-a rămas numele 😍😁. Suntem bine,dormim toți 4 in camera și ajustam totul din mers in funcție de cum evoluează lucrurile. In concediu anul asta nu plecam pt ca suntem doar noi cu copiii ,când soțul lucrează doar eu stau cu amândoi. Cel mare merge care 2 ore o data pe săptămâna la "grădinița" cum ii spune el si sta si singurel acolo,cred ca din toamna mergem la gradi pe bune pt cace dornic de așa ceva..e un copil super independent,reușește sa dacă o groaza de chestii singur si doar când chiar nu ii iese me cere ajutorul 😍 Day by day... după asta funcționez 🤗 |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Roser mă bucur că sunteți ok ce nume frumos ai dat la fetița,unic nu este ușor cu doi dar tot odată cred că e frumos. Nu...ajunge acuma Luca..mai încolo vad încă mai am 30 copii la gradi după mine plus Luca care nu sta 1 min.locului.Momentan ajunge
Gaby nu cred că fie o problema.Al meu pui când l-am pus în scaunul de masa vreo 3 luni întruna se dădea cu spatele de scaun că am crezut că îl și imboarda într-o bună zi și nu numai acolo ci și când stătea în fundulet pe canapea sau orice avea spatar.M-am îngrijorat acea perioadă că are probleme dar din fericire a fost doar o perioada sau ii s-a părut lui distractiv sa facă așa.. |
|
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1541
| Mulțumesc frumos că mi-ai scris.Probabil o să-i treacă sper curând. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 848
| Bună mamici, ce mai faceți, piticii cresc frumos? Vin cu o întrebare către voi. Oliver al meu are in zona cefei 2 ganglioni occipitali. I-am descoperit de 4 saptamani după un episod de febra,deși e posibil sa fi fost de mai demult acolo. Ideea e ca nu sunt vizibili, dar la o palpare mai riguroasa ii simt, unul e puțin mai măricel față de celalat, dar nu cred ca au mai mult de 0,5 cm. Am fost și la pediatru cu el și mi-a zis ca e normal, ca rămân acolo la vârsta asta, dar mie mi se pare ca ii are de ceva vreme si ma îngrozesc la ce citesc pe internet. Nu il doare, nu zona roșie, sunt mobili, dar ma deranjează ca ii știu acolo. Ați întâmpinat si voi situații cu acești ganglioni? |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Bună Ella! Chloe a avut unul în spatele urechii cand avea vreo 5 luni. Nu era vizibil dar i l-am descoperit când o țineam în sistem și o mângâiam pe par, nu știu de când il avea să fiu sinceră. Am fost cu ea la pediatru si mi-a spus ca daca e mic si mobil nu reprezintă niciun pericol, se fac in urma răcelilor si uneori durează săptămâni bune până se retrag. Mi-a spus să îl urmăresc să nu crească, să nu se înroșească etc., dar nu a fost cazul ca i-a trecut. |
|
| Roser wrote:Bună Ella! Chloe a avut unul în spatele urechii cand avea vreo 5 luni. Nu era vizibil dar i l-am descoperit când o țineam în sistem și o mângâiam pe par, nu știu de când il avea să fiu sinceră. Am fost cu ea la pediatru si mi-a spus ca daca e mic si mobil nu reprezintă niciun pericol, se fac in urma răcelilor si uneori durează săptămâni bune până se retrag. Mi-a spus să îl urmăresc să nu crească, să nu se înroșească etc., dar nu a fost cazul ca i-a trecut.
Multumesc pt răspuns! 😘 |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Ella, si piticul meu a avut de cand avea cateva saptamani pana mult dupa un an, apoi mai cresteau la cate o raceala, se mai micsorau si pediatrul ne-a zis la fel, ca e absolut normal la copiii mici |
|
| freya1 wrote:Ella, si piticul meu a avut de cand avea cateva saptamani pana mult dupa un an, apoi mai cresteau la cate o raceala, se mai micsorau si pediatrul ne-a zis la fel, ca e absolut normal la copiii mici
Multumesc Freya Ma speriasem in ideea in care unul il simt puțin mai mare ca celalalt (in gândul meu trebuiau sa fie amândouă la fel ) deși nu sunt vizibile doar se simt daca palpez mai tare. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 152
| Buna mămici!
Am și eu o îngrijorare! Bebe are 6 săptămâni și încă mai face că o coaja la buric și eu nu știu dacă am greșit că o tot curat in ideea sa nu se infecteze dar văd că nu se închide de tot buricul,atunci când curăț se vede in interior ca si cum ar fi deschisa zona o mica găurică. Până acum la pediatru nu a spus că ar fi ceva in neregula dar îmi fac griji că poate am exagerat cu curățatul in zona și am făcut mai mult rău având în vedere că încă mai se formează o coajă și nu e închis de tot.Cineva a mai pățit așa ? |
|
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Iulia123 wrote:Buna mămici!
Am și eu o îngrijorare! Bebe are 6 săptămâni și încă mai face că o coaja la buric și eu nu știu dacă am greșit că o tot curat in ideea sa nu se infecteze dar văd că nu se închide de tot buricul,atunci când curăț se vede in interior ca si cum ar fi deschisa zona o mica găurică. Până acum la pediatru nu a spus că ar fi ceva in neregula dar îmi fac griji că poate am exagerat cu curățatul in zona și am făcut mai mult rău având în vedere că încă mai se formează o coajă și nu e închis de tot.Cineva a mai pățit așa ?
