Clubul mamicilor incepatoare - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Oana.c
Scris: Thursday, June 23, 2022 11:35 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
ANDREEA2929A wrote:

Oh, Oana eu și acuma pățesc așa și e mare. Simt ca adorm cu ea in brațe. Pune taticu la legănat pe mine m a ajutat ca a mea a plâns mai mult de la reflux decât de la colici și efectiv când adormea ea picam și eu ca secerata. Am mai scris urla câte 5 h încontinuu seara de seara. Acuma nu plânge dar nu doarme și are și 9 kg îți dai seama.
Fetele au folosit sistem poți încerca. Eu aveam o panarama primită cadou care nu era ergonomica și am preferat in brațe.
Când nu mai poți și a adormit aseaza te cu ea pe pat și pune perne stânga dreapta. Fetele o sa ți povestească ca așa dormeau cu bebeii. La Andreeax țin minte parca sper sa nu greșesc 🤦🏻‍♀️🫣ca așa ne povestea. E grea perioada dar o sa treacă.

Andreea te cred, la prima fetita am prins niste nopti asa si avea vreo 7 luni deci grasunica, stiu cat ii de greu.
Dar parca acum ca e si mai mica mi se pare si mai greu...ca nu si tine capul si tre sa fiu si mai atenta e moale e mica...
In sistem nu sta, am cumparat si nu sta, momentan....
Cu pernele mai fac si eu, cand o ia somnul dupa 3 ore simt ca e cel mai mare bine de pe pamant cand pun si eu capul pe perna....
Oana.c
Scris: Thursday, June 23, 2022 11:37 PM
Nivel

simmo wrote:

Oana, nici eu nu vreau sa descurajez, dar la băiat a ținut pana la 5 luni (la noi a durat mai mult pentru ca s-a născut si cu restrictie). Depinde oricum de fiecare copil în parte. Am încercat toate tipurile de picaturi, dar cel mai bine a mers cu espumisan și protectis.
Mult leganat pe pernă am avut in perioada respectiva, iar noaptea o perioada am dormit cu el pe burta mea (nu este o soluție ideală, uneori poate fi si periculoasă, iar atunci efectiv dormeam iepureste de teama).

Uf..5 luni pare enorm..
Oana.c
Scris: Thursday, June 23, 2022 11:41 PM
Nivel

OtiliaC wrote:

Buna Oana. Cam asa am patit si noi, nu vreau sa te sperii dar bebelina mea are 5 luni si putin si si acum mai avem episoade scurte de colici. Si eu tot asa leganam la ea in primele 2 luni, efectiv incercam de la 7-8 sa o culc si ne prindea 2, dar in perioada aia sotul a fost de super ajutor. Doua luni a dormit non-stop numai pe pieptul meu, incearca si asa, poate functioneaza si la voi. La inceput am incercat espumisan, colief, bonissan, co-lactase, balonix. Parea ca nimic nu functioneaza, pana am primit de la cineva din Germania Lefax, pe noi ne-a super ajutat. Nu te descuraja, cred ca toti bebelusi plang la inceput, pana reusesc sa se regleze si cu somnul si cu viata de afara. Si eu la un moment dat am cerut sfatul fetelor, stateam numai cu ea in brate, nici la baie nu puteam sa merg, mi-au spus ca este doar o perioada, si intr-adevar asa a fost. Acum pot sa ma duc 5 minute la baie, dar sa nici nu ma gandesc sa le depasesc ca iasa scandal😂😂

Eu ii dau protectis(e usor ca ii dau 5 pic 1 data in zi), apoi espumisam(inainte de fiecare alaptare...e chin, sticluta abia curge ea e f infometata si plange si se misca, e jale, nicinu i place la gust...groaznic si ap imposibil sa i le dau de fiecare data inainte de foecare alaptare) si easycol sau alternez cu colief( acestea sunt pt a reduce niv lactozei insa am o nelamurire aici ca scrie ca nu se dau direct in gura ci se pun in lapte...fetita mea nu suge la biberon...degeaba insist si ma mulg ca ea refuza cauciucul...asa ca tot in gurita i le pun insa nu stiu cat e de corect sau cum influenteaza modul de administrare)
OtiliaC
Scris: Friday, June 24, 2022 12:02 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
Oana.c wrote:

