|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/2/2022 Mesaje: 21
| Iulia123 wrote:
Cu siguranță o sa fi mama perfecta pentru ei, vor fi și momente mai greute dar este normal, nu te vei putea împărți în două dar iubire sigur ai de dat în egală măsură și va fi bine o sa vezi.
Multumesc pt încurajări 🤗🤗iubire este suficient de multă❤️❤️ |
|
| Este cineva din Ploiești care îmi poate recomanda un medic ortoped pediatric bun vă rog? |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| Mihaela teodorescu wrote:Este cineva din Ploiești care îmi poate recomanda un medic ortoped pediatric bun vă rog?
Eu sunt din Ploiesti dar nu mai locuiesc acolo de 14 ani, mi ar placea sa te ajut cu un sfat dar nu cunosc. Succes sa găsești pe cineva bun.,😘 |
|
| Bună am fost la petrolu cu ea și este bine peste 2 saptamani ne ducem din nou să vedem cum a evoluat.😘 |
|
Inregistrat: 1/3/2024 Mesaje: 37
| Iulia ce faceti, cum sunteti cu diversificarea? Si voiam sa te intreb, cate mese ii dai pe zi piticului? 😊 |
|
| Amaranth wrote:Iulia ce faceti, cum sunteti cu diversificarea? Si voiam sa te intreb, cate mese ii dai pe zi piticului? 😊
Buna, cu diversificarea nu pot să mă laud pentru că merge destul de greu, nu prea vrea sa deschidă gurița să mănânce așa că mare lucru nu ajunge in stomacel, eu i am introdus deja cartof, morcov,cartof dulce, dovlecel, brócoli,conopida,tofu, pui, curcan,măr,avocado, pară, mango, banană și cerealele de bebeluși pe care i le dau tot cu lingurița. Eu ii dau 2 mese pe zi, de dimineață ii fac o combinație de 2 fructe de obicei măr cu pară sau pară cu banană,ori avocado cu banană iar acum vreau sa ii introduc si ovaz sa încep sa ii dau ovaz cu măr de dimineață.La prânz ii dau o combinație de doua sau maxim 3 legume și carne de pui sau curcan sau tofu, și adaug puțin ulei de măsline. Sincer el are interes daaar am observat că el parca dorește mai mult sa mănânce el sa apuce el tot dar mie îmi este teamă...decât conopida și brócoli l am lăsat să apuce bucățică așa el singur cu mâna dar nu a dus mare lucru în gurița mai mult pe jos și pe scaun și masă. Mâine de dimineață cred că o sa ii fac avocado cu ceva ...nu știu cu ce o sa caut idei :))) Cam așa stă treaba la noi, a și ce am observat că lingurita pe care o folosesc este cam adâncă și groasa așa că am făcut comanda de unele mai mici și mai subțiri si mai puțin adanci .. sper sa manance mai bine, stiu ca este de-abia la început asa ca incerc sa nu ma stresez prea mult dar am avut momente cand m am frustrat:( Am incercat și de doua ori, seara sa ii ofer cereale cu lm la biberon dar fara prea mare succes...nu a ajuns la 10 ml înghițiți, asa că acum cel mai mult ofer de dimineață si la prânz si incerc sa ma tin de un mic orar, mic dejun intre 9:30-10:00 iar prânz între 14:30-15:00, dar nu mereu ne iese 😁 Hai că am scris un roman aici, voi cum sunteți și cum merge diversificarea? |
|
| Iulia123 wrote:
Buna, cu diversificarea nu pot să mă laud pentru că merge destul de greu, nu prea vrea sa deschidă gurița să mănânce așa că mare lucru nu ajunge in stomacel, eu i am introdus deja cartof, morcov,cartof dulce, dovlecel, brócoli,conopida,tofu, pui, curcan,măr,avocado, pară, mango, banană și cerealele de bebeluși pe care i le dau tot cu lingurița. Eu ii dau 2 mese pe zi, de dimineață ii fac o combinație de 2 fructe de obicei măr cu pară sau pară cu banană,ori avocado cu banană iar acum vreau sa ii introduc si ovaz sa încep sa ii dau ovaz cu măr de dimineață.La prânz ii dau o combinație de doua sau maxim 3 legume și carne de pui sau curcan sau tofu, și adaug puțin ulei de măsline. Sincer el are interes