Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Mulțumesc Ella si freya! Am comandat până la urmă de pe Elefant, erau multe pt copii intre 0-2 ani. Sper sa ii placă, in ultimul timp e tot mai interesat de cărți. |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Ce liniște e aici! Ce faceți? Sunteți prin vacanța ? Fetele cum ați gestionat stranger anxiety? La noi e tare aiurea, abia am reușit sa o obișnuim cât de cât cu bunica paternă.Iar afara carutul musca 😂. Urmează acuș ziua ei și zău ca nu știm cum va fi, când vede străini care se apropie și vorbesc urla de numa. |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Pt noi s-au terminat vacanțele Andreea, cel putin pana la anul :). Eu inca lucrez (de acasă), dar la sf lunii vreau sa imi cer concediu medical. Si Hugo e obișnuit doar cu mine, soțul si mama, mârâie cand cineva se apropie de el si incepe sa ii vorbească, adică mai mult se enervează. Dar daca persoana respectiva incepe sa se joace cu el, sa ii intre in grații, cam in 20 de minute devine mai prietenos si se apropie. Nici in parc nu se joaca cu toti copii e foarte selectiv, nu ii plac copii care se apropie prea mult de el, care il ating. Ii plac cei mari care se joacă mai frumos, nu ii invadează spatiul :) La aniversarea lui de un an a fost cam aiurea, atunci chiar era sălbãticut, aproape tot timpul a plans , era mârâit si agitat desi nu eram decat 9 persoane. |
|

| Mulțumesc Roser! Ma gândeam ca doar noi avem pb asta. Și nici afara nu e fan, când o scoatem mai mereu mârâie și la plimbare la fel plus ca mai nou ,, musca și carutul”. Cine a mai trecut prin asta? |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1006
| ANDREEA2929A wrote:Mulțumesc Roser! Ma gândeam ca doar noi avem pb asta. Și nici afara nu e fan, când o scoatem mai mereu mârâie și la plimbare la fel plus ca mai nou ,, musca și carutul”. Cine a mai trecut prin asta?
Imi descri piticul doar ca el ma musca si pe mine din senin, de umăr, mana, picior... Teama de alte persoane a mai trecut, doar ca s-a transformat in reticenta fata de ei... E foarte serios cand e in preajma celor pe care nu ii vede zilnic, insa dacă se joaca cu el, după cateva minute bune arata si piticul niște zâmbete  Acum in schimb e in perioada in care ne imita gesturile, orice miscare. Imi e tare amuzanta o faza cand a intrat in baie si si-a aruncat o minge in WC, iar eu i-am spus ca nu e voie, ca e caca acolo, iar acum de cate ori intra in baie, merge la WC și spune ca-ca😂 asa pe silabe.. Imi vine să-l mănânc |
|