Eu ii dau protectis(e usor ca ii dau 5 pic 1 data in zi), apoi espumisam(inainte de fiecare alaptare...e chin, sticluta abia curge ea e f infometata si plange si se misca, e jale, nicinu i place la gust...groaznic si ap imposibil sa i le dau de fiecare data inainte de foecare alaptare) si easycol sau alternez cu colief( acestea sunt pt a reduce niv lactozei insa am o nelamurire aici ca scrie ca nu se dau direct in gura ci se pun in lapte...fetita mea nu suge la biberon...degeaba insist si ma mulg ca ea refuza cauciucul...asa ca tot in gurita i le pun insa nu stiu cat e de corect sau cum influenteaza modul de administrare)

Si noi inca mai folosim protectis. Cat despre espumisan, poti sa ii scoti capacelul acela pe unde picura si sa cumperi o pipeta, e mult mai simplu, eu asa procedam cu celelalte. Colieful poti sa i-l pui in lingurita, te mulgi putin si ii dai. Daca poti face rost de Lefax ar fii mai simplu, se dau 2 pipete in 24h, ii pui direct in gurita. Stiu fete care au comandat si de pe emag si a functionat si acela.
MariaS
Scris: Friday, June 24, 2022 1:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/28/2020
Oana, sper să te încurajez un pic, la noi vârful colicilor a fost la 6 săptămâni și pe urmă s-a diminuat considerabil.
Picăturile trebuie alternate, ce funcționează săptămâna asta, e posibil ca cealaltă sa nu mai funcționeze.
Noi am folosit bonisan, sabsimplex, prtotectis și ceva gen espumisan, dar nu mai știu cum ii zice.
Adormea seara numai plimbata sau lenagata pe fotoliu dar nu cu mișcări constante,multe nopți am dormit aproape în fund pe pat sau canapea.
Pt colici am mai folosit și masajul pe burtică sau bicicleta.
Pana am scăpat de colici eu am scos lactatele din meniu.
Ca și sistem noi am folosit wrapul elastic, așa o culcam și ziua și noaptea când trebuia plimbata, partea mișto când adormea noaptea în wrap era ca puteam sa ma pus și eu aproape la verticală și fără sa stai cu grija ca o pierd. Sistemul dacă nu ma înșel l-am luat când avea o luna sau mai bine.
Oana.c
Scris: Friday, June 24, 2022 4:17 AM
Nivel

OtiliaC wrote:

Si noi inca mai folosim protectis. Cat despre espumisan, poti sa ii scoti capacelul acela pe unde picura si sa cumperi o pipeta, e mult mai simplu, eu asa procedam cu celelalte. Colieful poti sa i-l pui in lingurita, te mulgi putin si ii dai. Daca poti face rost de Lefax ar fii mai simplu, se dau 2 pipete in 24h, ii pui direct in gurita. Stiu fete care au comandat si de pe emag si a functionat si acela.

Merci Otilia, voi cauta!
Oana.c
Scris: Friday, June 24, 2022 7:22 AM
Nivel

MariaS wrote:
Oana, sper să te încurajez un pic, la noi vârful colicilor a fost la 6 săptămâni și pe urmă s-a diminuat considerabil.
Picăturile trebuie alternate, ce funcționează săptămâna asta, e posibil ca cealaltă sa nu mai funcționeze.
Noi am folosit bonisan, sabsimplex, prtotectis și ceva gen espumisan, dar nu mai știu cum ii zice.
Adormea seara numai plimbata sau lenagata pe fotoliu dar nu cu mișcări constante,multe nopți am dormit aproape în fund pe pat sau canapea.
Pt colici am mai folosit și masajul pe burtică sau bicicleta.
Pana am scăpat de colici eu am scos lactatele din meniu.
Ca și sistem noi am folosit wrapul elastic, așa o culcam și ziua și noaptea când trebuia plimbata, partea mișto când adormea noaptea în wrap era ca puteam sa ma pus și eu aproape la verticală și fără sa stai cu grija ca o pierd. Sistemul dacă nu ma înșel l-am luat când avea o luna sau mai bine.

