Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| ANDREEA2929A wrote: Programul de somn îl are , tocmai ce a ieșit din salt7 adoarme mai ușor, sa fie oare dinții? De atâtea treziri și Titi. Pt ca la cei cu boala de reflux le activează refluxul și mai urat și abia după 1 luna, 2 își revine. Am văzut oe grupul de reflux ca mai toți au avut pb de la el. A avut urat la 2 și la 4 luni. La ăla de 4 a fost horror abia după 6 luni ne am revenit ușor ușor și bineînțeles a ajutat diversificarea de la 5jumate.
Cat despre somn, eu zic sa e asocierea cu sanul. Si Anielei ii ies doua masele, dar doar mai suspina noaptea, in rest doarme legat |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| Fetelor, am renuntat si noi la san noaptea si e alta viata, nu mi-a venit sa cred cat de usor a fost procesul, am amanat mult de frica, dar cred ca eram amandoi pregatiti si a mers brici. Acum se mai trezeste maxim de 1-2 ori si bea un pic de apa sau il iau in brate si adoarme imediat la loc. Eu am inceput cu cateva zile inainte sa ii povestesc ca in curand nu o sa mai pape laptic la somn, ca noaptea facem nani si laptic doar cand e lumina afara. Il intrebam ce facem noaptea ? Nani si cand papam laptic? Numina Deja cu o noapte inainte de a incepe propriu-zis s-a trezit doar o data, in prima noapte o data, l-am pus putin in manduca sa il adorm, a doua noapte a dormit toata noaptea, vreo 7h si in noptile urmatoare cand se mai trezea ii dadeam apa si il tineam putin in brate si adormea. Nu a plans absolut deloc, doar in prima noapte zicea: mama, nani, ca voia sa doarma si nu stia cum. Cred ca e mai usor cu copiii mai maricei, pt ca inteleg foarte bine si poti vorbi cu ei Acum pragul mare e cu adormitul la san, acolo nu m-am incumetat inca sa lucrez... si evident cu cresa, nici nu vreau sa ma mai gandesc Dar ce voiam sa zic e ca ei inteleg multe si, atata timp cat nu ii mintim si stiu ca pot avea incredere in noi, lucrurile merg bine Daca cumva va ganditi la asta si ezitati cum am facut eu (stiti ca sunt o veterana a trezirilor), va incurajez |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| freya1 wrote:Fetelor, am renuntat si noi la san noaptea si e alta viata, nu mi-a venit sa cred cat de usor a fost procesul, am amanat mult de frica, dar cred ca eram amandoi pregatiti si a mers brici. Acum se mai trezeste maxim de 1-2 ori si bea un pic de apa sau il iau in brate si adoarme imediat la loc. Eu am inceput cu cateva zile inainte sa ii povestesc ca in curand nu o sa mai pape laptic la somn, ca noaptea facem nani si laptic doar cand e lumina afara. Il intrebam ce facem noaptea ? Nani si cand papam laptic? Numina Deja cu o noapte inainte de a incepe propriu-zis s-a trezit doar o data, in prima noapte o data, l-am pus putin in manduca sa il adorm, a doua noapte a dormit toata noaptea, vreo 7h si in noptile urmatoare cand se mai trezea ii dadeam apa si il tineam putin in brate si adormea. Nu a plans absolut deloc, doar in prima noapte zicea: mama, nani, ca voia sa doarma si nu stia cum. Cred ca e mai usor cu copiii mai maricei, pt ca inteleg foarte bine si poti vorbi cu ei Acum pragul mare e cu adormitul la san, acolo nu m-am incumetat inca sa lucrez... si evident cu cresa, nici nu vreau sa ma mai gandesc Dar ce voiam sa zic e ca ei inteleg multe si, atata timp cat nu ii mintim si stiu ca pot avea incredere in noi, lucrurile merg bine Daca cumva va ganditi la asta si ezitati cum am facut eu (stiti ca sunt o veterana a trezirilor), va incurajez Oh, îmi dai speranțe, am zis ca trece de 1 an și mai încerc cu lapte praf. Pediatra zice sa o las ușurel pana la 1 an și 3 luni și apoi sa încep procesul, gen sa scot o masa de sân și sa i dau lp și tot așa. La noi e pb și pe zi ( nu pot ieși nicăieri mai mult de 1 h)și pe noapte( ca simt ca nu mai rezist) |
|

