Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| EllaMaria wrote:Buna fetelor! V-ati confruntat cu episoade de apnee in somn la copii? De cateva zile observ acest lucru la Oliver, in ideea in care la scurt timp dupa ce adoarme inspira adanc, apoi expira(ca un oftat) si timp de vreo 5 secunde nu mai respira. Am sunat azi si pediatra, dar ea imi zice ca pune pe seama unor obstrucții (dupa ea, cauzate de erupția dentara, deși eu nu vad legătură). Da, destul de des am obs și eu asta. La mine e mereu congestinata și mereu scot secreții de la reflux sau când doarme intr o poziție mai ciudata . Oricum din ce am înțeles ei au polipii măriți in volum poate și asta e de vina. Nu strica un control ORL pt liniștea ta. Și pe mine m a liniștit pediatra, eu mereu puneam pe seama refluxului treaba asta. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 788
| ANDREEA2929A wrote: Da, destul de des am obs și eu asta. La mine e mereu congestinata și mereu scot secreții de la reflux sau când doarme intr o poziție mai ciudata . Oricum din ce am înțeles ei au polipii măriți in volum poate și asta e de vina. Nu strica un control ORL pt liniștea ta. Și pe mine m a liniștit pediatra, eu mereu puneam pe seama refluxului treaba asta.
Multumesc Andreea😘 pediatra vrea sa ma liniștească si pe mine, dar sunt cam greu de liniștit momentan am făcut un set de analize, asteptam rezultatele, apoi mergem la ORL si daca nu e asta verificam si cardio, pulmonar si neuro. In cel mai rău caz apelam la un somnolog. Stiuuu sunt o mama disperataaaa si bineînțeles ca pentru toată gândirea asta a mea mi-am pus toata familia in cap, ca sunt cam "dusa" ca doar chinuiesc copilul cu controale😁cei drept Oli inca mai are reflux silențios, il aud de multe ori dupa ce papa san si adoarme, ca ii vine înapoi si inghite. |
|
| EllaMaria wrote:Multumesc Andreea😘 pediatra vrea sa ma liniștească si pe mine, dar sunt cam greu de liniștit momentan am făcut un set de analize, asteptam rezultatele, apoi mergem la ORL si daca nu e asta verificam si cardio, pulmonar si neuro. In cel mai rău caz apelam la un somnolog. Stiuuu sunt o mama disperataaaa si bineînțeles ca pentru toată gândirea asta a mea mi-am pus toata familia in cap, ca sunt cam "dusa" ca doar chinuiesc copilul cu controale😁cei drept Oli inca mai are reflux silențios, il aud de multe ori dupa ce papa san si adoarme, ca ii vine înapoi si inghite. In perioadele de erupție se acc și refluxul cel puțin la noi așa a fost, ce ajuta mult la treaba asta e sa fie nasul ft curat, adică seara mai ales acuma ca și aerul din casa e uscat, apa de mare și batista bebelușului, de la reflux mereu vor avea secreții in spatele nasului. A mea cere singura și când e la sân îmi duce mâna la nas și mi arată ca nu poate respira și spune tzaaas( adică sa i aspir nasul- tzass vine de la apa de mare știi 😂🙈) De câte ori am zis și eu asta cu somnologul, teoretic dacă ți l asculta des pediatra și e ceva la inima și plămâni ți ar fi spus, eu cred ca e de la nasuc plus reflux. Noi și acuma suntem pe sirop cel puțin seara la culcare e nelipsit, pt ca îmi adoarme la sân și n am ce sa i fac, când îmi permite o ridic sau se ridica singura sa scoată aerul( asta e regula pt un somn liniștit apoi) dar uneori adoarme și n am ce sa i fac. |
|
| ANDREEA2929A wrote: In perioadele de erupție se acc și refluxul cel puțin la noi așa a fost, ce ajuta mult la treaba asta e sa fie nasul ft curat, adică seara mai ales acuma ca și aerul din casa e uscat, apa de mare și batista bebelușului, de la reflux mereu vor avea secreții in spatele nasului. A mea cere singura și când e la sân îmi duce mâna la nas și mi arată ca nu poate respira și spune tzaaas( adică sa i aspir nasul- tzass vine de la apa de mare știi 😂🙈) De câte ori am zis și eu asta cu somnologul, teoretic dacă ți l asculta des pediatra și e ceva la inima și plămâni ți ar fi spus, eu cred ca e de la nasuc plus reflux. Noi și acuma suntem pe sirop cel puțin seara la culcare e nelipsit, pt ca îmi adoarme la sân și n am ce sa i fac, când îmi permite o ridic sau se ridica singura sa scoată aerul( asta e regula pt un somn liniștit apoi) dar uneori adoarme și n am ce sa i fac.
