|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| freya, haha.. si Cezar tot asa mi-a zis azi "mami, azi nu la gradi"
Si totusi, el de dimineata: https://ibb.co/sJtmVyr |
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| ce baiat mare si frumos
Zee, felicitari pentru fetita |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Zee wrote:Buna, fetelor ! Am și eu o întrebare pentru cele cu 2 copii cu diferențe mici între ei. Cum v-ati organizat cu somnul? Care cu cine doarme? 😅 și stresul meu major… ati dus copilul mai mare in continuare la colectivitate? O sa am o fetitaaa( ), acum am 29 săptămâni. Ianis este foarte încântat de “bebe” (ca momentan nu am ales nume). El doarme in camera cu noi, dar nu in pat cu noi, nu a dormit niciodată cu noi. Nu am apucat sa ii facem camera, iar acum nu știu dacă e o idee buna. Medicul mi-a zis ca ar fi mai bine sa nu îl trimit la cresa (el merge de anul trecut din Octombrie la cresa) pt ca încă nu are imunitatea formată și noi o sa culegem tot de la el. Dar nu știu zău cum o sa ma descurc singura cu amândoi, așadar orice sfat e bineprimit! Va pup și va imbratisez cu drag 🤗
Zee,eu ii culc pe amândoi in tandem ,n/am încotro pt ca nu exista altcineva care sa ma ajute in vreun fel. Oe timp de zi e mai greu pt ca cel mic (3 luni) prinde somnuri doar in brațe la mine sau mai adoarme câte 15 min singurel in țarc...in rest doar la pranz doarme împreuna cu cel mare mai mult. Eu nu l-am dus la gradi pe cel mare dar e înscris și merge la multe activități in fiecare săptămâna. Mai un muc din când in când...una alta.....ne descurcam. Chiar acum stau între amândoi ❤️ Ca idee noi dormim toți 4 🤗❤️😁 |
| Zee wrote:Mulțumesc mult, Roser ! Din păcate, in afara de ajutorul soțului nu am la cine sa apelez si el doar după 16:00 e acasă. El zice sa îl ducem in continuare pe Ianis la cresa, ei sa doarmă amândoi si … nu știu. Ianis deși merge de 1 an, tot mai culege una alta. Acum a mers 4 săptămâni legate, dar deja are muci si tușește. Sper sa pot alapta și sa o mai feresc cât pot. Astept cu interes sfaturi și de la Andreea :)
Zee,du-l in continuare,are nevoie!!!! Nu pot spune ca e ușor dar sigur nu imposibil și clar o sa rămâi uimita de câte poți face...la al2lea ești muuult mai chill...eu plec cu amândoi de acasă in mașina ,mergem la locuri de joaca,când suntem acasă reușim sa gătim și mai facem și curat din când in când. O sa fie MEGA BINE! 😍😍 |
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Buna mămici frumoase.Am și eu o întrebare.Voi dați la copii ceva de imunitate?Luca răcește foarte repede și face mereu febră mare care nu îi scade cu nimic numai dacă primește antibiotice.Merge câteva zile la gradi,apoi 2 săpt.acasa îl tratez..merge iar câteva zile la gradi și iar o luam de la început.De exemplu săpt.trecuta a fost pe antibiotic,a terminat pe joi cu el și a fost bine.Vineri l-am dus la grădiniță iar azi după 3 zile mă sună educatoarea că are febră iarăși și sta cu capul pe masa.Am mers cu el la medic și totul ok mai ales că de 4 zile a oprit antibioticul așa că iar stăm acasă să vad unde e problema.Ii dau de imunitate Fortimmuno..am dat și catina cu miere,vitaminaC. Am obosit... |
| Adina pediatra noastra nu crede in solutii pt imunitate, altele decat expunerea la germeni. Mie mi se pare ciudat atata antibiotic la voi, cand 90% din raceli la copiii de varsta lor sunt virale, fa-i macar cate un exudat, dar tare mi-e ca ii dai degeaba antibiotic si asta ii afecteaza negativ sistemul imunitar. Dr noastra sub 5 zile de febra nici nu se gandeste la antibiotic, si al meu face febra 40, ii dau antitermic si incet-incet scade si febra si intervalul la care e nevoie de antitermic Eu ii dau doar vit C si acum cu inceputul gradinitei i-am mai dat o data la 2 zile cate o doza de oscillococcinum, nu stiu cat a ajutat Sunt niste solutii tip "vaccin" pt infectii respiratorii repetate la copii si unele mamici spun ca i-a ajutat pe cei mici, unul cred ca e Luivac, poti intreba medicul daca iti recomanda Te cred ca e greu, noi am scapat ieftin pana acum (noi parintii am fost mai afectati) si tot stau cu frica |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Of, Adina! Cred ca e tare greu.. Si Cezar desi e in colectivitate de ceva timp, nu am avut asa probleme. Simple raceli dar rare.
