Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3046
| Dar pune-i si putina sare, doar are peste un an,nu o problema... isi schimba si ei gusturile Oricum cantitativ va manca mai putin, ei isi incetinesc cresterea acum |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1856
| freya, sper sa va fie din ce in ce mai bine cu acomodarea la cresa!
Ella, nici Cezar nu prea mananca. Micul dejun il mananca mereu tot, se trezeste si cere papa imediat. Eu acum gatesc pentru toata familia si mancam toti acelasi lucru. Da, nu pun sare multa sau o mai adaptez, dar in mare mancam aceleasi lucruri. Ieri de ex. a mancat micul dejun si pana la ora 18 nu a vrut sa manance nimic, dar atunci a mancat felul 1+ felul 2.
In rest, e un copil mofturos la mancare, rareori mananca si el mai bine. A avut zile in care a mancat doar un iaurt si o banana (iar eu nici nu il mai alaptez si nici lapte nu bea deloc). Eu cred ca mai greu e pt noi mamele sa acceptam ca copilul nu are 3 mese pe zi, iar lor nu cred ca le e foame. Adica, de cate ori i-a fost foame, Cezar a spus si chiar a mancat apoi |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| EllaMaria wrote:Sa treceți repede si cu bine peste😘 Si eu ma gândesc cu groaza ca încă mai are dintisori de iesit...inca vreo 10 Mulțumim ! Eu sare i am pus mereu ft ft putina așa mi a rec și dr nici nu se simțea da parca tot avea gust. Oricum e mare de acuma, nu e ca și cum ii dai un castravete murat😂 Eu cred ca atunci când sunt mai mari trec și mai greu la erupție pt ca realizează . Cât despre gusturi și a mea o văd ca cere unele si altele ia o gura și gata. Da, pufuleții sunt la ordinea zilei și la noi, deși o doare gâtul dimineața micul dejun a fost 2 linguri de iaurt cu banana și 3 pufuleti. Zău ca in zile de astea de răceala orice numai sa nu fie stomacul gol. Am lăsat meniurile deoparte și i am făcut ce i place ei, cartof și paste cu legumele din supa. Oricum e fantastica la febra 39.2 mânca de Numa la subfebril abia deschide gura |
|

| Ellena20 wrote:freya, sper sa va fie din ce in ce mai bine cu acomodarea la cresa! Ella, nici Cezar nu prea mananca. Micul dejun il mananca mereu tot, se trezeste si cere papa imediat. Eu acum gatesc pentru toata familia si mancam toti acelasi lucru. Da, nu pun sare multa sau o mai adaptez, dar in mare mancam aceleasi lucruri. Ieri de ex. a mancat micul dejun si pana la ora 18 nu a vrut sa manance nimic, dar atunci a mancat felul 1+ felul 2. In rest, e un copil mofturos la mancare, rareori mananca si el mai bine. A avut zile in care a mancat doar un iaurt si o banana (iar eu nici nu il mai alaptez si nici lapte nu bea deloc). Eu cred ca mai greu e pt noi mamele sa acceptam ca copilul nu are 3 mese pe zi, iar lor nu cred ca le e foame. Adica, de cate ori i-a fost foame, Cezar a spus si chiar a mancat apoi Ai mare dreptate, sunt zile și zile, a mea a învățat sa ceara, zice mami, neam neam. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1561
| Ella,și eu gătesc acum pt toată familia și sarez mai puțin. Al meu ,la fel ca al Ellenei,manaca bine mic-dejunul si apoi zile si zile. Azi la pranz am avut ardei umpluți,am mâncat din aceiași farfurie iar el nu cred ca a mâncat mai mult de 10 guri si a intins-o la joaca cu mașinile lui. Seara dacă nu ii dau paste rar accepta sa manace cum trebuie din altceva si ii mai dau câte o felie unsa cu unt de arahide sau migdale sau o banana in plus. Alaptat mai este la pranz,seara si noaptea 🙈 |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2801
| Andreeax wrote:Fetele,ați văzut ca nu se mai pot dace tickere? 😞 Eu am încercat sa fac pe tickerclub.com |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 785