| EllaMaria wrote:Imi descri piticul  doar ca el ma musca si pe mine din senin, de umăr, mana, picior... Teama de alte persoane a mai trecut, doar ca s-a transformat in reticenta fata de ei... E foarte serios cand e in preajma celor pe care nu ii vede zilnic, insa dacă se joaca cu el, după cateva minute bune arata si piticul niște zâmbete  Acum in schimb e in perioada in care ne imita gesturile, orice miscare. Imi e tare amuzanta o faza cand a intrat in baie si si-a aruncat o minge in WC, iar eu i-am spus ca nu e voie, ca e caca acolo, iar acum de cate ori intra in baie, merge la WC și spune ca-ca😂 asa pe silabe.. Imi vine să-l mănânc Ma bucur ca nu s numai eu, mereu ma cert cu soțul pe tema asta pt ca și bunicii ii bagă in cap chestiile astea ca e așa ca nu prea am scos o. La mușcat m am referit ca nu sta in căruț. Vrea doar in brațe inclusiv in parc, cu greu reușesc sa o pun acolo. La noi e și problema ca nu mănâncă suficient de la reflux și cere Titi completare însă nu suge decât acasa. Și uite așa nu ne rămâne decât 1 h pt plimbare , ora care și aia e cu mofturi. Mereu ma blamează ca eu sunt de vina bă ca nu suge in alte părți, bă ca are ceva ca nu i place afara și la plimbare sau in căruț, bă ca are ceva cu ceilalți și uite așa primesc și mai multă presiune și ma gândesc ca eu sunt de vina. |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1006
| ANDREEA2929A wrote: Ma bucur ca nu s numai eu, mereu ma cert cu soțul pe tema asta pt ca și bunicii ii bagă in cap chestiile astea ca e așa ca nu prea am scos o. La mușcat m am referit ca nu sta in căruț. Vrea doar in brațe inclusiv in parc, cu greu reușesc sa o pun acolo. La noi e și problema ca nu mănâncă suficient de la reflux și cere Titi completare însă nu suge decât acasa. Și uite așa nu ne rămâne decât 1 h pt plimbare , ora care și aia e cu mofturi. Mereu ma blamează ca eu sunt de vina bă ca nu suge in alte părți, bă ca are ceva ca nu i place afara și la plimbare sau in căruț, bă ca are ceva cu ceilalți și uite așa primesc și mai multă presiune și ma gândesc ca eu sunt de vina.
Da...gura lumii.. Astea le primesc si eu zilnic de la parinti, socrii, cum ca nu vrea sa stea copilul sa se joace singur si vrea doar langa mine, pentru ca am stat eu lipita de el cât a fost mic, si ca vezi doamne si cand dormea stateam numai cu ochii pe el. Atunci le închideam eu gura, să-mi dea pace, acum ei mi-o întorc ei ca au ocazia😂 dar nu pun la suflet ce zic si nici nu o sa ma învinovățesc pt nimic. E greu da, ca mereu cand fac mâncare vrea doar in brate, dar pana la urma eu trag, nu ei. Ca sa te linistesc, Oliver al meu cand vede alti copii vrea sa ii lovească, tocmai de aia stau mereu cu ochii pe el sa nu faca prostii. Asta nu insemana ca are ceva cu ei...pur si simplu el vrea sa cunoască dar nu prin atingere ci printr-o palma... Din păcate |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/5/2022 Mesaje: 7
| Buna tuturor! Ieri am facut morfo 1, si doctorul mi-a spus "sex foarte probabil feminin". Eu am endometrioza si tare mi-e teama sa nu mosteneasca boala asta dureroasa, si din cauza asta ne-am fi dorit foaaaarte tare un baietel. Oare exista sanse sa fi fost interpretarea gresita, sa fi fost totusi prea devreme la 11 sapt si 3 zile? Pana vin rezultatele testului nipt sa aflu 100%(recoltat tot ieri) stau cu inima strânsa, si nu vreau sa îmi pierd înca speranta, mai ales ca nu stiu de ce, dar simteam ca e baietel si chiar am si visat asta greturi am avut, dar de vomitat doar foarte rar, maxim de 6-7 ori pana acum, si de obicei dupa oboseala extrema. Va rog să-mi impartasiti experientele voastre |
|

| AndreeaMoc wrote:Buna tuturor! Ieri am facut morfo 1, si doctorul mi-a spus "sex foarte probabil feminin". Eu am endometrioza si tare mi-e teama sa nu mosteneasca boala asta dureroasa, si din cauza asta ne-am fi dorit foaaaarte tare un baietel. Oare exista sanse sa fi fost interpretarea gresita, sa fi fost totusi prea devreme la 11 sapt si 3 zile? Pana vin rezultatele testului nipt sa aflu 100%(recoltat tot ieri) stau cu inima strânsa, si nu vreau sa îmi pierd înca speranta, mai ales ca nu stiu de ce, dar simteam ca e baietel si chiar am si visat asta  greturi am avut, dar de vomitat doar foarte rar, maxim de 6-7 ori pana acum, si de obicei dupa oboseala extrema.  Va rog să-mi impartasiti experientele voastre Andreea bucura te cu ce e. Si eu am trombofilie ereditară și din cauza asta am pierdut o sarcina și am făcut clexane și sigur fetita mea a luat ceva mutații și rezerva ovariană mică așa cum a avut mama și posibil și ea. Lucrurile se schimba, medicina evoluează , contează sa fie bebe sănătos și tu la fel. Sarcina ușoară! |
|

| ANDREEA2929A wrote: Andreea bucura te cu ce e. Si eu am trombofilie ereditară și din cauza asta am pierdut o sarcina și am făcut clexane și sigur fetita mea a luat ceva mutații și rezerva ovariană mică așa cum a avut mama și posibil și ea. Lucrurile se schimba, medicina evoluează , contează sa fie bebe sănătos și tu la fel. Sarcina ușoară!
Of, îmi pare rău pentru pierderea suferita. Și eu am ceva mutații de trombofilie, printre care și una homozigota din fericire, hematologul mi-a zis ca ale mele nu sunt periculoase și ca nu au importanta și sa iau aspenter pana în sapt 34. Doamne ajuta sa fie totul bine
Multă sănătate ție și bebelusei |
|

| AndreeaMoc wrote:Of, îmi pare rău pentru pierderea suferita. Și eu am ceva mutații de trombofilie, printre care și una homozigota  din fericire, hematologul mi-a zis ca ale mele nu sunt periculoase și ca nu au importanta și sa iau aspenter pana în sapt 34. Doamne ajuta sa fie totul bine  Multă sănătate ție și bebelusei Mulțumesc așa am primit și eu răspuns însă am avut un ginecolog bun și m a pus pe clexane și datorită lui o am. Nici la mine nu par periculoase 2 mthfr hetero și pai homozigot însă dacă nu făceam nu o aveam. S a văzut și in timpul sarcinii pe analize și pe Doppler. Din sapt 16 se poate urmări pe Doppler fluxul pe artere. |
|