Tot vitamina C ii dau si eu. Pediatra ne-a mai spus ca daca intampinam episoade dese de raceli, imbolnaviri etc sa ii dau 10 zile pe luna Virodep. |
| Ellena20 wrote:Of, Adina! Cred ca e tare greu.. Si Cezar desi e in colectivitate de ceva timp, nu am avut asa probleme. Simple raceli dar rare.
Tot vitamina C ii dau si eu. Pediatra ne-a mai spus ca daca intampinam episoade dese de raceli, imbolnaviri etc sa ii dau 10 zile pe luna Virodep.
Tot Virodep și vitamina C ne-a recomandat și noua. De când a intrat in colectivitate,in 5 luni,a prins o răceala mai urâta o singura data...exact când am aj acasă cu bebe din spital 😵💫 Am avut noroc,cel mic nu a luat nimic deși dormim in aceiași camera toți și stam zilnic împreuna eu cu copiii,nu ne despartim 😍 Nu îmi vine sa cred cât de mult au crescut!! ❤️❤️ |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 818
| Adina si noi in aceasi situație, 3 zile cresa, 2 săptămâni acasă. Temperatura, diaree, tuse, mucisori, însă am evitat antibioticul. La nevoie pediatra mi-a recomandat Imunice 10 zile pe luna si vit C. Oli inca e alaptat, dar nu pare sa îl ajute acest lucru.
Fetelor, cât de repede s-au acomodat piticii vostrii la creșă/grădiniță? Al meu nu vrea sa mănânce nimic acolo si nici sa doarmă. Ce e drept nu a apucat decât 2 săptămâni cumulate sa meargă la cresa, ca a început nebunia cu virozele... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/13/2022 Mesaje: 40
| Dragi mămici va rog daca se poate sa îmi răspundă și mie cineva sau poate a fost cineva în situația asta...sunt o viitoare mămică de fetiță am 20 de săptămâni, ieri am fost la ecograf și bebe este întors deja cu capul in jos și bănuiam asta deoarece îl.simt că lovește foarte jos și aveam dureri ușoare de mijloc care se lasă pe picioare..ecografic bebe este mai.mic cu 4 zile ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că femurul FL măsură 30 MM conform varstei de 19 saptamani și 1 zi...este vre o problema? Va rog daca se poate un sfat sau daca cineva a trecut prin asta sa mă lămurească...m am uitat pe eco deja când ajunsesem acasă. Menționez că am și placenta anterioară din ce am înțeles... Va multumesc |
|
| Alinush wrote:Dragi mămici va rog daca se poate sa îmi răspundă și mie cineva sau poate a fost cineva în situația asta...sunt o viitoare mămică de fetiță am 20 de săptămâni, ieri am fost la ecograf și bebe este întors deja cu capul in jos și bănuiam asta deoarece îl.simt că lovește foarte jos și aveam dureri ușoare de mijloc care se lasă pe picioare..ecografic bebe este mai.mic cu 4 zile ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că femurul FL măsură 30 MM conform varstei de 19 saptamani și 1 zi...este vre o problema? Va rog daca se poate un sfat sau daca cineva a trecut prin asta sa mă lămurească...m am uitat pe eco deja când ajunsesem acasă. Menționez că am și placenta anterioară din ce am înțeles... Va multumesc
Daca medicul nu ti-a spus nimic, nu iti face grji, acestea sunt masuratori statistice si in plus nici ecograful nu are precizie milimetrica. Si copilul meu avea mereu femurul mai scurt si era si mai micut si crede-ma ca e perfect normal nu pot avea toti copiii aceeasi lungime si aceeasi greutate asa la milimetru si la miligram :) de asta sunt doar statistici |
|
| Îți mulțumesc foarte mult pentru raspuns,ești o drăguță🤗😘, și am uitat sa spun sta cu capul in jos deja și lovește numai în partea de jos...îmi fac atâtea probleme...acum 8 ani la băiat nu m am mai gândit atât😅 deși sarcinile sunt total diferitele! Zi frumoasa! |
|
| si al meu era cu capul in jos de la 20 de sapt, unii se mai intorc de cateva ori pana la nastere, el asa a ramas... deci depinde |
|
| Pfff m ai liniștit...sunt eu prea panicata😅...îți mulțumesc foarte mult❤️🌹🤗😘 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| Hey fetele n-am mai scris de ceva timp pe aici , bebe imi ocupa tot timpul plus ca merg si la munca , am fost internati in spital o saptamana pentru infectie la amigdalite , unde ,am aflat ca detinem si giardia azi terminam antibioticul si pediatra nea recomandat 5 zile de tratament cu vermigal jumatate de flacon pe zi , cel mic nu a implinit inca 2 ani mai are o luna , a mai urmat cineva tratamentul asta ? Sunt cam panicata dupa ce am citit despre el … |
|
|