daaar am observat că el parca dorește mai mult sa mănânce el sa apuce el tot dar mie îmi este teamă...decât conopida și brócoli l am lăsat să apuce bucățică așa el singur cu mâna dar nu a dus mare lucru în gurița mai mult pe jos și pe scaun și masă. Mâine de dimineață cred că o sa ii fac avocado cu ceva ...nu știu cu ce o sa caut idei :))) Cam așa stă treaba la noi, a și ce am observat că lingurita pe care o folosesc este cam adâncă și groasa așa că am făcut comanda de unele mai mici și mai subțiri si mai puțin adanci .. sper sa manance mai bine, stiu ca este de-abia la început asa ca incerc sa nu ma stresez prea mult dar am avut momente cand m am frustrat:( Am incercat și de doua ori, seara sa ii ofer cereale cu lm la biberon dar fara prea mare succes...nu a ajuns la 10 ml înghițiți, asa că acum cel mai mult ofer de dimineață si la prânz si incerc sa ma tin de un mic orar, mic dejun intre 9:30-10:00 iar prânz între 14:30-15:00, dar nu mereu ne iese 😁 Hai că am scris un roman aici, voi cum sunteți și cum merge diversificarea?
Cum sunt bebeii astia, eu asa voiam sa ii dau bucati si ea e fan pireu si blenduit. Al tau vad ca ar manca bucati, poti incerca daca vezi ca el tot vrea cu bucati de legume fierte bine bine, sa se striveasca de cerul gurii si taiate sa le poata prinde el in manuta, dar mai lungi sa ii iasa un pic din mana pe ambele parti (eu am incercat cu cartoful dulce si a fost bine, si brocoli a mai molfait si nu s'a inecat niciodata, cand a luat bucati mai mari le'a scos singura din gura). Eventual poti incerca sa ii dai bucati cand e si sotul acasa, poate te simti mai in siguranta daca mai e cineva cu voi cand ii dai bucati. Eu am renuntat pt ca pierdeam mult timp cu bucatile, din ele manca cate putin si pe cand sa ii dau mancare ii era foame si nu mai voia. Astept sa ii introduc si micul dejun peste 2 saptamani sa aiba mai multa mancare solida si o sa mai incerc cu bucati. Legat de lingurite asa eram si noi la inceput, am incercat 3 lingurite si nu ii placea nici una pt ca ramanea mult din mancare in lingurita. Poti sa vezi linguritele num num, noi pe acelea le folosim (vin in set de 2, stage 0 si stage 1 daca tin bine minte, ei ii place stage 0) si de cand le folosim nu se mai enerveaza pt ca majoritatea mancarii chiar ajunge in gura 😅 La noi e bine, inceputul a fost chiar okay, manca din orice si cand nu mai voia ori se uita in alta parte si nu mai baga mancarea in seama ori nu mai deschidea gura, acum 2 weekenduri au venit socrii in vizita si au vrut sa stea cu ea la masa si sa ii dea sa manance, in zilele alea nu prea a mai mancat si dupa cateva lingurite incepea sa planga, dupa ce au plecat ei a tot facut asa si eram tare suparata pt ca mergea totul asa bine. I'am tot dat in continuare si la fel a facut, duminica am mers in vizita la fratele meu si am zis ca nu luam toata casa dupa noi si ii iau numai lapte, dar cumnata stiind ca am inceput diversificarea i'a facut ea ceva de mancare. Am avut un setup foarte adhoc pt masa dar de luni mananca iar bine, ieri si azi nici nu prea a mai mancat cine stie ce din completare. Sincer nu stiu daca ziua aceea de un fel de pauza a facut ceva, dar ma bucur ca nu mai plange dupa cateva lingurite. Poti sa incerci sa faceti si voi o zi, doua pauza si sa vezi daca are vreun efect, pe grupuri pe fb am mai citit mamici care au facut asa si a mers. Nu au mancat un bol din prima dupa pauza, evident, dar au fost mai receptivi bebeii. Eu momentan ii dau pranzul la 12 30 aproximativ, ma orientez si in functie de somnurile ei si sticlutele de lp (sa nu fie nici prea obosita sau sa ii fie prea foame sau sa fi mancat lp si sa fie prea plina), dupa ce o sa trecem si la mic dejun vad cum ii fac programul. Cand o sa fie toate cele 3 mese o sa fie o adevarata distractie cum o sa i le dau, plus laptele. Ma bucur macar ca acuma cu diversificarea mai avem si noi o activitate in plus si ne mai ocupam cu ceva timpul. |
