Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ANDREEA2929A
Scris: Friday, January 13, 2023 6:52 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/15/2019
EllaMaria wrote:
Suuuper! Ma bucur ca totul e bine! ❤️
Ooo pai asa baietel cuminte? Sa doarmă noaptea? Si eu vreauuuLol Probabil si la noi soluția e înțărcatul, doar ca asa copil mai dependent de țiți ca al meu nu am văzut! Efectiv vrea toată ziua. Pun pe seama caninilor, defapt asa sper.

Tipaaa dacă nu primește si nu doar țiți ci absolut orice! Crazy

Idem și aici🙈 Ella dacă găsești soluția magica sa mi spui și mie🫣🤭. Noi am terminat cu dinții aia dar roade iar de rupe cred ca ne așteaptă ultimii 4 înainte de 2 ani😂 ca iar a început foiala pe noapte🤦🏻‍♀️
AndreV
Scris: Sunday, January 15, 2023 8:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Adina Mariana wrote:
Buna fetelor.Va pup si va imbratisez.Va doresc un an nou minunat si toate visele sa prinda contur.Stiu ca nu am mai intrat demult dar am avut o perioada extrem de greapale acum sunt usor mai bine...

AndreeaV imi pare rau pt.diagnosticul tau si iti doresc multa sanatate.De multe ori ma gandeam la tine.Acum cum esti?care e starea ta?ai facut si citostatice?

Acum sunt bine. Am avut un CT in septembrie care a iesit ok. Am avut o perioada mai grea, cu operatii, bebe mic, cu frustrare, ca aveam senzatia ca oncologilor nu le pasa si incearca sa scape de mine, prefera cancerele normale, ca pe acelea le stiu.(poate mi s-a parut, dar clar as fi preferat sa fie mai preventivi. Adica....tipul meu de cancer dupa oncologii straini are cam 20% sanse sa metastazeze. Sanse destul de mici, ceea ce e foarte bine. Dar... Dupa oncologii romani nu metastazeaza. Cu un copil mic as prefera sa fac un CT mai des, sa poata interveni la timp, ca sansa cea mai buna e cutitul, daca e cazul. Oncologii romani nu imi dau bilet de trimitere pt CT ca nu metastazeaza.🙃) Dar na....trecem peste. Nu am facut chimio. Tipul de tumoara pe care l-am avut eu nu reactioneaza deloc la citostatice, asa ca nu mi s-a dat. Cel mai bun tratament e operatia cat mai rapida. asa mi s-a zis la Cluj.topai

Imi pare rau sa aud ca si tu ai avut o perioada grea. Ma bucur ca acum esti mai bine!computerlove
Ellena20
Scris: Friday, January 27, 2023 8:25 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
La multi ani pentru ieri, Irina Sa fii sanatoasa si cuminte! coeur
Albert, la multi ani pentru maine ras iti doresc multa sanatate, sa cresti mare mare si sa o asculti pe mami!

Mamici, poate ma puteti ajuta cu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac. Cezar are aproape 2 luni de cand ciupeste si loveste. Nu stiu cum sa mai procedez cu el, eu am numai vanatai pe maini. Ma ciupeste si cand doarme. Asta se intampla doar cu mine si cu taica-su. Nu stim ce sa mai facem, mereu il luam in brate si ii explicam ca ne doare, ca nu ne place cand el face asa, insa cand ii spunem asta, mai rau ne ciupeste. Adica oricum ca la orice "nu" care pt el devine "da" . Astazi a fost cel mai rau. De la ora 16 si pana acum m-a innebinut cu ciupiturile.
Stiti cumva cum as putea sa procedez? La cresa nu se intampla asa ceva, doar acasa.
ANDREEA2929A
Scris: Sunday, January 29, 2023 8:36 AM
Nivel

Ellena20 wrote:
La multi ani pentru ieri, Irina Sa fii sanatoasa si cuminte! coeur
Albert, la multi ani pentru maine ras iti doresc multa sanatate, sa cresti mare mare si sa o asculti pe mami!