Daa e in plina erupție de canini, 3 la număr. Si la noi adoarme la san, nici o sansa sa scoata aerul... Draga de ea🥰 știe cum sa te atenționeze. Da chiar ieri am fost din nou la pediatru,l-a ascultat, a zis ca e in regula... Dar tot îmi sta pe creier pana nu primesc mai multe confirmări ca e ok... Bineinteles ca acum sunt tot cu ochii pe el si am observat ca mai ofteaza si peste zi... Sau o iau eu razna si orice respiratie mai puternica deja e bai🤦 |
|
| EllaMaria wrote:
Daa e in plina erupție de canini, 3 la număr. Si la noi adoarme la san, nici o sansa sa scoata aerul... Draga de ea🥰 știe cum sa te atenționeze. Da chiar ieri am fost din nou la pediatru,l-a ascultat, a zis ca e in regula... Dar tot îmi sta pe creier pana nu primesc mai multe confirmări ca e ok... Bineinteles ca acum sunt tot cu ochii pe el si am observat ca mai ofteaza si peste zi... Sau o iau eu razna si orice respiratie mai puternica deja e bai🤦
La noi au ieșit de mult caninii și foarte repede, au mai supărat o colțurile la molari ft ft greu au ieșit dar suntem gata și cu ele. Însă nu știu de ce nu doarme cum trebuie e durere ori 2 somnuri ori 1 tot 9 h doarme noaptea . Nu mai știu ce sa mai fac sa o văd ca se odihnește. Ieri mi a făcut un somn a picat la 20 foiala maxima plimbat, lapte, la 5 era drepti. Și nu e asociere sânul ca a avut și nopți dormite toate cap coada însă puțin ca nr de ore 8-9. Merge ft bine singura poate și asta, vb mult, la pediatru am fost deci n am nici o explicație . De când a început cu mersul e horor la somn🙈 |
|
| ANDREEA2929A wrote: La noi au ieșit de mult caninii și foarte repede, au mai supărat o colțurile la molari ft ft greu au ieșit dar suntem gata și cu ele. Însă nu știu de ce nu doarme cum trebuie e durere ori 2 somnuri ori 1 tot 9 h doarme noaptea . Nu mai știu ce sa mai fac sa o văd ca se odihnește. Ieri mi a făcut un somn a picat la 20 foiala maxima plimbat, lapte, la 5 era drepti. Și nu e asociere sânul ca a avut și nopți dormite toate cap coada însă puțin ca nr de ore 8-9. Merge ft bine singura poate și asta, vb mult, la pediatru am fost deci n am nici o explicație . De când a început cu mersul e horor la somn🙈
Probabil faptul ca are achiziții noi explica agitația de peste noapte. A meu max 10 ore doarme dar și alea cu multe reprize de țiți. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Fetelor care aveți copii la creșă aș vrea să vă întreb cum a fost acomodarea. Au plâns? Mergeți la program scurt sau lung? Cât timp a durat până s-au acomodat? Dorm acolo? Eu in iulie încep serviciul și trebuie să îl duc pe Hugo. Parcă stau cu inima strânsă când mă gândesc...
In rest, ce mai faceți?
Andreeax cum te simți? V-ați gândit ce nume o să ii puneți? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Roser, experienta noastra nu a fost prea buna, la prima gradinita am inceput acomodarea treptat, intai am stat pe hol si el putea veni la mine daca voia, apoi l-am lasat 30 min, 1h... am ajuns cam la 2h-2h30 si gradinita ne-a "concediat", ca aveau si putin personal, urma sa vina alt copil la acomodare si nu avea cine sa stea doar cu el, sa il tina in brate etc. Cat timp avea ceva de facut era ok, dar in rest plangea si tipa destul de tare. Acum e de 6 saptamani la alta, a ajuns sa stea la program scurt, pana la ora 13, mananca si de pranz (deocamdata nu au loc pt el la somn... nu stiu cum voi lucra asa), participa la activitati, ii place, dar tot plange tare dimineata cand il las si in orice moment liber are ziua, striga "vreau la mama" si "mi-e dor de mama mea" :(( ce sa zic, e heartbreaking. Era mai bine, dar a inceput o noua perioada de anxietate de separare si chiar si acasa plange dupa mine si daca ma duc pana la baie. Se trezeste din somnul de pranz plangand "unde e mama", altfel e in continuare vesel si afectuos, dar cred ca e greu pt el acum. A, da, noi am citit multe carti despre gradinita, i-am facut o inimioara din material textil sa o ia cu el, am facut un ritual despre cum sa se gandeasca la mami si sa simta ca e langa el si ii da un pupic... dar tot se da o lupta in sufletelul lui, ii place acolo (mereu zice: ma descurc foarte bine la gradinita, ma pricep:)) dar ar vrea sa fie si cu mami.