| Mulțumesc fetelor, cred ca Oliver s-a simțit prost ca l-am pârât ca nu mănâncă și ieri a mancat cat pt 2 zile😂 vedem azi ce ne rezerva viitorul. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/27/2021 Mesaje: 31
| Buna dimineața mămici, va rog sa ma ajutați si pe mine cu o parere. Am o bebelina de 2 luni si de câteva zile am observat ca are vârful degetelor (pe partea cu unghia) mai inchis la culoare. Soțul meu este foarte deschis la culoare iar eu mai închisă, este posibil sa se mai închidă si ea? Acum este foarte pala. Voi întreba si pediatra când ajung la control dar eram foarte foarte curioasa. Eu mi-as dori mult sa se mai închidă la piele pentru ca soțul mereu are probleme cu pielea lui deschisă, se arde la soare chiar si primăvara când merge pe strada, se vindeca foarte foarte greu, are si multe alunițe, o bătaie de cap pentru el. Va mulțumesc! |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1609
| Andreeax wrote: Roser,când mai ai timp poate ne mai povestești și noua cum sunteți. Cum sunt nopțile la voi,cum dormiți? Toți 4 intr-o camera? Separat? 🙈 Mai am mult pana acolo dar mi-e groaza doar de faptul ca nu o sa mai dorm deloc  Noi avem pat de 2/2,soțul zice ca nu o sa ne ajungă pt ca el și acum doarme pe o părticică de 30 de cm lungime
Andreea, suntem bine, trece repede timpul, deja avem 4 săptămâni :). De dormit dormim separat, sotul cu Hugo într-o cameră si eu cu Chloe in altă cameră in celălalt capăt al apartamentului. Ar fi imposibil sa dormim împreună ca niciunul nu am mai dormi . Fiecare cu programul lui, Hugo doarme noaptea bine dar Chloe pe la 4 se trezește si face puțin show. Seara ea adoarme pe la 9, Hugo pe la 11-11:30. Acum e destul de ok ca soțul are si el 4 luni de concediu de paternitate, petrece mult timp cu Hugo, pe afară, merg la bazin, la spațiu de joacă, in fiecare zi au cate o activitate. O sa fie mai greu când începe serviciul. Am noroc ca e si mama aici, mă ajută foarte mult, de mâncare, curățenie nu mai trebuie sa ma ocup (cumparaturile de mancare le fac online si mi le aduc direct acasă).Nici nu as putea la cât de dependentă e Chloe de mine, nu stă in brațe nici la soț, nici la mama, cum o pun pe pat urlă, deci cam toată ziua si noaptea sunt cu ea în brațe si la sân. Abia apuc să mănânc si sa fac un duș rapid. Nu e ceva nou pt mine că așa a fost si Hugo primele 3 luni.
Tu cum te simți? Ai mai fost la eco? https://ibb.co/BN3Z5RR
|
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1561
| Roser wrote:Andreea, suntem bine, trece repede timpul, deja avem 4 săptămâni :). De dormit dormim separat, sotul cu Hugo într-o cameră si eu cu Chloe in altă cameră in celălalt capăt al apartamentului. Ar fi imposibil sa dormim împreună ca niciunul nu am mai dormi  . Fiecare cu programul lui, Hugo doarme noaptea bine dar Chloe pe la 4 se trezește si face puțin show. Seara ea adoarme pe la 9, Hugo pe la 11-11:30. Acum e destul de ok ca soțul are si el 4 luni de concediu de paternitate, petrece mult timp cu Hugo, pe afară, merg la bazin, la spațiu de joacă, in fiecare zi au cate o activitate. O sa fie mai greu când începe serviciul. Am noroc ca e si mama aici, mă ajută foarte mult, de mâncare, curățenie nu mai trebuie sa ma ocup (cumparaturile de mancare le fac online si mi le aduc direct acasă).Nici nu as putea la cât de dependentă e Chloe de mine, nu stă in brațe nici la soț, nici la mama, cum o pun pe pat urlă, deci cam toată ziua si noaptea sunt cu ea în brațe si la sân. Abia apuc să mănânc si sa fac un duș rapid. Nu e ceva nou pt mine că așa a fost si Hugo primele 3 luni. Tu cum te simți? Ai mai fost la eco? https://ibb.co/BN3Z5RR
Ohhh,cât de scumpă e!!!