|
| [quote=Amaran
Eu momentan ii dau pranzul la 12 30 aproximativ, ma orientez si in functie de somnurile ei si sticlutele de lp (sa nu fie nici prea obosita sau sa ii fie prea foame sau sa fi mancat lp si sa fie prea plina), dupa ce o sa trecem si la mic dejun vad cum ii fac programul. Cand o sa fie toate cele 3 mese o sa fie o adevarata distractie cum o sa i le dau, plus laptele. Ma bucur macar ca acuma cu diversificarea mai avem si noi o activitate in plus si ne mai ocupam cu ceva timpul. [/quote]
Am tot inceput mesaje și nu apucam sa le trimit că mă luam cu alte treburi sau se trezea bebe Așa este, acum cu diversificarea avem o activitate în plus și mai multa iluzie, astăzi Albert a mâncat ceva mai bine și pare tot mai interesat pe zi ce trece ceea ce mă bucură foarte mult și pe zi ce trece mă surprinde cu ceva nou, este așa frumos sa ii vezi cum învață și cum sunt de curioși și dulci, eu mă topesc deja că începe să mă apuce cu mânuțele de fata și să ma mangaie.
https://ibb.co/XbFMzCB
https://ibb.co/LYW7vCb |
|
| https://ibb.co/2hB2MbQ Nu prea se vede bine Bună mămici,azi am văzut la fata în gurița pe cerul gurii niște pete roșii-albe,la pediatru pot suna tocmai mâine și la urgențe nu vreau să ajung cu ea mai ales la câte viroze sunt acum.a mai pățit cineva așa ce ați făcut? |
|
| Iulia123 wrote:Am tot inceput mesaje și nu apucam sa le trimit că mă luam cu alte treburi sau se trezea bebe Așa este, acum cu diversificarea avem o activitate în plus și mai multa iluzie, astăzi Albert a mâncat ceva mai bine și pare tot mai interesat pe zi ce trece ceea ce mă bucură foarte mult și pe zi ce trece mă surprinde cu ceva nou, este așa frumos sa ii vezi cum învață și cum sunt de curioși și dulci, eu mă topesc deja că începe să mă apuce cu mânuțele de fata și să ma mangaie. https://ibb.co/XbFMzCBhttps://ibb.co/LYW7vCb
Tare frumos mititelul, ma bucur mult ca e tot mai prieten cu mancarea, incet incet invata ei cum sta treaba si cu etapa asta. Si eu asa astept momentele mai dragastoase, cred ca e asa frumos sentimentul cand te mangaie piticul, a mea in schimb e fan mana mea si se joaca o gramada cu mana, pe mine momentan nu ma baga in seama
https://ibb.co/dfhSGRr la noi asa se desfasoara o masa, de cateva zile e fascinata sa bage degetele in bol si dupa sa picteze pe masa. Ieri am descoperit ca au spart dintii de jos (nici nu stiam ca e inflamata gingia), lenesa mea care de abia se misca de pe loc are si 2 cazaturi din pat in 3 zile, mi se pare ca dupa ce a facut 6 luni au inceput sa se intample asa multe, parca e alt bebe. |
|
| Amaranth wrote:Tare frumos mititelul, ma bucur mult ca e tot mai prieten cu mancarea, incet incet invata ei cum sta treaba si cu etapa asta. Si eu asa astept momentele mai dragastoase, cred ca e asa frumos sentimentul cand te mangaie piticul, a mea in schimb e fan mana mea si se joaca o gramada cu mana, pe mine momentan nu ma baga in seama https://ibb.co/dfhSGRr la noi asa se desfasoara o masa, de cateva zile e fascinata sa bage degetele in bol si dupa sa picteze pe masa. Ieri am descoperit ca au spart dintii de jos (nici nu stiam ca e inflamata gingia), lenesa mea care de abia se misca de pe loc are si 2 cazaturi din pat in 3 zile, mi se pare ca dupa ce a facut 6 luni au inceput sa se intample asa multe, parca e alt bebe.