Da Maria, voi proba si asa combinate.
Avem marsupi si nu sta, nu stiu dc ar sta in altul...
ANDREEA2929A
Scris: Friday, June 24, 2022 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Oana.c wrote:

Este ok și in gurita i am dat și eu easycol. Fără probleme. Toate poți sa i pe dai și după mâncare am întrebat și eu pediatra când aveam așa probleme. Fetita mea era mereu cu foame de lup și când aveam și cele de reflux eram disperata ca erau multe și ea aștepta lăpticul. La sabsimplex de ex am măsurat picăturile și ii dădeam cu seringa direct in gurita ca era puțin cred ca 0,4ml ii dădeam .
Aceeași pb și noi cu bibe nu a vrut sa l accepte niciodată și nici suzeta .
Încearcă sa ții regim la lactate și carne de vaca eu când am renunțat complet la ele intr o luna s a văzut diferența însă am făcut o ft târziu pt ca toți din jur îmi ziceau ca nu are treaba chiar și pediatra a fost contra. Orice mâncam chiar și din cele fermentate era rău. Am supraviețuit cu pâine și banane😂🤣
Oana.c
Scris: Friday, June 24, 2022 3:14 PM
Nivel

ANDREEA2929A wrote:

Este ok și in gurita i am dat și eu easycol. Fără probleme. Toate poți sa i pe dai și după mâncare am întrebat și eu pediatra când aveam așa probleme. Fetita mea era mereu cu foame de lup și când aveam și cele de reflux eram disperata ca erau multe și ea aștepta lăpticul. La sabsimplex de ex am măsurat picăturile și ii dădeam cu seringa direct in gurita ca era puțin cred ca 0,4ml ii dădeam .
Aceeași pb și noi cu bibe nu a vrut sa l accepte niciodată și nici suzeta .
Încearcă sa ții regim la lactate și carne de vaca eu când am renunțat complet la ele intr o luna s a văzut diferența însă am făcut o ft târziu pt ca toți din jur îmi ziceau ca nu are treaba chiar și pediatra a fost contra. Orice mâncam chiar și din cele fermentate era rău. Am supraviețuit cu pâine și banane😂🤣

Pe colief scrie spre ex ca nu se da direct in gurita. Sa ma mulg sa pun intr o lingurita si sa i dau amestecat cu lapte dar eu nu ma pot mulge la mana doar sa pun pompa insa sa ma pun sa sterilizez de 3 ori pe zi pompa cat pompez 3 pic iar mi se pare aiurea...
Sa stii ca mi-a spus colega mea(as neonatologie) ca trebuie sa evit toate lactatele si asa am facut desi med pedi a zis ca nu trebuie. Am o sapt de cand nu mai consum sau f putin putin iaurt sau cascaval insa voi renunta complet. Med pedi a zis ca pn la 3 luni va tine cu colicile...deja avem ap 1 luna deci inca 2 de chin...o sa rezist daca nu cad moarta din senin.
Ati folosit cumva partaitor sau centura anticolici? Aveti ceva recomandari sau sugestii pt mn ?
Mamici fumatoare care au alaptat avem? Aveti sfaturi? As vrea sa fumez sa mai redus stresul psihic si pt confortul psihic dar am mustrari de constiinta ca stiu ca nu i ok....aveti voi poate mai multe info in leg cu alaptatul si fumatul ?
freya1
Scris: Friday, June 24, 2022 3:43 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
Oana, nu te gandi ca tin fix 3 luni... la noi au tinut cateva saptamani cred. Sincer, nu stiu daca a ajutat ceva sau au trecut cu timpul, noi foloseam infacol (e acelasi lucru cu espumisan, sab simplex sau lefax) si colidep, gimnastica ("bicicleta") cu piciorusele sa scoata gazele, purtat in sistem si dormit pe pieptul meu noaptea si incet-incet a fost mai bine
IoanaIoanaC
Scris: Friday, June 24, 2022 5:07 PM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Oana.c wrote:

Pe colief scrie spre ex ca nu se da direct in gurita. Sa ma mulg sa pun intr o lingurita si sa i dau amestecat cu lapte dar eu nu ma pot mulge la mana doar sa pun pompa insa sa ma pun sa sterilizez de 3 ori pe zi pompa cat pompez 3 pic iar mi se pare aiurea...
Sa stii ca mi-a spus colega mea(as neonatologie) ca trebuie sa evit toate lactatele si asa am facut desi med pedi a zis ca nu trebuie. Am o sapt de cand nu mai consum sau f putin putin iaurt sau cascaval insa voi renunta complet. Med pedi a zis ca pn la 3 luni va tine cu colicile...deja avem ap 1 luna deci inca 2 de chin...o sa rezist daca nu cad moarta din senin.
Ati folosit cumva partaitor sau centura anticolici? Aveti ceva recomandari sau sugestii pt mn ?
Mamici fumatoare care au alaptat avem? Aveti sfaturi? As vrea sa fumez sa mai redus stresul psihic si pt confortul psihic dar am mustrari de constiinta ca stiu ca nu i ok....aveti voi poate mai multe info in leg cu alaptatul si fumatul ?

Oana, imi pare rau ca treci prin toate astea si sincer te-as sfatui sa cauti ajutor specializat, sa nu te bazezi ca trece, chiar daca trece, sa ajuti tu sa treaca mai repede sa te poti bucura de fetele tale. Noi pentru colici am folosit Balonix, ii mai dau si in ziua de azi cand o doare burtica. Dar asa cum zic fetele, trebuie sa descoperi ce functioneaza la voi, si pentru cat timp.

Despre fumat, eu sunt una care a fumat si in FIV si in sarcina si in alaptare. Tigari normale, nu electronice. Sunt printre norocoasele a caror copil este bine. Nu stiu ce efecte pe termen lung va avea asupra copilului, dar stiu ca a fost compromisul pe care nu am putut sa il fac. Psihic. Dr mi-a spus ca atunci cand voi fi eu bine cu mine, voi putea sa ma las si de fumat... deci inca nu sunt NuStiu Si da, fumam si plangeam, te simti vinovata, sau eu cel putin m-am simtit. Dar sa nu uiti nici o clipa ca esti mamica perfecta pentru puii tai! Buddy1
Oana.c
Scris: Friday, June 24, 2022 5:25 PM
Nivel

IoanaIoanaC wrote:

Oana, imi pare rau ca treci prin toate astea si sincer te-as sfatui sa cauti ajutor specializat, sa nu te bazezi ca trece, chiar daca trece, sa ajuti tu sa treaca mai repede sa te poti bucura de fetele tale. Noi pentru colici am folosit Balonix, ii mai dau si in ziua de azi cand o doare burtica. Dar asa cum zic fetele, trebuie sa descoperi ce functioneaza la voi, si pentru cat timp.

Despre fumat, eu sunt una care a fumat si in FIV si in sarcina si in alaptare. Tigari normale, nu electronice. Sunt printre norocoasele a caror copil este bine. Nu stiu ce efecte pe termen lung va avea asupra copilului, dar stiu ca a fost compromisul pe care nu am putut sa il fac. Psihic. Dr mi-a spus ca atunci cand voi fi eu bine cu mine, voi putea sa ma las si de fumat... deci inca nu sunt NuStiu Si da, fumam si plangeam, te simti vinovata, sau eu cel putin m-am simtit. Dar sa nu uiti nici o clipa ca esti mamica perfecta pentru puii tai! Buddy1

Multumesc Ioana !
E f greu cu oboseala, cu fata mai mare care este efectiv peste cea mica si o sufoca cu dragostea , din acest motiv o tot trezeste din somn sau o tine prea strans si cea mica plange, moment in care eu o iau razna ma enervez pe cea mare o cert , ii Ic si cu binele , nu ma inteleg cu ea , ajung la exasperare.
Madalina.d
Scris: Friday, June 24, 2022 6:50 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
Bună, fetelor! Fiind toate mamici m-am gândit sa va scriu vouă, poate ma puteți ajuta. Am fix 37 de săptămâni azi și vreau sa nasc natural. Treaba e ca de azi dimineață am contracții (false zic eu). Au început pe la 5 și ceva dimineața și s-au repetat la intervale neregulate cuprinse între 8 și 15 minute, cu durata de aprox 50 de secunde. S-au oprit pe la prânz. Nu erau dureroase, doar un usor disconfort, simteam doar cum se întărește tare burta, fără dureri de spate sau altceva. Membranele nu s-au rupt, dopul gelatinos nu l-am pierdut. Acum de pe la ora 17 iar au început, însă durata contracțiilor e puțin mai mare, cam un minut jumate, intervalele sunt tot neregulate, 5-8 minute între ele, una singura a fost la 12 minute distanta de alta. Copilul e foarte agitat în burta, nu are stare deloc 😅.