Mamici, poate ma puteti ajuta cu un sfat ca nu stiu ce sa mai fac. Cezar are aproape 2 luni de cand ciupeste si loveste. Nu stiu cum sa mai procedez cu el, eu am numai vanatai pe maini. Ma ciupeste si cand doarme. Asta se intampla doar cu mine si cu taica-su. Nu stim ce sa mai facem, mereu il luam in brate si ii explicam ca ne doare, ca nu ne place cand el face asa, insa cand ii spunem asta, mai rau ne ciupeste. Adica oricum ca la orice "nu" care pt el devine "da" . Astazi a fost cel mai rau. De la ora 16 si pana acum m-a innebinut cu ciupiturile.
Stiti cumva cum as putea sa procedez? La cresa nu se intampla asa ceva, doar acasa.

Vai Elena ce situație 🙈sper sa treacă, nu știu ce sa ți spun doar ca te imbratisez și putere. Posibil sa vrea sa ți spună ceva. Poate, zic și eu, fără experiența in treaba asta, vrea sa ți arate ceva, o fi fost ciupit și el la Gradi sau cineva l a supărat cu ceva. Mi e greu sa cred ca e doar o manifestare care durează de atât timp. Vrea el sa va comunice ceva cu siguranța.
MariaS
Scris: Sunday, January 29, 2023 11:27 AM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Mulțumim Elena Cheek Kiss
La mulți ani Albert! cu întârziere.
Vă las câteva poze de la ziua ei, i-am ținut-o tot acasă că am fost în familie.

https://ibb.co/yg5Jttp
https://ibb.co/Y2sBWs2
https://ibb.co/s2HJb7W

Elena să ști că și zâna mea ciupește și lovește cu pumnul, dar i-am zis nu în mami și tați, cu pumnul dam în sac și de ciupit am ciupit-o și noi mai în glumă mai în serios, cât de tare făcea ea făceam și noi și a înțeles că doare. Când îmi mai face și nu vrea să înțeleagă cu NU, ma supăr și plec de lângă ea și ii explic de ce am făcut și pe moment înțelege, dar știți și voi cât ține informația...
Nervi de otel ne trebuie Hilar
Andreeax
Scris: Sunday, January 29, 2023 2:45 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
La muuulti ani,Iriinnnaaaaa! 🤗🤗🤗 Ce fata mare și frumoasa ai,Maria!!!
Acuș vine cu 2 ani la toată generația noastră 🥹
Ellena20
Scris: Sunday, January 29, 2023 7:52 PM
Nivel

Irina, esti superba!! coeur

Andreea, m-am gandit si la treaba asta, insa nu pare a fi nimic. Am intors situatia pe toate partile. Eu am impresia ca el crede ca se joaca cu noi, insa ciupeste foarte tare. El si taica-su mereu se joaca cu trantituri, taica-su il mai musca usor in joaca, se arunca amandoi in pat etc. Si am impresia ca zice ca se joaca si el cu noi, dar nu realizeaza cat de tare ciupeste el.
Ori o alta varianta ar fi ca nu ii place daca nu ii dau/fac ce vrea el exact in momentul in care vrea el. Am observat ca daca vrea ceva si eu am in acel moment vreo treaba si ii spun "imediat, mami" sau "stai un minut" imediat ma si ciupeste.