| ANDREEA2929A wrote: Mulțumesc așa am primit și eu răspuns însă am avut un ginecolog bun și m a pus pe clexane și datorită lui o am. Nici la mine nu par periculoase 2 mthfr hetero și pai homozigot însă dacă nu făceam nu o aveam. S a văzut și in timpul sarcinii pe analize și pe Doppler. Din sapt 16 se poate urmări pe Doppler fluxul pe artere.
Eu am MTHFR A1298C hetero și pai homozigot 4g/4g. Homocisteina a fost în regula și hematologul a zis ca dacă homocisteina e ok, mthfr ul e un polimorfism, iar pai-ul a zis ca nu are treaba cu pierderea sarcinii conform studiilor după care se ghidează ei. Vedem mai departe ce va fi... Și eu am un ginecolog foarte bun, momentan mi-a spus sa continui tratamentul cu un aspenter de 75 mg pe zi ca fluxul pe arterele uterine la morfo 1 pare ok. Vom vedea mai încolo cum decurge... Și eu am fost super speriata și chiar ii cerusem hematologei tratament preventiv cu clexane, dar a zis ca nu îmi recomanda dacă nu e nevoie. În schimb la primul consult la ginecologie mi-a zis "du-te la hematolog ca dacă ai mutații aspenter ul nu ajuta cu nimic, doar clexane". Aspenter-ul mi-a fost prescris de prima doctorița la care am făcut confirmare de sarcina( făcusem analizele pt trombofilie din proprie inițiativa, auzisem ca sunt foarte importante). |
|

| AndreeaMoc wrote:
Eu am MTHFR A1298C hetero și pai homozigot 4g/4g. Homocisteina a fost în regula și hematologul a zis ca dacă homocisteina e ok, mthfr ul e un polimorfism, iar pai-ul a zis ca nu are treaba cu pierderea sarcinii conform studiilor după care se ghidează ei. Vedem mai departe ce va fi... Și eu am un ginecolog foarte bun, momentan mi-a spus sa continui tratamentul cu un aspenter de 75 mg pe zi ca fluxul pe arterele uterine la morfo 1 pare ok. Vom vedea mai încolo cum decurge... Și eu am fost super speriata și chiar ii cerusem hematologei tratament preventiv cu clexane, dar a zis ca nu îmi recomanda dacă nu e nevoie. În schimb la primul consult la ginecologie mi-a zis "du-te la hematolog ca dacă ai mutații aspenter ul nu ajuta cu nimic, doar clexane". Aspenter-ul mi-a fost prescris de prima doctorița la care am făcut confirmare de sarcina( făcusem analizele pt trombofilie din proprie inițiativa, auzisem ca sunt foarte importante).
Sunt care nu dau la mine pai ul a fost buba însă cum am zis ginecologul poate vedea pe Doppler fluxul pe artere la fiecare consultație, mie la 28s mi a mărit doza de clexane. |
|

| ANDREEA2929A wrote: Sunt care nu dau la mine pai ul a fost buba însă cum am zis ginecologul poate vedea pe Doppler fluxul pe artere la fiecare consultație, mie la 28s mi a mărit doza de clexane.
Bine ca ai trecut cu bine peste tot și ai reușit sa îți întâlnești minunea Doamne ajuta sa fie totul bine și la mine, și sa fiu și eu la fel de norocoasa ca voi, mămicile cu pui mici |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1393
| Andreea, Ella bună și restul mămicilor care au copilași lipicioși de voi, nu va faceți mustrări de conștiință că sunt prea lipiți de voi și copii, e normal sa fie atașați de voi, voi le-ați dat viață și ați fost mereu lângă ei, în voi are încrederea cea mai mare. Un copil care e forțat sa nu fie atașat de mamă/părinți poate dezvolta în timp probleme de atașare, de comportament, anxietăți, frustrări, ceea ce sigur nu vă doriți. Nici a mea nu se joacă singură decât în preajma mea, a soțului sau copilași mai mari ca ea,nu neapărat că se joacă cât mai mult ii studiază ce fac. Fiecare copil are modul lui de a se cunoaște cu ceilalți copii. De ex a mea când se întâlnește cu copiii chiuie și tropăie din picioare atât de tare încât ii sperie pe cei de vârsta ei, nu am ce ii face, aia ii forma ei de exprimare a bucuriei. |
|
|