Nu vreau sa te sperii, bottom line e: se va adapta sigur, dar nu te astepta sa nu planga, nu mi se pare realist. Din ce aud in jur, mai ales baietii sunt asa mamosi si le e mai greu sa se desprinda. Tin pumnii sa fie totul usor pt voi Cu fetita ce vei face, are cine sa te ajute? |
|
| Mulțumesc că mi-ai împărtășit experiența voastră freya! Cam așa cred ca voi păți si eu cu Hugo că e tare mămos. El până acum a stat cu mama (s-a mutat la noi până mai cresc copii si avem nevoie de ea), dar când o să încep serviciul mama va trebui să stea cu Chloe. I-ar fi imposibil cu amândoi, au programe de somn total diferite, Hugo nu stă locului o secundă, trebuie să fim tot cu ochii pe el (mai nou ii se pare distractiv să fugă în stradă...). Din câte văd nu e prea curios de alți copii, în schimb e foarte curios si analizează toate jucăriile noi. Mergem cu el la un spațiu de joacă de câteva ori pe săptămână 2-3h, se joacă frumos dar tot timpul se uită după mine sau mama si dacă ne vede pe acolo își continuă frumos joaca. Nu știu cum ar reacționa să vadă că nu mai suntem. Partea urâtă e ca in iunie si iulie va merge la o creșă privată, in august își va lua soțul concediu si va sta cu el si apoi in septembrie cel mai probabil va începe la o creșă de stat. Nu știu cât îl vor zăpăci schimbările astea, mi-e tare milă de el când mă gândesc. Tu ai început serviciul? O să lucrezi jumătate de normă sau vrei să îl lași la program lung până la urmă? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| Eu de la 1 martie incep, vreau sa il las la program lung, insa inteleg ca abia prin vara vor avea loc, pana atunci sa vad cum ma descurc, pot lucra de acasa, sa ma duc sa il iau la pranz, poate sa mai fac cate ceva cand doarme si in rest... noaptea poate. Nu iti face griji cu schimbarea, ei se adapteaza, si mie imi era ca nu intelege de ce nu mai merge la fosta gradinita, mai ales ca ii placea si se si atasase de educatoare, dar a luat-o ca pe ceva normal. Isi aminteste de ce facea acolo, dar fara stres. Cred ca ei sunt mai adaptabili ca noi... eu dupa ce il las dimineata urland crede-ma ca nu mai sunt in stare de nimic, abia astept sa treaca perioada asta de inceput. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Roser wrote:Fetelor care aveți copii la creșă aș vrea să vă întreb cum a fost acomodarea. Au plâns? Mergeți la program scurt sau lung? Cât timp a durat până s-au acomodat? Dorm acolo? Eu in iulie încep serviciul și trebuie să îl duc pe Hugo. Parcă stau cu inima strânsă când mă gândesc...
In rest, ce mai faceți?
Andreeax cum te simți? V-ați gândit ce nume o să ii puneți?
Roser,ma bucur sa aud de voi! 🤗 Multunesc de întrebare! Eu ma simt excelent,stau bine la toate capitolele deși mâine am testul de toleranta la glucoza 🤣🤣🤣 Nu ma înțeleg la nume cu soțul,nu prea ne place niciunul. Doar Petra care e de fata 🤣🤣🤣 Moooaaa,cum e la voi acum ,perioada cu creșă. Am decis sa îl dam direct la grădinița sau poate aproape de 3 ani la program redus pt socializare si activități desi are din plin prieteni si activități 😁 dar cu siguranța sunt diferite situațiile si nu vreau sa ii răpesc asta ,o sa îl ajute in dezvoltare. In rest stam bine cu somnul,doarme 11-12 h cu rar o trezire pt apa si automat dorm si eu cât mai pot acum,mănâncă bine si orice,a luat bine și în greutate,recuperează din spate. |
|
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Roser wrote:Fetelor care aveți copii la creșă aș vrea să vă întreb cum a fost acomodarea. Au plâns? Mergeți la program scurt sau lung? Cât timp a durat până s-au acomodat? Dorm acolo? Eu in iulie încep serviciul și trebuie să îl duc pe Hugo. Parcă stau cu inima strânsă când mă gândesc...