| Am descoperit de ce nu doarme ii ies și molarii și caninii🤦🏻♀️ Au spart 3 molari acuma se văd bine 2 canini sus și cred ca la urma sparge molarul 4 . Doamne saraca la ea ies in bloc câte 4-6 odată . Așa am pățit și in martie. A dormit 2,3 seri acum iar a început . Mi e clar 🙈 . A mai pățit cineva așa? Am zis cu soțul, bine ca nu plânge și e doar asta, așa suporta ea durerea. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Ce frumos, freya! Nici mie nu imi venea sa cred ce diferenta e noaptea de cand nu mai papa laptic. Acum doarme toata noaptea, rareori se mai trezeste sa bea apa, insa isi ia singur sticluta si bea apoi se culca la loc. Intr-adevar, ei inteleg chiar totul. Eu sunt impresionata zilnic, ei pricep mai multe decat credem noi. Ma bucur ca a mers asa frumos si linistit pt amandoi intarcarea pe timp de noapte. Albert e baiat mare si tare istet! Sunt dulci rau cand leaga si ei cuvinte
Noi suntem in concediu, prima zi a fost mai grea pt ca a fost obosit dupa drum. Insa apoi, ne-am acomodat. Intr-adevar, e mult mult mai greu, insa nu se compara cat de frumos este, cand il vad cum se bucura de tot ce vede. Am un flacau care intra singur cu capul in apa. Stau numai cu ochii pe el ca mie mi-e frica, sotul e mai relaxat. |
|
| Andreea, tare harnicuta e Astrid! Cezar are doar cei 8 dinti din fata ( 4 sus si 4 jos) si 4 molari.
Freya, voi cum stati cu dintii? Tin minte ca erau pe aproape la nr de dinti baietii nostri.
E bine ca nu plange de durere, Andreea. Noi rau rau am patit vreo 3 zile cu molarii de sus. |
|

| Ellena20 wrote:Andreea, tare harnicuta e Astrid! Cezar are doar cei 8 dinti din fata ( 4 sus si 4 jos) si 4 molari. Freya, voi cum stati cu dintii? Tin minte ca erau pe aproape la nr de dinti baietii nostri. E bine ca nu plange de durere, Andreea. Noi rau rau am patit vreo 3 zile cu molarii de sus. Da, deci luna asta 3 molari și un canin, azi a spart și caninul. Nu plânge , dar e mofturoasă , nu mănâncă și nu doarme noaptea , e suficient😂. Saraca din Ianuarie tot trage, bă Dinți bă reflux cu roșu in gât . |
|
| Ellena20 wrote:Andreea, tare harnicuta e Astrid! Cezar are doar cei 8 dinti din fata ( 4 sus si 4 jos) si 4 molari. Freya, voi cum stati cu dintii? Tin minte ca erau pe aproape la nr de dinti baietii nostri. E bine ca nu plange de durere, Andreea. Noi rau rau am patit vreo 3 zile cu molarii de sus.
Si noi la fel, tot astept caninii aia, mereu cand doarme mai prost zic ca asta e, acum ies, dar inca nu. A retinut si el si cand il intreb ce dinti ii vor iesi zice repede: caninii, e tare haios. Ne luptam de ceva vreme cu spalatul pe dinti, tot musca periuta, am zis ca e o faza, dar tot dureaza, la voi cum e? Vacanta placuta
Andreea, voi sunteti fruntasi la dinti, cumva e bine ca ies mai multi, nu ca la noi o luna de chin pt un dinte |
|