Da,am repetat eco luni,e totul in parametrii doar o mică decolare pt care iau progesteron și un nospa zilnic și încerc sa nu ma agit prea tare deși tot timpul e ceva de făcut mai ales ca eu le fac pe toate singura ,n-am niciun fel de ajutor ,doar după ora 19 mai strânge soțul o jucarie,mai debarasarea masina de spălat. Din ce spui e greu rău 🙈 Nu cred ca o sa mai dorm prea curând in viața asta 😂 In rest eu sunt binișor,puțin lipsită de somn ,cu o greață constanța. E doar începutul si partea ușoară 😅 |
|

| Fetele, ce i cu atâta liniște aici? Noi ne luptam cu nesomnul, reflux de la antibiotic, nemâncat. Am crezut ca trece la 1 somn dar se pare ca nu. Voi ce faceți? |
|
| Oh nici voi nu o duceți prea bine Andreea.. Sa treceți repede peste 😘 Noi stam bine pe partea cu mancarea, dupa o greva de 2 săptămâni, acum mănâncă bine. Cauza era clar erupția maselutelor. In curând o sa fie iar greva pentru maselutele de jos. In rest agitație maxima noaptea... Undeva la 12 treziri am numărat De o perioada îmi ia și o ora sa reușesc să-l adorm la amiaza... Am tras concluzia ca nu o sa doarmă niciodată noaptea, cap coada, atât timp cât o sa fie alaptat. Are o puternica asociere san-somn. Si cum nu sunt pregătită să-l înțarc, mergem mai departe. |
|

| EllaMaria wrote:Oh nici voi nu o duceți prea bine Andreea.. Sa treceți repede peste 😘 Noi stam bine pe partea cu mancarea, dupa o greva de 2 săptămâni, acum mănâncă bine. Cauza era clar erupția maselutelor. In curând o sa fie iar greva pentru maselutele de jos. In rest agitație maxima noaptea... Undeva la 12 treziri am numărat  De o perioada îmi ia și o ora sa reușesc să-l adorm la amiaza... Am tras concluzia ca nu o sa doarmă niciodată noaptea, cap coada, atât timp cât o sa fie alaptat. Are o puternica asociere san-somn. Si cum nu sunt pregătită să-l înțarc, mergem mai departe. La mine a făcut așa la durere de Dinți după o lunga perioada aseară a dormit 6 h legate deci crede ma ca e ceva ce l deranjează, eu nu cred in teoria asta cu alaptatul și intreruptul ca sa doarmă toată noaptea! Când a terminat Erupția s a liniștit sa știi, a mai făcut urat acuma la ultimii colți ai maselelor de sus și la reflux, ori frig pe noapte , pana am reușit sa i găsesc costumația și Temp optima. Sau dacă nu mânca suficient lapte seara din cauza refluxului, se trezea evident de foame. Dar ținând cont ca sugea la un sân doar nu era mereu foame era discomfort clar, plus câteva nopți când efectiv night party 3 ore |
|
| ANDREEA2929A wrote: La mine a făcut așa la durere de Dinți după o lunga perioada aseară a dormit 6 h legate deci crede ma ca e ceva ce l deranjează, eu nu cred in teoria asta cu alaptatul și intreruptul ca sa doarmă toată noaptea! Când a terminat Erupția s a liniștit sa știi, a mai făcut urat acuma la ultimii colți ai maselelor de sus și la reflux, ori frig pe noapte , pana am reușit sa i găsesc costumația și Temp optima. Sau dacă nu mânca suficient lapte seara din cauza refluxului, se trezea evident de foame. Dar ținând cont ca sugea la un sân doar nu era mereu foame era discomfort clar, plus câteva nopți când efectiv night party 3 ore
Ce-i drept acum urmează sa erupă încă 2 maselute, si da in vremuri bune lega 5 ore de somn, dar el din naștere nu leagă mai multe... Mereu a avut cel puțin 2 sau 3 treziri, repet in vremuri bune Singurul noroc e ca niciodată nu a rămas treaz peste noapte, doar ii dădeam sânul si in 2 minute adormea si mie nu-mi sarea somnul. Dar nah mi-e dor de nopțile lungi de somn 😂 |
|
| Mamici v-ati confruntat cu demineralizarea dintisorilor la copii? Eu am observat de 2 zile niste linii albicioase langa gingie, pe incisivii de sus. La o simpla cautare pe google m-am îngrozit. Nu stiu de ce sa ma îngrozesc mai tare, de faptul ca asta duce la sfărâmarea dintisorilor sau procedura de tratare care presupune sigilarea lor care duce implicit la anestezie generala, deoarece piticul nu ar sta altfel. Mf spune doar sa ii dau D3 si periat zilnic, ceea ce facem de la primul dintisor. Avem programare si la stomatolog, unde merg cu groaza ca știu ca o sa deschidă gurita doar forțat. Sa fie oare cauza alăptatul? Dulciurile, zahar exclus, rareori câte un biscuite, in rest doar ce fac in casa, dar oricum nu e mare fan. |
|
|