In rest, ce mai faceți?
Andreeax cum te simți? V-ați gândit ce nume o să ii puneți?
Si cum nu e la toata lumea la fel (sorry Freya ca a fost/e asa greu la voi), la noi a fost si este in continuare super. Acomodare lina, a inceput cu 15min pe zi (singura, fara noi in sala) si cam in 2 saptamani (3 practic, dar aproape o saptamana a stat acasa cu prima raceala) a ramas la program lung. Acuma sa nu iti imaginezi ca nu a plans primele zile, dar se linistea repede dupa ce ajungea in sala. Ce a fost mai greu, a fost faptul ca dupa cresa statea lipita de mine, dar am inteles-o ca are nevoie de atasament si am incercat sa rezist si sa-i raspund nevoilor. La 1 luna dupa ce a inceput cresa, am intarcat-o, si apoi lucrurile au intrat pe un fagas normal, nici nu a mai stat lipita de mine dupa ce o aduceam acasa. Depinde foarte mult de copil si de tine. Daca tu ai incredere ca cresa/gradinita sunt ok, si ca il lasi pe maini bune, si ca e cea mai buna solutie pentru el, va coopera si va fi mai usor. Mai stiu cazuri unde lucrurile nu au decurs asa bine ca la noi, si concluzia personala e ca devine mai greu cu cat copilul e mai mare. Dar nu e imposibil, eu imi las copilul fericit si cand ma duc dupa ea, uneori nici nu vrea sa plece, mai vrea sa se joace. Succes! |
|
| Freya, bine că poți lucra de acasă si ai program flexibil. Sigur o să o scoți cumva la capăt câteva luni până vor avea loc pt el la program lung. Si eu lucrez de acasă în proporție de 90% dar trebuie să fiu conectată de la 9-17h, am multe reuniuni, telefoane etc, mi-ar fi imposibil să lucrez cu el in casă. Că va urla puțin când îl las dimineața, asta e, sunt obișnuită cu urletele lui, dar am citit unele cazuri in care nu copii nu s-au adaptat, le-a afectat somnul, vomitau numai când le pomeneai de creșă/grădiniță etc.
Mulțumesc Ioana pt răspuns, ai dreptate, din ce am observat in jurul meu, copii care au început mai repede creșa s-au adaptat mult mai ușor. Aici in Spania avem doar 16 săptămâni concediu de maternitate+ 3 săptămâni pt alăptat ( e o oră pe zi pana copilul face 9 luni dar le poți lua acumulat) deci majoritatea își duc copii la creșă pe la 5-6 luni si văd lucrul ăsta ca pe ceva normal. Eu pur si simplu nu am putut, mi-am luat concediu fără plată (la amandoi), am chemat-o pe mama la noi si o plătesc (nu cât aș plati o bona clar, dar nu pretind nici să îmi facă totul gratis). Creșa la care vreau să îl duc e foarte aproape de casă (la 5 min pe jos), am vb cu câțiva părinți si sunt foarte mulțumiți, au camere video, educatoare foarte amabile, deci e ok. Eu îmi amintesc ca nu imi prea plăcea la grădiniță, in fiecare dimineață când ma lăsa mama acolo puneam capul pe masă, simțeam un nod în gât si mă abțineam să nu plâng. Parcă nu vreau ca si el să simtă senzația asta de abandon. Cred ca am rămas cu sechele
Andreea, ma bucur că sunteți bine, succes azi la băut glucoză . Dacă il duci doar la 3 ani, vei sta cu amândoi acasă? O sa ai ajutor? Nu vreau sa te descurajez dar in primele luni e foarte greu singură cu amandoi... |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Roser,a mai început soacra mea sa mai stea cu cel mic când am ceva de făcut cum sunt analize,ecografii sau uneori când plecam la cumpărături ai consideram ca e ai ok sa mergem doar noi adulții. Da,eu voi sta cu ambii,soțul lucrează de acasă și e oarecum flexibil in limitele bunului simt in funcție de proiect. O sa încerc sa ma descurc ca altfel nu am încotro,poate îl las la creșă la program scurt ,e la 2 minute de mers pe jos,pe aceiași strada cu a noastră 😁 ,vedem pe parcurs cum sunt lucrurile. Eu sunt foarte optimista,poate sunt hormonii de sarcina vinovați pt tot flower powerul asta 🤣🤣🤣 |
|
| Fetele care ați alăptat , ați luat no Spa in alăptare? Ca ce găsesc pe net îmi da cu virgula🙈 |
|
|