Maria, nu merge deloc daca ii spun ca ne doare sau sa plec de langa el ca vine dupa mine si mai tare ciupeste Lol
Sper sa se dezvete curand ca am amandoua mainile invinetite.
freya1
Scris: Monday, January 30, 2023 10:05 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Multumim, fetelor, va imbratisez Cheek Kiss si voua la fel, sa creasca mari si sanatosi nazdravanii !
Ce mare e si Irina, si ce par are, e superba Cheek Kiss
Ellena, chiar nu stiu, si eu as tinde sa caut la cresa ceva, un alt copil care face asta, o schimbare de orice fel.
Noi am avut multe peripetii cu gradinita, prima a fost o mare dezamagire, am luat-o de la capat cu alta, intre timp eu am inceput munca (deocamdata mai am niste zile vechi de concediu) si el tot nu are loc la somn la gradi, deci cum voi lucra cu el... dumnezeu cu mila. Nu ma asteptam sa fie asa complicat. Dar el e vesel, vorbeste toaaaata ziua, deci nimic nu mai conteaza.
ANDREEA2929A
Scris: Monday, January 30, 2023 1:12 PM
Nivel

Ellena20 wrote:
Irina, esti superba!! coeur

Andreea, m-am gandit si la treaba asta, insa nu pare a fi nimic. Am intors situatia pe toate partile. Eu am impresia ca el crede ca se joaca cu noi, insa ciupeste foarte tare. El si taica-su mereu se joaca cu trantituri, taica-su il mai musca usor in joaca, se arunca amandoi in pat etc. Si am impresia ca zice ca se joaca si el cu noi, dar nu realizeaza cat de tare ciupeste el.
Ori o alta varianta ar fi ca nu ii place daca nu ii dau/fac ce vrea el exact in momentul in care vrea el. Am observat ca daca vrea ceva si eu am in acel moment vreo treaba si ii spun "imediat, mami" sau "stai un minut" imediat ma si ciupeste.

Maria, nu merge deloc daca ii spun ca ne doare sau sa plec de langa el ca vine dupa mine si mai tare ciupeste Lol
Sper sa se dezvete curand ca am amandoua mainile invinetite.

Așa zic și eu ceva de genul este. Pe mine ma musca mai nou plus tantrumuri la ordinea zilei.
La mulți ani sărbătoriților! Sunteți bebei mari toți! Venim și noi din urma. A început sa meargă se chinuie de 1 luna și ceva sa treacă la 1 somn, durere. Oare mai e cn așa? Sa treacă așa greu la 1 somn?
Melina
Scris: Monday, January 30, 2023 2:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/24/2022
Buna! Sunt noua pe acest forum. Momentan sunt graviduta doar. 😅 Dar am citit despre problema cu ciupitul si nu am putut sa nu intervin putin. Eu sunt invatatoare. Cand avem la scoala copii care trec prin astfel de probleme (se intampla des cu cei din clasa pregatitoare) le oferim o jucarie “pentru piscat,muscat etc” si atunci cand simt nevoia sa piste le amintim cu blandete, dar totusi cu o voce ferma, fara sa folosim cuvinte precum “ai putea te rog” care sa il faca sa creada ca poate sa aleaga daca sa piste sau nu. (Exp bun: te rog sa nu ma mai pisti) ca au o jucarie speciala pentru asa ceva si ca au voie sa o foloseasca doar pe aceea. Ca sa fie mai atractiv pentru ei si sa nu fie tentati sa foloseasca altceva ii puteti provoca sa ii dea un nume si poate asa aflati si de unde a desprins obiceiul daca ii va da un nume specific precum Maria sau Furiosul (un copil, o emotie etc). Ajuta sa il intrebati pe copil atunci cand vrea sa piste sau sa muste ce simte (furie, invidie etc) sau daca poate sa descrie (o caldura puternica in tot corpul, ca il gadila in palma si vrea sa piste etc). Evident ca e o chestiune temporara si ca asta va trebui rezolvata in timp cu rabdare si multe explicatii, poate cu un desen animat sau o carte pe tema asta. Dar temporar, cat sa nu va mai faca vineti, e o varianta buna.
Ellena20
Scris: Monday, January 30, 2023 4:18 PM
Nivel