Vai ce dulceață mica ai tu acolo❤️ Pana acum nu am avut curaj să îl las sa bage mâna sa murdărească peste tot dar mâine cred că îmi fac curaj și îl las sa experimenteze sa vedem ce iese. Felicitări pentru dințișori, și eu tot urmăresc daca se inflamează gingia pentru că salivează foarte mult și la fel mă trage de mana de degete și duce la gurița așa cu nervi parca și agitație..dar nu se vede inflamat deloc. Eu doamne ajuta nu am experimentat până acum nicio căzătură cu el...si sunt foarte panicata pe tema asta pentru că eu am solul de gresie și în camera așa că dacă ar fi sa cadă este destul de periculos ...așteptăm să ne mutăm și noi in curand, încă suntem cu actele și încercăm să rezervam o casa ce ne a plăcut mult așa că sunt foarte iluzionata să mă văd mutată pentru că aici unde stam este cu chirie și avem decât o camera și sufragerie iar baia este micuța și nu are cada așa că simt că deja nu mai avem loc plus solul in toată casa de gresie pe care îl urăsc din teama sa nu cada băiatul vreodată cumva ...am pus eu covoraș puzzle dar nu este peste tot. Și mie mi se pare schimbat băiatul îl văd mai mare și foarte activ și atent la tot sta și mult mai bine in fundulet dar inca are nevoie de susținere și obosește repede dar sta mult mai bine la întoarceri de pe spate pe burta și invers acum deja se vede că îi este mult mai ușor. La noi ce este inca problematic este somnul...se trezește încă destul de des pe noapte să mănânce dar asta e, ma mai bucur de el asa mic, somnul îl recuperez eu sper mai încolo. |
|
| Mihaela teodorescu wrote:https://ibb.co/2hB2MbQ Nu prea se vede bine Bună mămici,azi am văzut la fata în gurița pe cerul gurii niște pete roșii-albe,la pediatru pot suna tocmai mâine și la urgențe nu vreau să ajung cu ea mai ales la câte viroze sunt acum.a mai pățit cineva așa ce ați făcut?
Buna!! Ai aflat ce ar putea fi? Eu nu m am confruntat cu ceva de genul și nu pot să mă dau cu părerea că nu știu ce ar putea fi așa că sper sa afli de la ce este și să treacă repede. |
|
| Iulia123 wrote:
Buna!! Ai aflat ce ar putea fi? Eu nu m am confruntat cu ceva de genul și nu pot să mă dau cu părerea că nu știu ce ar putea fi așa că sper sa afli de la ce este și să treacă repede.