| freya1 wrote:Si noi la fel, tot astept caninii aia, mereu cand doarme mai prost zic ca asta e, acum ies, dar inca nu. A retinut si el si cand il intreb ce dinti ii vor iesi zice repede: caninii, e tare haios. Ne luptam de ceva vreme cu spalatul pe dinti, tot musca periuta, am zis ca e o faza, dar tot dureaza, la voi cum e? Vacanta placuta Andreea, voi sunteti fruntasi la dinti, cumva e bine ca ies mai multi, nu ca la noi o luna de chin pt un dinte Uof, da, dar am început și devreme 3 luni și 3 săptămâni. Fetele idei de cadouri pt un an la o fetita care deja face multe activități, cărți interactive, forme de potrivit in diverse căsuțe, cuburi de stivuit, deja astea o plictisesc🙈. Ceva idei? |
|
| Carti banuiesc ca nu stii ce are deja, ca jucarii au avut mare succes la noi seturile de instrumente muzicale pentru copii, lego duplo, puzzle-uri simple din lemn cu 1-5 piese, uita-te de ex pe emag la brandul Headu, au multe puzzle-uri si cartonase tip Montessori foarte dragute, de ex asta a fost primul cumparat de mine: https://www.emag.ro/joc-educativ-headu-montessori-sa-invatam-cuvinte-8059591422700/pd/DCB3P3MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android |
|

| M am exprimat prost eu, sunt pt fata mea. Nu mai știu ce sa i cumpăr. De la 8 luni face tot felul de chestii de ma mira. Da, la puzzle m am gândit și eu cu piese mari. Ma tot uit la ele. Știe animalele. Cărți din alea de trebuie sa miști câte ceva prin ele are multe și s a bucurat enorm de ele însă se plictiseste pt ca deja știe ce sa mute pe acolo, simple cu ilustrații fructe, legume și animale, la fel, i am luat de mică ce i drept, la cărți am cam epuizat ce poate fi interesant pt ea. I am luat la 11 luni un cățel care cânta și vorbește și o mini biblioteca cu cărți cu tot felul de animale . Dintre astea 2 cu cărțile e toată ziua, ca idee. Plusurile o plictisesc😂 Are 2 centre de alea de activități s a plictisit și de ele. Ma uitam la plăcile alea cu activități ca i plac de ex fermoarele și încuietorile , dar mi se par periculoase, unele au un soi de balamale🙈 |
|
| freya, lui Cezar ii place spalatul pe dinti. Ii dau lui periuta si se spala singur, iar spre final o iau eu si il spal eu sa ma asigur ca sunt si curati. Mi-a refuzat spalatul pe dinti doar in perioada eruptiei molarilor.
Astazi am avut o prima criza serioasa, cu trantit pe jos, urlat din toti plamanii, daca il luam in brate ma lovea si pe mine, si pe sot. Nu intelegeam efectiv ce vrea. Aveti ceva sfaturi, secrete, cum sa evitam astfel de crize sau cum sa le gestionam? Ca sotul zice ca nu mai mergem in nici un concediu pana face copilul 5 ani. |
|
| Andreea, si eu zic ca puzzle-urile sunt o idee buna de cadou, la fel si lego. Eu i-am mai luat lui Cezar o masuta cu scaunel si ii place tare mult sa stea acolo sa facem puzzle-uri si sa ii dau sa pape acolo. Cred ca de la cresa a venit obiceiul asta.
Sau daca ii place mult vreun animalut, sa ii cumperi o colectie/mai multe exemplare de astfel de animale. Lui Cezar ii plac dinozaurii si ii avem pe toti cu noi in concediu. |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Andreea, un learning-tower? La Hugo ii place, stă in bucătărie si ma "ajută". Jucării nu știu ce sa iti recomand, Hugo de toate se satura repede. Acum e obsedat de avioane,sa vedem cât durează.
Elena, noi cand face așa încercăm sa ii îndreptăm atenția spre altceva. Acum funcționează "hai sa ne uitam la cer ca poate apare un avion" sau "hai sa vedem autobuzele". De obicei e cuminte, face asa cand e obosit. |
|

| Saru fetele, puzzle sa fie, la animale e obsedată de pisica are o grămada plus pisica vecinului care vine și ies cu ea sa o vadă, ar flocai o ea dar nu o lasă mami, și baloane cu pisici i am luat pt ziua ei, sper sa țină vremea sa i facem in curte. I am luat o tona de baloane faine, acuma sa vedem și cum stam cu aranjarea și umflarea lor. Cadoul consistent o sa fie mașinuța electrică, momentan doar in casa poate la primăvara ne și plimbam cu ea, încă ma tem ca e prea mică, dar era incantata de cele din parc. |
|
|