Bunaa! Asa am patit si noi. Nu te ingrijora, va trece. Pe noi ne-a ajutat faptul ca am pus in zona un tifon cu ser fiziologic si a cazut de la sine cojita. La sfatul medicului de fam am procedat asa. Noua buricul ne-a cazut la 4 zile si cojita pe la 4 saptamani.
Cu ocazia aceasta as vrea sa ma si prezint. Sunt noua in fereastra aceasta. Pana acum am hoinarit pe la gravidute, insa a venit momentul sa trec aici. Bebe Tobin Isaac s-a nascut pe data de 11 iulie. Maine vom face 2 luni si pot sa spun ca postura de mama e mai solicitanta si plina de ingrijorare decat ma asteptam. 🫣 E frumos, dar e si suuuper greu. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 152
| Melina wrote:
Bunaa! Asa am patit si noi. Nu te ingrijora, va trece. Pe noi ne-a ajutat faptul ca am pus in zona un tifon cu ser fiziologic si a cazut de la sine cojita. La sfatul medicului de fam am procedat asa. Noua buricul ne-a cazut la 4 zile si cojita pe la 4 saptamani.
Cu ocazia aceasta as vrea sa ma si prezint. Sunt noua in fereastra aceasta. Pana acum am hoinarit pe la gravidute, insa a venit momentul sa trec aici. Bebe Tobin Isaac s-a nascut pe data de 11 iulie. Maine vom face 2 luni si pot sa spun ca postura de mama e mai solicitanta si plina de ingrijorare decat ma asteptam. 🫣 E frumos, dar e si suuuper greu.
Mulțumesc de sfat,deja este mai bine pentru că am fost la farmacie și am luat un spray special plus că am ținut zona descoperită și văd că este mult mai bine. Multe lunite fericite înainte lui bebe Robin Isaac,foarte frumos nume ați ales și da...îți dau dreptate este destul de solicitanta perioada asta și plină de griji plus oboseala ce se acumulează dar în cazul meu depinde de zi, sunt zile mai ușoare și bine și zile mai grele dar când îmi zâmbește piticul ăsta al meu dimineața odihnit și nerăbdător să îl iau în brațe, uit de mai tot greul.Noi facem 2 luni pe 27, așa că suntem foarte aproape de vârstă. Succes la cat mai multe zile ușoare și bune! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/2/2022 Mesaje: 22
| Buna mamaici,băiețelul meu de 2 ani și 10 luni a început grădinița dar nu îl pot face sa stea fără mine cum plec plânge necontrolat fără sa îl împace ceva,acum de câteva zile și când ii spune doamna ceva sa facă începe sa planga,cum pot face sa îmi dau seama ce îl supăra,a mai pățit cineva? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| pai ce sa il supere, ca nu esti langa el... l-ai lasat treptat sau cum ai procedat ? trebuie sa ii spui in fiecare zi ca vii sa il iei si cand (dupa ce mancati pranzul / dupa ce dormi si mananci gustarea etc), sa il asiguri ca vii intotdeauna, sa aveti un ritual (ii lasi un obiect de al tau, o inimioara din material sau desenata pe manuta, pupici) si incerci sa pui accentul pe ce ii place acolo cum ii spune doamna ce sa faca ? poate a strigat la el sau ceva l-a speriat ? trebuie sa incerci sa afli de la el poti sa faci o sceneta cu plushuri, unul e el, altul e doamna si il intrebi ce fac, ce isi spun |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/2/2022 Mesaje: 22
| freya1 wrote:pai ce sa il supere, ca nu esti langa el... l-ai lasat treptat sau cum ai procedat ? trebuie sa ii spui in fiecare zi ca vii sa il iei si cand (dupa ce mancati pranzul / dupa ce dormi si mananci gustarea etc), sa il asiguri ca vii intotdeauna, sa aveti un ritual (ii lasi un obiect de al tau, o inimioara din material sau desenata pe manuta, pupici) si incerci sa pui accentul pe ce ii place acolo cum ii spune doamna ce sa faca ? poate a strigat la el sau ceva l-a speriat ? trebuie sa incerci sa afli de la el poti sa faci o sceneta cu plushuri, unul e el, altul e doamna si il intrebi ce fac, ce isi spun Buna,marti am stat cu el și mai ieșeam pe hol și putea veni la mn,dar miercuri și joi l-am lăsat și am ieșit afara și cum a văzut ca nu mai sunt a început sa planga pana m-am Dus la el,eu ii spun mereu ca vin sa îl iau ca este bine acolo ca sunt copii cu care se joaca ca face activități împreuna cu doamna,IAm spus ca atunci când nu sunt cuminti doamna se supra pe ei și ii mai cearta,el are program de la 8-12 și IAm spus ca după ce termina activitățile cu doamna vin sa îl iau dar degeba,posibil sa fii strigat la el și sa speriat pt ca atunci când îl prune sa facă ceva începe imediat sa planga,IAm desenat și inimioara vineri pe mânuță dar nu ma scăpat din ochi și cu mn acolo tot mai plange |
|
|