Multumesc de sfat, Melina!
De ieri, am inceput ceva asemanator si i-am spus ca daca simte nevoia sa ciupeasca, sa il ciupeasca pe Bibo (un catel de plus). Ca pe mine si pe tata ne doare cand ne ciupeste. Nu are el treaba cu Bibo, nu il ciupeste. Insa de cate ori vad ca vrea sa ma ciupeasca, ii amintesc si renunta la idee.
La cresa totul pare ok, am fost foarte multumiti de la inceput, el a evoluat foarte frumos. Am avut noroc cu treaba asta. Insa mai cercetez. Cert este ca ieri si astazi am scapat fara ciupituri Lol
Ellena20
Scris: Monday, January 30, 2023 4:22 PM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Așa zic și eu ceva de genul este. Pe mine ma musca mai nou plus tantrumuri la ordinea zilei.
La mulți ani sărbătoriților! Sunteți bebei mari toți! Venim și noi din urma. A început sa meargă se chinuie de 1 luna și ceva sa treacă la 1 somn, durere. Oare mai e cn așa? Sa treacă așa greu la 1 somn?

Andreea, eu nu mai tin minte cum a facut trecerea insa stiu ca destul de tarziu a trecut la un singur somn. A fost strict vointa lui. Eu il puneam la primul somn cum stiam ca are programul apoi am vazut ca il refuza pe al doilea. Si i am tot mutat treptat cu cate 30 min ora de la primul somn mai tarziu pana a devenit somnul principal al zilei.
EllaMaria
Scris: Monday, January 30, 2023 8:20 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
La mulți ani piticilor mari! 🥰

Elena, la noi problema nu e ciupitul ci muscatul si trasul de par. Cred ca mai lipsește si asta și clar o sa fiu toată vânătă. Nu stiu ce sfat să-ți dau, dar urmăresc cu interes sfaturile pe care le primești tu.

Andreea, la noi trecerea la 1 somn a fost cea mai usoara trecere dintre toate. A renunțat repede la al doilea, undeva in jur de 1 an si 2 luni. Eu nu eram pregătită însă si incercam să-l forțez pana am realizat ca defapt atât vrea el, 1 somn. Probabil ca ar trebui sa te mulezi după ea😘

Luna ce vine merg sa ma interesez de cresaCrazy insa am tot felul de neliniști...Cum o sa manance daca el si acum asteapta sa ii dau eu, rar mananca singur. Cum o sa doarmă la amiaza, daca el adoarme doar la san... As vrea să-l duc pana ma întorc la lucru, sa vad daca se obișnuiește, dar asa ma doare sufletul.. Ma consolez cu gândul ca in orice caz, daca nu o sa se acomodeze, avem noroc ca sunt disponibili bunicii.
ANDREEA2929A
Scris: Monday, January 30, 2023 9:23 PM
Nivel

Fetelor la mine are zile când sta treaza oricât as încerca sa o pun la somn și zile când le face ușor pe amândouă, ma raportez la ora de trezire oricum , sau zile când deși adoarme la 21 se trezește la 5 și obligat face 2. E un bâlci total 😂🙈. O fi și mersul de vina. E și genul de copil care are nevoie de asistenta la adormire altfel sta treaza bine merci și încep mofturile de oboseala. Azi de exemplu a refuzat somnul de dimineața și a adormit la 12.45 după un pv de 5 h jumate. Sau are zile tot așa dar doarme extrem de puțin la amiaza 1 h. De asta m a debusolat. Ma dansează așa de la Crăciun.
EllaMaria
Scris: Tuesday, February 7, 2023 1:08 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Buna fetelor! V-ati confruntat cu episoade de apnee in somn la copii? De cateva zile observ acest lucru la Oliver, in ideea in care la scurt timp dupa ce adoarme inspira adanc, apoi expira(ca un oftat) si timp de vreo 5 secunde nu mai respira. Am sunat azi si pediatra, dar ea imi zice ca pune pe seama unor obstrucții (dupa ea, cauzate de erupția dentara, deși eu nu vad legătură). NuStiu
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.