Si acum întrebarea: credeti ca e cazul sa ma prezint la maternitate? Sunt la a doua nastere, teoretic ar trebui sa stiu când e momentul, însă nasterea anterioara a fost provocata și nu pot sa compar. Medicul meu a plecat de azi un concediu și mi-a zis ca în caz de orice sa merg la urgente și sa spun ca sunt pacienta lui, iar cei de acolo îl vor suna. Eu știu ca ar fi cazul sa merg la spital atunci când contracțiile sunt regulate și dureroase, dar am în cap doar varianta în care nu mai ajung la timp 😂
EllaMaria
Scris: Friday, June 24, 2022 9:06 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Madalina.d wrote:
Bună, fetelor! Fiind toate mamici m-am gândit sa va scriu vouă, poate ma puteți ajuta. Am fix 37 de săptămâni azi și vreau sa nasc natural. Treaba e ca de azi dimineață am contracții (false zic eu). Au început pe la 5 și ceva dimineața și s-au repetat la intervale neregulate cuprinse între 8 și 15 minute, cu durata de aprox 50 de secunde. S-au oprit pe la prânz. Nu erau dureroase, doar un usor disconfort, simteam doar cum se întărește tare burta, fără dureri de spate sau altceva. Membranele nu s-au rupt, dopul gelatinos nu l-am pierdut. Acum de pe la ora 17 iar au început, însă durata contracțiilor e puțin mai mare, cam un minut jumate, intervalele sunt tot neregulate, 5-8 minute între ele, una singura a fost la 12 minute distanta de alta. Copilul e foarte agitat în burta, nu are stare deloc 😅.

Si acum întrebarea: credeti ca e cazul sa ma prezint la maternitate? Sunt la a doua nastere, teoretic ar trebui sa stiu când e momentul, însă nasterea anterioara a fost provocata și nu pot sa compar. Medicul meu a plecat de azi un concediu și mi-a zis ca în caz de orice sa merg la urgente și sa spun ca sunt pacienta lui, iar cei de acolo îl vor suna. Eu știu ca ar fi cazul sa merg la spital atunci când contracțiile sunt regulate și dureroase, dar am în cap doar varianta în care nu mai ajung la timp 😂

Buna Mădălina, iti spun experienta mea: am început de peste zi cu contractii ușoare, foarte neregulate, spre seara aveam contractii la 8 minute cam 2 ore, apoi la 5 minute in jur de o ora si ulterior la 3 minute, moment in care mi s-au rupt și membranele. Am plecat spre spital si după 5 ore am născut.
Nu suntem toate la fel, dar pentru linistea ta poti sa te prezinți la camera de garda pentru o monitorizare, nu ai nimic de pierdut.
ANDREEA2929A
Scris: Friday, June 24, 2022 9:17 PM
Nivel

Inregistrat: 1/15/2019
Oana.c wrote:

Oana sa știi ca rezultatele la lactate le vezi abia la 1 luna de când ai mâncat ultima data fie și o bucățică , a mea făcea urat și la cașcaval și la iaurt și acuma am o bănuiala ca nu l tolerează. Deci eu te sfătuiesc sa renunți , nu ca mine sa mănânci pâine goală dar o sa vezi ca va fi mai bine. Colicii nu trec decât de la sine toate siropurile sunt poate sa amelioreze dar pana nu se maturizează sistemul degeaba. Cât despre fumat eu am iquos la care nu am renunțat ci doar am redus nr , însă fac si eu ca Ioana, fără ele nu as dinreusit sa trec prin uragan. Bebele e bine, bă chiar m am blamat ca refluxul poate fi si din cauza lor însă am renunțat o perioada si la fel făcea.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.