Bună,pediatra mi-a spus să o dau cu glicerina simplă sau dacă nu trece așa cu glicerina cu nistatin și dacă nu trece și așa să facem o vizită la ea.vad ca s-a mai trecut cu glicerina simplă mai continui să o șterg în gurița cat îmi permite |
|
| Mihaela teodorescu wrote: Bună,pediatra mi-a spus să o dau cu glicerina simplă sau dacă nu trece așa cu glicerina cu nistatin și dacă nu trece și așa să facem o vizită la ea.vad ca s-a mai trecut cu glicerina simplă mai continui să o șterg în gurița cat îmi permite
Mă bucur că se vad îmbunătățiri și stai liniștită că trece de tot imediat. Ție nu îți permite iar bebe al meu daca as sta numai cu mâna și degetele prin gurița lui ar fi cel mai fericit, îmi ia degetele la rand la ronțăit și salivează destul de mult deci mă gândesc că îl supără gingiile. |
|
| Iulia123 wrote:
Vai ce dulceață mica ai tu acolo❤️ Pana acum nu am avut curaj să îl las sa bage mâna sa murdărească peste tot dar mâine cred că îmi fac curaj și îl las sa experimenteze sa vedem ce iese. Felicitări pentru dințișori, și eu tot urmăresc daca se inflamează gingia pentru că salivează foarte mult și la fel mă trage de mana de degete și duce la gurița așa cu nervi parca și agitație..dar nu se vede inflamat deloc. Eu doamne ajuta nu am experimentat până acum nicio căzătură cu el...si sunt foarte panicata pe tema asta pentru că eu am solul de gresie și în camera așa că dacă ar fi sa cadă este destul de periculos ...așteptăm să ne mutăm și noi in curand, încă suntem cu actele și încercăm să rezervam o casa ce ne a plăcut mult așa că sunt foarte iluzionata să mă văd mutată pentru că aici unde stam este cu chirie și avem decât o camera și sufragerie iar baia este micuța și nu are cada așa că simt că deja nu mai avem loc plus solul in toată casa de gresie pe care îl urăsc din teama sa nu cada băiatul vreodată cumva ...am pus eu covoraș puzzle dar nu este peste tot. Și mie mi se pare schimbat băiatul îl văd mai mare și foarte activ și atent la tot sta și mult mai bine in fundulet dar inca are nevoie de susținere și obosește repede dar sta mult mai bine la întoarceri de pe spate pe burta și invers acum deja se vede că îi este mult mai ușor. La noi ce este inca problematic este somnul...se trezește încă destul de des pe noapte să mănânce dar asta e, ma mai bucur de el asa mic, somnul îl recuperez eu sper mai încolo.
Mie mi'au tot zis unii si altii sa nu o las sa se murdareasca asa ca nu e bine, dar ea asa mananca cel mai bine si se si distreaza si are ocupatie asa ca de ce sa ascult de ce spune lumea Pe noi ne'au luat dintisorii prin surprindere, nu avea nimic din ce stiam ca trebuie sa se intample cand ies dintii, 2 nopti s'a trezit plangand si cred ca ii era gingia inflamata, dar la gingia de jos nu putem sa vedem mare lucru ca nu ne lasa deloc. Cea de sus in schimb e foarte rosie si inflamata, cred ca in curand apar si cei de sus. Cazaturile ei au fost destul de okay in sensul ca macar a cazut pe covor prima data pe 2 covoare, atunci nici nu prea a plans, a doua oara a fost mai serioasa cazatura. De atunci stau cu inima cat un purice pt ca ea doarme singura in camera intr'un pat normal de dormitor (nu vrea in patut) si tot stau cu stres sa nu o culegem noaptea de pe jos. Asa suntem si noi cu mutatul, momentan stam la mama de cand am nascut, in primele luni a fost okay, dar acum si noi parca nu mai avem spatiu. Tare mult as vrea sa ne luam ceva cat mai curand si sa ne mutam, dar din cauza locurilor noastre de munca o sa mai dureze ceva. Va tin pumnii sa rezolvati cat mai repede cu casa! Of mititelul, o sa treaca repede lunile si o sa doarma si el. Ziua cum sunteti cu somnul si cu adormitul, e mai bine? Zboara timpul si imediat au si ei 7 luni
Mihaela ma bucur ca e bine fetita, nici noi nu am avut probleme de genul, dar e bine ca a vazut'o pediatra si nu e nimic grav in rest cum sunteti, cum e viata de mamica cu doi pitici? |
|
|